Web Analytics Made Easy - Statcounter

چندی است که امضای نامه‌ انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ایران توسط رئیس سازمان حفاظت محیط‌ زیست، اعتراض کارشناسان و فعالان محیط ‌زیست را در پی داشته است. در این زمینه حزب ندای ایرانیان روز یکشنبه در بیانیه‌ای نوشت: این حزب بر مبنای اصل پنجاهم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و اصول مرامنامه‌ خود صیانت از محیط ‌زیست را وظیفه خود می‌داند، لذا با توجه به جمیع جهات و نظرات کارشناسان خود، این طرح را دارای اثرات سوء و تبعات مهلک برای محیط‌زیست، زیست‌بوم‌ها و جوامع انسانی درگیر طرح دانسته و نسبت به اجرای آن هشدار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بیانیه افزود: تلاش در جهت اجرای این طرح از ضعف و ناکارآمدی نظام مدیریتی در حوزه حکمرانی آب حکایت دارد. اتخاذ حکمرانی نامطلوب در بخش آب با رویکرد توسعه ناپایدار، ادامه‌ سیاست‌های غلط انتقال آب‌های میان حوزه‌ای و عدم توجه به تبعات غیرقابل جبران آن‌که قبلاً هم باعث ایجاد مشکلاتی در خوزستان، اصفهان، سیستان و بلوچستان شده است؛ بلای خانمان‌سوزی است که به واسطه‌ مدیریتِ بر مبنای منافع بومی و منطقه‌ای و نه بر مبنای منافع ملی، گریبان محیط‌ ‌زیست، حوزه‌ کسب ‌وکار و زیست‌بوم ایران ‌زمین را گرفته و باعث تشدید جبران ناپذیر تأثیر تغییرات اقلیمی و مهاجرت و رشد حاشیه‌نشینی شده است ولی متأسفانه گویی مسئولان بدون توجه به نتایج غیرقابل‌جبران ناشی از اشتباهات گذشته دیگربار تصمیم دارند همان اشتباهات غیرقابل بازگشت را تکرار کنند.

حزب ندای ایرانیان در این بیانیه تصریح کرد: به‌زعم کارشناسان حزب ندای ایرانیان، غلبه‌ نگاه سیاسی و منطقه‌ای با رویکرد کوتاه‌مدت به امر بسیار حیاتی و علمی مدیریت آب و منابع آبی، نتیجه‌ای جز هدر رفت سرمایه و منابع استراتژیک آبی را به دنبال نخواهد داشت.

این بیانیه عنوان داشت: با توجه به محصور بودن دریاچه‌ خزر به خشکی، قدرت "خود پالایی" پایین و محدود بودن آب‌های ورودی به آن، می‌توان پیش‌بینی کرد که طرح‌های شیرین‌سازی و انتقال آب توسط ایران و کشورهای ساحلی همسایه ایران، خزر را در آینده‌ای نزدیک به سمت بحرانی عمیق خواهد برد.

حزب ندای ایرانیان اظهار داشت: از دفع بخشی از شورابه‌ها در اعماق خشکی تا بازگشت آن به دریا و افزایش شوری آب دریا گرفته تا تولید گازهای مضر توسط دستگاه‌های آب‌شیرین‌کن و پمپ‌های آب، از نابودی بیش از ۴۰ هزار اصله درخت ارزشمند و کهن زیست جنگل‌های منحصربه‌فرد هیرکانی گرفته تا مخاطرات برق‌رسانی به ایستگاه‌های پمپاژ، همه و همه نشان از عدم‌کفایت فنی، اقتصادی و راهبردی طرح دارد.

در این بیانیه آمده است: خطر انقراض گونه‌های دریایی خزری، تخریب پوشش گیاهی مسیر انتقال آب، تهدید بخش شیلات و ماهیگیری به عنوان یکی از راه‌های اشتغال استان‌های شمالی، تبعات اجتماعی و امنیتی پیش‌بینی نشده نیز می‌تواند از دیگر مسائل این طرح باشد. این‌ها همه در حالی صورت می‌گیرد که با سرمایه‌گذاری‌های کم‌هزینه‌تر در مدیریت مصرف آب به ویژه در بخش کشاورزی و بازچرخانی فاضلاب می‌توان علاوه بر رفع نگرانی از معضلات متعدد طرح انتقال آب، در هزینه‌ها نیز صرفه‌جویی کرد.

حزب ندای ایرانیان بیان کرد: بررسی تمامی تبعات ناشی از اجرای این طرح، در حوصله‌ این یادداشت نمی‌گنجد اما وظیفه‌ اجتماعی حزب ندای ایرانیان، حکم می‌کند که توجه تمامی مردم را نسبت به تبعات زیان‌بار زیست‌محیطی، اقلیمی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی این طرح معطوف کرده و از ارائه‌دهندگان آن درخواست کند جهت شفافیت موضوع و تنویر افکار عمومی، مطابق با سیاست‌های کلی محیط‌زیست ابلاغی توسط مقام معظم رهبری هر چه سریع‌تر نسبت به ارائه و انتشار پیوست‌های اجتماعی و زیست‌محیطی آن اقدام نمایند. حق مردم، احزاب و کارشناسان است که از جزئیات پیوست‌های اجتماعی و زیست‌محیطی مطلع شوند.

این بیانیه ادامه داد: همان‌گونه که پارک ملی توران شاهرود و کانسارهای نهفته در کویر سمنان، سرمایه‌های ملی متعلق به همة ایرانیان هستند، دریای زیبای خزر و جنگل‌های هیرکانی نیز جزو گنجینه‌های ملی، طبیعی و بشری به حساب آمده و کوچک‌ترین خدشه‌ای بر هرکدام از آن‌ها، روح و جان هر ایرانی را آزرده‌خاطر می‌سازد.

حزب ندای ایرانیان یادآورشد: لذا به حکم نص شریفه‌ "... لَآیات لِقَوم یَعقلونَ" انتظار می‌رود سازمان حفاظت محیط‌زیست به دور از هرگونه سیاست زدگی و توجه بیشتر به نظرات کارشناسان و دلسوزان محیط‌زیست، به وظیفه‌ ذاتی خود یعنی محافظت و مراقبت از محیط‌زیست پرداخته تا بتوان از فاجعه‌ای مانند سد گتوند، خشک شدن هامون و طشت و گاوخونی پیشگیری نمود. ما نگران آینده زیست بوم ایران هستیم و مقابل اقداماتی که توازن اکوسیستم ایران را به هم زده و آن را به نابودی می‌کشاند به هیچ وجه سکوت نخواهیم کرد.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان سد گتوند حزب ندای ایرانیان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۵۹۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست

همشهری آنلاین - مجیدجباری: درگیری بر سر نداشتن مجوز مرمت یک اثر تاریخی در میانکاله موجب تنش لفظی میان کارکنان سازمان محیط‌زیست و وزارت میراث فرهنگی شد تا آنجا که محیط‌بانان موفق شدند از ورود غیرمجازکامیون و وانت بارحامل مصالح ساختمانی به این منطقه حفاظت شده جلوگیری و کارکنان میراث فرهنگی را که بدون داشتن مجوز محیط‌زیستی اصرار به ورود به میانکاله داشتند، بازگردانند.

اجرای طرح گردشگری و طبیعت‌گردی در میانکاله و شبه‌جزیره آشوراده از ۲۵سال گذشته مطرح شد اما اجرای این طرح بارها با مخالفت کارشناسان و حامیان محیط‌زیست به تعویق افتاد. در سال ۱۳۹۷دولت وقت این طرح را آغاز کرد اما کش و قوس میان حامیان محیط‌زیست و مدیران اجرایی استان باز هم سبب توقف این طرح شد. با روی کار آمدن دولت سیزدهم و پس از سفر استانی رئیس‌جمهور به استان گلستان و بازدید از منطقه، رئیس‌جمهور بر ضرورت رفع مشکلات پیش روی اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده تأکید کرد و بلافاصله جلسات مستمری توسط سازمان حفاظت محیط‌زیست و با همکاری دستگاه‌های مربوطه ازجمله استانداری گلستان برگزار و قرار شد اجرای هرگونه طرح گردشگری در این ذخیره‌گاه مهم زیست‌کره با هماهنگی سازمان حفاظت محیط‌زیست انجام شود.

بیشتر بخوانید: فحاشی مدیر میراث‌ فرهنگی به یک محیط بان + فیلم ؛ واکنش یگان حفاظت محیط زیست واکنش تند محیط زیست به ماجرای محیط‌بانان آشوراده ؛ کسی حق ندارد فراتر از قانون رفتار کند | ماجرای دستور رئیس‌جمهور برای طرح گردشگری چه بود؟

مردادماه سال گذشته، سیزدهمین نشست کمیته ملی طبیعت‌گردی که با حضور علی‌اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، معاون محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط‌زیست و معاون حفاظت و امور اراضی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به‌عنوان اعضای کمیته ملی طبیعت‌گردی برگزار شد، موضوع پروژه طبیعت‌گردی جزیره آشوراده منطبق با معیارهای محیط‌زیستی در محدوده ۲۲ هکتاری به‌عنوان یکی از موضوعات مهم و دارای اولویت از سوی شخص رئیس‌جمهور در سفر استانی گلستان، مطرح شد و مورد تأیید نهایی اعضا قرار گرفت. سفر رئیس قوه قضاییه استان گلستان هم دستور ویژه‌ حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای را برای رفع جنبه‌های حقوقی و قضایی مسائل و مشکلات استان ازجمله مسئله «طرح گردشگری جزیره آشوراده» را در پی داشت و طرح گردشگری آشوراده ضمن توجه به جوانب و ملاحظات زیست‌محیطی، به لحاظ حقوقی و قضایی هم تعیین تکلیف شد.

ماجرا از چه قرار است؟

فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور در این باره گفت:« اداره میراث فرهنگی با مصالح ساختمانی بدون انجام هماهنگی، قصد ورود به منطقه حفاظت شده میانکاله را داشت که با ممانعت محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح ساختمانی به این منطقه جلوگیری و قرار شد اداره میراث فرهنگی استان گلستان پس از اخذ مجوز نسبت به ورود به میانکاله اقدام کند.»

سرهنگ جمشید محبت‌خانی، فرمانده یگان حفاظت محیط‌زیست کشور

سرهنگ جمشید محبت‌خانی در گفت‌وگو با همشهری آنلاین افزود:« یک اثر تاریخی در منطقه حفاظت شده میانکاله قرار دارد که وظیفه حفظ و نگهداری آن برعهده میراث فرهنگی است، اما نیاز است از قبل، مجوزی برای ورود به منطقه گرفته شود؛ محیط‌بانان نیز وظیفه کنترل مجوز را دارند. دستگاه دولتی برای انجام هرگونه فعالیت عمرانی در منطقه حفاظت شده باید مجوز داشته باشد. با توجه به اینکه مسئولان میراث فرهنگی مجوز ارائه نداده بودند، محیط‌بانان میانکاله از ورود مصالح به منطقه ممانعت به عمل آوردند و با احترام از آنان خواستند که پس از اخذ مجوز نسبت به ورود مصالح به منطقه اقدام کنند.»

او ادامه داد:«برخلاف برخی مباحث مطرح شده، وقوع درگیری بین محیط‌بانان و کارکنان میراث فرهنگی به هیچ عنوان رخ نداده است بلکه بحث جزئی بین طرفین به‌وجود آمده بود که درنهایت آقای تقی‌پور، مسئول پناهگاه حیات وحش میانکاله برای بررسی بیشتر موضوع به پاسگاه دریابانی محل رفت و بعد از نیم ساعت حضور در پاسگاه، موضوع با صحبت حل و فصل و قرار شد مجوز لازم از محیط‌زیست استان گرفته و سپس وارد منطقه شوند. تأکید می‌کنم که بحث‌ شفاهی بوده و بازداشت و درگیری رخ نداده است.»

به گزارش همشهری آنلاین، آذرماه سال گذشته نیز انتشار تصاویر درگیری لفظی محمدجوادساروی، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان با یک محیط‌بان در جزیره آشوراده خبر ساز شده بود که واکنش مدیران سازمان حفاظت محیط زیست را به دنبال داشت.

کد خبر 847293 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها استان مازندران وزارت میراث فرهنگی و گردشگری استان گلستان محیط‌بان تالاب خبر مهم محیط زیست جنگل میانکاله سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • پاکسازی مسیر کوهنوردی درکه با حضور دوستداران محیط زیست
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در شهرستان سنندج
  • انهدام باند قاچاق کبک‌های وحشی در سنندج
  • ادعای معاون رئیسی درباره مهاجرت ایرانیان | چرا پلیس وارد بحث مهاجرت شد؟
  • درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • تدوین اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران
  • اطلس جامع منابع آلاینده در منطقه ۲ تهران تدوین شد
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله
  • بازهم درگیری دو سازمان دولتی در میانکاله | مقاومت محیط‌ بانی در برابر اقدام غیر قانونی میراث فرهنگی | توضیحات فرمانده یگان محافت محیط زیست
  • سپاهان بر استقلال آبی پوشان ملاثانی غلبه کرد