Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمیدرضا خورشیدی روز شنبه در نخستین جلسه ستاد هماهنگی، پیشگیری و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان در استانداری افزود: این پیش‌بینی، بیشتر برای مناطق جنوب، جنوب غربی، مرکز، شرق و سرچشمه‌های زاینده‌رود خواهد بود.

وی با بیان‌اینکه این بارش‌ها در مناطق سردسیر به‌صورت برف خواهد بود، اظهار داشت: میانگین دما نیز از اواسط آبان تا پایان آذر کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود که این امر بیشتر در مناطق نیمه شرقی، شمال و مرکزی استان خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خورشیدی خاطرنشان کرد: در مجموع، میزان بارش‌ها در آبان و آذر امسال در بیشتر مناطق در حد نرمال و در دی و بهمن، کمتر از حد نرمال پیش‌بینی می‌شود.

وی با اشاره به اینکه میانگین دما نیز در آبان و آذر متمایل به نرمال و در دی متمایل به کمتر از نرمال پیش‌بینی می‌شود، تصریح کرد: با توجه به برودت هوا، از دهه آخر آذر تا دی ماه، شرایط جوی برای افزایش غلظت آلاینده‌ها و آلودگی هوا مساعد خواهد بود.

خورشیدی، دمای نرمال را دمای طبیعی در هر منطقه خواند.

مدیرکل هواشناسی اصفهان خاطرنشان کرد: با توجه به پیش‌بینی کاهش دمای کمتر از نرمال در مناطق شرقی، شمالی و مرکز استان لازم است از اواسط آبان تا دی نسبت به مدیریت حامل‌های انرژی توجه بیشتری شود.

وی، میانگین بارش‌ها در استان اصفهان از ابتدای مهر امسال تاکنون را حدود ۹.۶ میلی‌متر اعلام و اضافه کرد: این میزان در مدت مشابه سال گذشته ۹.۴ میلی‌متر و در میانگین بلندمدت ۴.۴ میلی‌متر بود که به ترتیب افزایش ۲ و ۱۱۶ درصدی را نشان می‌دهد.

خورشیدی با تاکید براینکه در مجموع، میزان بارش‌ها در استان اصفهان کم است، تصریح کرد: میزان بارش‌ها در سرچشمه‌های رودخانه‌های مهم از جمله زاینده رود اهمیت دارد بطوریکه شهرستان کوهرنگ در سال آبی جاری(از ابتدای مهر تاکنون) ۴۰ میلی‌متر بارش داشت که نسبت به میانگین بلندمدت بیش از۲۰۰ درصد و نسبت به مدت مشابه سال گذشته 5 درصد افزایش دارد.

مدیرکل هواشناسی اصفهان، بیشترین میزان افزایش بارش‌ها در سال آبی جاری در استان را در نیمه شمالی این خطه از جمله در اردستان، کاشان، نطنز و میمه و بیشترین کاهش بارش‌ها را مربوط به نیمه شرقی و جنوب استان دانست.

وی با تاکید براینکه ۹۴ درصد از وسعت و ۹۵ درصد از جمعیت استان اصفهان همچنان درگیر خشکسالی هستند، تصریح کرد: عده‌ای با استناد به آمار بارش‌های سال گذشته عنوان می‌کنند که از خشکسالی خارج شدیم در حالی که باید این اطلاعات با آمار بلندمدت مقایسه شود.

به‌دلیل کاهش بارش و استمرار شرایط خشکسالی در ۱۰ سال اخیر، مناطق مرکزی و شرقی استان اصفهان درگیر خشکسالی بسیار شدید و بسیاری از اراضی آن به کانون‌های گرد و خاک تبدیل شده است.

میانگین وزنی بارش تا پایان سال زراعی ۹۸-۹۷ در استان برابر ۱۹۵.۹ میلی متر بود که نسبت به بلندمدت مشابه ۲۴.۷ درصد و نسبت به سال زراعی گذشته(۹۶-۹۷)، ۸۱ درصد افزایش داشت.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: هواشناسی بارش باران خشکسالی اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۷۴۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان

ایسنا/کرمان کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: بیشترین بارش‌ها امروز در نیمه شمالی، مناطق مرکزی، جنوب غربی و برخی مناطق جنوب شرقی استان خواهد بود.

امین دریافر امروز ششم اردیبهشت ماه درباره وضعیت جوی استان کرمان اظهار کرد: طبق بررسی آخرین نقشه‌های پیش یابی هواشناسی، امروز و فردا ناپایداری‌های جوی به صورت افزایش ابر، رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق و وزش تندبادهای لحظه‌ای در اکثر مناطق استان ادامه خواهند داشت.

وی افزود: بیشترین بارش‌ها امروز در نیمه شمالی، مناطق مرکزی، جنوب غربی و برخی مناطق جنوب شرقی استان خواهد بود.

دریافر بیان کرد: با توجه به شدت و نوع بارش‌‎ها، آبگرفتگی معابر عمومی، جاری شدن رواناب، سیلابی شدن مسیل‌ها و طغیان رودخانه‌ها در مناطق مذکور محتمل است.

کارشناس پیش بینی هواشناسی استان کرمان گفت: فردا از شدت ناپایداری‌ها کاسته خواهد شد و از ابتدای هفته آینده به استثناء ارتفاعات و برخی مناطق مرکزی که رگبار پراکنده باران خواهند داشت، برای اغلب مناطق جوی نسبتا پایدار و آرام گاهی همراه با افزایش ابر و وزش باد پیش بینی می‌شود.

وی در پایان با اشاره به اینکه دمای هوای شهر کرمان صبح امروز هشت درجه سانتیگراد بود و در گرم ترین ساعات به ۱۸ درجه می‌رسد، گفت: همچنین امروز لاله زار با دمای صفر درجه، سردترین و منوجان در ۲۴ ساعت گذشته با دمای ۳۵ گرم‌ترین نقطه استان بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بارش باران در ۵ استان کشور طی امروز / سامانه بارشی قوت می‌گیرد
  • پیش‌بینی هوای استان اردبیل در ۵ روز آینده
  • پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در ارتفاعات خوزستان
  • هواشناسی ۱۴۰۳/۰۲/۰۷؛ هشدار بارش‌های شدید در ۵ استان
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید
  • پیش‌بینی بارش‌ها در اغلب نقاط استان کرمان
  • تداوم بارش‌های رگباری در این استان‌ها/ کوه‌نوردی ممنوع!
  • کاهش دمای هوا در استان
  • بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد
  • خورو بیابانک رکوردار بارندگی‌های استان اصفهان