Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: اینکه برخی اظهار می‌کنند که سازمان اوقاف بیشترین درآمد را دارد نمی‌دانیم چطور حساب کرده اند اینکه سازمان اوقاف دارایی فیزیکی زیادی دارد صحت دارد. ولی باید ثروت را تعریف کرد چرا که وجوه نقد و املاک را هم شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاریخ انتشار: 11:06 - 12 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۴۲۴۳

مهدی پندار، معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری میزان، در پاسخ به این سوال که آیا صحت دارد که سازمان اوقاف ثروتمندترین و پر درآمدترین سازمان دولتی کشور است؟ اظهار کرد: سازمان اوقاف یک سازمان دولتی است که از سال ۱۳۶۳ بر اساس قانون زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده است.

سازمان اوقاف دارایی فیزیکی زیادی دارد

وی در ادامه بیان کرد: اینکه برخی اظهار می‌کنند که سازمان اوقاف بیشترین درآمد را دارد نمی‌دانیم چطور حساب کرده اند اینکه سازمان اوقاف دارایی فیزیکی زیادی دارد صحت دارد. ولی باید ثروت را تعریف کرد چرا که وجوه نقد و املاک را هم شامل می‌شود.

دارایی‌های سازمان اوقاف دارایی های قابل توجهی هستند

معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور اظهار کرد: موقوفات بر اساس خیر اندیشی واقفان در کشور ما وجود داشته و موقوفات در دوره قاچاریه و در دوره‌های بعدی و هم اکنون نیز در کشور رایج بوده است و عموما دارایی‌های قابل توجهی هستند که ارزش گذاریی بالای می‌توان درباره آن‌ها صوت داد، ولی ارزش گذاری وابسته به زمان است و نمی‌توان ارزش را تعیین کرد.

پندار افزود: موقوفات به دو دسته متصرفی و غیر متصرفی تقسیم می‌شود. غیر متصرفی‌ها موقوفاتی هستند که دارای متولی هستند و فرد وقف کرده و متولی را هم تعیین کرده است که این دسته تولیت آن‌ها با سازمان اوقاف نیست، ولی اجرای قانون و نظارت بر آن‌ها بر عهده سازمان اوقاف است.

متصرفی های در اختیار اوقاف میزان قابل توجهی است

معاون بهره وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه سازمان اوقاف و امور خیریه کشور ادامه داد: در عین حال موارد متصرفی نیز که تولیت آن بر عهده اوقاف است کم نیست و قابل توجه هستند و باید سعی کنیم بیشترین بهره وری را در آنها ایجاد کنیم البته با این رویکرد که هم عین موقوفه را حفظ کنیم که اصل بر آن است و از درآمدی که ایجاد می‌کند صرف حفظ عین بشود، ولی مابقی باید صرف اجرای نیت بشود.

وقف ها باید به سمت رفع نیازهای جدید سوق پیدا کنند

پندار در ادامه در پاسخ به این سوال که نیت واقفین طی این سالها باید به سمت و سوی دیگری سوق داده شود یا خیر؟ بیان کرد: نیت واقفان در هر عرصه‌ای و دوره‌ای به خوبی تشخیص داده شده و در واقع می‌توان گفت واقفین جامعه شناسان دقیقی بودند و وقف را به بهترین نحو و بهترین نیت وقف کرده اند، ولی امروزه نیاز‌های جدیدی ایجاد شده و باید فرهنگ سازی شود که واقفین در جهت آن نیاز‌ها هم وقف کنند.

درآمد موقوفات چیزی قریب به هزار میلیارد در سال است

وی در ادامه بیان کرد: درآمد اوقاف آنچه که متصرفی هست و غیر متصرفی متفاوت است. آمار متصرفی‌ها هم به دو دسته درآمد بقاع و درآمد موقوفات است و درآمد موقوفات چیزی قریب به هزار میلیارد در سال است که امیدواریم بر اساس دستورات رئیس سازمان در چند سال آینده چند برابر شود. در مورد بقاع هم عدد کمتری از موقوفات است و جای افزایش این درآمد وجود دارد.

وی در ادامه بیان کرد: از این گذشته موقوفاتی وجود دارند که با گذشت زمان ایجاد حق شده یعنی متصرف‌هایی داشتند که ایجاد حق شده و در این زمینه این آمار را نداریم و درآمد آن‌ها چند برابر این است و سهم ما از اقتصاد کشور بیشتر در این زمینه است.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: سازمان اوقاف درآمد ثروتمندترین بقاع متبرکه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۳۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان امور دانشجویان، هاشم داداش‌پور معاون وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رییس سازمان امور دانشجویان در سفر یک‌روزه خود به استان فارس با محمدهادی‌ایمانیه استاندار این استان دیدار و گفت‌وگو کرد.

داداش‌پور در این دیدار که با هدف بررسی حداکثرسازی جذب دانشجویان بین‌المللی برگزار شد، گفت: جذب دانشجویان بین‌المللی علاوه بر تقویت تعاملات بین‌المللی، به تحقق اهداف مهمی مانند ارتقاء کیفیت آموزش، افزایش درآمد و پیشرفت علمی و فناورانه کشور نیز کمک شایانی می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به این نکته که امروزه کشورها با ارتقای سطح همکاری‌ها و تبادلات بین‌المللی علمی نه تنها مشروعیت جانبی و منزلت کسب می‌کنند بلکه به نوسازی اقتصاد و کارآمدی فناوری خود مدد می‌رسانند، افزود: تحرک دانشجویان در سطح جغرافیای جهان قادر خواهد بود زمینه‌های تسهیل انتقال فناوری، همچنین ظهور نوآوری‌های رادیکال را فراهم کرده و بازار علم و نظام عرضه و تقاضای آموزش عالی را نیرومند سازد و تراکم و انباشت مناسبی از نیازها و کالاهای جدید فرهنگی و نرم‌افزاری را سامان دهد و این تراکم که همراه با تنوع و غنای فرهنگی حاصل می‌شود در واقع موتور محرک توسعه علمی محسوب می‌شود.

رییس سازمان امور دانشجویان با تأکید بر ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و آموزشی منحصر به فرد استان فارس، یادآور شد: دانشگاه‌های این استان توانایی و قابلیت جذب دانشجویان بین‌المللی را دارند و این امر در صورت تحقق همه جانبه آن می‌تواند نقش بسیار مهمی در توسعه منطقه و کشور ایفا کند.

رییس سازمان امور دانشجویان با اشاره به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی خاطرنشان ساخت: بی‌شک ارتباط نزدیک با جوامع بین‌المللی، باعث ارتقاء شهرت دانشگاه‌ها و در مجموع کشور در دایره نظام علمی دنیا شده و با تحقق تفاهم‌نامه‌های بین‌المللی شاهد رشد و گسترش مراکز آموزشی و به تبع آن کشور خواهیم شد و به اهمیت جذب دانشجویان بین‌المللی بیشتر وقوف خواهیم یافت.

داداش‌پور با اشاره به اینکه دانشجویان بین‌الملل باید از امکانات و خدمات بهره‌مند باشند؛ تصریح کرد: پشتیبانی زیرساختی و خدماتی، حمایت آموزشی و فرهنگی از جمله خدماتی است که دانشجویان بین‌الملل باید از آن به خوبی برخوردار باشند.

وی در پایان خاطر نشان کرد: هدف از تلاش‌های سازمان امور دانشجویان ایجاد یک محیط دوستانه برای دانشجویان بین‌المللی است تا بتوانند سفیران خوبی برای معرفی جاذبه‌های تحصیل در ایران باشند.

استاندار فارس نیز در این دیدار ضمن خوش‌آمدگویی به رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: استان فارس آمادگی دارد تا با توجه به چشم‌انداز دولت سیزدهم یعنی مرجعیت علمی کشور ایران و گسترش زبان فارسی به عنوان مرکز جذب دانشجویان بین‌المللی قرار گیرد.

وی ادامه داد: جذب دانشجویان بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است زیرا برای کشور منفعت‌های زیادی دارد و سبب پیشرفت همه‌جانبه آن می‌شود.

کد خبر 6097375

دیگر خبرها

  • آمار طلاق در دو سال اخیر کاهش یافته است
  • کاهش طلاق در دو سال اخیر/ تدوین دفترچه برای دستگاه‌ها در حوزه آسیب‌های اجتماعی
  • درآمد یک و نیم میلیون یورویی از سکه‌هایی که بازدیدکنندگان به داخل یک فواره می‌ اندازند
  • ضرورت برگزاری تورهای گردشگری مذهبی در آذربایجان شرقی
  • اداره کل امور اجتماعی و مشارکت‌های مردمی سازمان اوقاف چه دستاورد‌هایی دارد؟
  • ارتقای کیفیت آموزش و پیشرفت علمی با جذب دانشجویان بین الملل
  • آغاز بکار بنیاد خیریه برنا در استان سمنان
  • هر فردی می‌تواند حساب بانکی خود را وقف کند
  • معافیت ویژه مازندران در پذیره اجاره موقوفات
  • نزدیک به ۳ میلیارد تومان وقف پول انجام شده است + فیلم