Web Analytics Made Easy - Statcounter

افزایش حجم بدهی‌های کشور امریکا از یکسو و آینده نامعلوم کشور‌های عضو یورو موجب شده‌است تا کشور‌های دنیا از مدت‌ها پیش نسبت به دلار نگر‌انی داشته باشند. ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، اگر چه از منظر اقتصادی ابهامات زیادی نسبت به آینده اقتصاد امریکا و ارزجهانی دلار وجود دارد، اما زیاده‌روی در سوء‌استفاده از سلطه‌ای که دلار برای امریکا به همراه آورده‌است، بسیاری از کشور‌های دنیا را آزرده‌است، به‌طوری که کشور‌های دوست و دشمن و خنثی با امریکا تلاش دارند ارز یا ارز‌های آلترناتیوی را برای جایگزینی دلار در مبادلات برای خود تعریف کنند، تا هم از شر نوسان‌های احتمالی ارزش دلار رهایی یابند و هم از ریسک سلطه‌ای که مبادلات با دلار برای امریکا به همراه آورده، بکاهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

احیای روش‌هایی، چون تهاتر کالا با کالا یا قرارداد‌های دوجانبه و چند‌جانبه پولی از جمله راهکار‌هایی است که کشور‌ها برای رهایی از دردسر‌های دلار برای خود انتخاب کرده‌اند، زیرا افزایش حجم بدهی‌های کشور امریکا از یکسو و آینده نامعلوم کشور‌های عضو یورو موجب شده‌است تا کشور‌های دنیا از مدت‌ها پیش نسبت به آینده دلار و گاهی یورو نگر‌انی داشته باشند. در رابطه با یورو باید عنوان داشت که مسئله جدایی انگلستان از اروپا که به برگزیت معروف شده، در تحلیل‌هایی محل نگرانی کرده‌است.

 آنه کورین، مدیر مؤسسه تحقیقات امنیت جهانی امریکا، اعلام کرد یک باشگاه از کشور‌های بسیار قدرتمند در جهان شکل گرفته که روز به روز بر تعداد آن‌ها افزوده می‌شود و این کشور‌ها انگیزه بسیار قوی برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات تجاری خود دارند و در این مسیر با قدرت قدم برداشتند.

طی دو سال گذشته چندین کشور در سراسر جهان از تمایل خود برای کاهش استفاده یا کنار گذاشتن کامل استفاده از دلار در مبادلات تجاری خود را یا کاهش داده یا به طور کامل حذف کنند و به جای دلار از ارز‌های ملی خود در تجارت بین‌الملل استفاده کنند.

کورین می‌گوید یکی از دلایل این رویکرد کشور‌ها توسعه سیاست تحریم اقتصادی توسط کاخ سفید است.

رئیس این اندیشکده امریکایی تأکید کرد: از جمله کشور‌های حاضر در این باشگاه می‌توان به چین، روسیه و اتحادیه اروپا اشاره کرد که نقش بسیار مهمی در اقتصاد جهانی ایفا می‌کنند.

وی افزود: تلاش کشور‌ها برای کنار گذاشتن دلار به دلیل اجرای سیاست‌های مختلف توسط دولت امریکاست که اصلی‌ترین آن رویکرد واشنگتن برای اعمال فرامرزی قوانین قضایی خود است که در این راستا شرکت‌ها و کشور‌هایی که هیچ ربطی با امریکا ندارند مورد تحریم قرار گرفته یا تحت تعقیب قضایی قرار می‌گیرند.

امریکا در قالب این رویکرد قوانین خود را به شرکت‌ها و مؤسساتی که یا از باند‌های امریکایی استفاده می‌کنند یا از دلار استفاده می‌کنند، بسط داده‌است. کورین ادامه داد: هیچ کسی دوست ندارد که به دلیل مبادله تجاری با کشور‌هایی که امریکا دوست ندارد با آن‌ها تعامل تجاری انجام شود در فرودگاه دستگیر شود.

رئیس مؤسسه تحقیقات امنیت جهان امریکا ادامه داد: پدید آمدن ارز‌هایی نظیر پترو یوآن توسط کشور‌ها از جمله چین عملکردی شبیه به قناری در معدن ذغال سنگ دارد که نشان‌دهنده شکل گرفتن انگیزه برای کنار گذاشتن دلار در جهان است.

وی ادامه داد: 90 درصد مبادلات نفتی در جهان به دلار انجام می‌شود و پترو یوآن چین آغازی بر مسیر حذف دلار در این ساختار است.

طی دو سال گذشته کشور‌های مختلف جهان از برنامه خود برای کنار گذاشتن یا به حداقل رساندن استفاده از دلار در مبادلات تجاری خود خبر دادند که از جمله آن‌ها می‌توان به روسیه، چین، ایران و ترکیه اشاره کرد. یکی از دلایل این مسئله تهدید امریکا به تحریم کشور‌هایی است که با ایران و ونزوئلا مبادله تجاری دارند.

کشور‌های عضو گروه بریکس از جمله کشور‌هایی هستند که در حال رفتن به سمت استفاده از ارز‌های ملی به جای دلار در مبادلات تجاری هستند. اخیراً نیز ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در اجلاس اقتصادی سن پترزبورگ در سال جاری گفته بود که دوران سلطه دلار بر اقتصاد جهانی ممکن است خیلی زود به پایان برسد.

وی ادامه داد: این مسئله به دلیل سوء استفاده واشنگتن از جایگاه دلار به عنوان ارز قالب جهانی علیه کشور‌هایی که با آن‌ها روابط خوبی ندارد، در حال رخ دادن است.

بسیاری از این کشور‌ها از جمله فعال‌ترین آن‌ها می‌توان به روسیه و چین اشاره کرد، توافق کردند تا مبادلات تجاری دو جانبه خود را به ارز‌های ملی انجام دهند و شاهد آن هستیم که هر ساله سهم ارز‌های ملی این کشور‌ها از مبادله تجاری افزایش یافته و استفاده از دلار نیز در‌حال کاهش است.

منبع: روزنامه جوان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانه‌ها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۴۹۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صبر امریکا لبریز شد؛ اگر حماس آتش‌بس را نپذیرید از قطر اخراج می‌شوند؟

یک مقام آمریکایی گفته است که آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را به نخست وزیر قطر داده است که اگر حماس شروط آتش‌بس را نپذیرفت، آن‌ها را بیرون کنند. این موضوع می‌تواند نشان دهنده بی‌صبری واشنگتن برای برقراری آتش‌بس و آزادی گروگان‌های اسرائیلی از نوار غزه باشد.

 

به گزارش یورونیوز، روزنامه واشنگتن‌پست روز شنبه به نقل از یک مقام آمریکایی ناشناس گزارش داد که ایالات متحده به قطر گفته است که اگر حماس به عدم پذیرش پیشنهاد آتش‌بس با اسرائیل و رد پیشنهاد‌های معامله گروگان‌ها ادامه دهد، قطر باید رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

به گفته این مقام، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده این پیام را در ماه آوریل به محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر گفته است.

روزنامه تایمز اسرائیل نیز روز شنبه ۴ مه (۱۵ اردیبهشت) به نقل از یک منبع آگاه نوشت: قطر آماده پذیرش درخواست ایالات متحده برای اخراج رهبران حماس از دوحه است و پیش‌بینی می‌کند که این درخواست به زودی انجام شود.

به نظر می‌رسد که مذاکرات آتش‌بس بین حماس و اسرائیل در این روز‌ها به نقطه حساسی می‌رسد؛ ویلیام برنز، رئیس آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا (سازمان سیا) روز جمعه وارد قاهره شد و هیات حماس نیز قرار است اواخر روز شنبه برسد.

همه منتظر پاسخ حماس به آخرین پیشنهاد تبادل گروگان‌ها هستند، متن این پیشنهاد توسط میانجیگران مصری، قطری و آمریکایی تدوین شده و اسرائیل نیز آن را تایید کرده است.

ایالات متحده حماس را به دلیل امتناع از پذیرش پیشنهادات قبلی مقصر دانسته و می‌گوید حماس تنها مانع توافق آزادی ده‌ها گروگان اسرائیلی در ازای یک آتش‌بس فوری حداقل شش هفته‌ای است.

این منبع آگاه اشاره می‌کند که اگر گروه حماس آخرین پیشنهاد آتش‌بسی که مطرح شده را نپذیرد، ممکن است درخواست آمریکا از دوحه برای اخراج رهبران حماس مطرح شود.

یک مقام اسرائیلی می‌گوید انتظار نمی‌رود حماس این پیشنهاد را به طور کامل رد کند، بلکه با اصلاحات پیشنهادی خود بازخواهد گشت.

این منبع می‌گوید، اما با توجه به اینکه به نظر می‌رسد صبر واشنگتن رو به اتمام است، هر چیزی غیر از پاسخ مثبت به توافق روی میز ممکن است کافی باشد تا ایالات متحده را وادار کند تا رسما از قطر بخواهد رهبران حماس را از خاک خود اخراج کند.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز به طور جداگانه‌ای روز جمعه گزارش داد که اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داده تا توافق برای آزادی گروگان‌ها را بپذیرد در غیر این صورت حمله خود به رفح را آغاز خواهد کرد.

گزارش این روزنامه آمریکایی مشخص نمی‌کند که این ضرب الاجل چه زمانی به این گروه فلسطینی داده شده، اما به نقل از مقام‌های مصری نقل شده که حماس تا جمعه آینده فرصت خواهد داشت که با این توافق موافقت کند.

از سوی دیگر بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ماه‌هاست که تهدید می‌کند حمله به رفح را که آوارگان فلسطینی در آنجا پناه گرفته‌اند عملی خواهد کرد.

نخست وزیر اسرائیل در هفته‌های اخیر بار‌ها تکرار کرده که حمله زمینی این کشور به جنوبی‌ترین شهر در نوار غزه به زودی انجام می‌شود.

دیگر خبرها

  • صبر امریکا لبریز شد؛ اگر حماس آتش‌بس را نپذیرید از قطر اخراج می‌شوند؟
  • پینگ پنگ باز قدرتمند چین تایپه‌ حریف نوشاد در گرند اسمش عربستان
  • گرفتن ویزای دانشجویی اروپا چگونه است؟
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگتر‌ها؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تصویری از حمل پرچم جمهوری اسلامی ایران در دانشگاه دولتی امریکا
  • حضور قدرتمند شرکت پتروشیمی مارون در نمایشگاه تخصصی ۲۰۲۴ CHINAPLAS
  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • پیش‌بینی ژوزه مورینیو: یکی از این سه تیم قهرمان یورو 2024 می‌شود
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک