Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ سیدمحمد صادق زاده رئیس سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری انرژی ایران در حاشیه نوزدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت برق ایران در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: نرخ رشد انرژی‌های تجدیدپذیر در دو سه سال اخیر خوب بوده و در یک ماه اخیر که شاهد افزایش ۳۰ درصدی نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیر بودیم باز هم شاهد استقبال بیش از پیش از سرمایه‌گذاری در این بخش هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مهمترین مانع توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر قیمت پایین فروش تکلیفی برق است که اصلاح قیمت برق در ماده ۳۹ قانون برنامه ششم دیده شده بود، اما در عمل اجرای این ماده قانونی با مخالفت نمایندگان مجلس مواجه شده و مجلس مقاومت زیادی در برابر اصلاح نرخ برق داشته است به طوری که در برخی از سخنرانی‌های نمایندگان مجلس حتی موضوع کاهش نرخ برق نیز عنوان شده است.

معاون وزیر نیرو با اشاره به تأکید ماده ۵۰ قانون برنامه ششم توسعه برای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر تا پایان این قانون به مقدار ۴۵۰۰ مگاوات، گفت: نمی‌توان انتظار داشت بخشی از قانون اجرا نشود، اما بخش دیگری از قانون اجرا شود و در صورتی که ماده ۳۹ قانون برنامه پنجم اجرا نشده نمی‌توان انتظار داشت که ماده ۵۰ آن به صورت کامل اجرایی شود و همین مقدار که از این ماده در خصوص توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر محقق شده نیز بیشتر شبیه معجزه است.

صادق زاده ادامه داد: درحال حاضر ۱۱۵ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۸۴۱ مگاوات در کشور داریم که از این تعداد ۶ نیروگاه با ظرفیت مجموع ۱۱ مگاوات نیروگاه‌های زباله سوز هستند.

وی تصریح کرد: در مجموع در کل کشور استعداد تولید برق از زباله به میزان ۸۰۰ مگاوات وجود دارد که لایحه‌ای به مجلس ارائه شده که در صورت تصویب آن به صورت قانون می‌توان با توسعه نیروگاه‌های زباله سوز در کلان شهر‌ها و شهر‌های ساحلی ۴۰۰ مگاوات ظرفیت تولید برق در بخش نیروگاه‌های زباله سوز را محقق کرد.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در حال حاضر نرخ خرید برق از نیروگاه‌های زباله سوز به ازای هر کیلووات ساعت ۹۰۰ تومان است، گفت: در صورتی که لایحه ارائه شده به مجلس در قالب قانون تصویب شود امکان رسیدن نرخ خرید تضمینی برق از نیروگاه‌های زباله سوز به حدود ۱۵۰۰ تومان به ازای هر کیلووات ساعت وجود دارد.

صادق زاده در پاسخ به اینکه برای تأمین مالی توسعه نیروگاه‌های زباله سوز چه پیش بینی صورت گرفته، گفت: در لایحه‌ای که به مجلس ارائه شده یکی از موادی که پیش بینی شده این است که در قبوض مردم عوارض جدیدی به عنوان عوارض توسعه نیروگاه‌های زباله سوز اضافه شود و در این صورت ردیف مجزایی برای تأمین مالی تولید برق از پسماند داشته باشیم؛ همچنین در این لایحه پیش بینی شده که هر سال نیاز مالی توسعه نیروگاه‌های زباله سوز در قوانین بودجه سنواتی کشور دیده شود.

وی در خصوص احداث نیروگاه‌های خورشیدی روی پشت بام منازل مسکونی گفت: این موضوع از دو سال پیش در کشور مطرح شده بود و در حال حاضر سه هزار و ۵۰۰ نیروگاه کیلوواتی بالای پشت بام‌های منازل مسکونی و برخی کارخانجات نصب شده که هم اکنون برق آن‌ها توسط دولت خریداری می‌شود.

رئیس سازمان ساتبا افزود: ساتبا مسئولیت راهبری این موضوع را در نقاط مختلف کشور به شرکت‌های توزیع برق داده و در حال حاضر تعرفه خرید برق از نیروگاه‌های خورشیدی که در پشت بام منازل نصب می‌شوند به ازای هر کیلووات ساعت ۱۰۴۰ تومان است که این رقم با ضرایبی مثل استفاده از تجهیزات ساخت داخل و ضرایب تعدیل سالانه باز هم امکان افزایش دارد.

صادق زاده هزینه احداث یک نیروگاه ۱۰ کیلوواتی خورشیدی را حدود ۶۰ تا ۷۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: اگر یک نیروگاه ۱۰ کیلوواتی در پشت بام منازل مردم نصب شود چیزی در حدود ماهانه دو میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برق این نیروگاه توسط دولت خریداری می‌شود.

منبع: تسنیم خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 معاون وزیر نیرو سازمان انرژی تجدیدپذیر نصب نیروگاه خورشیدی تولید برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۵۱۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی

حمیدرضا کریمی‌فرد اظهار کرد: از ابتدای راه‌اندازی نیروگاه‌های خانگی برق خورشیدی از سال ۹۵ در استان فارس تاکنون، بیش از۳۸ هزار مگاوات ساعت انرژی برق در استان تولید شده است.

او با بیان اینکه در سال گذشته یک مزرعه خورشیدی با مجموع ظرفیت ۵۰۰ کیلو وات در سطح استان با سرمایه‌گذاری ۱۲۵هزار میلیون ریال نیز مورد بهره‌برداری قرار گرفته است، افزود: علاوه‌ بر نیروگاه‌های خورشیدی خانگی (کوچک مقیاس)، تعداد ۵ نیروگاه بزرگ خورشیدی نیز به ظرفیت ۳.۲ مگاوات در حوزه تحت پوشش شرکت توزیع نیروی برق استان فارس هم اکنون فعال هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان فارس، متوسط میزان تابش این استان را بین ۲۰۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر متر مربع در سال عنوان کرد و افزود: این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است. 

کریمی‌فرد، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس نیز گفت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت‌نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای تمام تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشیدی در استان فارس است و متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • کشف دومین منزل انباشت زباله در بجنورد!
  • نیروگاه تجمیعی خورشیدی در استان یزد احداث می‌شود
  • افتتاح بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی انشعابی استان تهران به دست هایپراستار
  • استفاده مالکان چاه‌های کشاورزی از نیروگاه خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی استان فارسی‌ها از تولید انرژی خورشیدی
  • درآمد ۳۰۰ میلیاردی مردم فارس از تولید انرژی خورشیدی
  • منطقه آزاد چابهار در مسیر ساخت نیروگاه خورشیدی
  • طرح مطالعاتی سایت پسماند شهرداری ساوه انجام‌ شد
  • ۳۰۰ نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس در سمنان ایجاد می‌شود
  • ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای سمنان افتتاح می‌شود