Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

اگرچه نمایندگان برای تصویب لوایح چهارگانه FATF رنج و مشقت زیادی کشیدند و با بمباران پیامکی تهدید جانی شدند و حتی تهدید رد صلاحیت را به جان خریدند، اما شورای نگهبان بر نظر منفی خود در این باره پافشاری کرد. سوی دیگر هیات نظارت مجمع تشخیص نیز برخلاف عرف و قانون و روال تا آن هنگام، قبل از ارسال اختلاف نظر مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص، به گفته علی مطهری، نماینده مردم تهران، در اظهارنظری زودهنگام دست به بدعت زد و نظر مخالف خود را در این رابطه اعلام کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقدامی که اعتراضات زیاد نمایندگان را به همراه داشت.

اخبار ضدونقیض از سرنوشت لوایح چهارگانه

حالا پس از گذشت یک سال که لوایح CFT و پالرمو بلاتکلیف در مجمع تشخیص مصلحت نظام مانده‌اند و وقت قانونی این مجمع هم تمام شده است، هرچند وقت یک بار اخباری ضدونقیض درباره این لوایح از مجمع به بیرون درز می‌کند، اما سرنوشت آنها هنوز مشخص نیست.

یک روز خبر از رد CFT و پالرمو به گوش می‌رسد و روز دیگر این خبر تکذیب می‌شود. یک روز عضوی از مجمع تشخیص در تایید این لوایح سخن می‌گوید و روز دیگر از استعماری بودن آن سخن به میان می‌آید. اما در نهایت هنوز همه نگاه‌ها به مجمع تشخیص دوخته شده تا نظر نهایی خود را در این زمینه اعلام کند.

چهارمین فرصتی که ممکن است تمدید نشود

این چهارمین باری است که گروه ویژه اقدام مالی (FATF) وضعیت ایران را در برابر اقدامات متقابل تمدید کرده است. FATF پیش از این سه بار به ایران، برای اجرای درخواست‌های این کارگروه، مهلت‌های چهارماهه داده بود. ولی به نظر می‌رسد دیگر زمانی برای کش دادن این وضعیت باقی نمانده و فرصت دوباره‌ای به جمهوری اسلامی داده نمی‌شود، چراکه آمریکا تحرکاتی را برای اعمال فشار بیشتر بر ایران در گروه ویژه اقدامات مالی شروع کرده است.

دولت پیگیر موضوع FATF است

عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، با اشاره به مباحث عنوان‌شده در سی‌وهفتمین جلسه ستاد اطلاع‌رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور در عصر دوشنبه، 29 مهر، درباره FATF گفت: «ما چهار ماه وقت داریم و دولت نیز پیگیر موضوع FATF است و آیین‌نامه‌های مورد نیاز در دولت تصویب شده و تا چهار ماه آینده مساله باید پیگیری شود که این نیازمند همکاری مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، شورای نگهبان و دولت است که با مشکلی روبه‌رو نشویم. همه دلسوز هستند و کسی نمی‌خواهد مشکلی برای کشور پیش آید.»

مهلت نهایی ایران برای پیوستن به FATF، فوریه 2020 است

این در حالی است که FATF در بیانیه آخر خود اعلام کرده مهلت نهایی ایران برای پیروی از معیارهای بین‌المللی، فوریه 2020 است و پس از آن، این نهاد از تمامی اعضای خود درخواست خواهد کرد تا اقدامات متقابل انجام دهند.

البته ایران اغلب خواسته‌های گروه اقدام مالی را اجرا کرده است، اما با این حال این کارگروه وضعیت ایران را از شرایط خاکستری به سفید تغییر نداده است. بسیاری از مقامات آمریکایی از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه و مقامات ارشد وزارت خزانه‌داری این کشور بارها خواستار اجرای بی قید و شرط الزامات FATF از سوی ایران شده‌اند.

اجرای الزامات FATF مبادلات مالی خارجی و داخلی ایران را برای طرف‌های غربی شفاف می‌کند و به گفته منتقدان دست ایران را برای مقابله و دور زدن تحریم‌های آمریکا می‌بندد.

گفتنی است وقتی نام کشوری در فهرست دولت‌های غیرهمکار و مناطق پرخطر گروه اقدام مالی قرار داشته باشد، بانک‌ها و موسسات مالی و اعتباری مهم دنیا، در برخورد با بانک‌ها و شرکت‌های آن کشور، احتیاط می‌کنند و گاه به همین دلیل از برقراری روابط با آنها خودداری می‌کنند، اما احتمال این نیز می‌رود پس پذیرفتن از طرف ایران کماکان کشورهای اروپایی و دیگر متحدان آمریکایی از رابطه امتناع کنند.

این موضوع یکی از دلایل مخالفت و اصرار منتقدان داخلی با پذیرفتن FATF است و می‌گویند چه تضمینی وجود دارد پس از پذیرفتن این شرایط و الحاق جمهوری اسلامی به کنوانسیون جهانی FATF تحریم‌ها برداشته شود و بانک‌های جهانی که پس از تحریم‌های اقتصادی ایران توسط ترامپ از انجام بده‌بستان پولی و مالی با ما امتناع می‌کنند، شرایط را به حالت قبل از تحریم برگردانند.

مخالفان CFT نگران‌اند نتوانیم به گروه‌های مقاومت کمک مالی کنیم

همچنین این نگرانی و شبهه‌افکنی از سوی آنها وجود دارد که از کجا معلوم اگر ما به FATF بپیوندیم دیگر بتوانیم به حزب‌الله و گروه مقاومت که از سوی FATF به عنوان تروریست معرفی شده‌اند، کمک و حمایت مالی کنیم! اقدامی که جمهوری اسلامی در راستای منافع ملی و حمایت از مظلومان جهان در برنامه‌های خود قرار داده است.

این موضوع یکی از مهم‌ترین دلایل اصلی مخالفت مخالفان با پذیرفتن این لوایح است.

لوایح FATF و CFT در جلسه سران قوا تصویب شده است

البته به دلیل طولانی شدن انتظار نتیجه از مجمع تشخیص، اسحاق جهانگیری اوایل هفته طی سخنانی، با اشاره به ارائه لایحه شفافیت از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی و تاکید بر ضرورت ایجاد اتاق شیشه‌ای برای تصمیم‌گیران کشور،‌ گفت: «خوب است مردم در جریان همه امور از جمله مذاکرات درون دولت،‌ مجلس،‌ شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت نظام قرار گیرند و مطلع شوند. با توجه به تصویب لوایح FATF و CFT در جلسه سران سه قوه و تایید مقام معظم رهبری، مجمع تشخیص مصلحت نظام هرچه سریع‌تر این لوایح را تصویب کند.»

مجمع تشخیص اظهارات معاون اول رئیس‌جمهوری را تکذیب کرد

اظهارنظری که سروصدا و واکنش‌های زیادی به همراه داشت و محسن رضایی،‌ دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره صحبت‌های معاون اول رئیس‌جمهور مبنی بر تایید لوایح FATF و CFT توسط رهبر انقلاب در توییتر خود واکنش نشان داد و نوشت: «صحبت آقای جهانگیری تکذیب می‌شود. رهبر معظم انقلاب نه شفاهاً و نه کتباً کنوانسیون‌های #پالرمو و cft# را تایید نکرده است.»

روابط عمومی مجمع تشخیص مصلحت نظام هم طی اطلاعیه‌ای اظهارات اسحاق جهانگیری مبنی بر نظر موافق مقام معظم رهبری در خصوص لوایح FATF و CFT را رد کرد.

از زمان انتصاب آیت‌الله رئیسی، در جلسه سران قوا بحثی درباره FATF نشده است

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضاییه، نیز در این باره گفته است: «برخلاف ادعاهای مطروحه، از زمان انتصاب آیت‌الله رئیسی به عنوان رئیس قوه قضاییه و حضور ایشان در جلسه سران قوا، هیچ‌گونه بحثی پیرامون FATF مطرح نشده و ادعای تصویب این معاهده در جلسه سران قوا، در این دوره نادرست است.»

واکنش‌ها نسبت به اظهارات اسحاق جهانگیری، درباره نظر رهبری در خصوص لوایح FATF، باعث شد دفتر معاون اول رئیس‌جمهوری در اطلاعیه‌ای با اشاره به برداشت‌های متفاوت از اظهارات جهانگیری در جمع علما و روحانیون بخشی از اظهارات او را منتشر کرده و هدف اصلی این سخنان را ضرورت شفافیت در تصمیم‌گیری‌ها اهمیت تسریع در تصویب لوایح مرتبط با FATF برای کاهش مسائل معیشتی مردم و جلوگیری از ایجاد مشکلات جدید بانکی و اقتصادی برای کشور دانسته است که برخی آن را به حاشیه برده‌اند.

لوایح چهارگانه را امضا کنیم جلوی ضررهای زیادی را می‌گیرد

البته عبدالواحد موسو‌ی‌لاری، وزیر کشور دوره اصلاحات در دفاع از تصویب این لوایح، گفت: تصمیم‌گیری درباره لوایح چهارگانه با کارشناسان وزارت خارجه است. کارشناسان می‌گویند اگر این لوایح را امضا کنیم، جلوی ضررهای بسیاری را ممکن است بگیرد. البته منظور به دست آوردن منافع نیست، بلکه جلوگیری از ضرر است.

رئیس مجلس پالرمو را برای رئیس‌جمهور ارسال کند

پس از آن محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس‌جمهوری، هم در گفت‌وگویی خبر داده است: «طبق گفته حقوقدانان، پالرمو مهلت یک‌ساله‌اش در مجمع تشخیص به پایان رسیده و بر اساس آیین‌نامه داخلی مجمع تشخیص مصلحت نظام، پالرمو پس فرستاده می‌شود و با توجه به اینکه مجلس و شورای نگهبان پالرمو را تصویب کردند، پس رئیس محترم مجلس می‌تواند آن را برای رئیس‌جمهوری ارسال و رئیس‌جمهوری هم برای اجرایی شدن ابلاغ کند. رئیس مجلس حتماً این موضوع را بررسی می‌کند.»

واعظی تاکید کرد: «ایران بحث عضویت در FATF ندارد. دولت و مجلس 2 لایحه باقی‌مانده در مجمع را تصویب کردند و باید ابلاغ شود. کسانی که جلوی اینها را گرفته‌اند باید به مردم توضیح دهند که مسئولیت این تصویب نکردن را می‌پذیرند. نمی‌توانند مقابل مردم مسئولیت نپذیرند و فقط کار را نگه دارند.»

تحرکات ضدایرانی آمریکا در FATF

درست زمانی که موافقان و مخالفان FATF همچنان برای تصویب یا عدم تصویب این لوایح در حال کل‌کل با یکدیگرند، آمریکا تحرکاتی علیه ایران در قبال FATF شروع کرده است. حشمت‌الله فلاحت‌پیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در این‌باره می‌گوید: «‌جریان سیاسی مخالف ایران (در زمینه FATF) در حال قدرتمندتر شدن است و این جریان کاملاً با سیاست‌های آمریکا مرتبط است؛ کمااینکه در یک اقدام بی‌سابقه هفته پیش وزیر امور خارجه آمریکا مسائل مربوط به FATF را مطرح کرد و سعی کرد آن را سیاسی جلوه دهد.»

بنابراین باید دید مخالفان الحاق ایران به کنوانسیون جهانی FATF تعریف‌شان از منافع ملی چیست و تا کجا سعی دارند تعریف و تفسیر خود را از منافع ملی به خورد ملت بدهند و در مقابل اراده مردم و مجلس و مطالبه آنها مقاومت و سنگ‌اندازی کنند. هرچند برای رسیدن به پاسخ خود بد نیست به گفته برخی نمایندگان عمل کنند و درباره پیوستن یا نپیوستن ایران به FATF رفراندوم و همه‌پرسی برگزار کنند تا تصمیم‌گیری در این باره راحت‌تر شود.

منبع: اعتمادآنلاین

منبع: آفتاب

کلیدواژه: پالرمو همه پرسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۴۹۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 

همشهری آنلاین - مریم سرخوش: مکمل‌ها بازار پرمصرفی دارند و خیلی‌ها هم به دنبال برند خارجی محصولات مورد نظرشان هستند. شاید همین مساله هم باعث شده که سودجویان محصولات تقلبی را با نام برند خارجی به مشتریانشان عرضه می‌کنند و هزار و یک آسیب برای سلامت آنها رقم می‌زنند. همین چند روز پیش بود که معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی اراک از کشف ۲۲۰ قوطی مکمل ورزشی قاچاق و غیر مجاز در این شهر خبر داد.

پیشتر هم رئیس پلیس امنیت اقتصادی تهران بزرگ از کشف ۵۴۳ قوطی پودر و ۶۱۶۰ عدد قرص بدنسازی تقلبی و قاچاق در ساختمانی واقع در بازار تهران خبر داده بودند. آن هم در حالی که چند سالی می‌شود، تمام مکمل‌های موجود در کشور در کارخانه‌های داروسازی ایران تولید می‌شوند و تقریبا هیچ وارداتی برای این محصول در کشور وجود ندارد.

این نکته را سیدمحمد ناصری، دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران هم تأکید می‌کند و به همشهری آنلاین می‌گوید: اگر در داروخانه‌ها، محصولی را تحت عنوان برند خارجی عرضه می‌کنند، همان‌هایی هستند که تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی از سوی شرکت‌های داخلی تولید شده‌اند و ادعای تولید آن توسط شرکت خارجی در کشور دیگر مورد تأیید نیست.

او تأکید می‌کند که تنها مرکز معتبر برای عرضه این محصولات هم داروخانه‌ها هستند و اگر در محلی خارج از این اصناف عرضه شوند، قاچاق و فاقد اصالت خواهند بود.

وضعیت تولید مکمل در کشور

ناصری با بیان این که تولید مکمل‌ها در کشور از حدود سال 98رونق جدی‌تری گرفت، عنوان می‌کند: مکمل‌ها پروسه قیمت‌گذاری بهتری نسبت به دارو دارند و به همین دلیل بسیاری از شرکت‌های داروسازی به این سمت آمدند که در کنار محصولات دارویی مکمل‌ها را هم تولید کنند.

به گفته این فعال حوزه دارویی، ایران جزو کشورهایی است که تمام مکمل‌هایش در کارخانه‌های داروسازی تولید می‌شوند و چند شرکتی هم که هنوز تولید دارو ندارند، استانداردهایی که وزارت بهداشت از شرکت‌های دارویی مطالبه می‌کند را دارا هستند. این در حالی است که در سطح دنیا مکمل‌ها در سطح نزدیک‌تر به صنایع غذایی تولید می‌شوند.

محدودیت واردات

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران درباره بازار واردات مکمل‌ها هم توضیح می‌دهد: رشد تولید مکمل‌ها در داخل کشور و همزمان محدودیت‌های منابع ارزی، وزارت بهداشت و وزارت صنعت و معدن را در این مسیر قرار داد که جلوی واردات مکمل‌ها را بگیرند. این تصمیم کاهش ارزبری برای کشور داشت چون تعداد زیادی از محصولات با وجود 10 تا 15تولیدکننده ضرورتی به واردات نداشتند.

خیلی‌ها در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارند اما نمی‌دانند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است

او ادامه می‌دهد: البته این الگویی است که در کشورهای همسایه ایران هم وجود دارد. به جز واردات تعدادی از مکمل‌هایی که مربوط به برندهای معتبر دنیا هستند، آنها هم به سمت خودکفایی در تولید مکمل‌ها حرکت کرده‌اند. بر این اساس تقریبا هیچ واردات مکملی در کشور ما هم وجود ندارد.

داستان تولید مکمل‌ها

ناصری با بیان این که مکمل‌ها شامل ویتامین‌ها، مواد معدنی، ترکیبات ویتامین‌ها و مواد معدنی با عصاره‌های گیاهی، آمینواسیدها و پروتئین‌ها هستند، بیان می‌کند: تولید این محصولات به 2 صورت انجام می‌گیرد؛ آنهایی که با دانش فنی و فرمولاسیون شرکت‌های داخلی تولید می‌شوند و گروه دوم هم تحت لیسانس و فرمولاسیون شرکت خارجی در حال تولید هستند. این محصولات هم همان برندی هستند که شرکت خارجی سازنده اولیه، ساخت و دانش فنی آن را به شرکت ایرانی منتقل کرده و درنهایت محصول با همان نام و برند خارجی تولید می‌شود.

البته به گفته این فعال حوزه دارو، واردات مواد اولیه مکمل‌ها همچنان انجام می‌شود و در این باره توضیح می‌دهد: همانقدر که در حوزه تولید محصولات آماده‌مصرف پیشرفت کرده‌ایم در حوزه مواداولیه مکمل‌ها پیشرفتی نداشتیم. در بسیاری موارد مولتی ویتامین مینرال که محصول تولیدشده یک شرکت ایرانی یا تحت لیسانس یک شرکت خارجی است، مواداولیه با احتمال زیاد وارداتی هستند.

ماجرای فروش خارجی‌ها در داروخانه‌ها

او درباره عرضه مکمل‌های خارجی در بازار مصرف هم می‌گوید: یکی از مشکلات این حوزه تقاضای مردم برای خرید مکمل‌های خارجی است که البته به فرهنگ مصرف کالای خارجی در مردم ایران مربوط می‌شود و فقط شامل مکمل‌ها نیست. مردم ما زمانی که می‌خواهند کفش هم بخرند، اگر پول کافی داشته باشند، ایرانی نمی‌خرند.

ناصری ادامه می‌دهد: این فرهنگ زمانی مشکل ایجاد می‌کند که فرد در مراجعه به داروخانه، اصرار بر خرید محصول خارجی دارد اما نمی‌داند که این محصولات خارجی را در کشور نداریم. به همین دلیل آن چیزی که در بسیاری موارد داروخانه‌ها به‌عنوان مکمل خارجی عرضه می‌کنند، همان محصولات تحت لیسانس است که تحت نام برند یک شرکت خارجی در داخل کشور تولید می‌شود. اما روی جعبه تمامی این محصولات، ساخت ایران قید شده است.

بیشترین تقلب در این مکمل‌ها

ناصری درباره محصولات تقلبی موجود در بازار هم بیان می‌کند: بیشترین سهم قاچاق و تقلب در این محصولات درباره مکمل‌های ورزشی است که خارج از چرخه اصلی عرضه این محصولات یعنی داروخانه‌ها فروخته می‌شوند. این مکمل‌ها به‌صورت پودر تهیه می‌شوند و به تکنولوژی پیچیده برای ساخت هم نیاز ندارند.

تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند

او با بیان این که تخلفات درباره مکمل‌های ورزشی به‌دلیل مصرف از سوی جوان‌ها و اثربخشی برخی از آنها بیشتر است، عنوان می‌کند: آنها یک پودر پروتئینی قاچاق می‌خرند و آن را مؤثرتر می‌دانند اما آگاه نیستند که دلیل این اثربخشی، داروها و مواد نیروزای غیرمجازی است که به این پودرها اضافه شده، اما این اثربخشی جذابیت محصول را برای مصرف‌کننده بیشتر می‌کند

روش‌های تشخیص مکمل اصل از تقلبی

دبیر سندیکای تولیدکنندگان مکمل ایران در پاسخ به این سؤال که آیا راهکاری برای تشخیص محصول تقلبی از اصل وجود دارد، به سه نکته اشاره می‌کند و می‌گوید: اول اینکه تمام محصولات ایرانی و تحت لیسانس که در کشور تولید می‌شوند در سامانه وزارت بهداشت از طریق برچسب اصالت قابل رهیابی هستند. نکته دوم اینکه عرضه مکمل‌ها شامل قرص، کپسول، قرص جوشان و پودرهای بدنسازی خارج از داروخانه ممنوع است و هر کدام از آنها اگر خارج از داروخانه خریداری شود فاقد اصالت است؛ یعنی براساس سیکل قانونی وارد یا تولید نشده است.

او درباره نکته سوم هم بیان می‌کند: داروخانه‌ها اجازه فروش اقلام قاچاق را ندارند و این کار یک تخلف بسیار جدی و با جرایم سنگین است. آنها اجازه ندارند حتی محصولی که از طریق چمدانی و مسافران وارد شده را عرضه کنند. نکته مهم اینکه بسیاری از محصولاتی که در سطح عرضه خارج از داروخانه‌ها فروخته می‌شوند، تقلبی هستند و از مجرای قانونی هم به کشور وارد نشده‌اند.

البته به تاکید ناصری، تقاضا برای نمونه خارجی مکمل‌ها در کشور بالاست و به همین دلیل سودجویان به‌دنبال نمونه‌های تقلبی این مکمل‌ها در کشورهای همسایه هستند.

ناصری تأکید می‌کند: اگر داروخانه‌ای اقدام به تحویل مکملی کند که برچسب اصالت وزارت بهداشت را نداشته باشد، این اقدام تخلف است اما مشکل اینجاست که هر قدر داروخانه‌ها می‌خواهند داروی مجاز عرضه کنند، مردم با وجود تقاضای بالا، آنها را به این سمت هل می‌دهند و این مشکل درباره سایر محصولات مثل داروها و لوازم بهداشتی‌ها هم وجود دارد. البته این تأیید چنین تخلفی از سوی داروخانه‌ها نیست.

کد خبر 849195 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها مکمل‌های دارویی خبر مهم مکمل‌های غذایی

دیگر خبرها

  • روزنامه اطلاعات: ملت در چه فکریه؟ دولت در چه کاریه؟
  • درخواست محمد هاشمی از نمایندگان مجلس آینده
  • درخواست عضو مرکزی حزب کارگزاران از نمایندگان مجلس آینده
  • در مرحله دوم انتخابات، نامزدی که اکثریت نسبی آرا را کسب کند، پیروز است
  • رژیم صهیونیستی فعالیت شبکه الجزیره در اراضی اشغالی را ممنوع کرد
  • مجمع وارس ۱۴۰۳ | چه میزان سود تصویب شد؟
  • بازگشت پرشکوه هاوال با H۶
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • (ویدیو) ترافیک فوق سنگین آزادراه رشت-قزوین نرسیده به رودبار
  • تصویب «لایحه حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت