Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-09@00:27:52 GMT

سوءمدیریت را باید در حکمرانی آب جستجو کنیم

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۴۹۰۸

سوءمدیریت را باید در حکمرانی آب جستجو کنیم

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با بیان اینکه سوءمدیریت را باید در حکمرانی آب جستجو کنیم، گفت: آب یک مقوله چند وجهی است و همه عوامل سیاسی، اجتماعی، مردم و مسئولان به نوعی در بحث آن درگیر بوده و در تصمیم گیری های کلان حوزه آب اعمال نفوذ می کنند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بابک ابراهیمی امروز شنبه _۱۱ آبان‌ماه_ در آیین اختتامیه نخستین دوره آموزشی "روزنامه نگاری آب" با بیان اینکه نبود تعادل بین منابع و مصارف در حوضه آبریز زاینده رود یک موضوع کلان به شمار می رود، اظهار کرد: عوامل بسیاری در بروز برهم خوردگی این تعادل دخیل است که به دو بخش تغییرات اقلیمی و عوامل اجتماعی و مردمی تقسیم می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ویافزود: در حالی که افزایش جمعیت را در این حوضه آبریز شاهد هستیم اما منابع آبی محدودی داریم و افزایش جمعیت با کاهش سرانه ماده آب همراه است.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان بخشی نگری در حوزه سیاسی، اجتماعی و مدیریتی آب در حوضه زاینده رود را یکی دیگر از مسائل مهم این حوضه آبریز دانست و ادامه داد: در سال های گذشته با توسعه اراضی کشاورزی سنتی، سرانه کشت را افزایش دادیم بدون اینکه درمورد تامین آب این اراضی فکر کرده باشیم.

وی تصریح کرد: بی توجهی به آب مجازی، پمپاژها، قوانین اشتباه یا نامتناسب با وضعیت امروز حوضه های آبریز و مباحث اقتصادی و زیست محیطی از جمله عوامل نبود تعادل بین منابع و مصارف در حوضه آبریز زاینده رود است.

مسئولان خود را پشت تعبیر سوءمدیریت پنهان می‌کنند

ابراهیمی گفت: سوءمدیریت آب نیز یکی از موضوعاتی است که بسیاری از مسئولان، خود را پشت آن پنهان می کنند درحالی که آب یک مقوله چند وجهی است و همه عوامل سیاسی، اجتماعی، مردم، نمایندگان،  فرمانداران و استانداران به نوعی در بحث آب درگیر هستند و در تصمیمی گیری های کلان حوزه آب اعمال نفوذ می کنند.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با اشاره به مقوله حکمرانی آب، اظهار کرد: سوءمدیریت را باید در حکمرانی آب جستجو کنیم. حکمرانی آب به طیفی از نظام‌های سیاسی، اجتماعی اقتصادی و اداری اطلاق می شود که برای توسعه، مدیریت منابع آب و عرضه خدمات آبی در سطوح مختلف تصمیم گیری می کند.

ابراهیمی افزود: براساس تعاریف سازمان ملل متحد، از بُعد اجتماعی حکمرانی آب باید زمینه استفاده عادلانه همه اقشار جامعه از آب را فراهم کند، از بُعد اقتصادی نیز باید بیشترین کارایی را داشته باشد و از نظر سیاسی به فرصت های برابری توجه کند.

در حکمرانی موثر باید قانون حاکمیت داشته باشد

وی با بیان اینکه حکمرانی آب از بُعد زیست محیطی، پایداری منابع را مورد توجه قرار می دهد، تصریح کرد: این درحالی است که در طرح‌های توسعه ای که تاکنون تعریف شده است به پایداری منابع و ذخایر توجه نکردیم، از ذخایر و منابع استفاده کردیم و در نتیجه بسیاری از چاه‌ها خشک شد.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان ادامه داد: براساس تعریف سازمان ملل برای تحقق حکمرانی موثر آب باید توجه ویژه ای به مشارکت و شفافیت در اطلاع رسانی داشت تا به مساوات، اثربخشی و بازدهی مناسب منجر شود. 

وی بیان کرد: در حکمرانی موثر باید قانون حاکمیت داشته باشد، مسئولانی که در این زمینه فعالیت می کنند همه پاسخگو باشند، این گونه نباشد که برخی نهادها برای اجرای یک طرح تصمیمی بگیرند اگر موفقیت آمیز بود آن را نتیجه کار گروهی بدانند و اگر نتیجه مطلوبی نداشت بگویند به دلیل سوءمدیریت بخش آب وزارت نیرو است.

ابراهیمی گفت: باید نسبت به عملکردها پاسخگو باشیم، فعالیت‌هایمان از یکپارچگی و همبستگی برخوردار باشد و از ملاحظات اخلاقی نیز غافل نشویم.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با بیان اینکه رسانه ها نقش موثری در زمینه شفافیت و مشارکت  مدیریت و حکمرانی آب دارند، خاطرنشان کرد: براساس آمارها حدود ۵۷ تا ۶۰ درصد فعالان رسانه ای کشور در حوزه علوم انسانی، اجتماعی، زبان، مدیریت و هنر، حدود هشت درصد در رشته‌های عمران و محیط زیست و ۳۰ درصد در سایر رشته ها تخصص دارند در نتیجه خبرنگاران ما اطلاعات خوبی از حوزه اجتماعی و جامعه دارند.

آب یک موضوع چند وجهی است

ابراهیمی با اشاره به اینکه آب یک موضوع چند وجهی است، افزود: خبرنگاران حوزه آب می توانند در زمینه مسائل اجتماعی آب تسهیل‌گر باشند.

وی با بیان اینکه برخی از خبرنگاران در حوزه فنی و مهندسی حوزه آب اطلاعات کمتری دارند که سبب می شود در انتقال و تحلیل مباحث از حوزه های فنی به حوزه های فرهنگی و اجتماعی دچار اشتباه شوند، خاطرنشان کرد: برخی خبرنگاران به دلیل نداشتن آگاهی فنی در مباحث آب ممکن است در بحث اطلاع رسانی احساساتی عمل کنند که تاثیرات مطلوبی در جامعه نخواهد داشت.

معاون برنامه ریزی شرکت آب منطقه ای استان اصفهان با اشاره به برگزاری نخستین دوره روزنامه نگاری آب در این سازمان، اظهار کرد: هدف از برگزاری این دوره تخصصی برای خبرنگاران علاقه مند به حوزه آب، یکپارچه سازی برنامه ها و سیاست‌ها در ارتباط با رسانه و بسترسازی مناسب برای پاسخگویی، گفتمان و اطلاع رسانی آزاد در حوزه آب استان است.

وی ارتقای سواد آبی خبرنگاران فعال در حوزه آب را از دیگر اهداف برگزاری این دوره عنوان و ابراز امیدواری کرد: تعامل مستمر خبرنگاران و سازگاری های اجرایی در تهیه و انعکاس خبر به جامعه به وحدت رویه بین مردم منجر شود.

کد خبر 395307

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شرکت آب منطقه ای اصفهان حوضه آبریز زاینده رود محيط زيست وزارت نیرو منابع آبي زاینده رود حکمرانی خوب شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۴۹۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند

رئیس جمهور با اشاره به این‌که «مشخص شدن نسبت دستگاه‌ها با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است»، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

به گزارش ایسنا،  سید ابراهیم رئیسی در جلسه شورای اجتماعی، با اشاره به فلسفه تشکیل سازمان امور اجتماعی با کار ویژه رصد و دیده‌بانی وضعیت اجتماعی، تطابق مستمر گزارش عملکرد دستگاه‌ها در زمینه رفع آسیب‌های اجتماعی با واقعیت‌های میدانی را از ضروری‌ترین اقدامات برای تحقق اهداف سازمان و شورای اجتماعی برشمرد و از مسئولان سازمان‌ها و نهادهای مربوط خواست با رصد دقیق و مستمر شاخص‌های کنترل و کاهش معضلات و آسیب‌های اجتماعی، تصمیم‌گیران را در داشتن نگاهی واقع‌گرایانه از شرایط و اتخاذ تصمیمات درست و به هنگام یاری کنند.

وی دو طرح «نماد» در آموزش و پرورش و «سراج» در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را از جمله طرح‌های مؤثر در زمینه پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برشمرد و ضمن تأکید بر اجرای کامل این طرح‌ها از دیگر سازمان‌ها و نهادها خواست به وظایف خود در این زمینه عمل کنند.

وی همچنین در این جلسه بر اهمیت استفاده از ظرفیت‌های تشکل‌های مردمی، مساجد و امنای محلات و نقش مهم مراکز مشاوره در پیشگیری و علاج آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.

رئیس‌جمهور با بیان این‌که «تحلیل آماری از علل و چرایی پیدایش آسیب‌ها و احصای راهکارهای رفع آنها، لازمه ارائه نگاه دقیق و صحیح به تصمیم‌گیران و تصمیم‌سازان است»، بر بهره‌گیری از ظرفیت کانون‌های فکری، علمی و دانشگاهی در زمینه مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد.

وی با اشاره به این‌که «مشخص شدن نسبت دستگاه‌های مختلف با مسئولیت مقابله با آسیب‌های اجتماعی و پیگیری و رصد مداوم از سوی دستگاه‌های مربوط، در کاهش و حذف آسیب‌های اجتماعی موثر است»، سازمان امور اجتماعی را مکلف کرد عملکرد همه سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوط را به طور مستمر رصد کرده و سازمان‌هایی را که به وظایف خود در این زمینه عمل نمی‌کنند به شورای اجتماعی معرفی نمایند.

در ابتدای این جلسه با حضور رئیس جمهور گزارش اجرا، آسیب‌شناسی و ارتقای آیین‌نامه‌های اجرایی طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان) و سراج (سلامت روانی اجتماعی)، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حکمرانی فضای مجازی نباید به دست دشمنان بیفتد
  • «چت‌ جی‌پی‌تی» به دنبال تصاحب جایگاه گوگل
  • «نگو نگفتی» از شبکه نسیم
  • «نگو نگفتی» در شبکه نسیم
  • فقر پژوهش در حوزه خشونت سیاسی
  • ۲۱ عملیات جستجو برای یافتن جسد کودک غرق شده در خرسان انجام شد
  • رئیسی: متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفان در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین در حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند
  • متخلفین حوزه آسیب‌های اجتماعی به شورای اجتماعی معرفی شوند