Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا به نقل از نشنال اینترست، حمله  در ماه سپتامبر به تأسیسات نفتی عربستان سعودی جدیدترین اتفاق  در مجموعه اتفاقات تشدید تنش  در منطقه  بود که شامل حملات به  نفتکش‌ها، سقوط یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی و توقیف نفتکش‌ها شده است. این اتفاق‌ها با واکنش حداقلی از سوی آمریکا مواجه شده است. حمله به عربستان سعودی فقط به تلاش برای ایجاد تعامل دیپلماتیک میان ایران و عربستان و تحریم‌های جدید ایالات متحده منجر شد که این امر تنها به تأثیر اقتصادی منجر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حمله به تأسیسات سعودی یک اقدام جدی بود. این حمله شامل موشک‌های کروز و هواپیماهای بدون سرنشین است که برخی مدعی هستند از داخل خاک ایران پرتاب شده‌اند و باعث شد میلیون‌ها بشکه از ظرفیت تولید عربستان سعودی نابود شود. با وجود این، واکنش جامعه جهانی ناچیز بود. این به این معنی است که آمریکا معتقد به اجرای الگوی عمل متقابل در این مورد نیست و خواهان استفاده از روش دیپلماتیک است. ضمن اینکه ایران بارها دخالت در این حمله را رد کرده و مدعیان دخالت ایران در این حمله هم تاکنون نتوانستند مدرکی درباره ادعای خود ارائه کنند.

عربستان سعودی ، ایالات متحده ، فرانسه ، آلمان و انگلیس همگی علناً ایران را مسئول این حمله خوانده اند. با این حال فرانسه، آلمان و انگلیس بیانیه‌ای را منتشر کردند و از ایران خواستند که از اعمال تحریک‌آمیز و تشدید تنش خودداری کند. امانوئل ماکرون حتی در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار تعامل دیپلماتیک با ایران شد که به نظر می‌رسد کانون تلاش‌های اروپا در هفته‌های آینده است. از طرفی دیگر وزیر خارجه عربستان گفت این کشور می‌خواهد از جنگ و تشدید تنش جلوگیری کند.

ترامپ از صدور فرمان جنگ خودداری کرد. سرانجام، دولت ترامپ با ارسال تجهیزات نظامی خواهان تقویت دفاعی ریاض شد.

دولت ترامپ از بسیاری جهات در مورد ایران گیج‌کننده عمل کرده است وی گاها در توییتر خود از انتقام و جنگ حرف می‌زند اما در بسیاری از موارد نشان می‌دهد که خواهان جنگ نیست. این سیاست گیج‌کننده است و پیش بینی‌آینده تنش میان ایران و آمریکا را سخت می‌کند. این اظهارات تنها باعث تحریک ایران می‌شود. از سوی دیگر آمریکا تا زمانی که خود مورد حمله مستقیم از سوی ایران واقع نشود، دست به حمله نظامی نخواهد زد.

از سوی دیگر هر دو طرف باید متوجه شوند که درگیری نظامی برای هیچ کدام از طرفین هیچ منفعتی ندارد چنین بینشی می‌تواند مانع از درگیری ناخواسته شود. 

اشتباه محاسباتی از سوی ایران و یا آمریکا می‌تواند به درگیری نظامی منجر شود. در صورت تحریک ایران این حملات از سوی تهران برای آمریکا خطرناک خواهد بود. 

شرکای استراتژیک ایالات متحده در منطقه - عربستان سعودی و امارات متحده عربی - اکنون خواهان مصالحه و دوستی با ایران شدند و دیگر به ترامپ اعتماد ندارند. چرا که می‌دانند اقدامات تحریک آمیز علیه ایران می‌تواند بسیار خطرناک باشد آمریکا نیز باید بداند حمله ایران می‌تواند منافع آمریکا را نیز مورد هدف قرار دهد. 

 ایالات متحده آمریکا نباید اقدام عملی تحریک‌آمیز و غیرقانونی انجام دهد. اما ایالات متحده باید با استفاده از ابزارهای متنوعی که در اختیار دارد ، سطح بازدارندگی را احیا کند که شامل استفاده از اقدامات اقتصادی، دیپلماتیک و نظامی است.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ایران عربستان آمریکا تنش ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۴۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد

نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری برای جایگزینی "هواپیمای روز قیامت" با یک شرکت آمریکایی بسته است.

به گزارش عصرایران به نقل از رویترز، نیروی هوایی ایالات متحده روز جمعه اعلام کرد که قراردادی ۱۳ میلیارد دلاری با شرکت "سیرا نوادا" برای ساخت یک هواپیمای جایگزین برای بوئینگ‌های "‌ای ۴ بی" E-۴B - معروف به هواپیمای روز قیامت منعقد کرده است.

ایالات متحده آمریکا پیشتر در دهه ۱۹۷۰ برای سناریو‌های مختلف یک جنگ هسته‌ای یک هواپیمای خاص موسوم به "روز قیامت" به شرکت بوئینگ سفارش داده بود که هم اینک ۴ فروند از این هواپیما‌ها که به "ای ۴ بی" معروف است در اختیار نیروی هوایی ایالات متحده است.

این هواپیما‌ها برای شرایط اضطراری یک جنگ هسته‌ای و یا جنگ تمام عیار که زیر ساخت‌های حیاتی آمریکا مورد هدف قرار بگیرد، طراحی شده است که از آن به عنوان یک مرکز فرماندهی و کنترل هوایی استفاده می‌شود.

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا روز جمعه در بیانیه‌ای گفت: پروژه مرکز عملیات هوابرد بقا (SAOC) قرار است جایگزین هواپیمای قدیمی (ای ۴ بی) دهه ۱۹۷۰ شود که به پایان خدمت خود نزدیک می‌شود.

نیروی هوایی افزود: کار بر روی SAOC در کلرادو، نوادا و اوهایو انجام می‌شود و انتظار می‌رود در سال ۲۰۳۶ تکمیل شود.

رویترز در ماه دسامبر گزارش داد که نیروی هوایی ایالات متحده قرارداد با شرکت بوئینگ به منظور توسعه هواپیمای روز قیامت جدید موسوم به (BA.N) "نگهبان شب" را لغو کرده است.

هواپیمای روز قیامت که معمولا برای انتقال وزیر دفاع ایالات متحده استفاده می‌شود، به عنوان یک پست فرماندهی متحرک طراحی شده است که قادر به مقاومت در برابر انفجار‌های هسته‌ای و اثرات الکترومغناطیسی است و به رهبران ایالات متحده این امکان را می‌دهد تا در صورت بروز شرایط اضطراری ملی، با سوار شدن به این هواپیما ارتش را از این مکان هدایت و کنترل کنند.

E-۴B همچنین قادر به سوخت گیری در هوا است و دارای اتاق‌های کنفرانس و و تجهیزات ارتباطی پیشرفته است.

نیروی هوایی آمریکا در حال حاضر چهار فروند هواپیمای E-۴B را با حداقل یک فروند در حالت آماده باش در همه زمان‌ها اداره می‌کند.

این هواپیما‌ها از ناوگان هواپیما‌های جامبو جت بوئینگ ۷۴۷-۲۰۰ با تغییرات بسیار زیاد ساخته شده که با منسوخ شدن قطعات آن، نگهداری آن‌ها به طور فزاینده‌ای دشوار و گران شده است.

انتظار می‌رود E-۴B در اوایل دهه ۲۰۳۰ به پایان عمر مفید خود برسد.

دیگر خبرها

  • بایدن هم مثل ترامپ عربستان را قربانی می‌کند؟
  • (تصاویر) A-۱۰ Thunderbolt II؛ «گراز» ترسناک نیروی هوایی آمریکا
  • مسقط، مهم ترین تسهیل کننده دیدارهای غیرمستقیم ایران و آمریکا / چرا عمان تمایلی به نمایش قدرت دیپلماتیک خود ندارد؟/ عمان کانال گفت و گوی غیرمستقیم میان تهران-واشنگتن را باز نگاه داشته است
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • اسرائیل درمانده است ایران قواعد بازی را تغییر داد | این جمله یک اشتباه بزرگ از سوی بایدن بود
  • آیا چین می‌تواند؟
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • فارن افرز: احتمال شکل گیری ائتلاف منطقه ای اعراب و اسرائیل علیه ایران چقدر است؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • فارن افرز: از اتحاد عبری-عربی علیه ایران خبری نیست/ همسایگان عربی ایران به دنبال جنگ با تهران نیستند