Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ استیفن هرزوگ (Stephen Herzog) استاد روابط بین‌الملل دانشگاه هاروارد است. حوزه تخصصی او روابط بین‌الملل، سیاست خارجه آمریکا و سلاح هسته‌ای است. وی در گفتگویی نظرات خود را درباره تنش در منطقه بیان کرده است.

حوادث در خلیج فارس بعید است به جنگ منجر شود

استیفن هرزوگ در ابتدا در مورد تنش‌های فعلی گفت: فکر می‌کنم خبر‌های خوب و بد در مورد تنش‌ها وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبر بد این است که تابستان و پاییز بی‌ثبات بوده است. ما شاهد حمله به تانکر‌های نفتی در خلیج فارس، شلیک یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکا توسط سپاه پاسداران و حملات اخیر علیه تاسیسات سعودی بودیم. این وقایع با الفاظ تهدیدآمیز توسط سران ایران و آمریکا همراه بوده است. به نظر می‌رسد احتمال بروز حوادث بعدی در این منطقه وجود دارد و بسیار خطرناک خواهد بود.

وی افزود:، اما خبر خوب این است که مشخص است که نه ایران و نه ایالات متحده نمی‌خواهند به جنگ بروند. گزارش‌های خبری و نظرسنجی‌های افکار عمومی نشان می‌دهد که مردم ایران و آمریکا علاقه‌ای به درگیری ندارند. رئیس‌جمهور دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور حسن روحانی و رهبر ایران همگی ابراز تمایل کردند که از جنگ جلوگیری کنند. حوادث در خلیج فارس همیشه بعید به نظر می‌رسد که منجر به سوءتفاهم‌های تشدیدکننده شود، زیرا مردم و رهبران صلح را ترجیح می‌دهند. با این حال، بدون مذاکره، بعید به نظر می‌رسد که شاهد پایان تنش‌های کنونی باشیم

تحریم‌ها تنها به افزایش تنش‌ها منجر شده است

تیم B در حال شکست است

این استاد دانشگاه هاروارد در ادامه در مورد تاثیر تحریم‌ها و فشار حداکثری گفت: استراتژی فشار حداکثری فقط منجر به افزایش تنش‌ها شده است. تاسف‌آور است که دولت ترامپ تصمیم گرفت از برجام خارج شود آن هم در حالیکه ایران به تعهدات برجامی خود پایبند بود. از سوی دیگر، تأسف‌آور است که ایران تصمیم گرفته برخی تعهدات برجامی خود را زیر پا بگذارد. این فشار‌ها نتیجه دیگری جز افزایش تنش نداشته است.

شرایط برای مذاکره میان ایران و عربستان و تهران واشنگتن در حال فراهم شدن است

هرزوگ عنوان کرد: با این حال، من فکر می‌کنم ما شاهد علائمی از شکست تلاش‌های فشار حداکثری هستیم. این سیاست با تلاش‌های گروه B آغاز شد. اما اکنون بن سلمان خواهان رویکرد مصالحه‌آمیز با ایران شده است و جان بولتون از کابینه خارج شده است این به این معنی است که ما شاهد شکست فشار بر ایران هستیم و شرایط برای مذاکره میان ایران و عربستان و ایران و آمریکا فراهم شده است.

ترامپ هم مذاکره را بر مناقشه ترجیح می‌دهد

ترامپ خواهان پرت کردن حواس‌ها از استیضاح است

وی افزود: ترامپ علی‌رغم توطئه‌های تند و سخنان تحریک‌آمیز خود، نشان داده است که مذاکره را بر مناقشه ترجیح می‌دهد. تصورم این است که توافقی که ترامپ خواهان آن است، تا حد زیادی مشابه برجام خواهد بود. مذاکره برای هر دو طرف گزینه مناسبی خواهد بود، اما زمان زیادی طول خواهد کشید تا مذاکره به نتیجه برسد؛ چرا که در شرایط فعلی ترامپ با استیضاح روبه‌رو است و درگیر مشکلات داخلی است. هرچند در روز‌های اخیر در تلاش است تا با بیان اتفاقات مختلف توجه‌ها را از استیضاح پرت کند و از این اتفاق فرار کند.

دوران اوباما یک فرصت از دست رفته برای بهبود روابط دیپلماتیک میان ایران و آمریکا بود

استاد دانشگاه هاروارد یادآور شد: سال‌هاست که از احتمال برگزاری دیدار‌هایی بین سران کشور‌های ایران و ایالات متحده می‌شنویم. با این حال، اگرچه روحانی و باراک اوباما از طریق تلفن صحبت کردند، اما آن‌ها نتوانستند با یکدیگر دیدار کنند من فکر می‌کنم این یک فرصت از دست رفته برای بهبود روابط دیپلماتیک بود. اما ترامپ، اوباما نیست. وی با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کرد و سپس اولین رئیس‌جمهور ایالات متحده بود که وارد کره شمالی شد.

توافق میان ایران و آمریکا می‌تواند یک معامله بزرگ باشد

وی در ادامه افزود: من نسبت به دیدار میان رهبران ایران و کره شمالی خوش‌بین هستم شاید آن‌ها حتی می‌توانند مسائل فراتر از موضوع هسته‌ای را نیز حل کنند و راه را به سمت «معامله بزرگ» برای عادی‌سازی روابط بین کشور‌ها آغاز کنند. با این حال، اگر دو طرف شروع به صحبت نکنند، هیچ یک از این‌ها اتفاق نمی‌افتد.

هرزوگ عنوان کرد: لزوماً نمی‌گویم که هیچ نتیجه‌ای در مذاکرات بین کره شمالی و ایالات متحده حاصل نشده است. مذاکرات مربوط به هسته‌ای فرایندی پیچیده است. اقدامات لازم برای برقراری روابط بین کشور‌هایی که چندین دهه هم روابط نداشته‌اند نیز دشوار است، اما طرفین به گفتگو ادامه می‌دهند و به یاد داشته باشید، بیست ماه طول کشید تا برجام حاصل شود.

ایران کشوری متفاوت از کره شمالی است

برای توافق باید اعتمادسازی صورت بگیرد

رهبران ایران علاقه‌ای به داشتن سلاح هسته‌ای ندارند

وی در مورد مقایسه میان ایران و کره شمالی گفت: من فکر می‌کنم ایران نسبت به کره شمالی در موقعیت بسیار بهتری قرار دارد. رهبران ایران در عدم علاقه به توسعه سلاح‌های هسته‌ای کاملاً صریح بوده‌اند. این هم در اظهارات آن‌ها و هم در تعهد به برجام مشخص بوده است. دولت ایران نمی‌خواهد با ایالات متحده در مورد چگونگی نابودی سلاح‌های هسته‌ای بحث و گفتگو کند، زیرا ایران چنین سلاح‌هایی ندارد. در عوض، این بحث‌ها می‌تواند بر تأیید ماهیت غیرنظامی تاسیسات هسته‌ای ایران و امکانی برای محافظت از امنیت قانونی و منافع اقتصادی کشور متمرکز شود. این امر به اقدامات اعتمادسازی و برخی امتیازات از هر طرف احتیاج دارد. ایالات متحده باید نسبت به رفع تحریم‌ها اقدام کند. ایران باید در مورد برنامه موشکی بالستیک خود و ادعا‌های آمریکا مبنی بر حمایت از سازمان‌های تروریستی آماده مذاکره باشد.

کاهش تعهدات برجامی ایران به دلیل خروج ترامپ از برجام است

این استاد دانشگاه در ادامه با اشاره به نزدیک شدن گام چهارم کاهش تعهدات برجامی ایران گفت: می‌دانم که چرا ایران با توجه به تصمیم غیرمنطقی دولت ترامپ مبنی بر خروج از برجام، این کار را می‌کند. اما فکر می‌کنم این یک اشتباه تحریک‌آمیز است.

وی افزود: دو دلیل برای این موضوع وجود دارد؛ اول، چنین اقداماتی راه را برای اقدامات تندرو‌های آمریکایی باز می‌کند آن‌ها نقض برجام در توافقنامه‌های ایران را شاهدی می‌دانند که تهران در مورد برجام هرگز متعهد نبوده است و آن را نشان‌دهنده ناکارآمدی برجام می‌دانند. دوم، نقض برجام از سوی ایران متقاعد کردن دولت ترامپ برای بازگشت به برجام را برای متحدان اروپایی آمریکا دشوارتر می‌کند. در حالی که ایران ممکن است دلایل خوبی برای نقض برجام داشته باشد و ممکن است در تلاش باشد تا توانایی‌های خود را به ایالات متحده علامت دهد، اما این پیام‌ها توسط آمریکا دریافت نمی‌شود این تنها تنش‌ها را بیشتر می‌کند.

ایران باید در کنترل تسلیحات مشارکت کند

مجلس ایران پیمان منع آزمایش هسته‌ای را تصویب کند

هرزوگ یادآور شد: مهمترین کاری که ایران می‌تواند برای مخالفت با منتقدان خود در ایالات متحده، اسرائیل، عربستان سعودی و جا‌های دیگر انجام دهد، مشارکت در کنترل تسلیحات است. اگر ایران کاملاً به برجام پایبند بماند، برای مذاکره‌کنندگان بسیار سخت‌تر خواهد بود که شرکای تجاری اروپایی خود را متقاعد کنند تا روابط تجاری خود را کاهش دهند. همچنین توجیه کردن فعالیت‌های نظامی علیه ایران برای هر کشوری نیز بسیار سخت‌تر خواهد بود.

وی گفت: گام دیگری که ایران می‌تواند بردارد تصویب پیمان منع جامع آزمایش هسته‌ای است. مجلس شورای اسلامی هنوز این ممنوعیت آزمایش را تصویب نکرده است. از آنجا که آزمایش‌های انفجاری هسته‌ای برای توسعه سلاح‌های هسته‌ای بسیار مهم هستند، تصویب این پیمان می‌تواند یک علامت قابل تامل برای جامعه بین‌المللی و اهداف هسته‌ای صلح آمیز ایران باشد. منبع: ایلنا خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 حوادث در خلیج فارس تنش در منطقه کاهش تعهدات برجامی ایران پیمان منع آزمایش هسته ای حوادث در خلیج فارس مذاکره میان ایران و عربستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۱۴۴۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!

مردی که به او لقب «نوستراداموس زنده» را داده‌اند در آخرین پیشگویی خود مدعی شده جهان امسال شاهد قطع فناوری ناشی از استفاده از فناوری پالس الکترومغناطیسی (EMP) خواهد بود. اما تکنولوژی EMP چیست و چه اثراتی می‌تواند داشته باشد؟

به گزارش روزیاتو، اتوس سالومه ۳۶ ساله که یک فراروان‌بین آموزش‌دیده اهل برزیل است اغلب به‌خاطر دقت پیش‌بینی‌هایش ازجمله پیش‌بینی همه‌گیری کووید-۱۹، خرید توییتر توسط ایلان ماسک و حتی مرگ ملکه الیزابت، به عنوان یک پیشگو شناخته می‌شود.

 

او اکنون هشدار داده است که پیشرفت در جنگ‌افزارها، مانند فناوری پالس الکترومغناطیسی می‌تواند اثرات مخربی بر جهان داشته باشد.

او تصریح کرد که پیش‌بینی‌اش نه در مورد یک رویداد طبیعی، بلکه در مورد آزمایش‌هایی است که شامل فناوری پالس الکترومغناطیسی و تشدید تنش‌ها میان ایران و اسرائیل می‌شود که به‌طور بالقوه منجر به درگیری در مقیاسی بزرگ‌تر خواهد شد و راه را برای رویدادی شبیه به جنگ جهانی سوم هموار خواهد کرد.

تکنولوژی فناوری پالس الکترومغناطیسی یا EMP چیست؟

EMP ابزاری تخصصی برای غیرفعال کردن سیستم‌های اطلاعاتی است که با ایجاد پالس‌هایی، تجهیزات و زیرساخت‌های الکترونیکی را بدون آسیب مستقیم به افراد یا ساختمان‌ها مختل می‌کند.

فناوری پالس الکترومغناطیسی در ابتدا به عنوان یک ابزار استراتژیک در طول جنگ سرد از سوی ایالات متحده و شوروی استفاده شد، تکامل یافت و امروزه دستگاه‌های EMP محلی‌سازی‌شده غیرهسته‌ای یک تهدید قابل توجه برای سناریو‌های مدرن وابسته به تکنولوژی هستند.

زمینه تاریخی و تهدیدات کنونی

سالومه اهمیت تاریخی فناوری EMP را مورد بحث قرار می‌دهد و به رویداد‌هایی مانند آزمایش موسوم به استارفیش پرایم (Starfish Prime) ایالات متحده در سال ۱۹۶۲ اشاره می‌کند که پتانسیل مخرب انفجار‌های هسته‌ای در ارتفاع بالا بر سیستم‌های ارتباطی جهانی را نشان داد.

در سال ۱۹۶۲، ایالات متحده یک کلاهک هسته‌ای ۱.۴ مگاتنی را در این آزمایش در ارتفاع ۴۰۰ کیلومتری بالای اقیانوس آرام منفجر کرد.

این انفجار که قوی‌ترین آزمایش هسته‌ای جهان در ارتفاع بالا بوده است، یک پالس الکترومغناطیسی قوی ایجاد کرد که توانست ارتباطات رادیویی جهانی را مختل کند، منجر به از کار افتادن اولین ماهواره بریتانیا، Ariel-۱، شود و حتی به منفجر شدن چراغ‌های خیابان‌ها در هاوایی بیانجامد.

او بر علاقه کنونی جهان به فناوری EMP تاکید می‌کند که کشور‌های پیشرفته‌ای مانند ایالات متحده آمریکا، روسیه و چین در توسعه آن برای اهداف استراتژیک خود سرمایه‌گذاری می‌کنند و حتی کره شمالی به دنبال آن است.

نقش هوش مصنوعی و سناریو‌های آینده

سالومه پیش‌بینی می‌کند که در سال ۲۰۲۴، کشور‌هایی مانند اسرائیل و ایران ممکن است فناوری‌های هوش مصنوعی را در استراتژی‌های دفاعی و تهاجمی خود بگنجانند که به‌طور بالقوه تنش‌ها را تشدید خواهد کرد. او ماهیت دوگانه هوش مصنوعی را به عنوان ابزار حفظ صلح و محرک احتمالی درگیری برجسته کرده است.

اثرات آنی و بلندمدت حمله EMP

اثرات فوری آن شامل ویران کردن زیرساخت‌های الکتریکی، از بین بردن فوری منابع آب و انرژی و سیستم گرمایشی خواهد بود.

ماشین‌ها، کامپیوترها، تلفن‌ها، حمل‌ونقل، بانکداری… هر چیزی که از اجزای الکتریکی استفاده می‌کند یا برای کار به سیستم‌های الکترونیکی متکی است، از کار خواهد افتاد.

این تکنولوژی دسترسی شما به آب، گرما و غذا – سه عنصر پایه هرم مازلو – را از بین می‌برد و اساساً در نتیجه باعث فروپاشی اجتماعی می‌شود؛ بنابراین اثرات بلندمدت حمله EMP شامل کاهش چشمگیر جمعیت خواهد بود.

طی هفته‌ها و ماه‌ها، اکثر مردمی که در شهر‌ها زندگی می‌کنند از تشنگی یا گرسنگی می‌میرند و یا در وحشت و خشونت کشته می‌شوند. هرکسی که به درمان منظم پزشکی نیاز داشته باشد نیز هیچ شانسی برای زنده ماندن نخواهد داشت.

دسترسی به اندک ذخایر غذا و آب مسلماً توسط دولت و ارتش‌ها یا بانفوذترین و خشن‌ترین باند‌های مسلح کنترل می‌شود.

در ایالات متحده، مطالعات وزارت انرژی تخمین می‌زند که تا ۵ سال طول می‌کشد تا تنها ۲۰ درصد از شبکه دوباره آنلاین شود، در این مرحله جامعه مدرن تقریباً فرو می‌پاشد.

آیا راهی برای دفاع در برابر حمله EMP وجود دارد؟

دفاع در برابر حمله EMP به دلیل ماهیت خط دید و استقرار آن در صد‌ها کیلومتر بالاتر از سطح زمین، چالش‌های مهمی را به همراه دارد.

برخلاف سامانه‌های دفاع موشکی هسته‌ای، که موشک‌ها را قبل از ورود مجدد رهگیری می‌کنند، رهگیری موشک‌های EMP در بازه زمانی کوتاه ۱۵ تا ۲۰ دقیقه تقریباً غیرممکن است.

حفاظت سطح زمین در برابر EMP نیازمند ارتقاء گسترده اجزای شبکه برق قدیمی مانند ترانسفورماتور‌ها و پست‌های برق است.

با این حال با وجود این تلاش‌ها، اثربخشی چنین اقداماتی در مواجهه با یک حمله گسترده EMP محدود خواهد بود.

دیگر خبرها

  • نخستین ایالت آمریکا قطعنامه‌‌ای برای آتش‌بس غزه تصویب کرد
  • قالیباف: این مجلس به دوران تاریک رانت‌های صنفی پایان داد
  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • پیشگویی ترسناک نوستراداموس زنده جهان؛ منتظر تاریکی مطلق باشیـد!
  • نگاهی به تمام جنجال‌های کریمی قدوسی | گاف تاریخی نماینده مشهد چه بود؟
  • روایت پالتیکو از اعمال نفوذ زلنسکی بر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • روزنامه شرق: بهترین فرصت مذاکره مستقیم با آمریکا را از دست ندهید! / اجرای برجام و FATF اولویت نظام پس از عملیات وعده صادق