Web Analytics Made Easy - Statcounter

جهانگیری سازمان همکاری شانگهای را یکی از مهمترین و بزرگترین سازمان‌های در سطح دنیا دانست و گفت: اگرچه تعداد کشور‌های عضو این سازمان چندان زیاد نیست، اما جمعیت مردم کشور‌های عضو آن حدود ۴۰درصد جمعیت جهان را شامل می‌شود.  به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز (شنبه) در جریان سفر به ازبکستان، در حاشیه بازدید از شهر سمرقند در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: سازمان همکاری شانگهای برای همکاری‌های اقتصادی، سیاسی و امنیتی شکل گرفته است و می‌تواند در آینده اقتصادی منطقه نقش بسیار مهم و تعیین کننده‌ای ایفا کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دکتر جهانگیری با اشاره به برگزاری هجدهمین اجلاس نخست وزیران سازمان همکاری شانگهای افزود: امروز کشور‌های عضو اصلی و ناظر و سازمان‌های وابسته آن گزارشی از کار‌ها و اقداماتی که انجام دادند ارائه کردند و اعضای اصلی و ناظر نقطه نظرات خود را پیرامون مسائل جهانی و منطقه‌ای و نقشی که می‌توانند در سازمان همکاری شانگهای داشته باشند ارائه کردند.

وی ادامه داد: نظرات جمهوری اسلامی ایران نیز در این اجلاس پیرامون مسائل مختلف ابراز شد خصوصا اینکه در مقطع فعلی در دنیا یک سیاست جدی که آمریکایی‌ها دنبال می‌کنند سیاست یکجانبه گرایی است که فکر می‌کنند به تنهایی قادر هستند مسائل دنیا را اداره کنند.

معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: آن‌ها در امور کشور‌های مختلف دخالت می‌کنند، اما تعداد زیادی از کشور‌های دنیا معتقد هستند که راهکار اداره دنیا و حل مسائل دنیا و چالش‌هایی که پیش روی جامعه جهانی است چند جانبه گرایی است و همه باید در این زمینه نقش داشته باشند.

وی افزود: امروز در سخنان نخست وزیران کشور‌های مختلف موضوع چند جانبه گرایی جزو موضوعات اصلی بود که مطرح شد و در واقع به طور غیرمستقیم یک جهت گیری در مقابل یک جانبه گرایی وجود داشت.

دکتر جهانگیری با اشاره به دیدار‌های خود با مقامات ازبکستان و برخی کشور‌های شرکت کننده در اجلاس اظهار داشت: ملاقات اصلی با کشور میزبان بود که دیشب و امروز با مسئولین اجرایی ازبکستان و نخست وزیر این کشور در جلسه کاری خیلی مفصلی که داشتیم مطرح کردیم و وزرای همراه نیز با همتایان خود جلسه داشتند.

معاون اول رییس جمهور، ازبکستان را کشوری پرظرفیت توصیف کرد که اقتصادش می‌تواند مکمل اقتصاد ما باشد و ادامه داد: در زمینه کشاورزی این کشور می‌تواند بخشی از نیاز‌های ما را برطرف کند و از نظر صنعتی نیز می‌توانیم همکاری‌های خوبی داشته باشیم.

وی ادامه داد: کشور‌های آسیای مرکزی خصوصا ازبکستان که حدود ۵۰ درصد جمعیت آسیای مرکزی را در خود جای داده اند از محدودیت دسترسی به آب‌های آزاد و دریا در مضیقه هستند که ایران یکی از اصلی‌ترین محور‌هایی است که می‌تواند در ترانزیت کالای این کشور‌ها در بنادر جنوب نقش مهمی داشته باشد.

وی اضافه کرد: در ایران کریدوری که از خلیج فارس به دریای سیاه تعریف شده و نیز کریدوری که با محوریت چابهار مطرح است، همه این‌ها می‌تواند برای اقتصاد منطقه تعیین کننده باشد که در این زمینه با ازبکستان و ترکمنستان و حتی با افغانستان مذاکراتی داشتیم که برای آینده اقتصادی کشور راهگشا خواهد بود.

وی در ادامه با اشاره به سفر کوتاه خود به شهر تاریخی و زیبای سمرقند و بازدید از آثار تاریخی این شهر گفت: سمرقند شهری تاریخی و تاثیرگذار در یک دوره بسیار طولانی در بخش تمدنی و فرهنگی و اقتصادی است.

دکتر جهانگیری ادامه داد: حتی جاده ابریشم که پل ارتباطی شرق آسیا به اروپا بوده از سمرقند عبور می‌کرده و دانشمندان و شعرای بسیار زیادی نیز متعلق به این منطقه هستند که هم مورد احترام مردم ایران و هم مورد احترام مردم ازبکستان هستند.

وی با بیان اینکه بسیاری از آثار تاریخی که در سمرقند وجود دارد به سبک هنر ایرانی است، تصریح کرد: برخی از نوشته‌ها در بنا‌های تاریخی سمرقند ایرانی است و حتی نام ایرانی دارند. در یکی از بازدید‌ها گفتند آقای محمد شیخ تبریزی سازنده بنا بوده است که اینگونه بنا‌ها موجب افتخار هر ایرانی است.

دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به دیدار‌های خود با نخست وزیر ازبکستان هم در سفر ترکمنستان و هم در ملاقات امروز گفت: یکی از درخواست‌های ایشان این بود که استادکار‌ها و معمار‌های ایرانی مسلط به بنا‌های تاریخی، برای مرمت و بازسازی بنا‌های تاریخی ازبکستان اعزام شوند که قرار شد در این زمینه به ازبکستان کمک کنیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری سازمان همکاری شانگهای همکاری های تجاری ایران کریدور اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش بین المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان به میزبانی پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت مدرس و همکاری اتاق بازرگانی ایران و ازبکستان، دوشنبه۱۰ اردیبهشت‌ماه در سالن جابرحیان دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. 

فریدالدین نصریف، سفیر کشور ازبکستان ضمن خوشامدگویی و تشکر از هیئت‌های ایرانی در این همایش، گفت: سال گذشته رویداد دیدار علمی رئیس جمهور ایران از تاشکند انجام شد. 

 نصریف درباره دیدار ها و فعالیت های بازرگانی و علمی دو کشور توضیح داد: تبادلات کالا بین دو کشور  ایران و ازبکستان، در سال گذشته به بیش از ۵ میلیارد دلار رسیده است. 

وی ادامه داد: برای سال آینده به دنبال افزایش این مبلغ به میران ۱ میلیارد دلار هستیم.

سفیر کشور ازبکستان یادآوردشد: برای رسیدن به چنین هدف بزرگی  در فضای اقتصادی و بازار فناورانه دو کشور، همکاری تمام کشورهای دخیل بسیار مهم است. 

نصریف با اشاره به بازدید وزیر صمت وقت ایران از جمهوری تاشکند در سال گذشته، گفت: در بازدید وزیر صمت از  کشور ازبکستان، هیئتی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبک در این رویداد حاضر شدند و سرمایه گذاری و صادرات بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت. 

وی ادامه داد: در جریان بازدیدهای دو‌کشور ایران و ازبکستان از دستاوردهای فناورانه یکدیگر، بیش از ۵۰ کشور دانش بنیان ازبکستانی در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ حضور پیدا کردند. 

نصریف به نماینده‌های کشور ازبکستان که در نمایشگاه ایران اکسپو۲۰۲۴، حضور یافتند، استره کرد و گفت: معاون وزیر سازمان انرژی اتمی ازبکستان، معاون اتاق بازرگانی این کشور در ایران اکسپوی امسال حضور دارند.

سفیر کشور ازبکستان در ادامه به حضور نمایندگان ایرانی در رویدادهای علمی ازبکستان اشاره کرد و‌گفت: در جریان نشست تاشکند، سید رسول  موسوی، نماینده وزارت خارجه ایران به‌عنوان نماینده ایران حضور خواهد داشت.

سفیر کشور ازبکستان در ‌پایان، از تمام شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور ایرانی درخواست حضور و شرکت در رویداد علمی و اقتصادی پیش‌روی کشور ازبکستان را اعلام کرد و ادامه داد: در‌منطقه خوارزم ازبکستان، فضایی مناسب  برای حضور شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان ایرانی تدارک دیده شده است تا بتوانند پروژه‌های خود را در این منطقه شروع و به مرحله تجاری‌سازی برسانند. 

اتاق‌های مشترک بازرگانی برای توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای دیگر

در ‌قسمت‌ بعدی این رویداد بین‌المللی، موسی آقایی، رئیس اتاق بازرگانی ایران در باره مهم‌ترین وظایف اتاق های مشترک بازرگانی ایران با کشورهای دیگر گفت: بسترسازی برای حضور شرکت‌های دانش بنیان ایرانی در بازارهای جهانی، از جمله مهم‌ترین کارکردهای اتاق‌های بازرگانی مشترک است. 
وی افزود: در‌همین جهت به دنبال ایجاد این فرصت  مناسب در آسیای میانه با همکاری کشور ازبکستان و دانشگاه تربیت مدرس بوده‌ایم.

آقایی، به دستاوردهای تجاری میان دو کشور ایران و ازبکستان، اشاره کرد و گفت:  تاکنون ۸۵میلیارد دلار دستاورد روابط تجاری کارساز با ازبکستان شده است. 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محورهای تخصصی که در جلسات B2B همایش بین‌المللی فرصت های صادراتی شرکت های فناور و دانش بنیان در کشورهای آسیای میانه به‌ویژه ازبکستان، قطعات صنعتی، تولید لبنیات، مواد شیمیایی و پتروشیمی، نفت ‌و گاز، دارویی، بهداشتی و الکترونیک ، از جمله حوزه‌های مورد بحث در این جلسات بودند. 

همچنین، نمایندگانی از شرکت‌های دانش‌بنیان ازبکستانی از‌جمله مناطق بخارا، تاشکند و خوارزم در این همایش بین‌المللی حضور پیدا کردند. 
علاوه‌براین، براساس اعلام کارگزران پارک علم و فناوری دانشگاه تربیت‌مدرس، تاکنون حدود ۳۵۰ میلیون دلار صادرات از ایران به کشور ازبکستان، داشته‌ایم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایجاد فضایی برای حضور شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خوارزم ازبکستان
  • هدف گذاری برای تقویت مناسبات ترانزیت جاده ای بین ایران و ازبکستان
  • افزایش دوبرابری سهم اقتصاد دیجیتال در کشور با اجرای برنامه هفتم
  • صعود تاریخی افغانستان به جام جهانی فوتسال با مربی ایرانی
  • برگزاری نشست «گردشگری بدون مرز در فضای همکاری کشورهای عضو اکو»
  • ابلاغ مقررات تسهیل صدور پروانه تولید فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل
  • جنگ در اقتصاد دیجیتال دنیا ؛ تیک تاک در آمریکا می ماند؟
  • تسهیل در صدور پروانه شرکت های داروسازی
  • حذف موازی کاری از صنعت داروسازی/ تسهیل در صدور پروانه و تولید
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!