Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-07@06:23:44 GMT

مخالفت یا موافقت با FATF؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۰۹۸۹

مخالفت یا موافقت با FATF؟

بحث ما بر سر fatf بحث پیوستن و عضویت یا عدم تعامل نیست؛ بلکه بحث بر سر مخالفت یا موافقت با اجرای کامل برنامه اقدام است.

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کسری سلیمانی؛* مسئله ایران با این کنوانسیون واقعا سیاسیت یا مشکل ساختاری و فنی آن است؟ بد نیست برای پاسخ به این سوال ابتدا تاریخچه و سیستم fatf را کمی بازگو کنیم؟!

گروه ویژه اقدام مالی یا Financial Action Task Force که به اختصار fatf گفته می‌شود یک اتحادیه‌ای است که در سال ۱۹۸۹ توسط کشور‌های گروه ۷ در قالب سازمان بین دولتی با اهداف؛ مبارزه با پولشوئی، امورمالی تروریسم و جلوگیری از اشاعه صلاح‌های کشتار دسته جمعی تشکیل شد

در حال حاضر تنها فقط ۳۸ کشور جهان به همراه بعضی از نهاد‌های بین المللی عضو این نهاد بوده ومابقی اعضا از طریق پیمان‌های منطقه‌ای و جانبی بدون هیچ تعهدو الزامی به صورت غیر مستقیم به ان پیوسته اند که جالب است بدانید ایران هم عضو اوراسیایی این سازمان می‌باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نیروی ویژه‌ اقدام مالی کشور‌ها را بر اساس میزان همکاری به چهار دسته‌ ۱. کشور‌های همکار ۲. درحال همکاری ۳. غیرهمکار سفید و۴. غیرهمکارخطرناک (یا به قول ایرانی‌ها لیست سیاه) تقسیم می‌کند.

خوشبختانه کشورمان بعد از امضای Action Plan یا همان برنامه اقدام (برنامه اجرائی برای خروج از لیست سیاه و حق عضویت گرفتن) در دوره اقای طیب نیا واجرای ۳۸ مورد از ۴۲ مورد ان، حالت بازگشت به لیست سیاه اش به تعویق افتاده و خطربازگشت دوباره به این لیست با توجه به اجماعی بودن رای گیری (Planery) و حضور شرکای تجاری، اقتصادی وسیاسی ایران حتی با یک رای انگیزشی موافق یا خروج کامل از ان با توجه به حضور امریکا، اسرائیل وعربستان حتی با یک رای انگیزشی مخالف محال است؛ اما حالت تعلیق هیچ فرقی با خروج نداشته ودر اینصورت تمامی کشور‌ها و نهاد‌ها حاضر به مراوده وهمکاری با ایران می‌باشند چرا که هیچ CounterMeasure یا اقدام متقابلی (اقدامات سخت گیرانه ومنع کننده) نمی‌تواند از سوی fatf انجام گیرد.

بحث مخالفت یا موافقت fatf؟ بحث ما بر سر fatf بحث پیوستن و عضویت یا عدم تعامل نیست؛ بلکه بحث بر سر مخالفت یا موافقت با اجرای کامل برنامه اقدام است وچه بسا بعدِ اجرای کامل این برنامه هم نمی‌توانیم عضو این سازمان باشیم و این فقط مختص ایران هم نیست؟!

البته ناگفته نماند که این سازمان یک نهاد بین المللی نیست که نیاز حتمی برای پیوست وهمکاری با ان باشد بلکه یک نهاد بین الدولیست! وچون یک نهاد بین المللی نیست در نتیجه برنامه اقدام ان نیز یک استاندارد عام و تعریف شده برای کل کشور‌ها نیست بلکه شامل برخی موارد عام و برخی تفاسیر مخصوص هرکشور است.

در برنامه اقدام ۴۲ موردی ایران، به طور مثال در مواردی که سعی شده برای پولشوئی استانداردهائی تعیین بشود یا با فرار مالیاتی مبارزه شود اتفاقا استقبال نیز گردیده و در نتیجه ۳۸ مورد نیز انجام گرفته شده است.

آیا fatf است که مبارزه با پولشوئی وایجاد شفافیت می‌کند یا واحد اطلاعات مالی هرکشور Financial Information Unit که اختصارا fiu نامیده می‌شود این مسئولیت را بر عهده دارد؟

واحد اطلاعاتی مالی یا fiu هر کشور است که نقش مبارزه با پولشوئی و شفافیت سازی رو برعهده دارد یا اطلاعات را تجمیع کرده، داده‌های خطرناک را بیرون کشیده و مقررات پولشوئی را از طریق بانک مرکزی اعمال می‌کند.

واحد اطلاعات مالی ما نیز ذیل وزارت اقتصاد زیر نظر شورای عالی مبارزه با پولشوئی درسال‌های ۸۷ و ۸۸ در ایام سرپرستی آقای صمصامی قبل از ایجاد شدن fatf ایجاد شده و شروع به کارکرد که یک شعبه ان نیز در بانک مرکزی مستقر بوده و انجام به فعالیت می‌کند.

از طرفی هم گزارش دهی مستقل fiu باعث می‌شود اطلاعات ارزی ما در اختیار fiu دیگر کشور‌ها قرار گرفته و حتی از این طریق ساختار شرکت‌های مارا به دست اورده و می‌توانند تحریم‌های بهتر وموثرتری انجام بدهند!

راه حل پیشنهادی؟ با توجه به اینکه عصر امروز، عصر ارتباط وتعامل با جهان امروزیست؛ لذا توصیه می‌شود که در عرصه‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، تجاری ودیگر بخش‌ها رویکردی فعال و تعاملی سازنده با دیگر کشور‌ها و سازمان‌ها داشته باشیم، اما نه به گونه‌ای که استقلال کشور در بخش‌های ذکر شده تمامیت اختیارات خود را از دست بدهد و با توجه به اینکه جمهوری اسلامی عزیزمان ایران، ۳۸ مورد از برنامه اقدام را اجرا کرده، این نشان از تعامل سازنده وهمکاری سازگار است که لذا باید تلاش کند تا حقانیت خود را در مجمع عمومی fatf به اطلاع تک تک کشور‌ها برساند تا ان شاالله بتواند از حالت لیست سیاه به طور کامل خارج شود.

کسری سلیمانی- معاونت گفتمان سازی ومطالبه گری بسیج دانشجوئی دانشگاه زنجان انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است.  

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: fatf چیست دانشگاه زنجان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۰۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیرحسین میرآبادی، رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد داش‌بنیان ریاست‌جمهوری، بیان کرد: حوزه سلامت متشکل از صنایع تجهیرات پزشکی و دارو یکی از موضوعات جذاب همکاری های بین المللی بوده و همواره در تعاملات بین المللی شاهد طرح همکاری از سوی کشورها در مذاکرات هستیم.

میرآبادی در همین راستا ادامه داد: نکته بسیار مهمی که در شعار سال بارها و به صورت شفاف مورد تاکید مقام معظم رهبری قرار گرفته مساله رشد تولید در سال جدید است. بی تردید، تولید نیازمند بازار است و زمانی رشد و جهش اتفاق می افتد که بازارهای بزرگتری داشته باشیم.

وی درباره اهمیت بازارهای بین‌المللی افزود: تولیدکنندگان برای افزایش ظرفیت های تولیدی خود همواره به دنبال بازار فروش محصولات شان هستند که دراین میان بازارهای بین المللی از اهمیت قابل توجهی برخوردار است چرا که ورود یک محصول به بازار بین المللی مستلزم شرایطی هچون استاندارهای خاص، کیفیت ویژه، خدمات پس از فروش و ضمانت  است و حتی در بعد طراحی صنعتی و زیبایی هم باید استانداردهایی را احصا کند. 

میرآبادی ادامه داد:  فارغ از این، سبد محصولاتی که در بازارهای بین المللی ارائه می شود، سبد بزرگتری خواهد بود و شانس موفقیت در شکل گیری تعاملات اقتصادی بالاتر خواهد رفت.

رئیس سازمان توسعه همکاری‌های علمی و فناورانه بین‌المللی درخصوص ایجاد فضاهای بین‌المللی برای شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: اگر بتوانیم برای شرکت‌های حوزه تجهیزات پزشکی، فضایی را جهت حضور فعال تر در عرصه بین المللی فراهم کنیم در حقیقت با دسترسی آنها به بازارهای جدید عملا عرصه را برای افزایش تولید این شرکت ها هموارتر خواهیم کرد و از طرفی الزامات بازار ایجاب می کند که شرکت‌های تولیدی کیفیت محصولات را ارتقا داده و نتیجه اولیه آن بهبود وضعیت اقتصادی شرکت‌ها و در نهایت کمک به اقتصاد دانش بنیان کشور است. 

میرآبادی ادامه داد: به همین منظور در تعاملات با کشورهای مختلف، ورود به حوزه های سلامت و تجهیزات پزشکی را دستور کار قرار دادیم که پیشتر آن کشورها مورد توجه قرار نمی‌گرفتند و بررسی های ما نشان داده بیشتر آنها جذاب، بزرگ و دارای فرصت‌های طلایی هستند.

وی با بیان اینکه نمایشگاه ایران هلث به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حوزه تجهیزات پزشکی یکی از محفل‌های موثر برای توسعه همکاری ها و ایجاد تعاملات بین المللی مبتنی بر فناوری های حوزه سلامت است، افزود: این سازمان با دعوت از مهمانان خارجی برای حضور در نمایشگاه و همچنین پشتیبانی از شرکت‌های دانش بنیان کوشیده تا زمینه را برای شکل‌گیری ارتباطات خارجی و ورود شرکت ها به بازارهای صادراتی جدید  از رهگذر تعامل با دستگاهای مختلفی که در حوزه بین الملل کار می‌کنند، هموار کند.

میرآبادی به یکی دیگر از حوزحمایتی این سازمان اشاره کرد و گفت: دیگر از حوزه های حمایتی و تقویت بعد بین المللی این سازمان، اعطای امتیاز ویژه و اولویت به شرکت‌های برتر حاضر در نمایشگاه ایران‌هلث در برنامه های اعزام به خارج از کشور در سال جاری در قالب اعزام‌های مستقل یا حضور در پاویون ایران در نمایشگاه های خارجی خواهد بود. ایران هلث به عنوان مهمترین رویدادی که در حوزه تجهیزات پزشکی برگزار می‌شود بستر بسیار خوبی برای تعامل با فعالان اقتصادی این حوزه است و مشارکت در نمایشگاه قطعا ارزش افزوده ای را برای شرکت‌ها به همراه خواهد داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پلیس در اجرای «طرح نور» هوشمندانه و با ظرافت اقدام کند
  • مخالفت شدید روزنامه وابسته به سپاه با ممنوعیت جدید ورود زنان به ورزشگاه‌ها: این یعنی اعتراف به شکست فرهنگی/ مراقب پیامدهای بین‌المللی این اقدام باشید
  • موافقت رئیس جمهور با پیشنهاد استاندار کرمانشاه مبنی بر تشکیل کارگروه اشتغالزایی
  • کدکاپ ۸ رویدادی برای ترویج برنامه‌نویسی در سراسر ایران
  • کلاس اولی‌ها برای سنجش سلامت ثبت نام کنند/آخرین مهلت آخراردیبهشت
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطا می‌شود
  • امتیاز ویژه برنامه اعزام به خارج از کشور در «ایران هلث» اعطاء می‌شود
  • اهانت به قرآن کریم در کشور سوئد یک جنایت فرهنگی است
  • بهترین فصل برای سفر به جنوب کشور کدام است؟
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق