Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/آذربایجان شرقی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: براساس اعلام دقیق موسسه‌ی نمایشگاه فرهنگی ایران، 12 میلیارد و ۸۵۰ میلیون تومان کتاب در هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز به فروش رفته است، در این نمایشگاه ۹۰۰ ناشر با ارائه‎‌ و عرضه‌ی  ۱۵۰ هزار عنوان کتاب، مورد استقبال مردم قرار گرفتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، محمد محمدپور در صحن علنی شورای اسلامی شهر تبریز، با اشاره به استقبال بی نظیر مردم از هفدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز، اظهار کرد: امسال بالای یک میلیون نفر از نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز طی شش روز بازدید کردند.

وی افزود: برخلاف پیش بینی‌های نادرست، امسال میزان خرید کتاب افزایش یافت، در حالی که سال 97، به ارزش هشت و نیم میلیارد تومان کتاب توسط مردم از نمایشگاه خریداری شد.

وی بیان کرد: باتوجه به این‌که برخی از دانش آموزان در نحوه‌ی مطالعه‌ی کتاب مشکل داشتند، باشگاه‌های کتابخوانی در اکثر مدارس راه اندازی شد؛ براساس آن نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان در مدارس کتاب توزیع کرده و در راستای حمایت ناشران و مولفان  ۳۰۰ میلیون تومان کتاب خریداری کردیم.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که برنامه جامع ارتقای سطح مطالعه در سطح استان در دستور کار شورای فرهنگ عمومی استان قرار گرفته است، افزود: تمامی دستگاه ها براساس جزییات برنامه‌ی جامع ارتقای سرانه‌ی مطالعه‌ی استان، اقداماتی را در سطح افزایش آگاهی و سطح سرانه‌ی مطالعه‌ی استان انجام خواهند داد.

وی با بیان این‌که شورای فرهنگ عمومی کشور به دلیل اهمیت موضوع فرهنگ عمومی با حضور شخصیت‌های حقوقی و حقیقی کشورو استان تشکیل یافته است، گفت: تاکنون شورای فرهنگ عمومی کشور بالای ۶۰۰ جلسه تشکیل داده و در موضوعات مختلف فرهنگی ورود پیدا کرده و تاکنون 77 جلسه به ریاست نماینده ولی فقیه استان در شورای فرهنگی آذربایجان شرقی برگزار شده است.

وی با بیان این‌که گاهی در ارتباط با اهمیت فرهنگ دچار شعار زدگی می شویم، گفت: فرهنگ اصل و اساس جریان توسعه  است، ما این موضوع را مطرح می‌کنیم ولی در عمل نشان دادیم دچار شعارزدگی شده‌ایم و در عمل، فرهنگ تبدیل به یک باور عمیق و اولویت در رفتار و تصمیمات ما نشده است که این نیز جای تاسف دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی ادامه داد: امکان ندارد جریان توسعه در تمامی ابعاد صنعتی، سیاسی و مختلف رخ دهد ولی نگاهی به فرهنگ توسعه نداشته باشیم، قطعا آب درهاون کوبیدن است که مسیر جریان توسعه خود را بدون توجه به فرهنگ ادامه دهیم.

وی با تاکید بر این‌که فرهنگ باید به یک باور تبدیل شود و توجه به فرهنگ در زندگی نسل آتی و فعلی ماندگار می‌شود، افزود: قطعا بی توجهی به فرهنگ مخرب و خسارت بار در تمامی حوزه‌ها خواهد بود.

محمدپور متذکر شد: اگر می‌خواهیم رفاه اجتماعی و انسجام ملی در این کشور گسترش یابد قطعا باید به حوزه ی فرهنگی توجه کنیم. بستر و زمینه و خواستگاه عمومی، حوزه‌ی فرهنگ عمومی است.

وی با اشاره به سرانه‌ی مطالعه در کشور، اظهار کرد: طبق آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار ایران، سرانه مطالعه در سطح کشور ۱۵ دقیقه در بین جمعیت باسواد بالای ۱۵ سال به بعد است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با بیان این‌که سرانه‌ی مطالعه در آذربایجان شرقی ۹ دقیقه و ۵۶ ثانیه برای جمعیت باسواد ۱۵ سال به بالا اعلام شده است، گفت: این میزان از مطالعه نسبت به متوسط کشوری بسیار کم است، انتظار می‌رود این اعلام آمار در جامعه و در بین مدیران به شدت حساسیت ایجاد کند .

وی با بیان این‌که نسبت مستقیمی بین سرانه‌ی مطالعه‌ی مفید و جریان توسعه، رفاه اجتماعی، باور به توسعه، توجه به تولید نه مال اندوزی، انسجام ملی، امنیت اجتماعی وجود دارد، گفت: اگر سرانه‌ی مطالعه کم باشد، قطعا حقوق شهروندی تقویت نمی‌شود، باید موضوعات فرهنگی را اولویت بندی کرده و نسبت به هریک سرمایه گذاری کنیم.

محمدپور با تاکید بر این‌که اگر آگاهی فردی افزایش نیابد، قطعا انگیزه‌های فردی نیز افزایش نخواهد یافت، گفت: بودجه سالانه‌ی کشور و استان مطلقا رویکرد فرهنگی ندارد و این یک ضایعه برای آذربایجان شرقی محسوب می‌شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۸۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ مرکز آذربایجان شرقی بذرپاش در پایان سفر یک روزه خود به تبریز با بیان اینکه در بحث محور‌های ارتباطی آزادراه تبریز - زنجان مشکل جدی وجود دارد گفت: سرمایه گذار شریک این پروژه برای رفع مشکلات ورود نمی‌کرد که در این راستا تصمیم گرفتیم خودمان وارد شویم.

وی با بیان این‌که قطعه ۶ آزادراه تبریز-ارومیه با تزریق مالی از طریق ماده ۵۶ و ردیف بودجه و قیر رایگان تقویت خواهد شد افزود: محور مراغه-هشترود در مراحل پایانی قرار دارد و در عرض چند ماه آینده آماده افتتاح می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: باند رفت محور تبریز- صوفیان بزودی تمام شده و باند برگشت تا هفته دولت افتتاح می‌شود.

بذرپاش با بیان این‌که پیشرفت خوبی را در پروژه کنارگذر ایلخچی شاهد هستیم گفت: ۷۲۵ نقطه حادثه خیز کشور و ۱۰ نقطه در استان آذربایجان شرقی رفع شده است و ۱۰ نقطه دیگر استان نیز امسال در دستورکار قرار دارد.

وی همچنین از تمدید تخفیف ۵۰ درصدی در عوارضی آزادراه تبریز - سهند تا پایان سال خبر داد و گفت: یک رام قطار به مسیر ریلی خاوران تبریز - تهران اضافه می‌شود.

وی با اعلام اینکه بخش زیاد تامین زمین نهضت ملی در استان آذربایجان شرقی حل شده است گفت: در شهر‌های مرند و مراغه که کمبود زمین دارند با توافق از طریق ماده ۱۰ قانون جهش تولید حل می‌شوند تاکید شده که هرجا نیاز به الحاق محدوده شهری باشد انجام شود.

وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که اضافه شدن یک هزار و ۴۰۰ هکتار زمین روستایی به طرح نهضت ملی مسکن باعث رشد قابل توجه این طرح شده است گفت: خبر‌های خوبی را در ماه‌های آتی خواهیم شنید.

دیگر خبرها

  • اعتبار ۱۱ هزار میلیارد ریالی برای راههای آذربایجان شرقی
  • سال گذشته ترانزیت جاده‌ای کشور ۵۸ درصد افزایش یافت
  • نخستین دلیل تصادفات آذربایجان شرقی عدم توجه به جلو است
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای در کشور
  • افزایش ترانزیت جاده‌ای کشور
  • افزایش ۵۸ درصد ترانزیت جاده ای کشور در سال گذشته
  • تمدید تخفیف ۵۰ درصدی عوارض آزادراه تبریز- سهند برای ساکنان شهر جدید سهند 
  • وزیر راه از قطعه ششم آزادراه تبریز- ارومیه بازدید کرد
  • سفر وزیر راه و شهرسازی به تبریز
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است