Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@12:38:42 GMT

بازگشت ٧١ درصد از ارز صادراتی به چرخه اقتصاد

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۱۵۵۶

بازگشت ٧١ درصد از ارز صادراتی به چرخه اقتصاد

«محمد لاهوتی» امروز (شنبه) در نشستی خبری، افزود: مدتی است آمار تجارت خارجی به دلایلی یا با تاخیر منتشر می‌شود و یا با جزییات دقیق که بتوان امکان تحلیل آماری را همانند گذشته به دست آورد انجام نمی شود.

وی ادامه داد: گرچه در ٦ ماه نخست سال با کاهش ارز در صادرات همراه بودیم اما در مجموع روند صادرات و واردات مثبت بوده است و از نظر وزنی با رشد ٢٢ درصدی مواجه بودیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لاهوتی گفت: تراز تجاری با اختلاف ٧٥٠ میلیون دلاری به نفع واردات مثبت بوده است که به نظر می رسد در ٦ ماه دوم سال میزان صادرات افزایش یابد.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: صادرات ایران به بازارهای سنتی چین، عراق، امارات، ترکیه و افغانستان صورت می‌گیرد، در بحث صادرات کشور هند از پنج کشور نخست خارج شده که این موضوع نشان می‌دهد هندی‌ها در موضوع تحریم سخت‌گیرانه تر از دیگر بازارها عمل کردند.

وی افزود: در شش ماهه نخست سال جاری کشورهای چین، امارات، ترکیه و هند به عنوان بزرگترین صادرکنندگان به ایران محسوب می‌شوند که براساس محاسبات صورت گرفته میانگین نرخ هر تن واردات ٢٩٥ دلار بوده است.

لاهوتی خاطرنشان کرد: موضوع دیگری که در ٦ ماه گذشته شرایط را برای برگشت ارز صادرکنندگان فراهم کرده نزدیک شدن ارز سامانه نیما به ارز آزاد است.

رییس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: با توجه به کاهش تفاوت‌ها و روش‌هایی که بانک مرکزی با تعامل نزدیک به صادرکنندگان در پیش گرفت این فرصت را فراهم کرد تا ارز صادراتی به چرخه اقتصادی از طریق سامانه نیما و واگذاری ارز صادراتی تا میزان ٧١ درصد عملیاتی شود.

وی ادامه داد: زمانی که حجم صادرات اعلام می شود، صادرکننده به مدت چهار ماه فرصت دارد تا ارز را به چرخه اقتصاد بازگرداند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صادرات درآمد ارزی سامانه نیما بانك مركزي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۶۸ درصدی پایانه صادرات و ترانزیت کالا در بندر بوشهر

به‌گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر، محمد شکیبی‌نسب در نشست بررسی مشکلات صادرکنندگان مواد معدنی در بندر بوشهر که با حضور رئیس اتاق بازرگانی بندر بوشهر و جمعی از صادرکنندگان برگزار شد، بیان کرد: اولویت اداره کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر افزایش صادرات غیرنفتی و به‌ویژه موادمعدنی به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های شاخص استان است، چراکه این مهم بدون تردید به افزایش ظرفیت سازمانی برای توسعه زیرساخت‌های مجتمع بندری نگین کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: در همین راستا در نشست مستمر با صادرکنندگان کالا از بنادر استان، موانع و مشکلات فراروی آنها مورد بررسی قرار می‌گیرد.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اظهار کرد: با هدف شتاب بخشی به روند صادرات موادمعدنی از مجتمع بندری نگین، قوانین و مقرراتی وضع شده که شرکت‌های فعال در این حوزه ملزم به رعایت آن هستند.

وی گفت: با هدف بهبود روند صادرات، اکنون طرح پایانه اختصاصی صادرات و ترانزیت در مجتمع بندری نگین با بیش‌از ۶۸ درصد پیشرفت در حال ساخت است.

شکیبی‌نسب از پیشرفت ۹۰ درصدی اسکله این طرح خبر داد و بیان کرد: با پیشرفت مناسبی که طرح پایانه اختصاصی مذکور دارد، انتظار است در نیمه دوم سال جاری به بهره‌برداری نهایی برسد.

وی گفت: در شرایط کنونی با ساخت ۲ پست اسکله رمپ موقت، سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن موادمعدنی از مجتمع بندری نگین به مقصد کشور‌های کویت، امارات، قطر، هند و شماری از کشور‌های آفریقایی صادر می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر کلینکر، سیمان و سنگ گچ را عمده موادمعدنی صادر شده از مجتمع بندری نگین عنوان کرد.

دیگر خبرها

  • جزییات صادرات و واردات دارو اعلام شد/ واردات ۱۳ درصد کاهش یافت
  • پیشرفت ۶۸ درصدی پایانه صادرات و ترانزیت کالا در بندر بوشهر
  • تبعات سیاست ارزی غلط بانک مرکزی/ از «تنبیه صادرکنندگان» تا «کاهش توانمندی کشور در رقابت‌پذیری در بازار‌های صادراتی»
  • بازگشت بنزین پتروشیمی به چرخه سوخت
  • خوشنویسی ایران نیاز به حمایت دارد/ تاثیر بخش خصوصی در چرخه اقتصاد
  • امارات واردات سیمان ایران را ممنوع کرد
  • چگونه بازار مرغ ترکمنستان را از دست دادیم؟
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • حمایت‌های صندوق ضمانت صادرات از صادرکنندگان
  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت