Web Analytics Made Easy - Statcounter

برنامه گفت و گو محور «شوکران» در نخستین قسمت از فصل دوم خود میزبان حسین ابوالحسن تنهایی از پیشروان جامعه‌شناسی تفسیری و عرفان‌شناس ۶۹ ساله است و با این پژوهشگر و نظریه‌پرداز به واکاوی «شورش‌های اجتماعی ایران معاصر» پرداخته و پیرامون «گفتمان مطالبه‌گری در جامعه ایران» به بحث نشسته است.

ابوالحسن تنهایی متولد ۱۳۳۰ در اصفهان، متفکر، جامعه‌شناس، دین‌پژوه و رئیس انجمن جامعه‌شناسی تفسیری ایران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تحصیلات دانشگاهی خود را در رشته روان‌شناسی و فلسفه از دانشگاه اصفهان آغاز کرد. سال ۱۳۵۵ مقطع فوق‌ لیسانس را در رشته جامعه‌شناسی و انسان‌شناسی در دانشگاه بین‌المللی آمریکا گذراند، در سال‌ ۱۳۵۸ دکترای تخصصی خود را اخذ کرد و استاد دروس جامعه‌شناسی در این دانشگاه نیز بود. 

تنهایی پس از بازگشت به ایران از سال ۱۳۶۲ به‌ تدریس در دانشگاه‌های مختلف از جمله تربیت مدرس، شیراز، اراک و... پرداخت و مدیر گروه جامعه‌شناسی دانشگاه آزاد اسلامی و مدیر مسئول فصلنامه تخصصی جامعه‌شناسی این دانشگاه بوده است.

چاپ ده‌ها مقاله در حوزه‌های جامعه شناسی و عرفان و انتشار بیش از ۲۰ جلد کتاب از جمله دستاوردهای یک عمر فعالیت علمی و فرهنگی تنهایی است.

از جمله کتاب‌های حسین ابوالحسن تنهایی می توان به «هربرت بلومر و کنش متقابلگرایی نمادی»، «درآمدی بر مکاتب و نظریه‌های جامعه شناسی» و مجموعه‌ی سیزده جلدی «تخیّل جامعه شناختی در بستر تاریخ» اشاره کرد.

در فصل جدید برنامه «شوکران»، اندیشمندان برجسته داخلی و خارجی از جمله سیدحسین نصر فیلسوف ۸۶ ساله و استاد دانشگاه جرج واشنگتن، احمد مهدوی دامغانی اسلام‌شناس ۹۵ ساله و استاد دانشگاه هاروارد و شیرین هانتر متفکر سیاسی ۷۴ ساله، عضو شورای روابط خارجی آمریکا برای اولین بار در یک گفتگوی تفصیلی با رسانه ملی شرکت کرده‌اند.

همچنین منصوره اتحادیه بانوی ۸۶ ساله تاریخ ایران، آیت‌الله سیدمحمد مهدی میرباقری رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم، کریم مجتهدی فیلسوف ۹۰ ساله، حاتم قادری سیاست‌پژوه ۶۳ ساله، مهدی محسنیان‌راد رسانه‌شناس ۷۴ ساله، باقر ساروخانی متفکر ۸۰ ساله و پدر جامعه‌شناسی ارتباطات، لوریس چکناواریان موسیقی‌دان ۸۲ ساله، ابوالحسن تنهایی جامعه‌شناس ۶۸ ساله به همراه دیگر دانشوران برجسته ایرانی از مهمانان فصل جدید برنامه «شوکران» هستند.

«شوکران» که به اساسی‌ترین مسایل فکری کشور می‌پردازد، محصول مشترک شبکه چهار سیما و حوزه هنری است. این برنامه دوشنبه هرهفته ساعت ۲۱ شامگاه با سردبیری و اجرای پیام فضلی‌نژاد روی آنتن تلویزیون می‌رود.

بازپخش «شوکران» روزهای سه‌شنبه ۱۰ صبح، جمعه ۱۴ ظهر، شنبه ۱ بامداد است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شوکران تلویزیون

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۴۴۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه با جدیت پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم، گفت: کار جوهره توسعه اقتصاد هر کشوری است. کار بستر استقلال سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور را فراهم می‌کند و ما به همه کارگران ایران اسلامی افتخار می‌کنیم.

به گزارش ایرنا، «صولت مرتضوی» عصر چهارشنبه پنجم اردیبهشت سال ۱۴۰۳ همزمان با هفته کارگر و در دیدار با نخبگان جامعه کارگری افزود: روایتی است از امام صادق (ع) که می‌گوید کسی که برای تامین معیشت خانواده کار و تلاش کند همانند کسی است که در راه خداوند رحمان جهاد می‌کند. کار جوهره توسعه اقتصاد هر کشوری است. کار بستر استقلال سیاسی، امنیتی و فرهنگی کشور را فراهم می‌کند. ما به همه کارگران ایران اسلامی افتخار می‌کنیم.

وی گفت: همانطور که امروز(چهارشنبه) در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی عرض کردم به جد پیگیر بحث امنیت شغلی کارگران هستیم. رهبری به زیبایی فرمودند امنیت شغلی با پایداری صنایع و کارخانجات محقق می‌شود. امسال به عنوان سال جهش تولید با مشارکت مردم نامگذاری شده است. جهش با رشد متفاوت است. جهش به معنای یک حرکت خارق‌العاده و استثنایی است. بستر جهش تولید جامعه کارگری و کارفرمایی است.

مرتضوی گفت: متاسفانه برخی به دلیل نیت‌های خاص سیاسی که دارند به دنبال ایجاد دوگانه کارگر و کارفرما هستند. از منظر ما کارگر و کارفرما هر دو در یک جبهه سخت در حال تلاش هستند. کارفرما به لحاظ اینکه تمام سرمایه‌اش را جهت ایجاد رونق و توسعه اشتغال به خدمت گرفته است کارگر است. کارگر کارفرما است به دلیل اینکه شیره جانش را برای توسعه به کار میگیرد. جهش تولید امسال با تلاش جامعه کارگری و کارفرمایی محقق خواهد شد.

وزیر تعاون با بیان اینکه باید دست به دست هم دهیم به مهر و میهن خویش کنیم را کنیم آباد افزود: امروز جامعه ما امروز ایران قوی و پر اقتدار است و تمام اینها با سرپنجه تدبیر، تخصص و توان اجرایی شما محقق شده است. تمام ۵۰ هزار کارگری که در جای جای نظام اسلامی در حال فعالیت هستند همگی جزو نخبگان عرصه خدمات، کشاورزی و مباحث مختلف هستند. باید از این ظرفیت‌ها استفاده شود. از دکتر چکشیان معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت تعاون تقاضا می‌کنم ارتباط با نخبگان جشنواره امتنان را برقرار نگه دارند و از نظرات‌شان استفاده کنند.

مرتضوی گفت: تحریم خساراتی را وارد کرده است، اما این تحریم پیشرفت‌های کلانی را نیز برای کشور به ارمغان آورده است. امروز یکی از عزیزان در دولت مباحثی را مطرح کرد که نوجوانان ما در حوزه دانش‌بنیان نوجوانان ره صد ساله را یک شبه پیموده‌اند. امیدواریم فرصتی مهیا شود در نمایشگاه پیشرفت‌های کشور در سنوات آتی در محضر مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری حتما از اقدامات نخبگان حوزه کارگری رونمایی شود. شما کارگران سفیران جمهوری اسلامی ایران هستید و توقع ما از شما که علم را می‌شناسید و بر پیشرفت‌های جهان احاطه دارید جهاد تبیین شما، تبیین دستاوردهای خودتان در حوزه‌های مختلف است.

وزیر تعاون تصریح کرد: گلایه‌هایی که بخش کارگری از ما دارند و بخشی از آن به حق است، در خصوص حقوق و مزایا است. ما بارها گفته‌ایم که ما حداقل حقوق را تعیین می‌کنیم اما طبیعی است که در بسیاری از کارخانجات باید کارگر را راضی نگه دارند. اما این حقوق هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد و افزایش حقوق بسیار اندک بوده است. مقدورات کشور و بخش تولید پاسخگوی افزایش فراتر از تصمیمات نیست زیرا اثرات جانبی دارد. رهبر معظم انقلاب امروز اشاره فرمودند که توسعه و پایداری کارخانجات لازمه امنیت شغلی است. در سنوات گذشته ملاحظه کردید که چه بلایی بر سر صنایع نساجی آمد و کارخانجات بزرگ ما تعطیل شدند. لازمه ثبات و امنیت شغلی سرپا نگه داشتن کارگاه و کارخانه است که باید به آن توجه شود.

وی تاکید کرد: خلاقیت در هدایت و رهبری نیروهای همکار بسیار اهمیت دارد خصوصا در بخش مسکن کارگری. شما نخبگان حوزه کارگری باید از ظرفیت‌های تخصصی برای مناسب‌سازی، ارزان‌سازی و سبک‌سازی مسکن و مشارکت در امر مسکن استفاده کنید. ما و شما باید دست به دست یکدیگر بدهیم تا دغدغه جامعه کارگری که مهم‌ترین آن مسکن، اشتغال و ازدواج است را رفع کنیم. ما مامور مسئول هستیم. همه با یکدیگر باید کمک کنیم تا اینکه با جهش تولید، رونق اقتصادی صورت بگیرد. رونق در این مسیر هزینه‌های تولید را کاهش داده و در کاهش تورم اثرات مثبت خواهد داشت.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • «مهاجرت» توازن توانمندی‌های توسعه‌ای را دگرگون می‌سازد
  • تامین امنیت شغلی کارگران؛ تذکر همه ساله رهبر انقلاب به مسئولان
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست
  • وزیر کار : حقوق کارگران هنوز به حد ایده‌آل نرسیده زیرا عقب‌ماندگی چندین ساله‌ای در این حوزه وجود دارد
  • نظم و انضباط اجتماعی بر پایه نظام آموزشی و تربیتی یک جامعه شکل می‌گیرد
  • بازخوانی تحلیلی زمینه‌های سیاسی اجتماعی در تدبرگرایی معاصر
  • جلد دوم کتاب «تاریخ تحلیلی جامعه شناسی دیوان سالاری در ایران» چاپ و رونمایی شد
  • حکمت الله ملاصالحی مؤسس فلسفه باستان شناسی است
  • شورش بزرگ در دانشگاه های آمریکا / حمایت واشنگتن از اسرائیل بالاخره کار دستش داد/ تلاش دولت برای سرکوب معترضان عدالتخواه با بهانه «یهودی ستیزی»
  • عباس عبدی : درمورد زنان چند بار دست در حفره حجاب کردند و گزیده شدند، اما باز هم تکرار می‌کنند!