Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-04@00:16:30 GMT

شهرهای هوشمند آینده چگونه است؟

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۵۹۲۴

شهرهای هوشمند آینده چگونه است؟

افزایش سریع جمعیت شهری فشارهای فراوانی را بر زیرساخت‌های جهانی و محیط زیست وارد می‌کند و در همین راستا نیز رشد اقتصادی در مناطق شهری منابع محدود آن‌ها را با خطر مواجه می‌سازد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با توجه به آمار و ارقام ارائه شده در سال ۲۰۱۷، ۵۵ درصد از کل جمعیت جهان و به عبارتی جمعیتی بالغ بر بیش از چهار میلیارد نفر ساکن شهرها هستند که این آمار با افزایش ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ برابری تا سال ۲۰۴۵ به ۶ میلیارد نفر خواهد رسید. از سوی دیگر با توجه به گزارش سازمان ملل متحد، هر هفته در حدود یک‌میلیون و ۳۰۰هزار نفر راهی شهرها می‌شوند که این روند منجر به افزایش ۶۸ درصدی جمعیت شهرها و افزایش ۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون نفری جمعیت آن‌ها تا سال ۲۰۵۰ خواهد شد.

بنابراین نیاز به ارائه راهکار برای محدودیت اجتناب‌ناپذیر منابع شهری که با افزایش جمعیت به وقوع می‌پیوندد بسیار ضروری است. به همین دلیل مبتکران و محققان جهانی به دنبال دستیابی به بهترین راهکارها اقدام به ارائه چارچوبی جدید کرده‌اند که منجر به ایجاد یک محیط شهری خاص و متناسب با نیازهای شهروندان می‌شود و البته با تمامی جنبه‌های اقتصادی، اجتماعی و زیست‌محیطی سازگار است؛ به این چارچوب جهانی، "شهر هوشمند" گفته می‌شود. به طور دقیق‌تر، شهر هوشمند میزبان طیف گسترده‌ای از فن‌آوری دیجیتالی در سراسر اکوسیستم خود است و از فن‌آوری در راستای بهبود وضعیت زندگی ساکنان خود بهره می‌گیرد.

یک شهر هوشمند به عنوان یک اکوسیستم بزرگ مبتنی بر داده عمل می‌کند و با جمع‌آوری داده‌های ساکنان، وسایل نقلیه، ساختمان‌ها، زیرساخت‌ها و تمامی عوامل موجود در یک شهر، علاوه بر بهبود زندگی شهروندان، تأثیرات منفی زیست محیطی موجود در شهرها را به حداقل می‌رساند و به طور مداوم  در تلاش است که با برقراری ارتباطات بهتر با بخش‌های مختلف، بهره‌وری را به حداکثر برساند.

در چنین شهری، ساکنان به طور مداوم اطلاعات لازم را در هر زمینه‌ای که به آن نیاز دارند، در زمان واقعی دریافت می‌کنند و به کمک آن می‌توانند بهترین برنامه‌ریزی‌ها را داشته باشند. داده‌های جمع‌آوری شده، قلب تپنده یک شهر هوشمند به حساب می‌آید و هدف آن‌ها ارزیابی الگوهای کارآمد و ناکارآمد شهری برای بهبود روند زندگی شهروندان است.

از این داده‌ها می‌توان در راستای بهبود برنامه‌ریزی‌های کارآمد شهری در آینده، بهبود زیرساخت‌های شهری و در نتیجه افزایش کارایی شهرها برای شهروندان آتی بهره برد. در این زمینه شهرهای هوشمند از چندین مؤلفه اساسی پیروی می‌کنند که در ادامه به معرفی مهم‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

حمل و نقل هوشمند

امروزه بسیاری از شرکت‌های حمل و نقلی اقدام به ایجاد وسایلی کرده‌اند که می‌تواند در آینده حمل و نقلی یک شهر هوشمند نقش اصلی را ایفا کند. ساده‌ترین اقدام این شرکت‌ها در این زمینه، ایجاد وسایل نقلیه خودکاری است که قادر به درک محیط اطراف خود برای تصمیم‌گیری هستند. پیش‌بینی می‌شود در آینده‌ای نه چندان دور، انسان‌ها کاملا از رانندگی کردن بی‌نیاز شوند و تنها با سوار شدن به یک وسیله خودران، با سریع‌ترین و ایمن‌ترین حالت ممکن به مقصد مورد نظر خود برسند.

منابع هوشمند انرژی

ایده داشتن شهری عاری از گازهای گلخانه‌ای چندان از واقعیت دور نیست. در آینده شهرهای هوشمند همگی مجهز به منابع انرژی پاک و دوستدار محیط زیست خواهند بود و با توجه به استفاده از داده‌های جمع‌‎آوری‌شده در زمان واقعی، به طور کاملا موثری از انرژی بهره خواهند برد. این شبکه‌های هوشمند انرژی به طور مداوم با یکدیگر در ارتباط هستند و انرژی مورد نیاز هر یک از مناطق را به بهترین نحو ممکن تأمین و در عین حال، آن میزان از انرژی را که در بعضی از مناطق مورد نیاز نیست، ذخیره می‌کنند. در این شهرها انرژی خورشیدی و باد در طول روز جمع‌آوری و به منطقه مناسب اعم از جاده‌ها، ساختمان‌ها و مناطق مسکونی ارسال خواهد شد. از سوی دیگر، پیشرفت‌های بیشتر در شبکه‌های فن‌آوری هوشمند با محافظت از پاک ماندن انرژی مصرفی به واقعی شدن ایده شهر هوشمند کمک خواهد کرد.

زیرساخت‌های هوشمند

جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل گسترده داده‌ها نقش مهمی در برنامه‌ریزی بهتر زیرساخت‌های شهرهای هوشمند ایفا می‌کند. برنامه‌ریزان و معماران شهری با استفاده از این داده‌ها می‌توانند بناهایی بهینه و زیرساخت‌های هوشمند ایجاد کنند و حتی امکان پیشگیری از مسائل مربوط بهداشت عمومی و بیماری‌های ناشی از آلودگی‌های هوا یا آب را پیش از وقوع فراهم آورند.

اینترنت اشیا (IoT)

اینترنت اشیا عبارت است از اتصال دستگاه‌های مختلف به یکدیگر و در نهایت گرد هم آوردن تمامی مواردی که منجر به پیشرفت یک شهر هوشمند می‌شود. این فن‌آوری طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های گزارش دهنده هم‌چون سنسورها، دستگاه‌های نظارتی و غیره  را در برمی‌گیرد و با ادغام و تعامل آزادانه داده‌های گردآوری شده توسط آن‌ها می‌تواند سیستم‌های پیچیده شهری را در زمان واقعی مدیریت کند و عواقب ناخواسته آن‌ها را به حداقل برساند.

کد خبر 395316

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر هوشمند شهر هوشمند زیرساخت شهری اینترنت اشیاء حمل و نقل هوشمند افزایش جمعیت شهرنشینی هوشمند سازي شهرها هوشمندسازي انرژی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۵۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند

«حسین نجابت» نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس و آرایش فهرست‌های انتخاباتی، اظهار کرد: در مورد وضعیت لیست شورای ائتلاف نیروهای انقلاب اسلامی (شانا) و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب اسلامی (اُمنا) باید صبر کنیم ببینیم چه لیستی برای مرحله دوم از این دو تشکیلات خارج می‌شود و بعداً در این خصوص اظهار نظر کنیم.

وی افزود: با توجه به تاکیداتی که رهبر معظم انقلاب نسبت به برخی بد اخلاقی‌ها، نفرت‌پراکنی‌ها، درگیری‌ها و یقه‌گیری‌ها داشتند، فکر می‌کنم اقبال به لیست شورای ائتلاف (شانا) در مرحله دوم انتخابات، بیشتر از مرحله اول انتخابات باشد که البته این امر در حال حاضر یک ارزیابی و پیش‌بینی است.

نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره‌های هفتم، هشتم و نهم با اشاره به ترکیب سیاسی مجلس دوازدهم اظهار کرد: در مجلس آینده، یک گروه کوچک از اصلاح‌طلب‌ها حضور خواهند داشت که فراکسیون تشکیل می‌دهند؛ در جناح اصولگراها در ابتدا احتمال می‌دهم برای اینکه آیا یک فراکسیون واحد شود یا دو فراکسیون، چالش‌هایی به وجود بیاید اما فکر می‌کنم در نهایت یک فراکسیون تشکیل شود زیرا حتماً دوستان با مقداری خویشتن‌داری بتوانند با همدیگر کار کنند.

داوطلب عضویت در کمیسیون انرژی خواهم بود

عضو سابق کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اولویت خود در مجلس آینده تاکید کرد: با توجه به حوزه تخصصی‌ام، در مجلس آینده حتماً داوطلب عضویت در کمیسیون انرژی خواهم بود؛ تخصص من فیزیک ذرات بنیادی یا نزدیک به فیزیک هسته‌ای است و در کمیسیون انرژی، مطالعات و تحقیق و تجربه در سه دوره مجلس دارم که علی‌القاعده باید به آن کمیسیون بروم.

نماینده سابق مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در رابطه با اولویت مجلس دوازدهم اظهار کرد: با توجه به تخصصم، قطعاً مسائل مربوط به حوزه انرژی باید در اولویت مجلس آینده باشد زیرا به طور عمومی در انرژی، مصرف بی‌محابا و هدررفت داریم.

وی ادامه داد: در بخش انرژی باید روی فناوری‌های جدید سرمایه‌گذاری شود و به سرعت جواب بدهد و هم مردم در مصرف انرژی باید توجه پیدا کنند که چه سرمایه عظیمی در اختیار آن‌هاست؛ بنابراین به نظرم باید انرژی و کنترل مصرف در مجلس آینده به مساله فراگیر تبدیل شود.

نجابت تاکید کرد: طبیعتاً در کمیسیون انرژی نظرات متخصصان مهم است و اعضای این کمیسیون با وزرای نفت و نیرو و نیز رئیس سازمان انرژی اتمی در ارتباط هستند و می‌توانند نظرات جامعی را ارائه دهند؛ همانطور که در مجلس هفتم ما تبصره ۱۳ معروف را دادیم که ابعاد مختلفی دارد.

وی ادامه داد: لازم است در کنار ارتقای فناوری‌ها و اصلاح شیوه مصرف به موضوع مهم تخصیص یارانه‌ها و اینکه کجا و چگونه و به چه اشخاصی تعلق بگیرد هم توجه شود؛ همه این‌ها از نظر من مسائل اساسی و نظرات مهمی است که در مجلس آینده باید به آن‌ها رسیدگی شود.

حرکت پویش مهر قابل قدردانی است

نجابت در رابطه با «پویش با مهر انتخاب کنیم» خبرگزاری مهر گفت: در پویش مهر، کار مثبتی صورت گرفته است که در اتصال با فرمایشات رهبری انقلاب، هر کسی باید آورده‌های خود را در میدان بیاورد و خبرگزاری‌ها هم باید در این خصوص تلاش و به هر میزانی که می‌توانند کمک کنند تا مردم حضور بیشتری در انتخابات داشته باشند و انتخاب آن‌ها آگاهانه باشد که قابل قدردانی است.

کد خبر 6085077

دیگر خبرها

  • بزرگ‌ترین فرودگاه جهان در دبی/ هلند میزبان آینده‌نگرترین محله دنیا
  • انتقال آب خام به جیرفت تا ۲ سال آینده
  • تلاش خدمات شهری شهرداری اهواز برای جمع‌آوری آب‌های سطحی
  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • گروه طالبان در پنجشیر به جان مردم و موبایل‌‌های هوشمند افتادند!
  • اصولگرایان در مجلس آینده یک فراکسیون تشکیل می‌دهند
  • کلید رشد آینده خودرو‌های برقی در کجاست؟
  • طالبان در پنجشیر جمع‌آوری موبایل‌ های هوشمند را از سر گرفته‌اند
  • «سمیع» تعیین تکلیف شود/ کمبود نیروی پلیس راهور و راننده اتوبوس مشکل مشترک کلان‌شهرها
  • چهار هزار میلیارد ریال صرف احداث طرح های جمع آوری آبهای سطحی و ساماندهی آبگرفتگی معابر کرج شده است.