Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش مهر، سرلشکر محمدعلی جعفری فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج) در گفتگویی، در خصوص حرکت انقلابی دانشجویان پیرو خط امام (ره) در تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، گفت: این اقدام مصداق حرکت خودجوش و آتش به اختیار دانشجویان بود؛ حرکتی که از پیش هماهنگ نشده بود، اما باتوجه به روحیه ضدآمریکایی و ضداستکباری امام خمینی (ره) دانشجویان اطمینان داشتند که ایشان با این اقدام موافقت می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: البته دلهره‌ای هم نسبت به مخالفت حضرت امام (ره) با این حرکت خودجوش انقلابی وجود داشت و برخی نیز معتقد بودند باید پیش از این اقدام، هماهنگی‌های لازم به عمل می‌آمد، اما دانشجویان با اطمینان به تایید امام خمینی (ره) این اقدام را انجام دادند و البته مورد تایید ایشان نیز قرار گرفت.

فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج)  خاطرنشان کرد: گرچه رئیس دولت موقت و برخی از انقلابیون نگران یا کسانی که از ایمان انقلابی بالایی برخوردار نبودند، دانشجویان را از این حرکت منع می‌کردند، اما حضرت امام (ره) بلافاصله موضع گرفتند و فرمودند خوب جایی را گرفتید، باید محکم نگهش دارید چراکه اینجا سفارتخانه آمریکا نیست بلکه جاسوسخانه این کشور است.

سرلشکر جعفری اضافه کرد: این موضع انقلابی حضرت امام (ره) به شدت موجب شعف و شادی دانشجویان شد و مردم نیز به دنبال آن از این حرکت انقلابی حمایت کردند.

وی گفت: بسیاری از کشورها در ایران سفارتخانه دارند، اما وضعیت آمریکا متفاوت بود چراکه انقلاب اسلامی ایران در اساس، علیه آمریکا و استکبار و همچنین رژیم منحوس پهلوی انجام گرفت و توطئه‌های آمریکایی‌ها در ایران و همچنین برنامه‌های آن‌ها برای چاپیدن منابع و ذخایر کشورمان بر کسی پوشیده نبوده و نیست.

فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج) تاکید کرد: توطئه گری و خباثت آمریکایی‌ها در پوشش عناصر و فعالیت‌های دیپلماتیک امروز پس از چهل سال از پیروزی انقلاب اثبات شده و بر کسی پوشیده نیست.

سرلشکر جعفری با اشاره به انتشار اسناد جاسوسی آمریکا در پی تسخیر سفارتخانه این کشور، یادآور شد: مشخص شد که کار دیپلماسی آمریکایی‌ها طبق عرف انجام نمی‌گیرد بلکه آن‌ها در پی توطئه چینی برای دخالت و اداره کشورمان بودند لذا اگر این سفارتخانه به کار خود در ایران ادامه می‌داد بدون تردید نمی‌توانستیم تا امروز انقلاب اسلامی را حفظ کنیم؛ ‌ بنابراین به تسخیر دانشجویان پیرو خط امام (ره) درآمد.

وی با اشاره به شرایط اوایل انقلاب و تجربه اندک نیروهای انقلابی در کشورداری، تصریح کرد: مشکلات ناشی از سقوط رژیم پهلوی و همچنین بهم ریختگی در سیستم‌های امنیتی کشور شرایط خاصی را ایجاد کرده بود و از سویی نیز نیروهای مخالف انقلاب یا مدعیان چپ و راست از جمله کمونیست ها، توده ای‌ها و سلطنت طلب‌ها نیز به دنبال نقش بودند، اما طبیعی بود که انقلاب اسلامی به این افراد نقشی نخواهد داد لذا شروع به ایجاد ناامنی کردند.

فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج)  یادآور شد: در نقاط بحران خیز کشور نیز مشکلات امنیتی با برنامه ریزی و هدایت خارجی از جمله سفارت آمریکا آغاز شده بود، از سوی دیگر نیز دولت موقتی با گرایش لیبرالی و غربی روی کار آمده بود که معتقد بود،  باید در حکومت داری نظر غربی‌ها یا آمریکایی‌ها را اخذ کند.

سرلشکر جعفری خاطرنشان کرد: ارتباط گیری عناصر دولتی با جاسوسان آمریکایی احتمالا برای این افراد خیلی قوی و زشت نبود به همین جهت وجود چنین ارتباطاتی طبیعی بود.

وی لانه جاسوسی آمریکا را مرکز فرماندهی و اداره کشورمان در زمان پهلوی خواند و گفت: طبیعی بود که آمریکایی‌ها تمایل به ادامه چنین نقشی داشتند و از طرفی نیز تجربه و شناخت کاملی نسبت به نیروهای انقلابی به ویژه مبارزانی از جنس نهضت آزادی و ملی گراها داشتند بنابراین برای به انحراف کشیدن انقلاب و پیاده سازی اهداف خودشان بسیار دقیق و حساب شده برنامه ریزی کرده و با عناصر دولتی تاثیرپذیر در سطوح مختلف ارتباط می‌گرفتند.

فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج) این اقدام جاسوسان سفارت آمریکا را امری مشهود و واضح برای دانشجویان انقلابی و پیرو خط امام (ره) دانست و افزود: این توطئه‌ها و برنامه ریزی‌ها بسیار عیان بود لذا مشخص شده بود که کشور درحال حرکت به سمت مشکلات و بن بست است از این رو برای نجات کشور از چنگال این عناصر، لانه جاسوسی آمریکا به تسخیر درآمد.

سرلشکر جعفری با اشاره به اقدام عناصر سفارتخانه آمریکا در انهدام اسناد محرمانه در ساعات اولیه تسخیر این سفارت، گفت: پس از تلاش‌های زیاد برای بازسازی این اسناد برنامه ریزی ها، توطئه‌ها و ارتباطات آمریکایی‌ها با عناصر داخلی مشخص شد.

وی افزود: آمریکایی‌ها از ابتدای انقلاب به دنبال ارتباط گیری و برنامه ریزی برای ایجاد ناامنی و بهم ریختگی و جلوگیری از اداره مناسب ایران بودند و از هر اقدامی برای محقق نشدن اهداف انقلاب اسلامی کوتاهی نمی‌کردند.

فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج) تاکید کرد: نکته عبرت آموز آنکه آمریکایی‌ها به دنبال ارتباط گیری با افرادی بودند که خیلی به توانمندی‌ها و ظرفیت‌های داخلی اتکا نداشتند و نیم نگاهی به غرب، آمریکا و یا خارج از کشور داشتند و نگاهی لیبرالی با الگوگیری از غرب برای اداره کشور را می‌پسندیدند به همین جهت هر فردی که چنین زمینه‌هایی داشت آمریکایی‌ها به سراغ او می‌رفتند و مطمئن بودند که به اهدافشان می‌رسند.

سرنخ مشکلات امروز عراق به آمریکا بازمی گردد

سرلشکر جعفری ابعاد حضور آمریکایی‌ها در عراق را عامل وضعیت امروز این کشور دانست گفت: بدون شک مشکلات امروز عراق به خاطر ابعاد حضور آمریکایی‌ها و سفارت این کشور در عراق است؛ ملت عراق باید بدانند تا زمانی که از دست آمریکایی‌ها خلاص نشوند و آن‌ها در عراق حضور داشته باشند، آمریکایی‌ها مداوم درحال برنامه ریزی، ارتباط گیری و تحریک عناصر فریب خورده و یا ناراضی هستند.

وی ابعاد حضور آمریکایی‌ها در عراق را عامل وضعیت امروز این کشور دانست و با بیان اینکه در هر کشوری مشکلات، نارضایتی، کمبودها و نواقصی وجود دارد، تصریح کرد: آمریکا از هر کشوری که در آن منافعی داشته باشد به سادگی نمی‌گذرد و تمام سعی و تلاشش را برای روی کارآوردن عناصر هماهنگ با خود در آن کشور انجام می‌دهد تا منافع خود را تامین کند.

فرمانده قرارگاه فرهنگی - اجتماعی بقیةالله الاعظم (عج) با بیان اینکه امروز دیگر دست آمریکایی‌ها رو شده است، اظهار داشت: چهل سال از انقلاب می‌گذرد و دخالت آمریکایی‌ها در بسیاری از کشورها حتی خارج از این منطقه، چون ونزوئلا و امثال آن مشهود است، کشورهایی که به دنبال استقلال خود هستند و منابعی دارند که منافع آمریکا را تامین می‌کند.

سرلشکر جعفری افزود: خوشبختانه ملت‌ها پس از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران تجربیات زیادی یافته و اکنون بیدار شده اند به همین دلیل در جایی که توانمندی دارند با این دخالت آمریکایی‌ها مقابله می‌کنند.

وی گفت: امیدواریم در آینده نیز با همین روند گسترش انقلاب اسلامی به ویژه اصل استکبارستیزی و ظلم ستیزی شاهد بیداری ملت‌های دیگر و آزادی ملت‌های تحت تسلط آمریکا باشیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۴۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام

فرزند آیت‌الله مرتضی حائری یزدی (و نوه مؤسس حوزه علمیه قم)، عروس امام خمینی(ره) و همسر آیت‌الله سید مصطفی خمینی که همراه پدرش در تبعید بود و در تبعید شهید شد؛ هر کدام این نسبت‌های خانوادگی کافی بود تا معصومه حائری یزدی تحت نظر و مراقبت ساواک باشد. 

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی مرکز اسناد انقلاب اسلامی؛ معصومه حائری یزدی که روز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ در ۸۶ سالگی درگذشت و پیکر ایشان روز هشتم اردیبهشت پس از تشییع در حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) در بقعه شیخ فضل‌الله به خاک سپرده شد. 
محل دفن ایشان از این جهت نمادین است که بقعه شیخ فضل‌الله نوری در سال‌های دور محل ملاقات امام خمینی(ره) و آیت‌الله شیخ مرتضی حائری یزدی بود که به جز همکاری در هیأت مصلحین حوزه، هر روز هنگام غروب آفتاب آنجا با هم گفت‌وگو می‌کردند.[1]

ازدواج مصطفی و معصومه در سال ۱۳۳۳، پیوند دو خاندان خمینی و حائری یزدی بود؛ این زندگی مشترک پس از ده سال با تبعید حاج مصطفی خمینی همراه پدر، وارد مرحله تازه‌ای شد و تا زمان شهادت همسر در اول آبان ۱۳۵۶، معصومه حائری بارها برای دیدارش به نجف رفت و برگشت. 
یکی از سندهایی که در آرشیو مرکز اسناد انقلاب اسلامی وجود دارد (شماره پرونده ۳۹۲) ، موافقت اداره کل سوم ساواک با درخواست معصومه حائری برای صدور گذرنامه جهت مسافرت به عراق را نشان می‌دهد.
طبق این اسناد، شهربانی کل کشور در نامه‌ای محرمانه از ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور درباره تقاضای صدور پروانه خروج از کشور استعلام می‌گیرد:

«شهربانی کل کشور
تاریخ ۴۶/۶/۱۳
از شهربانی کل کشور (اداره اطلاعات)
به تیمسار ریاست سازمان اطلاعات و امنیت کشور
درباره معصومه حائری یزدی فرزند مرتضی شناسنامه ۶۹۲۳۵ قم متولد ۱۳۱۷
نامبرده بالا طی تسلیم شرحی اعلام نموده مدتی قبل برای دیدار بستگان خود از عراق به ایران مراجعت و جهت بازگشت به کشور مزبور به منظور ملحق شدن به همسرش حاج سیدمصطفی خمینی تقاضای صدور پروانه خروج نموده است. خواهشمند است دستور فرمائید نسبت به انجام درخواست مشارالیها نظریه اعلام دارند. 
رئیس شهربانی کل کشور . سپهبد مبصر از طرف سرتیپ صمد پاکپور»

اداره کل امنیت داخلی ساواک در گزارشی خیلی محرمانه دستور می‌دهد که ضمن موافقت با عزیمت عروس آیت‌الله خمینی در موقع خروج او بازرسی بدنی شود:
«سازمان اطلاعات و امنیت کشور
تاریخ: ۴۶/۶/۱۹
گزارش
درباره: بانو معصومه حائری یزدی (همسر مصطفی خمینی فرزند آیت‌الله خمینی)
محترماً به عرض می‌رساند شهربانی کل کشور صلاحیت مشارالیها را جهت صدور پروانه خروج به مقصد کشور عراق از ساواک استعلام نموده است.
با توجه به اینکه همسر مشارالیها در عراق بسر می‌برد و قبلاً هم با عزیمت او موافقت گردیده در صورت تصویب ضمن موافقت با عزیمتش در موقع خروج او از مرز ضمن بازرسی وسائلش توسط بانوئی بازرسی بدنی هم انجام شود.»

در نهایت اداره کل سوم ساواک با سفر او به عراق موافقت می‌کند:
« سازمان اطلاعات و امنیت کشور
از اداره کل سوم
به مدیریت کل اداره نهم (۹۱۱)
درباره: معصومه حائری یزدی فرزند سید مرتضی
بازگشت ۹۱۱/۷۸۶۹-۴۶/۶/۱۸
عزیمت مشارالیها به کشور عراق از نظر این اداره کل بلامانع است.
مدیرکل اداره سوم. مقدم۴۶/۷/۱»

رفت‌وبرگشت همسر سیدمصطفی خمینی به ایران در سال‌های بعد هم از سوی ساواک تحت نظر بود؛ یکی در سال ۱۳۵۵ گزارش ساواک قم درباره سفر بانو خدیجه ثقفی (همسر امام) با معصومه حائری یزدی (همسر مصطفی خمینی) و نوه‌های ایشان از عراق به تهران و قم به منظور دیدار اقوام.
در این گزارش با موضوع «ورود همسر و عروس خمینی به ایران» آمده است: « روز پنجشنبه ۳۵/۴/۳ همسر خمینی به اتفاق عروسش (همسر مصطفی) و نوه‌هایش از بغداد وسیله هواپیما وارد تهران شدند. همسر خمینی به منزل پدرش رفته و چند روزی برای دیدن خویشاوندانش در تهران خواهد ماند ولی همسر مصطفی (عروس خمینی) به قم آمده و به منزل آقا مرتضی حائری وارد شده است. همسر محمدعلی موسوی که دختر آقای بنابی است و در نجف با عروس خمینی سابقه دوستی داشته در قم به ملاقات ایشان رفته بود و از قول وی نقل می‌کرد که آقای خوئی اخیراً که خواست درس شروع کند کسی را نزد آقای خمینی فرستاد و از ایشان صلاح کرد و به صلاح آقای خمینی درس را شروع کرده است لکن خود خمینی تاکنون درس شروع نکرده و از وضع آنجا بسیار ناراحت است. وی افزوده بود که وضع آخوندها در نجف فعلاً تا حدودی خوب است و افرادی که از طرفداران خمینی هستند به هیچ وجه مورد تعرض حکومت واقع نمی‌شوند بلکه از دیگران آزادتر زندگی می‌کنند ولی حوزه نجف بسیار محدود شده است و اضافه کرده بود که محمدعلی منتظری هم در نجف است و اکثراً به مسافرت می‌رود.
نظریه شنبه - نظری ندارد.
نظریه یکشنبه - مفاد گزارش صحیح است. همسر مصطفی خمینی دختر آقای مرتضی حائری است که به منطور دیدن والدین و خویشاوندانش به ایران مراجعت کرده و به قم آمده. ضمناً همسر خمینی هم دختر ثقفی است و والدینش در تهران سکونت دارند. نامبرده مسلماً پس از مدتی طبق معمول به منظور دیدن فرزندانش به قم خواهد آمد. 
نظریه دوشنبه - نظریه یکشنبه مورد تایید می‌باشد. ضمناً دو برگ فتوکپی نامه خمینی و همسرش که برای دخترشان به آدرس قم ارسال شده جهت مزید استحضار به پیوست تقدیم می‌گردد.
نظریه سه‌شنبه - مفاد گزارش خبر و نظرات داده شده مورد تائید است.»

چند ماه پس از شهادت آیت‌الله سیدمصطفی خمینی، اداره کل سوم ساواک در ۲۲ تیر ۱۳۵۷ از ساواک اراک برای تحقیق در زمینه بازگشت فرزند و همسر او به قم استعلام کرد: «طبق اطلاع نوه خمینی به نام حسین مصطفی خمینی فرزند مصطفی به اتفاق مادرش به ایران عزیمت و گویا در قم سکونت دارد. سریعاً در این زمینه تحقیقات لازم معمول نتیجه اعلام - ثابتی
گیرنده - سازمان قم جهت اقدام لازم و اعلام نتیجه»

سه ماه بعد نمایندگی ساواک در کویت در گزارشی خیلی محرمانه، منشأ تأیید نگرانی آیت‌الله شهاب‌الدین مرعشی نجفی و علمای تهران و قم از محاصره منزل امام خمینی توسط دولت عراق را «همسر مصطفی مرحوم» عنوان کرد:
«موسویان ضمن یک تماس تلفنی با شیخ فتوت در کویت به او گفته آقایان نجفی مرعشی و چند تن از علماء در تهران و قم اطلاع پیدا کرده‌اند که منزل آقا (خمینی) را دولت عراق محاصره کرده و آقایان ناراحت هستند. شما تحقیق کنید و نتیجه را به ما بگوئید. شیخ فتوت هم کوشش کرد که مستقیما با منزل خمینی تماس بگیرد ولی نتوانست و سپس به منزل پسرش مرحوم مصطفی تلفن کرد و عروس خمینی موضوع را تأیید و اضافه نمود که آقا برای نماز و زیارت به حرم می‌روند ولی خیلی از این وضع ناراحت هستند و دولت عراق تحت عنوان محافظت از آقا این کار را می‌کند اما چون اعتراض کرده‌اند قرار است تا فردا مأمورین را بردارند و لذا فردای روز بعد شیخ نامبرده تلفن کرده و متوجه شده که منزل از محاصره خارج شده است.
نظریه منبع - زمانیکه مصطفی خمینی زنده بود شیخ فتوت به لحاظ روابط و آشنایی قبلی با او از قم به منزل آنان در عراق می‌رفت و با این لحاظ عروس خمینی او را کاملا می‌شناسد و مطالبی را که می‌گوید صحت دارد.
نظریه ۱ - مفاد گزارش و نظریه منبع صحت دارد.
نظریه ۲- نظریه ۱ مورد تأیید است.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • سرلشکر سلامی: در عملیات وعده صادق هیچ ایرانی از واکنش دشمن نترسید
  • گفتمان انقلاب و ولایت در سراسر جهان تاثیرات گسترده داشته است
  • اولین واکنش رهبر انقلاب به اعتراضات دانشجویان در آمریکا و اروپا
  • روحانی: برجام بازدارندگی‌مان را افزایش داد | امروز دعوا بر سر ساخت مسجد است | ساکت ننشینیم، مردم را به پشتیبانی از نظام تشویق کنیم | مگر در انقلاب با زور مردم را باحجاب کردیم؟
  • فرمانده حشد الشعبی: تهدیدهای آمریکا ما را نمی‌ترساند
  • دستور ساواک برای بازرسی از عروس امام
  • حکومت‌های منطقه با جبهه مقاومت همراهی کنند
  • سرلشکر سلامی: سپاه و بسیج همواره مدافع حقوق کارگران خواهند بود
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • پیروزی بدون جنگ