Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@19:54:48 GMT

بارش‌های اخیر تاثیری بر مخازن سدهای خوزستان نداشت

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۷۳۱۰

بارش‌های اخیر تاثیری بر مخازن سدهای خوزستان نداشت

داریوش بهارلویی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به کاهش ۳۹ درصدی بارش از ابتدای مهر در مقایسه با مدت مشابه پارسال، بیان کرد: تاکنون متوسط بارش در حوضه‌های آبریز خوزستان ۳۰ میلیمتر بوده، که حوضه کرخه با دریافت ۴۱ میلیمتر دارای بیشترین میزان بارندگی و حوضه زهره -جراحی با ۲۳ میلیمتر، بارش کمتری را تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ۴۰ روز گذشته حوضه کارون به لحاظ عددی دارای بیشترین حجم ورودی آب به مخازن سدها بوده اما حوضه کرخه نسبت به متوسط های طول آمار، تغییرات مثبت بیشتری را داشته است.

بهارلویی اضافه کرد: با وجود نگرانی‌ زیادی که در این مدت نسبت به وقوع احتمالی سیل شکل گرفته و در سطح جامعه و حتی نخبگان بازتاب داشت، منطبق با پیش‌بینی‌ها و برنامه‌ریزی‌ منابع آبی، سیستم بارشی اخیر اثری بر میزان ورودی آب سدها نداشته و بارندگی که در سطح برخی از روستاها و مناطق شهری مانند اهواز مشاهده شد ارتباطی با رودخانه‌ها و خروجی سدها ندارد.

وی ادامه داد: میزان ورودی به سد کرخه در روز شنبه ۱۱ آبان، ۲۰ مترمکعب برثانیه و خروجی ۱۳۰ مترمکعب برثانیه، ورودی به سد دز ۷۵ مترمکعب برثانیه و خروجی ۲۰۵ مترمکعب برثانیه، ورودی به سد گتوند (کارون) ۱۵۰ مترمکعب برثانیه و خروجی ۲۵۰ مترمکعب برثانیه و ورودی سد مارون ۱۴ مترمکعب برثانیه و خروجی ۲۵ مترمکعب برثانیه بوده است.

بهارلویی بیان کرد: نباید با وقوع هر بارش به شکلی هیجان زده خواهان تخلیه حجم آب گران بهای سدها باشیم، به ویژه این هیجان‌زدگی  اگر از تریبون‌های رسمی، اندیشمندان و یا متخصصان و تصمیم‌گیران بیان شود، می‌تواند تنش آفرین باشد.

آذر کم باران

مدیردفتر برنامه‌ریزی منابع آب سازمان آب و برق خوزستان همچنین گفت: آخرین پیش‌بینی بلند مدت وضع هوا و بارش که توسط مرکز اقلیم شناسی کشور در ابتدای آبان برای ماه‌های آینده ارایه شده، بیان کننده کاهش بارندگی‌ها پس از آبان است، این در حالیست که در صورت تحقق بارش‌های موثر در آبان ، حجم خالی ۹ میلیارد مترمکعبی سدها در این وقت سال به خوبی کنترل کننده سیلاب‌ها خواهد بود.

وی افزود: کم‌آبی به مراتب خسارت‌ سنگین‌تری به اقتصاد خوزستان وارد می‌کند و اگر آمار خسارات پدیده‌ای مانند سیل با خشکسالی و کم آبی مقایسه شود، ارزش واقعی آب، درک می‌شود و برای رهاسازی و راحت شدن از آن، شتاب و اصرار نمی‌ورزیدیم.

بهارلویی گفت: کاهش آب خروجی سدها در این زمان به سبب کاهش نیاز و مصرف طبیعی است اما همین کاهش خروجی نسبت به میزان ورودی باید سنجیده شود، به طور مثال خروجی سدهای دز و کرخه اگر چه کاهش یافته اما در تناسب و مقایسه با ورودی آب به آن است، هم اکنون در سد کرخه ۶ برابر و در سد دز، سه برابر میزان ورودی آب به مخزن سد رها سازی در حال انجام است.

وی وجود نگاه بدبینانه و یا خوشبینانه در بحث برنامه‌ریزی آب سدهای خوزستان را رد کرد و افزود: نگاه واقع گرایانه  مبتنی بر داده‌های علمی، خروجی مدل‌های ریاضی و کارشناسی‌های انجام شده، ملاک عمل و تصمیم گیری است به ویژه اینکه اکنون متخصصان و اساتید دانشگاهی و مشاوران حرفه‌ای نیز به مشورت و هم اندیشی فراخوانده شده و مشارکت می‌کنند.

بهارلویی با انتقاد از انتشار برخی تحلیل های به گفته وی اشتباه و سطحی به ویژه در فضای مجازی، بیان کرد: بیان مطالبات به حق مردم با ایجاد مطالبه غیرواقعی تفاوت داشته و مهم است که به این نکته توجه کنیم؛ ما نقدهای منصفانه و پاسخگویی حداکثری به جامعه را می‌پذیریم، اما انتظار است منابع خبری و رسانه‌های رسمی در خوزستان در این خصوص با شفافیت و اطلاع رسانی صحیح و اصولی به مردم، ما را یاری دهند و عرصه را بر سوءاستفاده کنندگان تنگ کنند؛ از سوی دیگر متخصصان، افراد دارای نفوذ در جامعه، معتمدان و قطب‌های علمی در خوزستان مسئولیتی سنگین‌تر داشته و انتظار می‌رود که اظهار نظرها و نقدهای دقیق داشته باشند.

وی ادامه داد: هیچ مرزبندی بین مسئولان این سازمان با مردم استان وجود ندارد و ما در برابر مردم نیستیم، زیرا مدیریت منابع آب و کنترل سیل از جمله مسایلی است که هیچگاه دسته بندی و تقابل را برنمی‌تابد، به فرجام رسیدن مدیریت آب و کنترل سیلاب برای همه سودمند و وقوع آن خسارتی است که همه را در برمی‌گیرد، بنابراین همدلی، یاری و اعتماد متقابل تنها راه برای گذر از بحران‌های محتمل است.

سامانه بارشی در هفته گذشته با شدت و ضعف بر خوزستان حاکم بود و  تشکیل همرفت ناگهانی، بارش رگباری و رعد و برق همراه با تندباد ناگهانی را به دنبال داشت. بیشترین بارندگی کشور در روز دوشنبه در اهواز به میزان ۵۹.۲  میلیمتر بارش ثبت شد. این بارندگی باعث آبگرفتگی در برخی از محله‌های اهواز شد.

شورای بحران خوزستان، از مرداد امسال هشدار سیل را برای سال آبی جاری صادر کرده تا ضمن آمادگی رویارویی با سیلاب احتمالی، خسارت های سیل بهار ۹۸ تکرار نشود، این در حالیست که هواشناسی خوزستان بارش های نرمال و کمی بیش از نرمال را برای ۲ ماه نخست پاییز پیش بینی کرده است.

سال آبی گذشته (مهر ۹۷ تا پایان شهریور ۹۸) دومین سال پرآب در خوزستان در نیم قرن اخیر بود.در این مدت بیش از ۳۰ سیلاب بزرگ و کوچک در این استان رخ داد.

در پی طغیان رودخانه های کرخه، کارون و دز ۲۱ شهرستان دچار سیلاب شدند. ۱۳۳ روستا به زیر آب رفت و ۳۷۴ روستا به صورت جزیی و کلی تخلیه شدند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هواشناسی مدیریت بحران خوزستان سیل وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۷۳۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد

ایسنا/تهران بارش شدید باران و وقوع سیل بی‌سابقه در شهر تاریخی و کویری زواره اصفهان خسارت‌هایی به باغات، محصولات کشاورزی و منازل بویژه بافت قدیمی‌ شهر که اکثرا خشت‌وگلی هستند، وارد کرد.

از بعد از ظهر روز دوشنبه تا چهارشنبه در تمامی مناطق استان بارش باران، وزش تندباد و طوفان لحظه‌ای و کاهش نسبی دما و شدت بارش‌های رگباری باران و تندباد در مناطق شمال و شرق و مرکز استان از سوی هواشناسی استان اصفهان هشدار داده شد.

در همین راستا بارش شدید باران و وقوع سیل بی‌سابقه در شهر تاریخی زواره اصفهان و روستاهای اطراف آن، موجب آبگرفتگی منازل و وارد کردن خسارت‌ به اماکن و زیرساخت‌ها به ویژه در افت تاریخی شهر زواره شد. خوشبختانه این خسارت جانی به همراه نداشته است.

به گزارش ایسنا، به گفته مردم و مسئولان شهر این حجم از بارندگی در ۴۰ الی ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است.

رانش زمین بعد از سیل اخیر در روستای گلزار محمد بخش زواره، تخریب کامل بخشی از جاده روستای گلزارمحمد به یافت آباد، فرو نشست جاده آسفالت در جاده روستای گلزارمحمد _ یافت آباد دربخش زواره، ایجاد حفره بزرگ در انتهای خیابان منتهی به کوره‌های آجرپزی شهر، ورود سیلاب به داخل حسینیه‌های تاریخی زواره، گرفتار شدن چندین خودرو در سیل، خسارت و تخریب یک واحد مسکونی در خیابان امامزاده یحیی(ع) شهر، بسته شدن پل ورودی زواره در جاده اردستان و جاری شدن سیل در بافت تاریخی شهر از جمله خسارت‌های سیل اخیر بوده است. 

مسئولان شهری زواره در گفت‌وگو با ایسنا می‌گویند در حال برآورد خسارت ناشی از این سیل هستند و هنوز آمار دقیقی از خسارت‌ها به دست نیامده است.

به گفته رییس مرکز پیش‌بینی و مخاطرات جوی اداره کل هواشناسی اصفهان، بیشترین بارندگی اخیر استان در ‌منطقه کویری خور و بیابانک و همچنین شهر زواره با ۲۷ میلی‌متر ثبت شده است.

پس از خور و بیابانک و زواره، دهاقان با ۲۲، بادرود و خوانسار با ۲۱، اردستان و گلپایگان با ۲۰، چادگان با ۱۸، کاشان و مهاباد با ۱۴، نطنز با ۱۳ و فریدونشهر با ۱۱ میلی‌متر دارای بیشترین بارندگی بوده‌اند.

علی نهادی کاشانی سرپرست دادگاه بخش زواره به همراه فرمانده‌ انتظامی بخش زواره و فرمانده ‌حوزه بسیج بخش زواره از مناطق سیل‌زده بازدید کردند.

سرپرست دادگاه بخش زواره در حاشیه این بازدید گفت: با بررسی تمام زوایای مناطق سیل‌زده چنانچه قصوری صورت گرفته باشد، در دستور کار دادگاه قرار می‌گیرد. 

وی افزود: در صورت احراز ترک فعل منتسب به هر مسئول یا نهاد، موضوع در جهت استیفاء حقوق عامه پیگیری و تعقیب خواهد شد.

‌به گفته مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان بارش‌ها در شهرستان اردستان، خسارت‌هایی به قنات مهراندو و ظفرقند وارد کرده‌است، همچنین در بخش زواره به قنات روستای تلک‌آباد و روستاهای اطراف، آسیب‌هایی وارد شده‌است. در این بخش چند باب منزل قدیمی نیز آسیب دیده و ۴۰ راس گوسفند نیز تلف شد.

وقوع سیل در روز سه شنبه باعث توقف شش ساعته قطار بندرعباس به تهران در ایستگاه راه‌آهن ‌زواره شد که مسیر راه‌آهن یزد به تهران بازگشایی شد. در بخش مهاباد زیرگذر پل راه‌آهن موغار به زواره سیلاب از مسیر راه‌آهن یزد گذشته که ایمن‌سازی این مسیر انجام شد تا تردد ادامه یابد.

وی افزود: تیم‌های ارزیابی از بنیاد مسکن، راهداری، جهاد کشاورزی به مناطقی که تحت تاثیر سیل بوده‌اند اعزام شدند تا خسارات احتمالی براورد شود.

‌مدیر روابط عمومی اداره کل راه‌آهن یزد در این باره گفت: با بارش باران روز و شب روز سه شنبه مسیر پل موغار اردستان به علت بارش باران بالادست زیر ریل تحلیل رفته و موجب توقف قطارها شده بود که با تلاش ویژه مأموران فنی، بلافاصله بالاست زیر ریل‌های راه‌آهن تزریق و حرکت قطارها از سر گرفته شد. 

‌سیل خسارت سنگینی به کشاورزی روستای امیران دربخش زواره وارد کرد

 دهیار امیران بخش زواره با اشاره به سیل اخیر گفت: بارش شدید باران و جاری شدن سیل خسارت‌های سنگینی به محصولات کشاورزی، باغی و دامداری‌های این روستا وارد کرد. هم‌چنین جاری شدن سیل زیان‌هایی را نیز به انبارهای محصولات کشاورزی از جمله گندم، جو و کود شیمیایی کشاورزان چاه سلمان این روستا زد.

سیدجواد نیازی گفت: مردم برای جلوگیری از ورود سیل به روستا اقدام به تغییر مسیر سیل به طرف زمین‌های کشاورزی کردند. سیل به جاده‌های بین مزارع کشاورزی، دامداری‌ها، نهرها و کانال‌های آب کشاورزی، جوی قنات‌ها و زمین‌های کشاورزی و باغی خسارت‌های فراوانی وارد کرده است. 

نیازی با بیان اینکه بخش‌هایی از جاده امیران - اردستان نیز از گزند سیل در امان نماند و تخریب شده است، خواستار حضور کارشناسان جهاد کشاورزی اردستان برای برآورد بررسی دقیق و خسارت‌های ناشی از سیل در این روستا شد.

یکی از آثار مثبت سیل اخیر در شهر زواره، آبگیری کویر زیبای دق سرخ زواره و ایجاد دریاچه مصنوعی در حاشیه این شهر بوده که زیبایی این کویر که سالانه پذیرای گردشگران داخلی و خارجی زیادی است را دوچندان کرده و این مساله گردشگران را به سمت این کویر روان کرده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش بی سابقه باران در روستای قطرم بافق
  • بارش بی سابقه در روستای قطرم بافق
  • حذف انتقال محلی مالاریا در خوزستان در ۱۰ سال اخیر
  • باران سیل‌آسای زواره خشت‌های شهر را با خود برد
  • دستگیری ماشین قاچاق سوخت در کرخه خوزستان
  • فواید و مضرات باران ۴۸ ساعته مازندرانی‌ها
  • افزایش ذخایر آبی سدهای مازندران
  • اتمام پروژه رینگ شرق تبریز تا پایان سال
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه شیراز؛ ۵ اردیبهشت
  • افزایش میزان ذخایر سد‌های استان کرمانشاه