Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-03@07:41:00 GMT

چه جرایمی «جرم سایبری» محسوب می‌شوند

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۱۹۷۸

چه جرایمی «جرم سایبری» محسوب می‌شوند

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز، سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به جرایم سایبری و انواع آن گفت: هر جرمی، جرم سایبری محسوب نمی‌شود و برای شکایت از آن جرم، نباید به پلیس فتا مراجعه کرد.

وی افزود: جرایمی مانند هتک حیثیت، هک شدن شبکه‌های اجتماعی مانند تلگرام، اینستاگرام و ... یا تلفن همراه، تهدید در شبکه‌های اجتماعی و آزار و اذیت در این شبکه‌ها، نمونه‌هایی از جرایم سایبری هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: آزار و اذیت و اخاذی به وسیله پیامک (sms) و همچنین سرقت موبایل، جزو جرایم سایبری نیست و اگر افراد از این طریق مورد آزار و اذیت قرار گرفتند، نباید به پلیس فتا مراجعه کرده و نهادهای دیگری را برای اعلام شکایت خود انتخاب کنند.

پاشایی افزود: انتشار اطلاعات شخصی که هر فردی در تلفن همراهش دارد، اگر در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی از سمت خود فرد نباشد و آن شخص از این موضوع گلایه‌ای داشته باشد، مربوط به پلیس فتا می‌شود و برای شکایت از این موضوع باید به دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای مراجعه کند.

کلاهبرداری اینترنتی چه زمانی رخ می‌دهد؟

وی گفت: نکته قابل توجه این است که اگر در سایت‌های خرید و فروش کالا (که اکثراً خرید و فروش کالای دست‌دوم هم هستند)، خریدار یا فروشنده ضرر کنند و یک طرف بخواهد شکایتی در این زمینه داشته باشد، باید به مراجعی به غیر از پلیس فتا مراجعه کند چرا که در این معامله، خریدار و فروشنده مستقیم با هم در ارتباط هستند و کلاهبرداری اینترنتی حاصل نشده است.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: اگر خریداری قصد خرید از فروشگاه‌های اینترنتی چه شخصی و چه دولتی را داشته باشد و هزینه‌ای را پرداخت کند ولی کالا را برای آن ارسال نکنند، برای شکایت باید به پلیس فتا مراجعه کند چرا که آن سایت یا فروشگاه اینترنتی به تعهدات خود عمل نکرده و در اینجا کلاهبرداری اینترنتی رخ داده است.

اگر خریداری قصد خرید از فروشگاه‌های اینترنتی را داشته باشد و هزینه‌ای را پرداخت کند ولی کالا برایش ارسال نشود، برای شکایت باید به پلیس فتا مراجعه کند چرا که در اینجا کلاهبرداری اینترنتی رخ داده است

به گفته پاشایی، همچنین جرایم دیگری مانند «فیشینگ» و اسکیمر (کپی کارت عابر بانک) مربوط به پلیس فتا می‌شود چرا که عابر بانک شخصی در دست خودش است ولی یا رمز دومش را از راه‌هایی مانند فیشینگ (کلاهبرداران اینترنتی) به دست آورده‌اند یا عابر بانکش کپی شده و از آن طریق، پول از حساب فرد کسر می‌شود.

وی ادامه داد: به طور کل باید بگویم که توهین، اخاذی، هتک حیثیت، مزاحمت نوامیس و ... در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی، مربوط به پلیس فتا می‌شود و افراد برای ثبت شکایت باید به پلیس فتا مراجعه کنند.

معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا گفت: جرم‌هایی مانند اینکه اینستاگرام فردی هک شده باشد و از آن طریق برای دوستانش پیامی مبنی بر «واریز پول به فلان شماره حساب» ارسال شده باشد و حسب اعتماد به آن آی‌دی که متعلق به دوستشان است، پول را به آن شماره حساب واریز کنند و سپس متوجه شوند که اصلاً این پیام را مالک آن آی‌دی برایشان ارسال نکرده هم می‌توانند برای ثبت شکایت به پلیس فتا مراجعه کنند.

برای ثبت شکایت به پلیس فتا به کجا باید مراجعه کرد؟

پاشایی با اشاره به محل ثبت شکایاتی که مربوط به پلیس فتا می‌شود، گفت: افراد در تهران می‌توانند به دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای که در ناحیه ۳۱ است، مراجعه کنند. آدرس این دادسرا در خیابان آیت‌الله کاشانی ـ خیابان پیامبر است.

وی گفت: در شهرستان‌هایی که پلیس فتا مقری ندارد، افراد باید به دادگاه‌ها مراجعه کنند؛ در آنجا قاضی تشخیص می‌دهد که این پرونده را باید به پلیس آگاهی یا کلانتری ارجاع بدهد یا از طریق دیگر به آن پرونده رسیدگی کند.

مهر

انتهای پیام/

20 / 20 معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا سرهنگ رامین پاشایی جرم جرائم سایبری پلیس فتا هتک حیثیت کلاهبرداری اینترنتی «فیشینگ» اسکیمر کپی کارت عابر بانک

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا جرم جرائم سایبری پلیس فتا هتک حیثیت کلاهبرداری اینترنتی فیشینگ اسکیمر کپی کارت عابر بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۱۹۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا فراجا هشدار داد: سوء استفاده مجرمان رایانه ای از ایام تعطیلات چند روزه کشور با افزایش ارسال لینک‌های آلوده تهدیدی علیه امنیت هموطنان در فضای مجازی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، سرهنگ رامین پاشایی افزود: با تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضایی و تجربیات ادوار گذشته مشخص شده است مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته و یا منتهی به تعطیلات چند روزه کشور اقدام به کلاهبرداری از طعمه‌های خود می‌کنند.

او با اشاره به شگرد این مجرمان اضافه کرد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوند‌های آلوده با عناوینی همچون دریافت کالابرگ و ابلاغیات قضایی درکیمن کلاهبرداری از طریق دسترسی غیرمجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آنان هستند.

معاون فرهنگی اجتماعی پلیس فتا با بیان اینکه امکان ارسال و دریافت این پیامک‌ها در تمامی پیام رسان‌ها وجود دارد، گفت: گاهی ممکن است ارسال این پیامک‌ها از طریق دوستان و آشنایان باشد و آنان خواسته یا ناخواسته در چنین دام سایبری افتاده باشند.

سرهنگ پاشایی گفت: در صورت مواجه با این‌گونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سرشماره‌های تلفن شخصی است، به آن توجهی نکنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • هشدار پلیس فتا درباره افزایش کلاهبرداری پیامکی در ایام تعطیلات
  • مراقب ترفند مجرمان سایبری در ایام تعطیلات پیش رو باشید
  • هشدار پلیس فتا نسبت به اقدامات مجرمانه در تعطیلات
  • کلاهبرداری اینترنتی خودش را خواننده سرشناس جا زد
  • گزارشی از چند روز مراجعه به پلیس امنیت؛ توقیف‌های پولساز
  • شکایت خواننده معروف به پلیس فتا | گرداننده صفحه اینستاگرام دستگیر شد
  • فعال‌سازی بانکداری اینترنتی در بانک ملت بدون مراجعه حضوری
  • بازداشت کلاهبردار اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس