Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورزی از مشاغلی است که معمولا مشقت زیادی به همراه دارد و بیشتر در حوزه کاری آقایان است، ولی این بار بانویی از قم توانسته است با پشتکار و انگیزه‌ای قوی به‌عنوان یکی از کشاورزان برتر شناخته شود.

عطیه تکیه‌ای نژاد روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: در مقطع کارشناسی ارشد رشته کشاورزی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شده‌ام و در طول ۶ سال گذشته در حرفه گلخانه داری فعالیت دارم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اضافه کرد: کار را از یک گلخانه و با کشت محصولات صیفی در بخش دستجرد استان قم آغاز نمودم و سپس کشت محصول فلفل دلمه را به دلیل داشتن بازار صادراتی مناسب به‌صورت تخصصی انتخاب کردم.

وی گفت: با توجه به این‌که سلامت فرد از خانواده آغاز می‌شود و خانواده باید محصول سالم مصرف کند، ایده تولید محصول سالم را عملیاتی نمودم.

تکیه‌ای نژاد بابیان این‌که منظور از سالم بودن محصول، نبود مواد سمی در آن است، افزود: محصولات سالم گلخانه‌ای در هر آزمایشگاهی آزمایش شود، هیچ مواد سمی در آن یافت نخواهد شد و این مساله به‌صورت مداوم از سوی کارشناسان بخش غذای سالم اداره کل استاندارد کنترل می‌شود.

وی گفت: من اولین تولیدکننده محصول سالم در استان قم بودم و سموم سنگین داخل محصولاتی که تولید نموده‌ام، در پایین‌ترین حد خود می‌باشد؛ درحالی‌که شرایط آب و هوایی استان قم باعث می‌شود سموم بیشتری در محصولات استفاده نماییم.

وی خاطرنشان کرد: تا حدودی از سوی سازمان جهاد کشاورزی قم حمایت شدم و زمین گلخانه از سوی این سازمان تامین شد.

بانوی کشاورز قمی بابیان این‌که این گلخانه حدود ۹ هزار مترمربع مساحت دارد، ادامه داد: از هر ۶ هزار مترمربع حدود ۷۰ تا ۸۰ تُن فلفل دلمه برداشت می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه دستجرد قم دارای منابع آبی باکیفیت ولی محدود است و به دلیل آب‌وهوای گرم، کشاورزی در این منطقه کمی مشکل‌تر از سایر مناطق است.

وی گفت: کارشناسان جهاد کشاورزی برای توسعه کار ایده‌هایی در اختیار ما قرار می‌دهند، ولی انتظار می‌رود این ایده‌ها ابتدا بومی‌سازی و سپس پیاده شود.

تکیه‌ای نژاد با انتقاد از نبود فرهنگ مصرف محصولات سالم، گفت: برای فروشندگان، محصولات سالم غذایی با سایر محصولات تفاوتی ندارد و اهمیتی به سالم بودن آن نمی‌دهند.

وی افزود: از سوی دیگر توان مالی پایین اقشار جامعه باعث شده افراد به برچسب سالم بودن محصولات غذایی توجه نکنند.

وی اضافه کرد: ۹۵ درصد محصولات تولیدی سالم گلخانه‌ای من در استان تهران استفاده و بخشی نیز به کشورهای همسایه صادر می‌شود.

تکیه‌ای نژاد گفت: هفت کارگر ثابت خانم در گلخانه کار می‌کنند و روزانه همین تعداد نیز کارگر متغیر در این مجتمع مشغول کار هستند.

وی با اشاره به این‌که سرمایه اولیه این طرح حدود ۱۰ میلیارد ریال بود، افزود: مسائل مختلفی ازجمله وارد نشدن مواد شیمیایی کشاورزی مثل کود، سم و بذر و همچنین سازه‌های گلخانه‌ای به دلیل تحریم، تولید را با چالش‌هایی مواجه نموده و سرمایه اولیه افزایش چندانی نداشته است.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: قم کشاورزی کارآفرینی بانوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۱۲۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا، رویداد همرسانی «دایان» رویدادی با محوریت توسعه بازار و تجاری سازی محصولات و خدمات شرکت‌های دانش بنیان است که توسط طرح زیست بوم نوآوری و فناوری بخش معدن و صنایع معدنی (ایمینو) برگزار می‌شود.

در این رویداد، شرکت‌های دانش‌بنیان فرصت را مغتنم شمرده و در حضور بهره‌برداران معادن و صنایع معدنی و همچنین صاحبان سایر صنایع مرتبط با بخش معدن و صنایع معدنی در بخش‌های خصوصی و دولتی، بشرح زیر به تشریح نیاز‌ها یا قابلیت‌های محصولات دانش‌بنیان می‌پردازند.

 موضوعاتی از جمله استراتژیک بودن و حیاتی بودن محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده (نقش محصول یا محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده در تقویت اقتصاد مقاومتی و کاهش واردات محصولات خارجی، ارائه ویژگی‌های فنی محصولات دانش‌بنیان تولید‌شده، عارضه، نقیصه، معضل یا کمبودی که عامل ایجاد نیاز به خلق محصول دانش‌بنیان بوده است، کاربرد‌های محصول یا محصولات دانش‌بنیان در معادن و صنایع معدنی و افزایش آگاهی نسبت به قابلیت‌ها و افزایش مصرف آن‌ها،  نقش محصول یا محصولات دانش بنیان تولید‌شده در تولید پایدار از محورهای این رویداد به شمار می رود.

همچنین ارتقای ارزش افزوده، افزایش بهره‌وری شامل افزایش کیفیت و کمیت محصول، بهینه‌سازی عملیات و فرآیندها؛ کاهش مصرف آب و انرژی؛ تولید انرژی‌های پاک؛ کاهش تولید گاز‌های گلخانه‌ایی، کاهش استهلاک دستگاه‌ها و تجهیزات؛ بهبود تعمیر و نگهداری؛ افزایش عمر تجهیزات، دستگاه‌ها و ماشین‌آلات؛ هوشمندسازی؛ استفاده از هوش مصنوعی؛ تحول دیجیتال؛ حفاظت از محیط‌زیست، ارتقای سطح ایمنی و بهداشت، از جمله موضوعات محوری قابل‌طرح در این رویداد برای شرکت‌های دانش‌بنیان، خواهد بود.

 رقابت‌پذیری آن‌ها با محصولات مشابه خارجی (در صورت بومی‌سازی و وجود رقبای خارجی: قابلیت جایگزین‌شدن با محصولات خارجی از بعد فنی و مالی)، سهم فعلی از بازار کشور و بازار فرامرزی و طرح پروژه‌هایی که از محصولات دانش‌بنیان استفاده کرده‌اند نیز از جمله محوریت‌های دیگر این رویداد است.

موضوعات محوری دیگری که قرار است در این گردهمایی دانش‌بنیان‌های معدن، مطرح شود  بازخورد و رضایت پروژه‌ها یا صنایع بهره‌مند از محصولات دانش‌بنیان در مورد قابلیت‌ها و ارزش‌های حاصل‌شده از کاربرد محصول یا محصولات شرکت‌های دانش‌بنیان، طرح نیاز‌های مختلف از قبیل نیاز به مشارکت مالی یا بهبود و توسعه‌ی محصول، آینده و افق پیش‌روی استفاده از محصول تولید‌شده بر اساس بازارپژوهی بعمل‌آمده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان یا گزارش‌های بازارپژوهی و آینده‌پژوهی مراجع معتبر داخلی یا خارجی خواهد بود.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • راه‌اندازی ۱۹۷۵ گلخانه خانگی در سیستان و بلوچستان
  • رزهای تولیدی خراسان جنوبی ۳۷.۵ میلیارد تومان ارزآوری داشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر
  • صدور سه هزار و ۳۵۴ پروانه گلخانه خانگی درسیستان وبلوچستان
  • تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار شاخه گل رز در خراسان جنوبی
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس