Web Analytics Made Easy - Statcounter

نشست رسانه‌ای نمایشگاه نقاشی‌های زنده‌یاد عباس کیارستمی در گالری گلستان، صبح روز یکشنبه (۱۲ آبان ماه) با حضور لی‌لی گلستان (مدیر گالری) و محمود بهمن‌پور (مدیر نشر نظر) برگزار شد. 

در این نشست اطاعاتی درباره نخستین نمایشگاه نقاشی‌های زنده‌یاد عباس کیارستمی و کتاب «مداد عباس» که به همراه این نمایشگاه منتشر شده است، ارائه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در ابتدا لی‌لی گلستان، مجموعه‌دار و مدیر گالری «گلستان» از اهمیت نقاشی‌های کیارستمی سخن گفت و یادآور شد: «آقای کیارستمی از دوستان قدیمی و خوب من بودند و همیشه به من افتخار می‌دادند و نمایشگاه عکس‌هایشان را در گالری گلستان به نمایش می‌گذاشتند. در آن سال‌ها همیشه به ایشان می‌گفتم حیف است که نمایشگاه نقاشی نمی‌گذاری و او همیشه جواب می‌داد که باید وقت بگذارم و کارهای جدید را هم اضافه کنم که متاسفانه این اتفاق نیفتاد.» 

او ادامه داد: «بعد از فوت ایشان باز هم به این فکر بودم که برای آقای کیارستمی نمایشگاه نقاشی برگزار کنم و در همین راستا با پسرهایشان نیز صحبت کردم تا کارهای او را جمع‌آوری کنیم. حدود ۱۲ اثر در خانه خودشان بود و سایر کارها را هم با پرس‌وجو پیدا کردیم. در حال حاضر ۳۳ اثر در نمایشگاه ارائه خواهد شد که البته ممکن است با پیدا شدن کارهای جدید همچنان بر این تعداد افزوده شود. در کتاب «مداد عباس» نیز ۳۲ تثر موجود است و یکی از آثار نمایشگاه در آن موجود نیست؛ چراکه همین روز گذشته فردی تماس گرفت و گفت اثری از کیارستمی دارد.» 

گلستان همچنین درباره‌ی آثار نقاشی زنده‌یاد کیارستمی، اظهار کرد: «همه کارها مدادرنگی است به غیر از یک اثر که با آبرنگ کار شده است. سه اثر را نیز در خارج از کشور پیدا کردیم که نتوانستند بفرستند و عکس با کیفیت از آثار را ارسال کردند و ما هم چاپ کردیم و در کنار سایر آثار گذاشتیم. همچنین تمامی آثار امانی هستند و برای فروش نیستند.»

او جایگاه آثار نقاشی کیارستمی را در میان آثار خوب حوزه مدادرنگی و آبرنگ مطلوب برشمرد و خاطرنشان کرد: «آثار نقاشی او از جایگاه خوبی برخوردار است و حتی در مقایسه با آثار هنرمندان خوب حوزه آبرنگ هیچ چیز کمی ندارد. اگر اسم کیارستمی روی این نقاشی‌ها نبود باز هم به نظرم نقاشی‌های بسیار خوبی هستند که می‌توان برای آنها نمایشگاه برگزار کرد.» 

مدیر گالری گاستان همچنین با تاکید بر اینکه آثار نقاشی زنده‌یاد کیارستمی برای اولین بار به نمایش گذاشته می‌شوند، گفت: «فکر می‌کنم این نمایشگاه نیز همانند نمایشگاه افتتاحیه گالری گلستان با ارائه آثاری از سهراب سپهری به اندازه‌ای شلوغ شود که خیابان‌های آن محدوده بسته شود.»

در ادامه محمود بهمن‌پور، مدیر نشر نظر نیز در سخنانی درباره برگزاری نمایشگاه نقاشی‌های عباس کیارستمی، گفت: «این مجموعه نشان‌دهنده تداوم همان کسی است که در تمام آثارش از فیلم گرفته تا شعر و عکس به عشق طبیعت دامن می‌زند. روش کار آقای کیارستمی این چنین بود که عکاسی می‌کرد و مدتی بعد آن عکس‌ها را به نقاشی تبدیل می‌کرده است. او در مصاحبه‌ای که پیشتر انجام داده بود و قرار است به‌زودی منتشر شود، از عشق خود به طبیعت و نقاشی کردن بسیار سخن گفته است. او در بخشی از خاطراتش اشاره می‌کند که گاهی آنچنان در گندم‌زارها مبهوت می‌شده است که در همان جا خوابش می‌برد. این عشق به طبیعت که به نوعی سلوک دائمی آقای کیارستمی بود، در نقاشی‌هایش نیز دیده می‌شود. 

او همچنین یادآور شد که اسم کتاب یعنی «مداد عباس» توسط بهمن کیارستمی، فرزند زنده‌یاد عباس کیارستمی پیشنهاد شد و یادآور کتابی از اوست که با موضوع مداد قرمز که در دهه ۶۰ و در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده بود. 

مدیر نشر نظر با اشاره به فرآیند پیدا کردن آثار نقاشی عباس کیارستمی، گفت: «در مراحل جمع‌آوری کتاب داستان‌های جالبی پیش آمد. به عنوان مثال متوجه شدیم که خانمی چون از قاب یک نقاشی خوشش آمده بود، اثری را خرید و بعد متوجه شد که آن اثر برای عباس کیارستمی بوده است. خانم دیگری نیز یک نقاشی به ما دادند و دو نقاشی پس گرفتند؛ ما وقتی نقاشی را گرفتیم و باز کردیم متوجه شدیم که یک پرتره‌ای از خود آقای کیارستمی (که توسط فرد دیگری کشیده شده بود) نیز پشت نقاشی وجود داشت.» 

بهمن‌پور خاطرنشان کرد: «آقای کیارستمی به نقاشی عشق داشتند و هیچ‌گاه ادعایی هم در این زمینه نداشتند. تمرکز اصلی او روی نقاشی در سال‌های نخست بعد از انقلاب بود که اجازه فعالیت چندانی نداشتند و به همین خاطر هم روی نقاشی متمرکز شدند. زنده‌یاد کیارستمی گاهی به این موضوع اشاره کرده بودند که هدف از کشیدن این نقاشی‌ها امرار معاش بوده است. او حتی روی بشقاب هم نقاشی می‌کرد و آنها را می‌فروخت. در واقع بازگشت به نقاشی به دلیل شرایط سخت زندگی در آن دوران بوده است. اگرچه آن زمان آثار قیمت چندانی نداشتند، ولی فروش آنها به گذران زندگی این هنرمند کمک می‌کرده است.» 

گلستان نیز در ادامه این صحبت‌ها، بیان کرد: «او اوایل انقلاب به خاطر امرار معاش نقاشی می‌کرد و حتی زمانی هم با چوب کار و صندوق درست می‌کرد که خیلی هم کارهای خوب و حرفه‌ای بودند. با این وجود آقای کیارستمی او هر کاری که انجام می‌داد به آن علاقه‌مند بود.»

بهمن‌پور نیز در بخش دیگری از سخنان خود از مشکلات و دغدغه‌های انتشار کتاب‌های هنری سخن گفت و یادآور شد که در ۲۰ سال اخیر هنر از تفنن اجتماعی به یک موضوع محوری تبدیل شده است و به شکل حرفه‌ای‌تری به این مقوله نگاه می‌شود و در محصولات این بخش نیز در این سال‌ها راحت‌تر مخاطبان خودشان را پیدا می‌کنند.»

نمایشگاه نقاشی‌های زنده‌یاد عباس کیارستمی از ۱۷ تا ۲۹ آبان در گالری گلستان برگزار است.

۲۵۸۲۴۵

کد خبر 1317105

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: عباس کیارستمی نقاشی گالری باشگاه استقلال ایالات متحده آمریکا سینمای ایران باشگاه پرسپولیس خودرو دونالد ترامپ آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب لیگ برتر نوزدهم استان کردستان بازیگران سینما و تلویزیون ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۶۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد

به گزارش خبرگزاری مهر، نگارخانه لاله در راستای معرفی هنرمندان عکاس و حمایت از هنر عکاسی اقدام به فراخوان اولین سالانه تبادل عکس با هدف استفاده از رویکردهای جدید در هنر عکاسی و همچنین شناسایی و معرفی هنرمندان عکاس معاصر در زمینه عکاسی فاین آرت (خلاقه و هنرهای زیبا) کرده است.

در این رویداد هنری فرصتی فراهم شده است تا آثار منتخب هنرمندان عکاس تبادل شود و زمینه دریافت آثار متنوع توسط شرکت کنندگان صورت پذیرد. همچنین نمایشگاهی از آثار شرکت کنندگان پس از انتخاب توسط هیات داوران، به همت نگارخانه لاله برگزار خواهد شد.

شرایط شرکت در سالانه تبادل عکس:

شرکت در این سالانه برای همه هنرمندان و علاقه‌مندان به هنر عکاسی آزاد است.

هر شرکت کننده می‌تواند به صورت تک‌عکس حداکثر ۵ فریم عکس به صورت سیاه و سفید یا رنگی ارسال کند.

عکس‌ها باید با فرمت JPG در اندازه ضلع کوچکتر ۳۰۰۰ پیکسل و حداکثر حجم فایل ۳۰ مگابایت در سایز حد اقل ۲۰x۳۰ به ایمیل lalehgallery.art@gmail.com نگار خانه لاله ارسال شود.

نمونه عکس‌های ارسالی نباید دارای تاریخ و یا هرگونه نشانه‌های تصویری و (پاسپارتو، قاب، واترمارک و لوگو) باشند.

یکسان سازی ثبت شماره ادیشن و نام هنرمند به لاتین باید منطبق با شناسه ارسالی هر عکس صورت پذیرد.

آثار ارسالی نباید به نمایشگاه دیگری ارسال شده باشند.

تمام عکس‌ها باید دارای شرح باشند؛ فرم مشخصات اثر باید کامل و دوزبانه پر شود و همراه با عکس به ایمیل دبیرخانه lalehgallery.art@gmail.com ارسال شود.

ارسال عکس‌ها توسط شرکت‌کننده به منزله اعلام مالکیت عکس است و برگزارکنندگان هیچ‌گونه مسؤولیتی در مورد عدم رعایت مالکیت معنوی عکس‌ها ندارند.

نگارخانه لاله حق استفاده از عکس‌های ارسالی درفضای مجازی، انواع رسانه‌ها و انتشار در داخل و خارج از کشور را با حفظ حقوق معنوی عکاسان برای خود محفوظ می‌دارد.

ارسال آثار به معنای پذیرش تمامی مقررات در این سالانه است و تصمیم‌گیری در مورد مسایل پیش‌بینی نشده بر عهده برگزارکنندگان است.

انتخاب آثار در ۲ مرحله انجام می شود. در مرحله اول لازم است هر فرد فایل تصویر با کیفیت (۳۰۰Dpi) و فرمت JPG را همراه با فرم گواهی اعتبار آثار (در فایل ورد و پی دی اف) به ایمیل نگارخانه ارسال کنند.

شرکت کنندگان فرم های مندرج در سایت نگارخانه لاله/ بخش فراخوان را تکمیل و به ایمیل سالانه به نشانی lalehgallery.art@gmail.com ارسال کنند.

در صورت انتخاب اثر توسط دبیرخانه سالانه، پس از اعلام نتایج، باید نسخه های اصلی در زمان مقرر، به دبیرخانه تحویل داده شود. بدیهی است تصویر نسخه نمونه با اصل آثار ارسالی مطابقت داده خواهد شد.

خلاقیت و ایده پردازی در درجه اول اهمیت قرار خواهد داشت و هنرمند با شرکت در این سالانه اصالت اثر خود را تایید می کنند. چنانچه اثری به لحاظ قالب ساختاری از اثر هنرمند دیگری کپی برداری شده باشد، در مراحل انتخاب و نمایش آثار از سالانه حذف خواهد شد.

از تصویر منتخب تعداد ۱۹ نسخه چاپی همسان (تیراژ) چاپ شود. از این تعداد، ۱۲ نسخه به صورت تصادفی انتخاب و بین شرکت کنندگان تبادل خواهد شد. همچنین ۴ نسخه برای فروش و ۲ نسخه برای آرشیو، ۲ نسخه نیز برای شرکت در نمایشگاه های خارجی در زمان لازم در اختیار نگارخانه خواهد بود.

چاپ نسخه نمایشگاهی روی تخته شاسی به منظور یکسان سازی آثار راه یافته به بخش نمایشگاه بر عهده نگارخانه خواهد بود.

داشتن گواهی شناسنامه تایپ شده در ابعاد A۵ به تعداد ۲۰ عدد، منطبق بر ۲۰ نسخه عکس الزامی است. (نسخه ۱ جهت اثر چاپ شده توسط بخش نمایشگاهی نگارخانه لاله اختصاص می یابد.)

برای هر نسخه عکس یک گواهی، طبق فایل درج شده در بخش فراخوان سایت نگارخانه لاله به نشانی: www.lalehartgallery.ir ارسال شود. (فرم شماره ۱)

پذیرفته شدن آثار در بخش تبادل به منزله ارایه قطعی در نمایشگاه نخواهد بود.

قیمت گذاری آثار در نگارخانه انجام خواهد شد.

شرکت در این رویداد به منزله پذیرفتن تمامی شرایط فوق بوده و تصمیم گیری در مورد مسایل پیش بینی نشده بر عهده برگزار کننده خواهد بود.

زمان تحویل عکس های به فروش نرسیده صرفاً توسط هنرمند، حداکثر تا ۲ هفته پس از پایان نمایشگاه خواهد بود و پس از این زمان دبیرخانه مسؤولیتی در قبال نگهداری و یا ارسال و تحویل آثار نخواهد داشت.

تکمیل صحیح کلیه فرم های درخواستی الزامی است. (فرم شماره ۲)

شرکت کنندگان می بایست لیبل مشخصات اثر خود را به صورت ۲ زبانه تکمیل و ارسال کنند. (فرم شماره ۳)

ارکان سالانه:

رییس سالانه: محمد علی سعیدی

دبیرسالانه: داریوش محمد خانی

هیأت داوران: افشین بختیار، بهنام جلالی جعفری، حسین چنعانی زاده، جمال الدین شاهرخ، محمد قلم سیاه

زمان بندی نمایشگاه سالانه تبادل عکس:

دریافت فایل تصویر نسخه نمونه از طریق ایمیل: تا ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

داوری آثار: ۲۸ و ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

اعلام نتایج: ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

دریافت ۱۹ ادیشن (طبق شرایط فراخوان): ۱۰ خرداد ۱۴۰۳

لازم به توضیح است شرکت کنندگان باید به نحوی برنامه ریزی کنند که تا ۱۰ خرداد آثار ارسالی توسط نگارخانه دریافت شود، لذا شرکت کنندگان تا یک هفته قبل از تاریخ اعلامی آثار را به اداره پست تحویل داده و تاخیر احتمالی توسط اداره پست را لحاظ کنند.

برگزاری تبادل آثار نمایشگاه: ۱۲ تا ۱۵ خرداد ۱۴۰۳

گشایش نمایشگاه: ۱۸ خرداد ۱۴۰۳

تحویل آثار تبادل شده: در زمان برگزاری نمایشگاه

تحویل آثار فروخته نشده: صرفاً تا ۲ هفته پس از خاتمه نمایشگاه

شرکت کنندگان شهرستانی لازم است در صورت عدم امکان حضوری جهت تحویل آثار و …، به همراه پاکت های ارسالی آثار، پاکت خالی پستی با درج نشانی کامل، کد پستی و تلفن خود در قسمت گیرنده و نگارخانه لاله به عنوان فرستنده، همچنین درخواستی طبق نمونه پیوست تنظیم و ارسال کنند تا در فرصت مقتضی ارسال به نشانی هنرمندان صورت پذیرد. (فرم شماره ۵)

نشانی دبیرخانه: تهران، خیابان دکتر فاطمی، ضلع شمالی پارک لاله، جنب هتل لاله، روبروی پارکینگ طبقاتی لاله، نگارخانه لاله، تلفن: ۸۸۹۶۰۴۹۲ و ۸۸۹۶۲۳۳۹

کدپستی :۱۴۱۵۶۱۳۱۳۱

lalehgallery.art@gmail.com

www.lalehartgallery.ir

کد خبر 6095498

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه طراحی و نقاشی درخوی
  • افزایش فضای نمایشگاهی و تعداد ناشران در نمایشگاه کتاب
  • فراخوان اولین سالانه تبادل عکس ایران منتشر شد
  • برگزاری نمایشگاه نقاشی در حمام تاریخی شیخ سلماس
  • برپایی نمایشگاه تذهیب «نقش و نگار» در برج آزادی
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • با عشق به ایران در ارمنستان (+عکس)
  • برپایی نمایشگاه نقاشی «افکار» در نقش جهان
  • برپایی نمایشگاه آثار آندره سوروگیان درباره شاهنامه در ایروان
  • با عشق به ایران در ارمنستان