Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@09:41:45 GMT

دهانی خوشبو با ۱۴ توصیه‌ی بهداشتی تغذیه‌ای

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۶۴۰۶

دهانی خوشبو با ۱۴ توصیه‌ی بهداشتی تغذیه‌ای

بوی بد دهان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از کشیدن سیگار گرفته تا داروهایی که مصرف می‌کنید و غذاهایی که می‌خورید. ۱۱ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۳ رسانه ها خواندنی نظرات - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه های خبرگزاری تسنیم، بوی بد دهان، که به آن هالیتوزیس (halitosis) نیز گفته می‌شود، دلایل زیادی دارد. تجزیه بقایای ذرات مواد غذایی و باکتری‌های درون و اطراف دندان‌های شما می‌تواند بوی نامطبوعی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اگر دهانتان خشک شود، سلول‌های مرده می‌توانند روی زبان، لثه‌ها و داخل گونه‌هایتان جمع شده، تجزیه شوند و ایجاد بو کنند. مصرف مواد غذایی حاوی روغن‌هایی با بوی قوی مانند پیاز و سیر نیز می‌تواند منجر به بوی بد دهان شوند.

خبر خوب این که برای جلوگیری از بوی بد دهان راه‌های بسیاری وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1. بعد از غذا دندان‌هایتان را مسواک بزنید

یکی از ساده‌ترین راهکارها برای کاهش بوی بد دهان رعایت بهداشت آن است. بدین منظور مسواک و نخ دندان بسیار کمک‌کننده هستند. مسواکی را برای محل کارتان در نظر بگیرید تا بعد از غذا از آن استفاده کنید. به طور معمول مسواک‌ها هر سه تا چهار ماه یک بار فرسوده می‌شوند، آن را با مسواک جدیدی جایگزین کنید. هنگام خرید مسواک‌های با برس نرم را انتخاب کنید.
حداقل دو بار در روز، مخصوصاً بعد از غذا، از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید. بررسی‌ها نشان داده‌اند خمیردندان با خاصیت آنتی‌باکتریال باعث کاهش بوی بد دهان می‌شود.

2. حداقل یک‌بار در روز از نخ دندان استفاده کنید

نخ دندان باعث جدا شدن ذرات غذا و پلاک از بین دندان‌هایتان می‌شود.

جعفری، ریحان، نعنا یا برگ گشنیز همه به عنوان درمان‌های بوی بد تنفس عمل می‌کنند؛ زیرا این سبزیجات معطر حاوی کلروفیل هستند؛ رنگ‌دانه‌ای که باعث خنثی شدن بوها می‌شود

3. زبانتان را هم مسواک بزنید

زبان شما به دلیل پرزهایی که دارد می‌تواند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها باشد؛ بنابراین مسواک زدن آن باعث کم شدن بو می‌شود. افرادی که به دلیل رشد زیاد باکتری‌ها در نتیجه‌ی سیگار کشیدن یا خشکی دهان، زبانشان به اصطلاح باردار شده است، احتمالاً لازم است از اسکارپر یا تمیزکننده‌ی زبان و یا از مسواک‌هایی که دارای پاک کننده زبان هستند، استفاده کنند.

4. پروتزها و یا دیگر لوازم دندانپزشکی موجود در دهانتان را تمیز کنید

اگر دندان مصنوعی دارید، شب‌ها آن را از دهانتان خارج کنید و هر روز قبل از استفاده آن‌ها را به خوبی تمیز کنید تا از به وجود آمدن باکتری‌های بدبو پیشگیری کنید.
اگر نگهدارنده دندان یا محافظ دهان دارید نیز هر بار قبل از گذاشتن آن در دهانتان تمیزش کنید. دندان‌پزشکتان می‌تواند بهترین محصول تمیزکننده برای شما را توصیه کند.

5. به مقدار کافی آب بنوشید تا دهانتان مرطوب بماند

اینجا آب است که کمک‌کننده است نه قهوه یا نوشابه که می‌توانند منجر به خشکی دهان شوند. جویدن آدامس نیز باعث تحریک بزاق می‌شود. خشکی دهان را با آب‌رسانی به موقع مخصوصاً پس از بیدار شدن از خواب و هنگام ورزش برطرف کنید. در مورد خشکی مزمن دهان نیز دندانپزشک یا پزشکتان ممکن است یک بزاق مصنوعی یا داروی خوراکی تجویز کند که جریان بزاق را تحریک کند.

6. حواستان به مواد غذایی که مصرف می‌کنید باشد

غذاهایی مانند سیر و پیاز می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. از مصرف زیاد غذاهای قندی که با بوی بد دهان مرتبط است، خودداری کنید. غذاهایی که بسیار اسیدی یا پُرفروکتوز هستند، تولید باکتری‌ها را تحریک می‌کنند.

7. از دهان‌شویه‌های مناسب استفاده کنید

اگرچه دهان‌شویه باعث تازه شدن نفس و رفع بوی نامطبوع دهان به‌طور موقت می‌شود؛ اما اگر می‌خواهید از دهان‌شویه به عنوان راه‌حلی برای رفع بوی بد دهان استفاده کنید، محصولی را انتخاب کنید که با پلاک‌های دندانی مبارزه می‌کند تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند. بدین منظور می‌توانید یک دهان‌شویه آسان و بدون الکل در خانه تهیه کنید: یک فنجان آب را با یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین و چند قطره روغن نعناع مخلوط کنید. جوش شیرین با تنظیم pH دهانتان باعث سرکوب شدن بو و نعناع باعث افزایش طراوت می‌شود. فقط مراقب باشید که این ترکیب را نبلعید.

8. دانه رازیانه بخورید

اگر می‌خواهید با استفاده از مواد طبیعی از شر بوی بد نفستان خلاص شوید یک مشت آنیسون یا دانه‌ی رازیانهبجوید. رازیانه دارای خواص ضدعفونی‌کننده‌ای است که رشد باکتری‌ها را محدود می‌کند. علاوه بر این عطر این دانه‌ها می‌تواند تنفس بدبو را پوشش دهد.
 

9. چوب میخک گاز بزنید

این ادویه سرشار از اوژنول است؛ روغن زرد کم‌رنگی که دارای خواص ضد باکتریایی است. برای به دست آوردن فواید آن، چوب میخکی را در دهانتان بگذارید و آن را گاز بزنید. روغن آن ممکن است دهانتان را اندکی بسوزاند، بنابراین را روی زبان خود حرکت دهید. هنگامی که سطح دهانتان را کامل با آن پوشاندید، میخک را بیرون آورید. از مصرف روغن میخک یا پودر آن خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند دهانتان را بسوزاند.

10. چوب دارچین بمکید

دارچینمانند چوب میخک و دانه رازیانه، یک ضدعفونی‌کننده مؤثر است. به علاوه، دارای روغن‌های اساسی است که میکروب‌ها را از بین می‌برد و بوی خوبی را در دهان باقی می‌گذارد.

11. پوست لیمو یا پرتقالی را بجوید

پوست یک لیمو یا پرتقال ارگانیکی را به خوبی بشویید و سپس آن را در دهانتان بگذارید و بجوید. این کار باعث می‌شود نفس شما از طراوت تازه‌ای برخوردار شود و اسیدسیتریک موجود در آن غددتان را به تولید بزاق بیشتر تشویق کند.

دارچین مانند چوب میخک و دانه رازیانه، یک ضدعفونی‌کننده مؤثر است. به علاوه، دارای روغن‌های اساسی است که میکروب‌ها را از بین می‌برد و بوی خوبی را در دهان باقی می‌گذارد

12. سبزیجات برگ سبز تازه بخورید

جعفری، ریحان، نعنا یا برگ گشنیز همه به عنوان درمان‌های بوی بد تنفس عمل می‌کنند؛ زیرا این سبزیجات معطرحاوی کلروفیل هستند؛ رنگ‌دانه‌ای که باعث خنثی شدن بوها می‌شود.

