Web Analytics Made Easy - Statcounter

سعد حریری نخست‌وزیر لبنان سه‌شنبه گذشته پس از ۱۳ روز از آغاز اعتراضات مردمی به اوضاع اقتصادی و معیشتی، و کش و قوس‌های سیاسی برای حل بحران در لبنان، سرانجام تصمیم گرفت تا به کاخ بعبدا رفته و استعفای خود را تقدیم رئیس‌جمهور کند.

حریری در بیان دلایل استعفای خود مدعی شده است: به بن‌بست رسیدم و باید پاسخگوی معترضان باشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پست‌ها می‌آیند و می‌روند و آنچه مهم است بقای وطن است. انشالله از این تنگنا عبور خواهیم کرد و من از استعفای خود خرسندم.‬‎

استعفای حریری در شرایطی روی می‌دهد که سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله لبنان در سخنان اخیر خود در ارتباط با بحران به‌وجود آمده تاکید کرده بود که با استعفای اعضای دولت مخالف است و استعفا را به مفهوم شانه خالی کردن از مسئولیت می‌داند.

اکنون که نخست‌وزیر لبنان استعفای خود را تقدیم میشل عون، رئیس جمهور این کشور کرده، سناریوهای متعددی در مورد آینده سیاسی لبنان مطرح می‌شود.

«وسیم بِزی»، استاد دانشگاه و تحلیلگر مسائل لبنان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان در تحلیل و تشریح استعفای سعد الحریری گفت: استعفای نخست‌وزیر تحولی مهم در مسیر بحران سیاسی اجتماعی لبنان به‌شمار می‌رود؛ به‌ویژه آنکه حریری این گزینه را بدون تفاهم با شرکای خود اعم از جبران باسیل و حزب بزرگ مسیحی او، حزب‌الله، جنبش امل و دیگر قدرت‌های سیاسی که او را به سمت نخست‌وزیری منصوب کردند، انتخاب کرده است.

وسیم بزی در توضیح علت تک‌روی سعد حریری در ارائه استعفای خود می‌گوید: تصمیم نخست‌وزیر به استعفا یک معادله دوسویه بوده و روشن است که او از طرفی متاثر از دیکته‌های آمریکا و عربستان سعودی به این تصمیم مبادرت ورزیده و علت دیگر تمایل به استفاده از شرایط پیش آمده و حضور معترضان در خیابان‌ها به نفع خود است.

این تحلیلگر لبنانی در ادامه افزود: بنابراین دلبستگی به خارج و فرصت طلبی از شرایط داخلی و همچنین فراهم شدن فرصت برای توطئه علیه مقاومت و کشور، لبنان را در روزها و هفته‌های آتی وارد مرحله‌ای از پیچیدگی و ابهام سیاسی خواهد کرد و بسیار دشوار است که احزاب و جریان‌های سیاسی لبنان تمایلی به موافقت با نخست‌وزیری مجدد سعد حریری داشته باشند.

وی در مورد سناریوهای پیش‌رو تصریح کرد: احزاب و جریان‌های سیاسی لبنان از فردی حمایت خواهند کرد که در جلسات مشورتی پارلمان مطرح و به تایید نهایی برسد. احتمالا تا پایان هفته براساس ماده ۶۹ قانون اساسی رئیس‌جمهور میشل عون خواستار برگزاری این جلسات خواهد شد و بر این اساس فردی که در این جلسات انتخاب می‌شود معیار اساسی مرحله کنونی خواهد بود.

وسیم بزی در این‌باره تاکید کرد: باید منتظر باشیم که آیا نمایندگان پارلمان فردی مخالف سعد حریری را انتخاب می کنند یا به سراغ فردی مانند «تمام سلام» نخست‌وزیر سابق که با حریری همسوست خواهند رفت و یا آنکه خود او را دوباره به نخست‌وزیری منصوب می کنند.

این استاد دانشگاه لبنانی با توجه به عدم موفقیت در حل بحران با بعید دانستن انتخاب مجدد سعد حریری برای نخست وزیری توضیح داد: آنگونه که به نظر می‌رسد میشل عون و حزب الله به سعد حریری ابلاغ کرده‌اند که اگر بدون هماهنگی و موافقت آنها تصمیم به استعفا بگیرد از او حمایت نخواهند کرد و اکنون حریری این اقدام را انجام داده است.

وی همچنین تشکیل دولت تکنوکرات متشکل از متخصصین را نیز در سایه سیاسی‌بازی‌های گسترده در لبنان تقریبا امری محال می‌داند.

وسیم بزی در پایان گفت: جدای از همه اختلافات سیاسی داخلی، آمریکا و دنباله‌روهای آن در منطقه با سوءاستفاده از اعتراضات به‌حق مردم درصدد توطئه علیه لبنان به‌ویژه محور مقاومت و رئیس‌جمهور یعنی گزینه راهبردی کشور در سایه نزاع میان محور مقاومت و دشمن آمریکایی-صهیونیستی-سعودی، هستند. بنابراین لبنان امروز در موقعیتی حساس قرار دارد و ایالات متحده آمریکا به دنبال استفاده از تحولات اخیر در عراق و لبنان به عنوان اهرم فشاری علیه محور مقاومت به منظور جبران شکست خود در منطقه غرب آسیاست.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: حریری استعفای حریری پارلمان لبنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۲۶۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، سید اسماعیل هاشمی صبح سه شنبه در نشست بررسی طرح های اقتصادی با اشاره به اینکه رویدادهای بزرگ اقتصادی به ویژه نمایشگاه های بین المللی می تواند در ایجاد مراودات اقتصادی و منطقه ای نقش بسیار زیادی ایفا می کند، تصریح کرد: استان مازندران در سال های اخیر در بحث اجرای همایش های سرمایه گذاری موفق بوده و هفت همایش سرمایه گذاری برای مازندران اجرایی شده است.

وی با بیان اینکه ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری با ۹هزار میلیارد دلار برای مازندران شناسایی شده است، گفت: شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در ایجاد قراردادهای مشترک همکاری اقتصادی و تولیدی موثر خواهد بود.

وی گفت: در همین راستا در سال گذشته مازندران حدود ۱۰ مجوز سرمایه گذاری خارجی در استان صادر شده است که ارزش اقتصادی آنها ۱۶۵ میلیون دلار بوده است.

هاشمی به نقش سرمایه گذاری خارجی در توسعه استان اشاره کرد و افزود: در سال های اخیر نشست هایی در سطوح بین المللی و مذاکرات با فعالین اقتصادی روسیه و عمان باعث افزایش قراردادهای تجاری خارجی در مازندران شده است.

کد خبر 6092679

دیگر خبرها

  • واحدی: هنوز چیزی تمام نشده/ آماده فینال سوم می‌شویم
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری از ایران فردا | برخوردها از سال ۸۸ جامعه را پیچیده‌تر کرده | تنش‌های بزرگ در دل رخدادهای کوچک است!
  • فرصت‌طلبی رزاق‌پور با غیبت دانیال در دربی
  • چرایی پیش‌بینی‌ناپذیری ایران فردا / قواعد بازی حکومت و جامعه پیچیده‌تر شده
  • شناسایی ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان درباره مواضع تند مهدی نصیری / براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • کنایه عباس عبدی به سکوت اصولگرایان مقابل جنجال مهدی نصیری /براندازی قابل جمع با اصلاح‌طلبی نیست
  • پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی
  • ۷۲۳ فرصت سرمایه گذاری در مازندران شناسایی شد
  • صفحه نخست روزنامه‌های امروز استان کرمان ـ سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه