Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@08:34:31 GMT

تنوع فرهنگی اقوام یک فرصت، ارزش و سرمایه است

تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۵۸۴۷۸

تنوع فرهنگی اقوام یک فرصت، ارزش و سرمایه است

اشرف بروجردی عصر امروز (شنبه 11 - آبان ماه) آیین افتتاحیه نمایشگاه «فارس مهد تمدن ایران زمین» که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و با محمدجواد آذری جهرمی – وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از مسئولان و فرهیختگان استان فارس برگزار شد با تاکید بر ضرورت حفظ میراث فرهنگی امت ها، ملت ها و اقوام، گفت: چنانچه ملت ها بخواهند سابقه خود را به نمایش بگذارند باید فرهنگ خود را به نمایش گذارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با بیان اینکه فرهنگ، باورهای مردم را شکل می دهد، افزود: در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران سنتی پایه گذاری شده است که بر اساس آن ما آداب و رسوم محلی اعم از هنرهای محلی، قومی و ... که بعضا ملی نیز شده اند را بازخوانی و احیاء می کنیم این مهم به عنوان رسالت این سازمان مطرح شده است.

وی حفظ میراث فرهنگی، تاریخچه و باورهای مردم، حفظ داشته های فکری و اندیشه های بشری را به عنوان رسالت تدوین شده سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برشمرد و اضافه کرد: امید است این گام منشاء اثر باشد و در جهت پیشرفت و توسعه فرهنگ ایران زمین موثر واقع شود.

بروجردی در ادامه به حضور برخی از وزرای سابق و کنونی و نیز نمایندگان مجلس شورای اسلامی ایران در این آیین اشاره کرد و افزود: این امر نشان دهنده اهتمام و تلاش این عزیزان در جهت حفظ میراث و پیشرفت و اعتلای ایران است.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به راه اندازی آرشیو ملی هنر در استان فارس اشاره کرد و گفت: این امر گامی موثر است که بدون شک بدون حمایت استاندار و شهرداری و نیز سایرین این مهم محقق نمی شود و امید است شاهد عملیاتی شدن آن باشیم.

وی با تاکید بر ثبت داشته های فرهنگی کشور ادامه داد: همه باید تلاش کنیم تا داشته های فرهنگی کشور توسط سایر کشورها مصادره نشود اتفاقی که امروز دچار آن شده ایم چراکه برخی از کشورها در تلاش هستند تا داشته های فرهنگی ایران را مصادره کنند.

بروجردی تصریح کرد: در این باره می توان به ثبت جهانی عید نوروز اشاره کرد که مدعیانی چون افغان ها، ترک ها، تاجیک ها و... داشت اما در نهایت ایران موفق شد این امر را به عنوان کاری مشترک به ثبت برساند.

وی ضمن ابراز تاسف از اینکه برخی از کشورها توانستند برخی از مفاخر ایران زمین را به ثبت خود برسانند، اضافه کرد: باید تلاش شود ساخته ها و ارزش های فرهنگی آفریده شده در این مرز و بوم حفظ شوند.

بروجردی همچنین یادآور شد: امروز بسیاری از موزه های جهانی مملو از آثار تاریخی این سرزمین است و باید تلاش شود تا از این پس آثار خود را در موزه های سرزمین خود شاهد باشیم.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن اعلام آمادگی در جهت توسعه فرهنگ محلی کشور خاطرنشان کرد: تنوع فرهنگی اقوام یک فرصت، ارزش و سرمایه است و اینکه برخی تصور می کنند با گرامی داشتن اقوام بحث انفکاک از سرزمین مطرح می شود باید بگویم تصوری اشتباه است در این باره باید حلقه وصل اقوام ایجاد شود.

دروازه های اقتصادی جنوب خلیج فارس به وسیله استان فارس باز است

در ادامه محمدجواد آذری‌جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: مردم خطه فارس از سالیان دور در عرصه های ماندگار و اثرگذار کشور حضوری فعال داشته اند و امروز نیز این ظرفیت تاثیرگذار در این بخش به خوبی مشاهده می شود.

آذری جهرمی ضمن تاکید بر ضرورت بزرگداشت و گرامیداشت آنچه که از گذشتگان برای ما به یادگار مانده است، افزود: در این میان ما نیز باید در کسب افتخارات برای آیندگان تلاش کنیم تا آنها نیز از اثرات به یادگار مانده از ما به نیکی یادکنند.

ساخت آرشیو ملی هنر ایران در استان فارس

همچنین کوروش کمالی سروستانی، رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس، استان فارس را سرزمین پارسایان ـ با قدمتی همپایه تاریخ ایران زمین برشمرد و فارس را همواره یکی از مراکز شکل‌گیری و شکوفایی تمدن‌های کهن ایران زمین دانست.

وی افزود: کهن‌ترین یادگار تاریخی سرزمین فارس، ظهور فرمانروای دانا و مدبر هخامنشی کوروش کبیر بود که به خاطر ویژگی‌های شخصیت ماندگارش، ایرانیان او را پدر، یونانیان سرور و قانون‌گذار، یهودیان مسیح خدا و مسلمانان ذوالقرنینش خوانده‌اند.

کمالی سروستانی با اشاره به اینکه فارس در دوران اسلامی نیز عالمان، اندیشمندان، عارفان و شاعران فراوانی را در خود پرورده است گفت: سیبویه فارسی، در «الکتاب» علم نحو عربی را سامان داد، مجدالدین فیروزآبادی با «قاموس المحیط» طرحی نو در فرهنگ نویس زبان عربی در انداخت، ملاصدرا فلسفه اسلامی را تعالی صد چندان داد، ابن‌خفیف، منصور حلاج و شیخ روزبهان عرفان و عشق را شرفی تازه بخشیدند و سعدی و حافظ حکمت و غزل را از فرش به عرش بردند.

وی ادامه داد: هشت سال دفاع مقدس، حماسه‌های جاوید پهلوانان و نام آوران دفاع مقدس در این سرزمین، یادمان‌های افتخارآمیز و بی‌بدیل این دیار است، آنچنان‌که در تاریخ این مرز و بوم سپاسی‌ها، دوران‌ها و صیاد شیرازی‌ها، خوش درخشیدند.

رئیس مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس تصریح کرد: هنرمندی و رندی در آن است که از احوال و افکار گذشتگان راهی بر فراز آینده بجوییم. آینده‌ای با هویت، مانا و پویا، از این‌روست که برماست که چهره در چهره زمان، برآن شویم تا در فرصت‌های مغتنمی چون برگزاری «هفته فرهنگ و تاریخ محلی فارس» ریشه‌های خود را باز یابیم، گذشته تمدن آن روزین را به خلاقیت‌های امروزین پیوند زنیم و به یاد بیاوریم که هنر، آیینه‌ای است برای بازگشت به قطب درونی ذاتی ما و روزنه‌ای برای دیدار دیگرباره زیبایی.

وی با اشاره به ساخت آرشیو ملی هنر ایران در استان فارس بیان کرد: این آرشیو می تواند از یک سو میعادگاه پژوهشگران و علاقمندان این عرصه باشد و از سوی دیگر ادای دینی به هنرمندان این سرزمین تا هنر و هنرمندان را تکریم کرده و به یادآوریم که اینان راویان مفاخر هنر این سرزمین هستند.

کمالی سروستانی در ادامه از اساتیدی چون سیروس پرهام از بنیان گذاران سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، حسن ریاحی چهره ماندگار موسیقی سمفونیک و کلاسیک ایرانی و علی اصغر حکمت مؤسس کتابخانه ملی ایران، موزه‌ حضرت معصومه قم، پارس شیراز، ایران باستان، فرهنگستان ایران، دانشگاه تهران و مولف کتاب‌ها و مقالات بسیار یاد کرد و آنان را اندکی از بسیار دانایان و هنرمندان دانست که در سرزمین ایزدی پارس، زیست معنایی داشته و دارند.

نقش استان فارس در پیروزی انقلاب اسلامی ایران

در ادامه عنایت الله رحیمی، استاندار فارس با اشاره به قدمت دیرینه این استان، فارس را مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین برشمرد و بیان داشت: استان فارس از گذشته امپراطوری های بزرگی همچون هخامنشیان و ساسانیان را در خود پرورش داده که موجب شناخت ایران و ایرانی به جهانیان شده است.

وی با اشاره به سلمان فارسی که پیامبراکرم(ص) او را به عنوان اهل بیت(ع) خود قلمداد کردند گفت: ایرانیان از دیرباز عاشق خاندان اهل بیت و ائمه اطهار(ع) بوده و فرهنگ انسان دوستی را به جهانیان عرضه کردند.

رحیمی با اشاره به نقش استان فارس در پیروزی انقلاب اسلامی و هشت سال دفاع مقدس، ادامه داد: این استان از جمله اثرگذارترین استان های کشور در این دوران بوده به طوری که شمار شهیدان این استان بالغ بر چهارهزار و پانصد تن است.

وی با بیان اینکه باید به گذشته و داشته هایمان افتخار کنیم و با بهره گیری از خردجمعی و صاحب نظران آینده ای بهتر از گذشته را رقم بزنیم اظهار داشت: باید از این سرمایه ها برای اعتلای کشور بهره گرفته و توسعه محلی و منطقه ای را به توسعه ملی گره بزنیم.

در این مراسم از سیروس پرهام- بنیان گذار سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و حسن ریاحی- چهره ماندگار موسیقی سمفونیک و کلاسیک ایرانی با حضور اشرف بروجردی – رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تجلیل شد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اشرف بروجردی نمایشگاه عکس سازمان اسناد و کتابخانه ملی محمدجواد آذری جهرمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۵۸۴۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم

"کتاب" یار مهربانی است که با بی‌مهری مردم روبه رو‌ست و همین سبب سرانه پایین مطالعه در کشور شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با همه‌گیر شدن فضای مجازی رفته رفته انس مردم با کتاب و مطالعه کم و دور شد، به طوری که هستند کسانی که در روز و هفته حتی صفحه‌ای از کتاب را مطالعه نکرده و با این یار مهربان نامانوس هستند.

ایام نوروز فرصت مناسبی است تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با مراجعه به کتاب ساعاتی را به مطالعه بپردازند هرچند طبق آمار سرانه مطالعه در کشور وضعیت چندان خوبی ندارد، این درحالیست که اوضاع حوزه کتابخانه‌ها و مراجعه مردم به کتابخانه‌های عمومی استان نیز وضعیت متفاوتی از اوضاع نامطلوب مطالعه در کشور ندارد.

یکی از آقایان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره مطالعه خود اظهار داشت: بهترین یار، دوست و مونس کتاب است و 100 درصد مطالعه دارم، به لحاظ اینکه مدرس دانشگاه هستم می‌طلبد روزمره مطالعه کتاب‌های تخصصی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما هفته‌ای را به نام کتاب و کتابخوانی داریم بنابراین سرانه کتاب و محصول فرهنگی باید در سبد خانوده‌ها قرار داشته باشد، هرچند رسانه‌ چاپی، روزنامه، رساله‌ها معقوله‌هایی هستند که در سبد روزانه اساتید و دانشجوها قرار دارد، بنده روزانه 5 ساعت را مطالعه دارم.

این همشهری اراکی در ادامه عنوان کرد: قبلا از فضای کتابخانه عمومی به ویژه از قسمت مخزن استفاده می‌کردم اما الان از آنجایی که رشته بنده علوم ارتباطات است و کتاب‌های تخصصی این حوزه در کتابخانه‌های عمومی اراک وجود ندارد از این فضا استفاده نمی‌کنم.

یکی از بانوان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک درباره وضعیت مطالعه خود اظهار داشت: مطالعه به طور سواد و آگاهی افراد را بالا می‌برد به همین منظور هفته‌ای دو الی سه کتاب مطالعه دارم و از کتاب‌های مختلف از جمله مذهبی و رمان و غیره برای مطالعه بیشتر استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: گاهی اوقات با فرزندان خود، فضای کتابخانه عمومی را برای مطالعه انتخاب می‌کنیم چراکه فضای مناسب کتابخانه آرامش خاصی دارد و بچه‌ها بیشتر به کتابخوانی و مطالعه علاقه پیدا خواهند کرد.

یکی دیگر از آقایان اراکی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: حدودا در هفته دو ساعت مطالعه دارد و از کتاب‌های مذهبی و کتب‌ درسی و کتب مربوط به رشته کاری برای مطالعه استفاده می‌کند و ممکن است به دلیل مشغله کاری امکان مطالعه روزانه و مستمر وجود نداشته باشد.

وی افزود: فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه بسیار مناسب است و افراد می‌توانند برای تمرکز بیشتر از این فضا برای مطالعه استفاده کنند، قبلا بنده از فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه استفاده می‌کردم اما به دلیل مشغله کاری امکان استفاده از این فضتا وجود ندارد و در هر زمان و مکانی فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

از دیگر بانوان اراکی در این باره اظهار داشت: هفته‌ای یک داستان کوتاه می‌خوانم و این داستان کوتاه را برای دوستان و آشنایان خود رد فضای مجازی ارسال می‌کنم. برای ضبط داستان کوتاه حداقل 20 دقیقه زمان نیاز است و حتی برای اینکه بدون تپق باشد معمولا یک ساعت طول می‌کشد.

وی بیان کرد: قبلا گاهی از کتابخانه عمومی نزدیک منزل برای مطالعه استفاده می‌کردم اما الان آرامش فضای منزل را برای مطالعه ترجیح می‌دهم و اینکه ممکن است شرایط فراهم نباشد تا از کتابخانه عمومی استفاده کنم اما در منزل هر زمانی که فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

فعالیت 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان مرکزی

علی گودرزی، مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیش از 70 خدمت فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی در حال خدمت به مردم سرزمین آفتاب هستند، 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان  و یک کتابخانه سیار در پنج روستا مشغول خدمت رسانی هستند.

وی افزود: کتابخانه مرکزی شهر اراک به عنوان بزرگترین کتابخانه مرکزی جهان اسلام و کتابخانه عمومی خاورمیانه و غرب آسیا بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در آینده‌ای نزدیک اتفاق نوین و جدیدی را در سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی ایجاد خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی تصریح کرد: فضای این کتابخانه با ریزفضای بسیار متعدد و خدمات بسیار متنوع و گونانگونی که قرار است ارائه دهد می‌تواند در ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی خطه مفاخر و مشاهیر نقش مهمی را ایفا کند و تاثیرگذار باشد، امیدواریم با افتتاح این کتابخانه اتفاق نو و فصل جدید از فعالیت‌ها در استان مرکزی و شهر اراک آغاز شود.

عضویت بیش از 10 میلیون نفر در کتابخانه های عمومی کشور

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم اظهار داشت: در سراسر کشور حدود 3 هزار و 800 کتابخانه وجود دارد که حدود یک هزار کتابخانه خصوصی و مشارکتی است و بیش از 2 هزار و 700 کتابخانه نهادی است که مستقیما زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها اداره می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور را برای خدمات عمومی نیز کتابخانه‌های عمومی ارائه‌ می‌کنند، اعضای قطعی عضو کتابخانه‌ها بیش از 10 میلیون نفر است که بیش از 2.5 میلیون نفر از افراد فعالیت و تراکنش عضویت امانت دارند، این تعداد غیر از اعضایی است که خدمات دیگری از کتابخانه دریافت می‌کنند.

.

گزارش از فاطمه ساریخانی

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • نشست «سندپژوهی و سندشناسی» در کتابخانه ملی برگزار می‌شود
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • مهم‌ترین هدف جشنواره اقوام ایران زمین پر کردن شکاف بین نسلی است
  • فرهنگ صلح و سازش مردم یزد باید مستند شود
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • صدور کارنامه رشدی تربیتی دانش‌آموزان؛ به زودی/ کاهش تنوع مدارس در دستور کار
  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • انعقاد ۱۳ پیش تفاهم‌نامه‌ گردشگری در غرفه فارس در نمایشگاه ایران اکسپو
  • رونمایی از ۴۰۰ هزار سند خلیج فارس در آرشیو ملی هند