13. میان وعده‌های خوشبوکننده را انتخاب کنید!

برای انتخاب یک میان وعده سریع و آسان که به مهار بوی بد دهان کمک کند، سیب یا مقداری ماست گزینه‌های خوبی هستند. سیب حاوی فیبر و پکتین زیادی است که تولید بزاق را تحریک می‌کند. پروبیوتیک‌های ماست هم باعث کاهش باکتری‌های مولد بوی بد در دهان می‌شوند.

14. معاینات منظم دندانپزشکی را فراموش نکنید

به طور معمول دو بار در سال باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا از پوسیدگی‌های احتمالی، جرم‌های دندان و... آگاه شوید.

منبع:تبیان

انتهای پیام/

بازگشت به صفحه رسانهها

R41383/P/S9,1299/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۶۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست

به گزارش خبرگزاری مهر، در صد و بیست و هشتمین نشست شورای آینده‌نگاری، نظریه‌پردازی و رصد کلان سلامت که با حضور سیدحسن امامی رضوی رئیس نشست، محسن شیرازی رئیس گروه دندانپزشکی فرهنگستان و جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و اعضای گروه دندانپزشکی همزمان به صورت حضوری و مجازی در فرهنگستان برگزار شد، به موضوع چالش‌ها و راهبردهای موجود در پذیرش و آموزش دانشجویان و جذب و ماندگاری اعضای هیات‌علمی دندانپزشکی پرداخته شد.

در این نشست، محمدجواد خرازی فرد عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان علوم پزشکی و دبیر کمیته اعتباربخشی برنامه‌ای دانشکده‌های دندانپزشکی کشور به بررسی مسائل و چالش‌های حوزه دندانپزشکی پرداخت و تاکید کرد: افزایش ظرفیت دندانپزشکان، بهبود شاخص‌های دهان و دندان را در پی ندارد.

وی اظهار داشت: افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو به شدت تأثیر مخربی در پی خواهد داشت و هنوز دانشکده‌های دندانپزشکی در شوک افزایش ظرفیت دوره‌های قبل است و این موضوع باعث کاهش انگیزه در دانشجویان و پایین آمدن سطح سواد و توانایی قبول شدگان این رشته می‌شود و یک بحران را به دنبال خواهد داشت و باعث تقاضاهای القایی در آینده خواهد شد.

خرازی فرد گفت: یک دندانپزشک توانمند باید مهارت‌های برقراری ارتباط، تعهد حرفه‌ای، پیشرفت فردی و فراگیری مستمر، ارتقای سلامت و پیشگیری، مهارت‌های بالینی و دستیابی به توانمندی‌های مورد انتظار را دارا باشد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعه‌ای با حمایت فرهنگستان علوم پزشکی کشور انجام شد که در آن، میزان دستیابی به ۴۲ توانمندی اصلی بالینی در بین دانش‌آموختگان دانشکده‌های پزشکی کشور بررسی شد.

عضو کمیته بازنگری برنامه آموزش دندانپزشکی عمومی و تخصصی به چالش‌های مهم در آموزش دندانپزشکی اشاره کرد و گفت: کمبود شدید هیأت علمی، عدم ماندگاری و عدم تمایل متعهدین، افزایش فضاهای آموزشی، تخصیص نامناسب نیروی متعهد خدمت ضریب K به دانشگاه‌ها، پذیرش و به‌کارگیری متخصصان متعهد خدمت بومی، کمبود شدید فضا و امکانات و بودجه‌های آموزشی، کمبود بیمار آموزشی، ایده‌آل نبودن محتوای آموزشی و اجرای آن و…، از جمله چالش‌های مهم رشته دندانپزشکی است.

خرازی ادامه داد: متأسفانه کمتر از ۳۰ درصد فارغ‌التحصیلان دندانپزشکی به شبکه بهداشت وارد می‌شوند.

وی خاطرنشان کرد: مهم‌تر از تأمین نیروی انسانی مناسب؛ فراهم آوردن بستر برخورداری عموم مردم از خدمات دندانپزشکی مخصوصاً با استفاده از پوشش مناسب بیمه‌ها، تجهیز مراکز خدمات درمانی دولتی و دانشکده‌های دندانپزشکی و نیز تأمین هیأت علمی مناسب است.

در ادامه، عباسعلی خادمی دندانپزشک و عضو گروه دندانپزشکی فرهنگستان نیز به راهکارهای جذب و ماندگاری اعضای‌هیات علمی دانشکده‌های دندان‌پزشکی پرداخت و افزود: پذیرش دانشجویان دندانپزشکی ظرف ۲۰ سال ۳ برابر شده است با وجود آنکه کمبود هیأت علمی در دانشکده‌های دندانپزشکی ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

وی در این نشست به مشکلات دانشکده‌های دندانپزشکی، مشکلات اعضای هیأت علمی، عوامل منجر به کمبود عضو هیأت علمی و راهکارهای پیشنهادی، تجارب موفق جذب هیأت علمی در کشورهای دیگر اشاره کرد.

همچنین، رضا یزدانی دبیر شورای آموزش دندانپزشکی و تخصصی وزارت بهداشت به فعالیت‌های صورت‌گرفته در این حوزه اشاره کرد و گفت: کارهای مثبتی همچون افزایش تجهیزات و مواد مصرفی را آغاز کرده‌ایم و آئین‌نامه دانشجویان بین‌المللی نیز در حال طراحی است و با همکاری وزارت بهداشت ۱۰ درصد سقف تعرفه‌ها افزایش یافته و ما باید بیشترین بودجه را صرف پیشگیری کنیم.

در ادامه، محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: بدون تردید، مهم‌ترین و تاثیرگذارترین موضوع در حوزه دندانپزشکی، ارائه آموزش و پژوهش، بهداشت و درمان و توانبخشی حوزه دندانپزشکی با التزام به ارزش‌های اسلامی و انسانی است که بند اول سیاست‌های کلی سلامت است و ناتوانی و ضعف‌های ما در حوزه سلامت ریشه در بی توجهی به این اصل تحول آفرین و ضروری است و یک بعد این موضوع، بعد فرهنگی است و مسئولان باید مفاهیم فرهنگی را در حوزه فرهنگ‌سازی درک کنند.

وی با تاکید بر ضرورت‌های فرهنگی، افزود: مدیران و برنامه‌ریزان حوزه سلامت باید به توجه به اهمیت مسئولیت خود، تعالیم فرهنگی را دریافت کنند.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی اذعان داشت: از دیدگاه فرهنگستان‌علوم پزشکی، مهم‌ترین راهبردی که موجب اصلاح و تحول و ارتقا در نظام سلامت می‌شود آموزش است و اصلاح روند کنونی از آموزش آغاز می‌شود. پیشنهاد فرهنگستان علوم‌پزشکی این است که اجرای همه‌جانبه سیاست‌های کلی سلامت برای آموزش و اصلاح است و در بند ۹ نیز به وضوح به وظایف حوزه دندان‌پزشکی پرداخته است.

محققی بیان داشت: در فرهنگستان یک مجموعه از فعالیت‌های حوزه سلامت بعد از ۴۵ سال در نظام جمهوری اسلامی ایران تنظیم و به مسئولان منعکس خواهد شد.

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: برای تنظیم راهبردهای بحث در حوزه دندانپزشکی، وضع موجود بر اساس شاخص‌ها بررسی و پیشنهادات برای رسیدن از وضع موجود به وضع مطلوب بررسی خواهد شد.

کد خبر 6090328 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود