Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویان یکی از شهرهای بخش مرکزی شهرستان شاهرود بوده و حدود چهار هزار تن جمعیت دارد.

بیشتر مردم این منطقه باغدار و کشاورز هستند ، سه هزار و ۲۵۰ هکتار زمین زیر کشت در این منطقه وجود دارد که بیشتر به کاشت انگور و گندم اختصاص دارند.

محصولات جالیزی مانند گوجه فرنگی یکی از تولیدات اساسی کشاورزان این منطقه است، در سه سال گذشته سرمای بی موقع و خشکسالی خسارت های زیادی به کشاورزان وارد کرد، اوایل امسال نیز بخش وسیعی از محصولات زیر کشت کشاورزان این منطقه دچار سرمازدگی شد، به همین دلیل این گروه از کشاورزان برای جبران بخشی از خسارت ها ، اقدام به کشت گوجه فرنگی به صورت گلخانه‌ای کردند .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صاحبان این گلخانه ها اکنون با مشکلاتی مانند شیوع آفت مگس سفید و پروانه ، بی کیفیت بودن سموم و کودهای کشاورزی، هزینه های بالای گاز مصرفی و نبود کلاس های آموزشی روبرو هستند.

سید محمد میر غفوری یکی از کشاورزان این منطقه به خبرنگار ایرنا اعلام کرد،  سه هزار متر گلخانه دارد که به کشت گوجه فرنگی اختصاص داده است.

  وی افزود: سال گذشته شرایط فروش محصول گوجه فرنگی خوب بود اما امسال با کاهش شدید روبرو شد به طوری که تا زیر هزار تومان رسید ، این در حالی بود که همه هزینه های جانبی افزایش شدید یافت.

 میرغفوری با اشاره به اینکه امسال هر جعبه پلاستیکی گوجه فرنگی 35 هزار ریال تهیه می شود، افزود: قیمت سم و کود نیز به شدت افزایش یافته  به طوری که برداشت و فروش محصول مقرون به صرفه نبود .

این کشاورز شاهرودی به نامطلوب بودن کیفیت سموم کشاورزی هم اشاره کرده و گفت : سموم به کار رفته برای دفع آفات کارایی لازم را ندارد البته باید عنوان کرد که سموم ایرانی و خارجی فرق چندانی با هم نداشته و حشرات نسبت به آنان مقاوم شده اند.

وی ادامه داد: از جمله این آفات پروانه و مگس سفید هستند که حتی با مداومت سم پاشی سه روز یک بار، باز هم خطر نابودی گلخانه ها را تهدید می کند.

این کشاورز رویانی با بیان اینکه کودهای شیمیایی هم کارایی لازم را ندارند، اظهارداشت: این کودها در گذشته هر کیلو به قیمت هشت تا ۱۲ هزار تومان خریداری می شد که اکنون به ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان افزایش یافته است.

میرغفوری با بیان اینکه برای رشد گوجه فرنگی ایجاد تعادل دما در گلخانه ضروری است، ابراز داشت: هزینه های جانبی گلخانه داری از جمله هزینه گاز مصرفی یکی از مشکلات مهم است، در چهار ماه گذشته حدود هشت میلیون تومان هزینه گاز مصرفی شده که در صورت  تاخیر در پرداخت با قطعی مواجه می شوم.

وی  گفت: هزینه های بالای گاز مصرفی در حالی است که با تعرفه روستایی و کشاورزی محاسبه می شود.

یکی دیگر از کشاورزان رویان شاهرود هم گفت: پارسال در دوره اول کشت خیار درآمد خوبی به دست آمد اما در کاشت نوبت دوم با مشکلاتی مانند گرانی کارتن روبرو شدیم به طوری که هر کارتن خالی میوه به قیمت چهار هزار تومان رسید.

علی داوودیان ادامه داد: فروش خیار در میدان تره بار هم به حدود ۵۰۰ تومان رسید که با احتساب هزینه های جانبی مانند دستمزد کارگر و حمل و نقل به هیچ وجه بصرفه نبود، برای همین کشاورزان در سال جاری به کشت گوجه فرنگی روی آوردند.

وی با بیان اینکه امسال هم با کاهش شدید قیمت گوجه فرنگی روبرو هستیم، یادآورشد: چهار ماه پیش هنگام کاشت این محصول قیمت ها بالا بود و کاشت آن سود آور به نظر می آمد، اما اکنون قیمت گوجه فرنگی حدود یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ تومان است .

داوودیان با اشاره به اینکه روزانه سه نفر در این گلخانه به طور مستمر فعالیت دارند، افزود: برای گسترش و رونق کار به وام و تسهیلات دولتی نیاز است ، اما هیچ گونه کمکی به گلخانه داران نمی شود.

 وی با بیان اینکه جهاد کشاورزی هیچ خدمتی به گلخانه داران ارائه نمی دهد، تاکید کرد: مسئولان جهاد کشاورزی سالی یکبار تماس گرفته و هربار درحد پرسش نوع محصول، برای سرشماری اطلاعات لازم را می گیرند.

داوودیان اظهار داشت: گلخانه داران از جهاد کشاورزی تقاضا کردند تا با برگزاری کارگاه های آموزشی از تجربیات کشاورزان موفق اصفهان استفاده شود، اما تاکنون این امر محقق نشده است.

وی با اشاره به اینکه در چند سال قبل جهاد کشاورزی برگ زرد چسبناک برای جمع آوری آفات در اختیار گلخانه داران قرار می داد، افزود: 2 سالی است که این برگ زردهای چسبناک، ورق های عایق استخرها و شیلنگ های تحت فشار برای آبیاری به کشاورزان داده نمی شود.

وی با بیان اینکه برای ساخت یک گلخانه مجهز به تهویه و بخاری گازی به مساحت سه هزار متر مربع باید حدود ۸۰۰ میلیون تومان هزینه کرد، افزود: با شرایط موجود بازار و هزینه های بالا اگر این مبلغ را در بانک به صورت سپرده گذاشته شود سود بیشتری خواهد داشت.

این کشاورز شاهرودی هزینه بیمه ۲ کارگر و حقوق آنان را حدود ۴ میلیون تومان برآورد کرد و ادامه داد: با افزایش شدید هزینه‌ها  به ادامه کار دلگرم  نبوده و توسعه ای در این زمینه نخواهیم داشت.

سعید عزیزی یکی دیگر از گلخانه دار رویان با بیان اینکه پارسال برای دریافت تسهیلات در سامانه وام کارا ثبت نام کرده و طرح توجیهی ارائه کرده است، افزود: برای ثبت نام، طرح توجیهی و گزارشات مربوطه مبلغ ۲۵۵ هزار تومان پرداخت و در لیست نوبت بازدید از گلخانه ها گذاشته شدیم اما تاکنون  هیچ بازدیدی انجام نشده است.

وی ادامه داد: مرکز تحقیقات و کشاورزی بسطام برای شناسایی و تشخیص آفات کشاورزی در صورت اعلام  از طرف گلخانه داران  هزینه های زیادی دریافت میکند مثلا برای شناسایی و تشخیص یک قارچ هزینه ۸۰۰ هزار تومانی دریافت می شود.

عزیزی از مسئولان خواست با برگزاری کارگاه های آموزشی بهره وری بیشتر برای کشاورزان این شهرستان ایجاد کنند.

احمد دزیانیان رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان هم گفت: بیماری ها و آفات گیاهی واگیر به صورت فوق العاده رصد شده و در قبال آن به طور رایگان خدمات ارائه میشود.

وی با بیان اینکه مواردی از بیماری های گیاهی که توسط کلینیکهای کشاورزی و جهاد کشاورزی قابل تشخیص و رسیدگی نباشد به این مرکز ارجاع داده می شود، افزود: هزینه های تشخیص و رسیدگی به آفت ها بر اساس تعرفه های مصوب سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گرفته می شود.

دزیانیان از برگزاری ۵۵ کلاس آموزش رایگان برای کشاورزان در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: برگزاری کلاس های آموزشی از طریق انجمن های صنفی و تشکل های عضو خانه کشاورزان به اعضاء اطلاع رسانی می شود.

 علی اصغر حجی مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود در این باره گفت: گلخانه داران برای دریافت تسهیلات اعتباری باید به سامانه "سیتا" جهاد کشاورزی مراجعه کرده و نام نویسی کنند.

وی با بیان اینکه برنامه های گسترده ای برای توسعه گلخانه ها در دستور کار است، تصریح کرد: با توجه به محدودیت منابع آبی در شهرستان باید کشت انواع محصولات صیفی در گلخانه ها انجام شود.

حجی از افزایش چهار هکتاری کشت گلخانه ای در ماه گذشته در این شهرستان خبر داد و افزود: اعتباری بالغ بر۴۰۰ میلیارد تومان برای موضوع گلخانه‌های پیشرفته در استان تخصیص‌یافته است.

 مدیرجهاد کشاورزی شهرستان شاهرود با بیان اینکه کشاورزان باید از کشت سنتی پرهیز کنند، ادامه داد: گلخانه های امروزی مجهز به سامانههای خودکار بوده و با گوشی تلفن همراه  مدیریت می شوند و تحقق این امر مستلزم آن است که کشاورز خود به دنبال فراگیری این دانش باشد.

حجی، توانمندسازی گلخانه های کوچک را وظیفه اصلی جهاد کشاورزی خواند و تصریح کرد: کارگاه های آموزشی توسط جهاد کشاورزی و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی به طور مستمر در شهرستان برگزار شده و اطلاع رسانی از طریق انجمن های صنفی انجام می شود.

وی با اشاره به اینکه تجهیزات رایگان به کسی داده نمی شود، ابراز داشت: درصورت تامین تجهیزات از جمله شیلنگ های تحت فشار، برگ زرد و عایق استخر به صورت تسهیلات به گلخانه داران تحویل داده می شود.

حجی با بیان اینکه کشاورزان باید نگاه به دریافت خدمات از دولت را عوض کنند، افزود: کشاورزان باید خود را توانمند کرده، نیازها و مشکلات را شناخته و سپس با تلاش بیشتر آنها را برطرف کنند.

به گفته استاندار سمنان برای توسعه استان هشت اولویت در نظر گرفته شده که توسعه کشت گلخانه ای از مهم ترین آنهاست و با برنامه ریزی مناسب این هدف تحقق می‌یابد.

مدیریت منابع آبی موجود و تولید محصولات با کیفیت با کمترین مصرف آب از سیاست های اساسی کشور است.

هم اکنون ۱۷ هکتار گلخانه در سطح شهرستان شاهرود وجود دارد.

شهرستان های میامی و شاهرود با داشتن حدود ۴۰ هزار هکتار زمین زیر کشت، هر ساله با تولید حدود ۶۰۰ هزار تن محصولات باغی و کشاورزی ، بیش از ۷۰ درصد محصولات کشاورزی استان سمنان را تولید می کنند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی رویان کشت گلخانه ای شاهرود گوجه فرنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۲۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان

مدیرعامل شرکت توانیر از اختصاص پاداش ٤ برابر بیشتر از هزینه های تامین برق به مشترکان کشاورزی خبر داد که در طرح های مدیریت مصرف تابستان امسال مشارکت فعال تری داشته باشند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر با بیان این که بخش کشاورزی از ظرفیتهای خوبی برای مشارکت اختیاری در طرحهای تشویقی صنعت برق برخوردار است، افزود: امسال برای نخستین بار با موافقت هیات وزیران مقرر شده تا در کنار اختصاص برق رایگان به مشترکان کشاورزی که ٥ ساعت با طرحهای مدیریت مصرف همکاری کنند، امکان قرار گرفتن در لیست پاداش مشارکت نیز فراهم شده است.

وی افزود: براساس مصوبه هیات وزیران، برق مشترکان کشاورزی که ٥ ساعت در طرحهای مدیریت مصرف مشارکت کنند، رایگان خواهد بود.

وی ادامه داد: علاوه بر این در صورتی که کشاورزان 80 درصد دیماند مصرفی خود را که معادل ١٥ درصد از مصرف روزانه آنهاست، از نیروگاههای تجدیدپذیر تامین کنند، از برنامه های مدیریت مصرف معاف خواهند شد.

مدیرعامل شرکت توانیر خاطرنشان کرد: علاوه بر این اگر کشاورزان بیش از ٥ ساعت نیز در طرحهای مدیریت بار مشارکت داشته باشند، تا ٤ برابر هزینه های تامین برق از پاداشهای صنعت برق برخوردار خواهند شد.

رجبی مشهدی با اشاره به این که این میزان بیش از 2500 تومان به ازای هر کیلووات ساعت است، گفت: در حقیقت این پاداش، متناسب با ساعاتی که در این طرح مشارکت می کنند از 500 تا 2500 تومان متغیر است.

وی اضافه کرد: در واقع مشترکان کشاورزی این فرصت را دارند که با بهینه سازی فناوری مورد استفاده در موتورهای پمپاژ آب، استفاده از تجدیدپدیرها و... از این پاداشها بهره مند شوند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه در استان اردبیل
  • واگذاری ۷۵۰ هکتار زمین برای احداث گلخانه
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی
  • (ویدئو) گوسفند غول‌پیکری که در تاجیکستان مثل طلا باارزش است
  • کشاورزان هم پاداش می‌گیرند هم برق رایگان
  • گرگان ۹۰ هزار دانش آموز دارد /هزینه پروانه ساخت و ساز مانع مولدسازی
  • کشاورزان هم پاداش می گیرند هم برق رایگان
  • تصویب لایحه کاهش هزینه پروانه و عوارض ساختمانی در شیراز
  • خرید تضمینی گندم به بیش از ۶۰۰ هزارتن رسید
  • روز مزرعه دانه های روغنی در لرستان