Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@00:11:56 GMT

تشخیص زودهنگام سنگ بنای کنترل سرطان پستان است

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۸۰۴۷

تشخیص زودهنگام سنگ بنای کنترل سرطان پستان است

مریم گل میرزایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سرطان پستان یکی از شایع ترین نوع سرطان ها در زنان در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته است.

وی اظهار داشت: با وجود افزایش امید به زندگی در جهان، رواج شهرنشینی و شیوه های زندگی ناسالم باعث شیوع انواع سرطان ها در دنیا شده که افزایش ابتلا به سرطان پستان نیز از جمله مشکلات در این بخش به شمار می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: توده پستان یا هر تغییر در شکل یا قوام پستان، توده پستان بزرگ شونده، ثابت یا سفت، تغییرات اگزمایی پوست، فرورفتگی نوک پستان، پوست پرتغالی، زخم، ترشح یک طرفه از نوک پستان به ویژه ترشحات خون آلود و وجود توده در زیر بغل مهمترین علایم هشداردهنده سرطان پستان محسوب می شود.

کارشناس بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی اضافه کرد: برنامه تشخیص زودهنگام سرطان پستان، آگاهی از علایم و نشانه ها و مراجعه به موقع برای تشخیص قطعی و درمان لازم است.

میرزایی ادامه داد: . مهمترین دلیل بهبود در بقای بیماران، علاوه بر درمان های مؤثرتری که پیدا شده شامل افزایش آگاهی مردم و ارتقای روش های تشخیص زودهنگام است.

وی گفت: حتی برای کسانی که بقای کلی سرطان در آنها ضعیف است، شانس زنده ماندن در مراحل تشخیص زودرس بسیار بیشتر خواهد بود.

وی افزود: در حال حاضر به طورکلی تعداد افرادی که از سرطان فوت می کنند، نسبت به سه دهه پیش بسیار کمتر شده و علاوه بر آن، نیمی از افرادی که امروز با تشخیص سرطان تحت درمان هستند، پنج سال زنده خواهند بود و بیش از ۴۰ درصد بعد از ۱۰ سال هنوز زندگی می کنند.

وی اظهار داشت: متوسط میزان بقای ۱۰ ساله برای سرطان ۲ برابر ۳۰ سال گذشته شده است.

وی اضافه کرد: آموزش و ترویج تشخیص زودرس و انجام غربالگری ۲ جزء اصلی در برنامه تشخیص زودرس سرطان هستند.

کارشناس بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: با توجه به اجرای ادغام برنامه غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان پستان در نظام مراقبت‌های اولیه بهداشتی، از سال ۱۳۹۵، گروه هدف برنامه شامل تمام زنان ۳۰ تا ۶۹ ساله توسط مامای آموزش دیده در سطح اول مورد ارزیابی قرار می گیرد.

وی ادامه داد: براساس شرح حال، معاینه بالینی و پس از دریافت آموزش های خودمراقبتی، افراد در صورت لزوم به سطوح تخصصی و فوق تخصصی ارجاع می شوند.

وی از تمامی زنان ۳۰ تا ۶۹ ساله استان درخواست کرد جهت ارزیابی رایگان و مداخلات به‌موقع به نزدیکترین پایگاه سلامت محل زندگی خود در مناطق شهری و مراکز خدمات جامع سلامت روستایی در روستاهای استان مراجعه کنند.

کارشناس بیماری‌های غیر واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان‌غربی گفت: بهترین راه کاهش خطر سرطان پستان ضمن رعایت شیوه زندگی سالم، انجام مراقبت های معمول مانند معاینات دوره ای و در صورت نیاز انجام ماموگرافی است.

این کارشناس یادآور شد: تشخیص سرطان پستان بیشتر از طریق معاینه پستان توسط خود فرد صورت می گیرد.

وی ادامه داد: شیوه خودآزمایی پستان به ۲ روش نگاه کردن در آینه و لمس کردن است که در شیوه اول، فرد مقابل آینه می ایستد و دست ها را به پهلو می زند به طوری که شانه ها بالا کشیده شوند و آنگاه به اندازه، شکل رنگ و تورم پستان ها توجه می کند و در صورت مشاهده هرگونه برآمدگی، فرو رفتگی قسمتی از پوست یا نوک پستان، قرمزی، زخم و یا لکه های پوستی فوری باید به مراکز خدمات جامع سلامت مراجعه کند.

وی اضافه کرد: در لمس کردن نیز با فشار به نوک پستان باید دقت شود آیا مایعی از نوک یک یا هر دو پستان خارج میشود که این ترشحات می تواند آبکی، شیری، خونی و یا مایعی زرد رنگ باشد.

به گفته وی خودآزمایی پستان ها باید از سن ۲۰ سالگی به صورت ماهانه انجام شود و بهترین زمان انجام آن نیز هفت تا ۱۰ روز پس از قاعدگی یا سه روز پس از قطع خونریزی قاعدگی است.

وی اظهار داشت: زنان جهت پیشگیری از سرطان پستان وزن خود را در حد متعادل نگه داشته و از مصرف غذاهای پرچرب و سرخ کرده، نمک زده، آماده و دارای مواد نگه دارنده، ترشی و کنسروها پرهیز کنند.

وی اضافه کرد: مصرف بیشتر میوه، سبزی و گوشت ماهی باعث افزایش سطح آنتی اکسیدان ها در بدن و موجب کاهش بروز سرطان می شود.

سرطان پستان چیست؟ به رشد بیش از حد و غیر طبیعی سلول‌های پستان، سرطان پستان می‌گویند. بیشتر سرطان‌های پستان از نوع مجاری شیری هستند و درصد کمتری از نوع لوبولار (سلول‌های شیرساز) می‌باشند.

شروع قاعدگی در سنین پایین، بارداری در سنین بالاتر از ۳۰ سالگی، باردار نشدن، سابقه ابتلا به سایر بیماری‌های پستان، سابقه خانوادگی، سابقه درمان با رادیوتراپی، مواد شیمیایی، دخانیات، کم تحرکی، افزایش وزن و تنظیم خواب از عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعی آذربایجان غربی بهداشت و درمان سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۸۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان در نمایشگاه سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، هفته سلامت ۱۴۰۳ (یکم تا هفتم اردیبهشت) با شعار «سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت»، برگزار می‌شود.

همزمان با شروع هفته سلامت، نمایشگاهی با همین عنوان در پارک لاله تهران برپا شد که نهادها و مؤسسات و بخش‌های مختلفی، در این نمایشگاه غرفه دارند.

مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان (مکسا)، یکی از مؤسسات فعال در حوزه سرطان است که با هدف خدمت به بیماران مبتلا به سرطان در کشور، مشغول فعالیت است.

برپایی غرفه مکسا در نمایشگاه سلامت

کارشناسان مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان با حضور در غرفه مکسا در پارک لاله که به مناسبت هفته سلامت برپا شده است به سوالات شهروندان پاسخ می‌دهند.

این مؤسسه در روزهای هفته سلامت، با حضور کارشناسان مختلف، پاسخگوی مراجعان بوده است.

حضور مسئول مددکاری بخش طب تسکینی

در روز دوم نمایشگاه که با عنوان سلامت زمین و خانواده نامگذاری شده است، لیلا یار محمدی مسئول مددکاری مؤسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان، با حضور در غرفه مکسا، پاسخگوی مراجعان بوده.

نمایشگاه هفته سلامت تا هفتم اردیبهشت ادامه دارد.

کد خبر 6088148 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • هفته سلامت، نقش فعالیت‌های تشخیصی آزمایشگاهی دامپزشکی در بهداشت دام
  • حسگر تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد
  • ‌بیماری مالاریا در صورت ‌تشخیص دیرهنگام، خطرآفرین است
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • تشخیص سرطان از یک قطره خون طی چند دقیقه
  • توده‌های بدخیم سرطان پستان درد ندارند/ معاینات ماهانه بانوان در منزل بهترین روش برای تشخیص
  • حضور موسسه نیکوکاری کنترل سرطان ایرانیان در نمایشگاه سلامت
  • اهمیت تشخیص زودهنگام دیابت
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها