Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-01@13:49:33 GMT

توصیه‌ای به مادران نوزادان نارس

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۵۸۸۴

توصیه‌ای به مادران نوزادان نارس

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس یک مشکل جدی پزشکی، روانی – اجتماعی و اقتصادی در سراسر دنیا است. سالانه حدود پانزده میلیون نوزاد نارس در دنیا متولد می‌شوند. این نوزادان معمولا در معرض مشکلات زیادی قرار می‌گیرند که موجب تجربه‌ای دردناک برای خانواده خواهد شد. بستری شدن طولانی‌مدت نوزادان در بخش مراقبت‌های ویژه، ارتباط عاطفی والدین و نوزاد را مختل کرده و موجب تنش زیادی بر مادران خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پژوهشی که توسط فریبا ابتکار، استادیار گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، تابان نعمتی‌فرد و شهناز صلواتی قاسمی مربیان گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی کردستان انجام شده، آمده است: «افسردگی پس از زایمان از شایعترین و جدی‌ترین اختلالات روان‌پزشکی است که ۱۰ تا ۱۵ درصد از مادران در مرحله بعد از زایمان با آن مواجه می‌شوند. میزان افسردگی در مادران دارای نوزاد نارس تقریبا دو برابر و در حدود ۲۸ تا ۴۰ درصد به خصوص در اوایل دوره پس از زایمان است.»

در این مقاله آمده است: «در مراقبت‌های پس از زایمان تنها بر مراقبت‌های جسمی تمرکز شده و مراقبت سلامت روان فراموش شده است. از این رو توجه وسیع و مداوم به مشکلات سلامت روان بایستی یک نگرانی مهم عمومی در بخش سلامت در نظر گرفته شود. با توجه به اهمیت سلامت روان مادر پس از زایمان و تاثیر آن بر روابط مادر، نوزاد و سلامت روانی خانواده از یک سو و فواید بی‌شمار مراقبت کانگورویی و خواندن لالایی و سهولت کاربرد آن‌ها و مطالعات محدود در ارتباط با مقایسه تاثیر این دو روش، مطالعه حاضر با هدف بررسی مقایسه‌ای تاثیر دو روش مراقبت کانگورویی و لالایی بر افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزادان نارس انجام شد.»

بنا بر آن چه در این مقاله آمده، این پژوهش یک مطالعه نیمه‌تجربی است. جامعه پژوهش را مادران دارای نوزادان نارس با سابقه بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان بعثت شهر سنندج تشکیل داده‌اند. حداقل حجم نمونه براساس فرمول، ۲۳ نفر در هر گروه به دست آمد که جهت اطمینان بیشتر در هر گروه ۳۰ نفر مورد مطالعه قرار گرفتند. بر این اساس حجم نمونه در این مطالعه ۹۰ نفر بود که ۳۰ زوج مادر و نوزاد برای هر گروه در نظر گرفته شدند. ۳۰ مادر- نوزاد اول در گروه مداخله کانگورویی، ۳۰ مادر- نوزاد دوم در گروه لالایی و ۳۰ مادر- نوزاد سوم در گروه کنترل قرار گرفتند.

نویسندگان این مقاله می‌گویند: «مادرانی که چهارهفته پس از زایمان را سپری کرده بودند وارد مطالعه شدند. مداخله در پایان هر ماه برای نمونه‌های جمع‌آوری شده انجام می‌شد و همچنین نمونه‌های جدید نیز وارد مطالعه می‌شد. نمونه‌گیری از مهرماه ۱۳۹۶ به مدت شش ماه به طول انجامید.»

پژوهشگران می‌گویند: «جهت انجام مداخله در گروه مراقبت کانگورویی چهار هفته بعد از زایمان و ترخیص نوزاد برای ۳۰ زوج مادر و نوزاد، روزانه عصر بعد از شیردهی و تعویض پوشک، به مدت ۳۰ دقیقه در طی یک ماه این روش انجام می‌شد. در این مداخله، مادر لباس مراقبت کانگورویی را پوشیده و در وضعیت راحتی روی صندلی به حالت نیمه نشسته قرار می‌گرفت و نوزاد را در حالی که لخت بود و تنها با پوشک و کلاه به صورت عمودی در زیر لباس مراقبت کانگورویی در ناحیه سینه مادر به حالت قورباغه‌ای و اندام‌های خم شده در حالی که سر به یک سمت خم شده و تماس پوست با پوست برقرار شد قرار داده می‌شد.»

«در گروه مداخله لالایی همانند گروه مداخله کانگورویی ۳۰ زوج مادر و نوزاد چهار هفته بعد از زایمان و ترخیص نوزاد، مادر در پوزیشن نیمه نشسته در وضعیت راحت با پوشش دلخواه، عصر‌ها بعد از شیردهی و تعویض پوشک، نوزاد را با پوشش معمول همراه با کلاه، مانند وضعیت ذکرشده در مراقبت کانگورویی در آغوش می‌گرفت و از لالایی‌هایی که در گذشته در فرهنگ خود رایج بود به زبان مادری و با لحن دلخواه برای نوزادان به مدت ۳۰دقیقه در طی یک ماه به صورت پیوسته می‌خواند و احساسات درونی خود را ابراز می‌کرد.»

نتایج این پژوهش نشان می‌دهد مراقبت کانگورویی و لالایی بر کاهش افسردگی پس از زایمان در مادران دارای نوزاد نارس موثر بود.

ابتکار و همکارانش می‌گویند: «با توجه به تاثیر مثبت این دو روش در بهبود خلق و خوی و پیشبرد سلامت مادران و سایر فواید آن برای مادران و نوزادان، انجام آن بعد از زایمان به عنوان روش‌هایی غیرتهاجمی و مقرون به صرفه به مادران توصیه می‌شود.»

این پژوهش در چهارمین شماره پنجمین دوره نشریه پژوهش توانبخشی در پرستاری منتشر شده است.

منبع : ایسنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۵۸۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان از به صدا در آمد زنگ خطر جمعیتی در کاشان به صدا درآمد و گفت: زایمان در سال ۱۴۰۲، پنج درصد کاهش یافت. - اخبار استانها -

عباس آزادی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کاشان، ضمن اشاره به هفته سلامت و کاهش پنج درصدی زایمان در سال 1402،  اظهار داشت: در سال 1401، هفت هزار و 325 زایمان در کاشان انجام شده بود که این تعداد در سال 1402 به شش هزار و 931 نفر کاهش یافته است.

وی با اشاره به تلاش‌های انجام شده برای افزایش زایمان طبیعی و کاهش عمل سزارین، ابراز داشت: تعداد زایمان طبیعی در سال 1401، سه هزار و 187 نفر بود که این تعداد در سال 1402 به سه هزار و 317 نفر افزایش یافته است.

آزادی همچنین از افزایش زایمان‌های بی‌درد در کاشان خبر داد و گفت: با استفاده از روش‌های مختلف، زایمان‌های بی‌درد از 3.67 به 4.58 درصد افزایش یافته است در حالی که این رقم باید به 40 تا 50 درصد برسد تا بانوان خاطره خوشی از زایمان داشته باشند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در راستای افزایش زایمان طبیعی با قرار دادن مشوق‌های مختلف تاکید کرد: تلاش برای افزایش زایمان طبیعی و بی درد در دستور کار دانشگاه علوم پزشکی کاشان قرار دارد.

وی نیروی جوان را عامل پیشرفت در همه عرصه‌ها دانست و گفت: اگر جمعیت نداشته باشیم، هر چقدر هم تکنولوژی داشته باشیم موفق نخواهیم بود و از این رو افزایش زاد و ولد جوانی جمعیت از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

آزادی با اشاره به احترام و حمایت‌های لازم از مادران باردار، بر لزوم ترویج فرهنگ قناعت در جامعه تأکید کرد و گفت: در قدیم چندین خانوار در یک خانه سکونت داشتند و قناعت داشتند، اما امروز معتقدند هر یک نفر از فرزندان خانواده باید یک اتاق مجزا با همه امکانات داشته باشد.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کاشان با بیان اینکه امروز با پدیده پیری جمعیت و کهنسالی روبه‌رو هستیم، تصریح کرد: نیروی کار در کشورهای در حال توسعه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و از این رو جوانی جمعیت نقش بسزایی دارد.

انتهای پیام/801/

دیگر خبرها

  • زنگ خطر جمعیت در کاشان به صدا درآمد
  • افزایش فرزندآوری در مادران ۲۰ تا ۲۴ سال | روند صعودی زایمان فرزند چهارم و پنجم
  • رشد فرزندآوری در مادران جوان/ روند صعودی زایمان فرزند چهارم
  • گلایه والدین از افزایش قیمت برخی برند‌های شیرخشک
  • تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان (عکس)
  • ثبت نام ۲۴ هزار مادر دارای سه فرزند در طرح بیمه رایگان
  • نجات جان مادر باردار قمی از مرگ حتمی
  • (تصاویر) تلاش کشتی‌گیران غول پیکر برای درآوردن گریه نوزادان
  • «روانشناسی خودمانی» در بوستان «بهشت مادران» برگزار می‌شود
  • لزوم پیوند کودکان با طبیعت از بدو تولد