Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- بوی بد دهان می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد، که قصد داریم در این مطلب ۱۴ توصیه‌ی تغذیه‌ای برای داشتن دهانی خوشبو را به شما پیشنهاد دهیم. تاریخ انتشار: 04:56 - 12 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۴۱۲۹

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، بوی بد دهان، که به آن هالیتوزیس (halitosis) نیز گفته می‌شود، دلایل زیادی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تجزیه بقایای ذرات مواد غذایی و باکتری‌های درون و اطراف دندان‌های شما می‌تواند بوی نامطبوعی ایجاد کند.

اگر دهانتان خشک شود، سلول‌های مرده می‌توانند روی زبان، لثه‌ها و داخل گونه‌هایتان جمع شده، تجزیه شوند و ایجاد بو کنند.

مصرف مواد غذایی حاوی روغن‌هایی با بوی قوی مانند پیاز و سیر نیز می‌تواند منجر به بوی بد دهان شوند.

خبر خوب این که برای جلوگیری از بوی بد دهان راه‌های بسیاری وجود دارد که در ادامه به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:

۱. بعد از غذا دندان‌هایتان را مسواک بزنید

یکی از ساده‌ترین راهکار‌ها برای کاهش بوی بد دهان رعایت بهداشت آن است. بدین منظور مسواک و نخ دندان بسیار کمک‌کننده هستند. مسواکی را برای محل کارتان در نظر بگیرید تا بعد از غذا از آن استفاده کنید. به طور معمول مسواک‌ها هر سه تا چهار ماه یک بار فرسوده می‌شوند، آن را با مسواک جدیدی جایگزین کنید. هنگام خرید مسواک‌های با برس نرم را انتخاب کنید.

حداقل دو بار در روز، مخصوصاً بعد از غذا، از خمیردندان حاوی فلوراید استفاده کنید. بررسی‌ها نشان داده‌اند خمیردندان با خاصیت آنتی‌باکتریال باعث کاهش بوی بد دهان می‌شود.

۲. حداقل یک‌بار در روز از نخ دندان استفاده کنید

نخ دندان باعث جدا شدن ذرات غذا و پلاک از بین دندان‌هایتان می‌شود.

جعفری، ریحان، نعنا یا برگ گشنیز همه به عنوان درمان‌های بوی بد تنفس عمل می‌کنند؛ زیرا این سبزیجات معطر حاوی کلروفیل هستند؛ رنگ‌دانه‌ای که باعث خنثی شدن بو‌ها می‌شود

۳. زبانتان را هم مسواک بزنید

زبان شما به دلیل پرز‌هایی که دارد می‌تواند محل مناسبی برای رشد باکتری‌ها باشد؛ بنابراین مسواک زدن آن باعث کم شدن بو می‌شود. افرادی که به دلیل رشد زیاد باکتری‌ها در نتیجه‌ی سیگار کشیدن یا خشکی دهان، زبانشان به اصطلاح باردار شده است، احتمالاً لازم است از اسکارپر یا تمیزکننده‌ی زبان و یا از مسواک‌هایی که دارای پاک کننده زبان هستند، استفاده کنند.

۴. پروتز‌ها و یا دیگر لوازم دندانپزشکی موجود در دهانتان را تمیز کنید

اگر دندان مصنوعی دارید، شب‌ها آن را از دهانتان خارج کنید و هر روز قبل از استفاده آن‌ها را به خوبی تمیز کنید تا از به وجود آمدن باکتری‌های بدبو پیشگیری کنید

اگر نگهدارنده دندان یا محافظ دهان دارید نیز هر بار قبل از گذاشتن آن در دهانتان تمیزش کنید. دندان‌پزشکتان می‌تواند بهترین محصول تمیزکننده برای شما را توصیه کند.

۵. به مقدار کافی آب بنوشید تا دهانتان مرطوب بماند

اینجا آب است که کمک‌کننده است نه قهوه یا نوشابه که می‌توانند منجر به خشکی دهان شوند. جویدن آدامس نیز باعث تحریک بزاق می‌شود.

خشکی دهان را با آب‌رسانی به موقع مخصوصاً پس از بیدار شدن از خواب و هنگام ورزش برطرف کنید. در مورد خشکی مزمن دهان نیز دندانپزشک یا پزشکتان ممکن است یک بزاق مصنوعی یا داروی خوراکی تجویز کند که جریان بزاق را تحریک کند.

۶. حواستان به مواد غذایی که مصرف می‌کنید باشد

غذا‌هایی مانند سیر و پیاز می‌توانند باعث بوی بد دهان شوند. از مصرف زیاد غذا‌های قندی که با بوی بد دهان مرتبط است، خودداری کنید. غذا‌هایی که بسیار اسیدی یا پُرفروکتوز هستند، تولید باکتری‌ها را تحریک می‌کنند.

۷. از دهان‌شویه‌های مناسب استفاده کنید

اگرچه دهان‌شویه باعث تازه شدن نفس و رفع بوی نامطبوع دهان به‌طور موقت می‌شود؛ اما اگر می‌خواهید از دهان‌شویه به عنوان راه‌حلی برای رفع بوی بد دهان استفاده کنید، محصولی را انتخاب کنید که با پلاک‌های دندانی مبارزه می‌کند تا از رشد باکتری‌ها جلوگیری کند.

بدین منظور می‌توانید یک دهان‌شویه آسان و بدون الکل در خانه تهیه کنید: یک فنجان آب را با یک قاشق چای‌خوری جوش‌شیرین و چند قطره روغن نعناع مخلوط کنید.

جوش شیرین با تنظیم pH دهانتان باعث سرکوب شدن بو و نعناع باعث افزایش طراوت می‌شود. فقط مراقب باشید که این ترکیب را نبلعید.

۸. دانه رازیانه بخورید

اگر می‌خواهید با استفاده از مواد طبیعی از شر بوی بد نفستان خلاص شوید یک مشت آنیسون یا دانه‌ی رازیانه بجوید.

رازیانه دارای خواص ضدعفونی‌کننده‌ای است که رشد باکتری‌ها را محدود می‌کند. علاوه بر این عطر این دانه‌ها می‌تواند تنفس بدبو را پوشش دهد.

۹. چوب میخک گاز بزنید

این ادویه سرشار از اوژنول است؛ روغن زرد کم‌رنگی که دارای خواص ضد باکتریایی است. برای به دست آوردن فواید آن، چوب میخکی را در دهانتان بگذارید و آن را گاز بزنید.

روغن آن ممکن است دهانتان را اندکی بسوزاند، بنابراین را روی زبان خود حرکت دهید. هنگامی که سطح دهانتان را کامل با آن پوشاندید، میخک را بیرون آورید. از مصرف روغن میخک یا پودر آن خودداری کنید؛ زیرا می‌تواند دهانتان را بسوزاند.

۱۰. چوب دارچین بمکید

دارچینمانند چوب میخک و دانه رازیانه، یک ضدعفونی‌کننده مؤثر است. به علاوه، دارای روغن‌های اساسی است که میکروب‌ها را از بین می‌برد و بوی خوبی را در دهان باقی می‌گذارد.

۱۱. پوست لیمو یا پرتقالی را بجوید

پوست یک لیمو یا پرتقال ارگانیکی را به خوبی بشویید و سپس آن را در دهانتان بگذارید و بجوید. این کار باعث می‌شود نفس شما از طراوت تازه‌ای برخوردار شود و اسیدسیتریک موجود در آن غددتان را به تولید بزاق بیشتر تشویق کند.

دارچین مانند چوب میخک و دانه رازیانه، یک ضدعفونی‌کننده مؤثر است. به علاوه، دارای روغن‌های اساسی است که میکروب‌ها را از بین می‌برد و بوی خوبی را در دهان باقی می‌گذارد

۱۲. سبزیجات برگ سبز تازه بخورید

جعفری، ریحان، نعنا یا برگ گشنیز همه به عنوان درمان‌های بوی بد تنفس عمل می‌کنند؛ زیرا این سبزیجات معطرحاوی کلروفیل هستند؛ رنگ‌دانه‌ای که باعث خنثی شدن بو‌ها می‌شود.

۱۳. میان وعده‌های خوشبوکننده را انتخاب کنید!

برای انتخاب یک میان وعده سریع و آسان که به مهار بوی بد دهان کمک کند، سیب یا مقداری ماست گزینه‌های خوبی هستند. سیب حاوی فیبر و پکتین زیادی است که تولید بزاق را تحریک می‌کند. پروبیوتیک‌های ماست هم باعث کاهش باکتری‌های مولد بوی بد در دهان می‌شوند.

۱۴. معاینات منظم دندانپزشکی را فراموش نکنید

به طور معمول دو بار در سال باید به دندانپزشک مراجعه کنید تا از پوسیدگی‌های احتمالی، جرم‌های دندان و... آگاه شوید.

منبع:تبیان

 

انتهای پیام/

خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بوی بد دهان دهانی خوشبو میخک دهان خشک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۰۷۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت، سلامت دهان و دندان را موجب تقویت سلامتی در قسمت‌های مختلف بدن دانست و از برگزاری پویش سلامت دهان و دندان با اهداف آموزش عمومی خبر داد.

به گزارش ایسنا، زهرا سید معملی گفت: سلامت دهان ودندان به نوعی سرمنشاء سلامتی جسم، روح و روان است و حتی در سلامت اجتماعی نیز نقش آفرین بوده و می تواند در روابط اجتماعی افراد را تقویت یا در آن اختلال ایجاد کند.

وی افزود: امسال تمرکز ما این است که از تمام حوزه ها و رده های بهداشتی و درمانی برای بهبود سلامت دهان و دندان  مردم استفاده کنیم. از بهورز در روستاها تا مراقبان سلامت در شهرها، پزشکان و کارشناسان بهداشتی در تمام مراکز متعلق به حوزه سلامت می‌توانند به ما در این عرصه کمک کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با بیان این که عواملی که می توانند در ناحیه دهان و دندان بیماری ایجاد کنند می توانند در بقیه قسمت‌های بدن نیز ایجاد بیماری کنند، اظهار کرد: به عنوان مثال بین بیماری های شدید لثه و دیابت ارتباط وجود دارد. این دو بیماری بر یکدیگر اثرگذار هستند. همچنین بین بیماری‌های قلبی و عروقی و بیماری‌های دهان و دندان و لثه ارتباط وجود دارد.

سیدمعلمی یادآور شد: مادر باردار نیز می‌تواند برای جنین و نوزادش از طریق بیماری‌های دهان و دندان مشکلاتی ایجاد کند. بنابراین سلامت دهان و دندان به سلامت سایر قسمت های بدن کمک شایانی می‌کند.

وی افزود: بنابراین نقش مشترک تمام افراد درگیر بهداشت و درمان در سلامت دهان و دندان مشهود است و این مساله تنها وظیفه بهداشت‌کاران دهان و دندان و دندانپزشکان نیست.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت ادامه داد: یکی از اهداف مشخص ما در سال جاری این است که از دیدگاه عامل خطر مشترک، یعنی توجه به عواملی که هم بیماری‌های دهان را ایجاد می‌کنند و هم بیماری‌های دیگر را، به مساله بهداشت دهان و دندان بپردازیم.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی خاطرنشان کرد: البته در این راستا نقش ویژه متوجه بهداشت‌کاران و مراقبان سلامت دهان و دندان و دندانپزشکانی است که در بخش‌های دولتی و خصوصی کار می کنند.

مدیرکل دفتر سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت با اعلام این که 17 تا 19 اردیبهشت «پویش سلامت دهان و دندان» با هدف افزایش آگاهی عمومی در سلامت دهان و دندان در سطح کشور برگزار می شود، گفت: در این سه روز برنامه های مختلفی برای دانش آموزان، مدارس و جامعه برگزار خواهیم کرد که شناساندن عوامل سلامت و بیماری دهان و دندان از جمله مهم ترین برنامه‌های این پویش خواهد بود.

سیدمعلمی در پایان دندانپزشکان بخش خصوصی و دولتی را به همکاری در این پویش برای آموزش و ارتقای سلامت دهان و دندان مردم دعوت کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران
  • ۱۰ راهکار ساده برای رفع بوی بد دهان
  • رئیس جامعه دندانپزشکی ایران : هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست ؛ درآمد مردم کم است
  • هزینه های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است
  • برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دهان و دندان
  • «هزینه‌های دندانپزشکی گران نیست؛ درآمد مردم کم است»
  • تاثیر سلامت دهان و دندان بر تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن می‌شود
  • سلامت دهان و دندان موجب سلامتی قسمت‌های مختلف بدن
  • سلامت دهان و دندان ضامن تقویت سلامتی قسمت‌های مختلف بدن