Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@07:51:15 GMT

قطب تولید بادام حال خوبی ندارد

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۱۶۲۹

قطب تولید بادام حال خوبی ندارد

ایسنا/چهارمحال و بختیاریاستان چهارمحال و بختیاری با ۲۰ درصد تولید بادام ایران، رتبه اول کشوری را دارا است. سالانه بیش از ۲۴ هزار تن انواع مختلف بادام، در این استان به عنوان قطب بادام کشور، تولید و بخش عمده‌ای از رقم مامایی به کشور هند صادر می شود.

با وجود باغداران بسیار در شهرستان‌های بن و سامان در زمینه تولید بادام، ولی در قطب تولید بادام کشور، صنایع تبدیلی و تکمیلی به منظور فرآوری و بسته‌بندی این محصول وجود ندارد و این کار در کارگاه‌های خارج از استان صورت می‌گیرد، به طوری که صادرات آن از طریق گمرکات دیگر استان‌ها انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاجران و دلالان با خرید بادام بیشترین سود را از تولید بادام در این استان کسب می کنند و سود کمی نصیب باغداران می‌شود.

متاسفانه نه تنها صادرات این محصول بلکه بیشتر محصولات تولیدی استان از گمرکات بندرعباس و اصفهان انجام می‌شود.

ابراهیم شیرانی مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: سطح زیر کشت بادام در استان ۱۴ هزار هکتار است که از این میزان ۴ هزار و ۵۰۰ هکتار به بادام مامایی اختصاص دارد، بدین معنی که در یک سوم باغات، بادام مامایی کشت می‌شود.

وی افزود: از مجموع باغات بادام استان ۱۲هزار هکتار بارور و ۲ هزار هکتار غیر بارور هستند و میانگین برداشت بادام در هر هکتار ۲ تن است.

شیرانی با اشاره به اینکه عمده باغات بادام در شهرستان سامان و بن وجود دارد، تصریح کرد: با توجه به سرمازدگی باغات مخصوصا باغات بادام، میزان تولید محصول بادام نسبت به سال گذشته به نصف رسیده است، به طوری که سال گذشته ۲۴ هزار تن بادام از باغات استان برداشت شد اما امسال این میزان به نصف کاهش یافت.

وی در خصوص خام‌فروشی این محصول تولیدی، بیان کرد: در صورتی که بادام استان خام‌فروشی نشود، قطعا ارزش افزوده بیشتری نصیب تولیدکننده خواهد شد.

مدیرامور باغبانی جهاد کشاورزی استان گفت: اگر کارگاه بسته‌بندی و فرآوری در استان وجود داشت، قطعا ارزش افزوده آن برای استان اثربخش بود.

وی افزود: متاسفانه مشکل باغداران استان این است که محصول تولیدی را نمی‌توان در استان فرآوری و بسته‌بندی کرد تا از این طریق علاوه بر اینکه سودی نصیب کشاورز شود، منجر به رونق استان  شود.

شیرانی گفت: زمینی در قطب صنعتی سامان به منظور ایجاد شهرک تخصصی بادام در نظر گرفته شده که لازم است سرمایه‌گذاری برای آن صورت گیرد، اگر سرمایه‌گذار برای احداث این شهرک جذب شود قطعا طی دو سال آتی شهرک تخصصی بادام در راستای فرآوری و بسته‌بندی محصول بادام راه‌اندازی خواهد شد.

هندی‌ها؛ خریداران درجه یک بادام‌های چهارمحال و بختیاری!

مرتضی درخشان باغدار سامانی گفت: متاسفانه امسال سرمازدگی موجب شد محصولات کشاورزی از بین برود، به طوری که پنج هکتار سطح زیر کشت بادام مامایی که داشتم از بین رفت و تنها دو گونی بادام مامایی عاید من شد.

وی افزود: متاسفانه دلالان هندی مغز بادام مامایی را از کشاورز حدود ۴۰۰ هزار تومان خریداری می‌کنند و در بازار استان ۴۳۰ هزار تومان به فروش می‌رسانند.

درخشان ادامه داد: صادرات بادام تنها از سوی دلالان هندی انجام می‌شود، به طوری که به ازای هر کیلوگرم بادام ۵۰ تا ۱۰۰ دلار آن را در بازار هند به فروش می‌رسانند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات باغداران استان نبود صنایع تبدیلی است، تاکید کرد: لازم است صنایع تبدیلی بادام در استان راه‌اندازی شود تا بتوان با برند مخصوص استان صادرات بادام صورت گیرد و ارزش افزوده نصیب کشاورز و استان شود، گرچه قرار است در قطب صنعتی سامان شهرک تخصصی بادام احداث شود.

رئیس نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی استان گفت: علاوه بر ضرورت راه‌اندازی صنایع تبدیلی بادام، باید دلالان،که سود زیادی از صادرات بادام می‌برند، حذف شوند.

بادام و این همه فایده

در ادامه سید ابوالفتح شیرمردی، محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری با اشاره به خواص بسیار بادام، اظهار کرد: خانواده بادام مخصوصا بادام مامایی موجب تقویت قوای عمومی بدن افراد می‌شود.

وی افزود: بادام برای تقویت حافظه، قدرت تمرکز و پیشگیری از آلزایمر مفید است، به طوری که افراد برای پیشگیری از آلزایمر می‌توانند روزانه ۱۰ تا ۱۴ عدد مغز بادام مصرف کنند.

شیرمردی با اشاره به اینکه بادام حاوی کلسیم، منگنز و آنتی اکسیدان بالایی دارد، تصریح کرد: پودر بادام به همراه عسل و هل معجون مناسبی برای ورم معده است.

وی گفت: بادام برای پوست و مو بسیار مناسب است و از روغن بادام به خصوص روغن بادام مامایی می‌توان به عنوان روشن‌کننده و جوان کننده پوست  استفاده کرد.

این محقق طب سنتی گفت: مصرف بادام در  درمان کم خونی، کاهش وزن، یبوست، فشار خون و سم‌زدایی کبد مفید است.

وی با اشاره به اینکه نباید بادام را با پنیر میل کرد، افزود: بادام و پنیر هر دو دیر هضم هستند و تاثیر منفی بر روی معده می‌گذارند، به همین دلیل توصیه می‌شود با یکدیگر مصرف نشوند.

شیرمردی خاطرنشان کرد: شیر بادام برای تقویت قوای عمومی بدن و افرادی که دوران نقاهت را طی می‌کنند، مناسب است، به این صورت که شب قبل ۱۴ عدد بادام را در آب خیس کرده و بعد از جدا کردن پوست، آن را میکس کنند که حالت شیر پیدا می‌کند، در صورت رقیق بودن می‌توان آن را با آب جوشیده میل کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه چهارمحال و بختیاری بادام مامایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۱۶۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید

استاندار ایلام گفت: در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد راکد به چرخه تولید بازگشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام؛ حسن بهرام نیا امروز _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_در دیدار با مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور در امور صنعت اظهار کرد: خروجی حضور مشاور و دستیار ویژه وزیر کشور و هیئت همراه در استان، منتج به تحولی در راستای جهش تولید با مشارکت مردم در استان خواهد بود.

وی افزود: استان ایلام ظرفیت‌های بسیار خوبی از جمله نفت، گاز، کشاورزی و گردشگری سلامت دارد که با توجه به نزدیکی با مرز کشور عراق باید در این حوزه‌ها کار شود.

استاندار ایلام ادامه داد: در زمینه بهره‌وری چهار حوزه اصلی گردشگری، آب، نفت و گاز مورد توجه است بنابراین ۱۸ کمیته با این چهار بخش اصلی به منظور بهره‌وری و ارتقای تولید و رشد در استان بوده است.

بهرام‌نیا با بیان اینکه استان ایلام ظرفیت بسیار خوبی در حوزه نفت و گاز دارد که بخشی از این ظرفیت‌ها بالقوه و بخشی بالفعل است، افزود: باید از این ظرفیت‌ها در حوزه‌های پایین دستی و تأمین خوراک صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی استان استفاده شود.

وی گفت: یکی از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل استان، پتروشیمی ایلام و شرکت ارغوان گستر است که با توجه به سفر تیم وزارت کشور در استان انتظار می‌رود هر چه زودتر این ظرفیت‌ها به نتیجه برسد تا شاهد ایجاد اشتغال در استان باشیم.

استاندار ایلام با بیان اینکه در مهار آب‌های سطحی و جاری در سطح استان اقدامات خوبی در دولت سیزدهم انجام شده است که می‌تواند در بخش صنعت، کشاورزی، و شرب استفاده شود، افزود: سد میمه پیشرفت فیزیکی حدود ۷۰ درصدی دارد.

بهرام نیا ادامه داد: واگذاری زمین‌ها در منطقه آزاد در دست اقدام است که فرصت خوبی برای صادرات، اشتغال و توسعه استان است و اشتغال قابل توجهی ایجاد خواهد کرد.

وی با بیان اینکه فاز نخست سامانه گرمسیری تکمیل شده، و فاز دوم نیز در آینده تکمیل می‌شود، افزود: پتروشیمی هلیلان ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، و پتروشیمی دره‌شهر در مرحله تکمیل است که با افتتاح آن تحولی در حوزه اشتغال، انرژی و تولید استان ایجاد خواهد شد.

استاندار ایلام تاکید کرد: در دولت سیزدهم ۲۳۲ واحد از تعداد ۴۷۰ واحد نیمه‌تعطیل در استان راه‌اندازی شده است، در راستای چرخیدن چرخ کارخانه‌ها و واحدهای نیمه فعال و ایجاد اشتغال در استان تلاش جهادی داریم.

بهرام‌نیا افزود: ایلام، استانی غنی است که با وجود این ظرفیت‌ها و پتانسیل‌ها در آینده نزدیک از استان‌های برخوردار کشور خواهد بود.

کد خبر 747979

دیگر خبرها

  • دژکرد اقلید شهر ملی کیسه‌بافی می‌شود
  • بازگشت ۲۳۲ واحد راکد استان به چرخه تولید
  • گردشگری، مردمی‌ترین سهم ما در اقتصاد است
  • کارگران به تولید هویت می‌بخشند
  • برگزاری یادواره ۴۷۰ شهید کارگر استان همدان + تصویر
  • استقبال تعاونی ها از مجموعه پرورش ماهی در قفس خلیج گرگان
  • تعاملات سایپا با فولاد مبارکه در راستای افزایش ۱۰۰ درصدی تولید خودرو
  • پلمب مرکز غیرمجاز مامایی در اردبیل/متهم به مراجع قضایی معرفی شد
  • مهرو موم محل غیرمجاز مامایی در اردبیل
  • کشف یک و نیم تن بادام قاچاق در امیدیه