Web Analytics Made Easy - Statcounter

 صفا صبوری (معاون فنی و عمرانی شهرداری تهران) در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایلنا در خصوص مشکلات فنی بارندگی‌های اخیر در سطح معابر شهر تهران، اظهار داشت: بررسی‌ها نشان داد آبگرفتگی چند نقطه منشا عمرانی دارد. یک موضوع بسیار مهم درباره بارندگی‌های اخیر این است که‌ نهرها، رودخانه‌ها و مسیل‌های شهر با توجه به استاندارد مشخصی طراحی شده‌اند، اگر از این ظرفیت بیشتر آب جریان یابد،‌ از کانال‌ها بیرون می‌زند و این به معنی داشتن مشکل عمرانی نیست،‌ بلکه مقدار آب ورودی از استاندارد پیش بینی شده بیشتر بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به لایروبی نهرها و کانال‌ها گفت: در بارندگی‌های اخیر تقریبا هیچ یک از رودخانه‌ها، ‌مسیل‌ها، کانال‌های روبسته و روباز که حدود ۵۳۰ کیلومتر طول دارند، هیچ یک دچار بیرون‌زدگی نشدند که نشان می‌دهد، لایروبی به درستی انجام شده است، اما نهرهای کوچک موجود در خیابان‌ها برای ظرفیت محدودی طراحی شدند و با توجه به حجم بارش‌ها این میزان بیرون‌زدگی آب طبیعی بوده است.

صبوری با بیان اینکه ساخت نهرها بالاتر از حد استاندارد به لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه نیست، ادامه داد: اگر نهرها بالاتر از حد استاندارد نیز ساخته می‌شد،‌ به لحاظ اقتصادی به صرفه نیست و به علاوه فضای زیادی از خیابان را نیز اشغال می‌کند. 

 او ادامه داد: ۷ مورد از آبگرفتگی‌ها ناشی از مسائل عمرانی بود که با بررسی‌ها مشخص شد، مسیرها به خوبی کار نکرده بودند و می‌توانست اقدام عمرانی بهتری برای آنها انجام شود. برای مثال در اتوبان امام علی (ع) دو لوله موجود است و قبل از ورودی لوله‌ها زباله‌گیر تعبیه نشده است، ‌زباله‌ها ورودی دو لوله را بسته بودند و باعث شد آب به تونل امیرکبیر وارد شود. منشا این آبگرفتگی عمرانی نبوده، ‌بلکه یک تخریب عمرانی اتفاق افتاد و در حال تعمیر آن هستیم. 

وی با اشاره به مشکلاتی که زباله‌ها در آبگرفتگی‌های اخیر ایجاد کردند، اظهار داشت: لوله‌ها در این اتوبان پر از زباله بود به گونه‌ای که یک قطره آب از آن رد نمی‌شد. در ۴ روز، تنها توانستیم یکی از لوله‌ها را باز کنیم و مردم باید بدانند که جای رهاسازی زباله‌ها در نهرهای آب نیست. 

صبوری به مثالی درباره آبگرفتگی‌ها در نوروز اخیر نیز اشاره کرد و ادامه داد: در نوروز ۹۸ از مسیل قیاس‌وند یک تشک خوش خواب دو نفره خارج شد که علت پس‌زدگی آب در منطقه بوده است. این مسائل نیازمند فرهنگسازی بیشتر برای مردم است. با وجود این حجم بارش‌ها و تعداد نقاط کمی که دچار آبگرفتگی‌ شده‌اند، نشان می‌دهد شهر خوب اداره می‌شود، اما برای همان ۷ نقطه نیز باید عذرخواهی کرد. 

وی افزود: در بارندگی‌های ابتدای سال ۹۸ بیش از ۱۰۰ مشکل عمرانی در سال گذشته با همکاری معاونت فنی عمرانی و معاونت خدمات شهری شناساییو برطرف شد و ‌نشان داد که مشکل جدی در بحث عمرانی نداریم و موارد احصا شده نیز در حال برطرف شدن هستند. 

وی با اشاره به شبکه‌ آب‌های سطحی شهر تهران تصریح کرد: مشکلات جدی در شبکه آب‌های سطحی نداریم، ‌البته که شبکه آب‌های سحطی شهر تهران تکمیل نیست و ۷۰ درصد طرح جامع آب‌های سطحی اجرا شده و ۳۰ درصد آن باقی مانده است. 

وی در پاسخ به این سوال که این ۳۰ درصد در آبگرفتگی‌های اخیر چه میزان اثرگذار بوده، اظهار داشت: برای مثال اکنون یک کانال بسیار عظیم برای جمع‌آوری آب‌های سطحی مناطق ۲۱ و ۲۲ در حال ایجاد است و نزدیک به ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه آن است که در یک برنامه ۵ ساله به اتمام می‌رسد و در دو سال آینده ۲۰۰ میلیارد تومان از آن هزینه می‌شود و اگر وجود داشت،‌ آبگرفتگی در کاروانسرای سنگی در تونل صدر را نداشتیم،‌ زیرا جمع‌آوری آب‌های سطحی در منطقه ۲۱ و ۲۲ اجرا نشده است.

معاون شهردار تهران ادامه داد: شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی تهران نزدیک به ۷۰۰ کیلومتر است که تاکنون۵۳۰ کیلومتر آن ساخته شده،‌ همچنین تهران نیازمند نزدیک به ۱۲ هزار کیلومتر انهار فرعی است که در حدود ۱۰ هزار کیلومتر آن ساخته شده و باقی آن در حال اجرا است. تکمیل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی شهر تهران خیال ما را راحت خواهد کرد که اگر سیلی با دوره بازگشت ۲۵ ساله یا حتی ۵۰ ساله در شهر رخ دهد، مطمئن هستیم که آبگرفتگی رخ نخواهد داد.

صبوری در پاسخ به این سوال که برنامه هدایت آب‌های شهر تهران به مناطق جنوبی که مدیرعامل آب منطقه تهران آن را مطرح کردند، چگونه خواهد بود؟ اظهار داشت: آب‌های جمع‌آوری شده به رودخانه‌های کرج،‌ کن و وردآور در غرب و جنوب تهران وارد خواهند شد.

وی تاکید کرد: ما در شهرداری تهران در حال اجرای وظایف خود هستیم و البته که رودخانه‌های ورودی به شهر تهران نیز نیازمند آبخیزداری و آبخوان‌داری هستند و تاکنون در هیچ یک از آنها آبخیزداری اجرا نشده است تا شاهد ورود شاخ و برگ‌ها از بالادست رودخانه‌ها به داخل شهر نباشیم. 

وی درخصوص وجود ۶۷ نقطه حادثه خیز سیلابی در شهر تهران که به گفته مدیرعامل آب‌منطقه‌ای تهران  که تنها حادثه‌خیزی ۱۰ درصد آن برطرف شده، اظهار داشت: نواقص شبکه آب‌های سطحی شناسایی شده و در حال اجرا است، ‌اما به یک دوره زمانی نیاز دارد و کار یک روز و دو روز نیست و با تکمیل این شبکه طی ۵ سال آینده این نقاط  مشکل‌دار برطرف می‌شود. در نورورز ۹۸ در حدود ۳۰ نقطه برطرف شده است و باقی نقاط نیز در حال برطرف شدن است. 

صبوری در پاسخ به این سوال که این تعداد بیش از ۱۰ درصدی است که از سوی آب منطقه‌ای اعلام شده، تصریح کرد: نقاطی که ما شناسایی کردیم، بیشتر از آن تعداد است و نقاط شناسایی شده از سوی ما دقیق‌تر است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: شهرداری تهران بارندگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۸۹۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد

رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: حدود ۳۰ درصد مساحت خوزستان (۲۰ هزار کیلومتر) تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است.

به گزارش تسنیم، علی بیت‌الهی رئیس بخش زلزله‌شناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی اظهار کرد: شاید کمی دور از انتظار باشد، اما در استانی که عمده‌ترین منابع آبی آن آب‌های سطحی است، نیز فرونشست زمین با گستردگی قابل ملاحظه‌ای در حال رخداد است.

وی افزود: مساحتی نزدیک به ۲۰ هزار کیلومتر، حدود ۳۰ درصد مساحت کل استان، تحت تاثیر فرونشست زمین قرار گرفته است.

وی تصریح کرد: خصوصیت بارز پدیده فرونشست زمین در خطه استان خوزستان، وسعت بالا و مقدار متوسط پایین نرخ سالانه است که دلالت بر سطحی بودن افت آب و همچنین معرف حساس بودن ارتفاع سطح به تغییرات آب نهشته‌های آبرفتی ریزدانه نه چندان عمیق است.

رئیس بخش زلزله‌شناسی مهندسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی بیان کرد: اثر فرونشست زمین در زمین‌های هموار میان ارتفاعی ایذه، در گستره بهبهان و اطراف آن (با وسعت تقریبی ۳۵۰ کیلومتر مربع)، شوش، دزفول، الوان، اهواز، بستان، دشت آزادگان، بندر ماهشهر و امیدیه، رامهرمز و لالی را می‌توان شناسایی کرد که به‌طور عمده نرخ سالیانه کمتر از ۵ سانتی متر در سال را دارند.

بیت‌الهی با بیان «هرچند در برخی مناطق در شوش عدد ۷ و شهرستان اهواز عدد ۶ سانتی متر در سال نیز برآورد شده است» گفت: کاهش حجم آب‌های سطحی، استمرار برداشت از آبخوان‌ها دلایل اصلی توسعه وسیع پهنه‌های فرونشست زمین در استان خوزستان است.

دیگر خبرها

  • شناسایی 22 نقطه حادثه خیز شهری در کردستان
  • مفقودی یک کارگر شهرداری حین جمع آوری آب های سطحی
  • سقوط کارگر شهرداری به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • اطلاعیه شهرداری منطقه ۱۵ در خصوص افتادن یک کارگر به داخل شبکه جمع آوری آب های سطحی
  • اطلاعیه شهرداری در مورد افتادن یک کارگر به داخل شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • مفقودی کارگر شهرداری حین جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • مفقودی یک کارگر شهرداری حین جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • یک مقام مسئول: ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • ۳۰ درصد مساحت خوزستان تحت تاثیر فرونشست زمین قرار دارد
  • آب‌های سطحی معابر به سرعت جمع آوری می‌شود+فیلم