Web Analytics Made Easy - Statcounter

«الکسیس باندریج وگا» پیش از ظهر امروز -یکشنبه- در نشست خبری با موضوع «کوبا علیه جنگ اقتصادی آمریکا» اظهار داشت:مجمع عمومی سازمان ملل متحد حدود ۶ تا هفتم نوامبر برای بیست و هشتمین بار پیاپی پیش نویس قطعنامه لزوم پایان دادن به محاصره اقتصادی و مالی وضع شده توسط ایالات متحده آمریکا بر ضد کوبا را به رای می گذارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفیر کوبا در تهران تحریم ها بر ضد کشور خود را ناعادلانه‌ترین، شدیدترین و طولانیترین سیستم تمرینی بر ضد یک کشور دانست و افزود: رفتار آمریکا در قبال جامعه جهانی که به مدت ٢٧ سال متوالی این محاصره را در سازمان ملل متحد محکوم کرده است، توهین آمیز است.

باندریچ وگا با اشاره به این که «در دو سال گذشته تشدید تحریم علیه کوبا محور سیاست‌های آمریکا علیه کوبا بوده است و هر بار این تشدیدها اثرات فزاینده ای در برداشته است»، افزود: آمریکا فهرست نهادهای محدود شده را چهار بار گسترش داده و برای آنها تحریم‌های اضافه ای علاوه بر محاصره موجود قرار داده است که این امر باعث ایجاد ترس برای تاجران خارجی نیز شده است.

به گفته این دیپلمات کوبایی، بند سوم قانون «هلمز بولتون» که به دادگاه‌های آمریکایی اجازه می دهد تا بر ضد شرکت‌های کوبایی اشخاص و یا کشورهای ثالث که از نظر تجاری با بخش های ملی شده در دهه ١٩۶٠ کوبا کار کنند، اقدام کنند. از سال ١٩٩۶ دولت‌های آمریکا - حتی دو سال اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ - هر ۶ ماه این امکان را لغو کرده‌اند و این امر تاثیر بسیاری بر تجارت و سرمایه‌گذاری های خارجی کوبا داشته است.

باندریچ وگا خاطرنشان کرد: آمریکا اقدامات یکجانبه اجباری را با هدف محروم کردن ملت کوبا از منابع اصلی در آمدهای خود به اجرا در آورده است حتی اقدامات افراطی چون تحت تعقیب قرار دادن و تحریم شرکتها، نفتکش‌ها و کشتی‌هایی که برای کوبا سوخت می آوردند را دردستور کار قرار داده است.

وی افزود: همین اقدامات با اهداف آگاهانه و اعلام شده برای ایجاد خسارت اقتصادی و محروم ساختن کوبا از منابع مالی انجام می شود آنها سفر شهروندان آمریکایی به کشور ما را بسیار محدود می‌کنند هیچ شهروند با بخش تجاری (حتی بخش خصوصی) نمی تواند دور از اثرات محاصره بماند.

سفیر کوبا در تهران افزود: قطعنامه‌هایی که توسط مجمع عمومی سازمان ملل و یا بیانیه‌های که توسط سران اجلاس دولت‌ها و کشورهای اتحاد اروپا و آمریکای لاتین و حوزه کاراییب، اتحادیه آفریقا و کشورهای عضو جنبش عدم تعهد صادر شده و خواستار پایان دادن به تحریم های آمریکا بر ضد کوبا شده اند، بی‌شمار است.

باندریچ‌وگا با بیان این که «محاصره بر ضد کوبا حرکت تمام پتانسیل‌های اقتصادی کوبا را برای اجرای برنامه ملی توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور و همچنین تحقق برنامه ٢٠٣٠ و اهداف توسعه پایدار آن را کند می کند» تاکید کرد: محاصره نقض گسترده و آشکار و سیستمی حقوق بشر همه کوبایی‌ها است.
وی تصریح کرد: این تحریم ها با توجه به اهداف اعلام شده و با توجه به کنوانسیون پیشگیری و مجازات جنایات نسل کشی در سال ١٩۴٨ به عنوان یک نوع عمل نسل کشی شناخته می شود و طبق کنفرانس لندن در سال ١٩٠٩ به عنوان یک جنگ اقتصادی است و منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی را هم نقض می کند.

سفیر کوبا در تهران با بیان اینکه کشورش خواستار پایان دادن بدون شرط محاصره ناعادلانه ای است که ۶٠ سال بر مردم کوبا تحمیل شده و سبب رنج و مشکلات آنها شده است گفت: ما هیچ‌گاه از اصول اولیه خود صرف نظر نمی‌کنیم و از تقاضای خود برای حذف کامل محاصره عقب نشینی نمی‌کنیم.

باندریچ وگا همچنین از حمایت جامعه جهانی و همچنین جمهوری اسلامی ایران که خواستار پایان دادن به سیاست غیرقانونی محاصره کوبا که مصداق نسل کشی است، قدردانی کرد و افزود: در شرایط ویژه موجود نیز امیدواریم دوباره از این حمایت‌ها برای برداشته شدن محاصره بر ضد ملت شجاع کوبا بهره مند شویم.

کوبا حتی یک مرکز نظامی در ونزوئلا ندارد

سفیر کوبا در تهران درباره اجرایی شدن بند ۳ قانون هلمز بولتون در واکنش به تداوم حمایت کوبا از ونزوئلا گفت: حمایت کوبا از ونزوئلا تاریخی است و موضوع جدیدی تلقی نمی شود. ما از زمان هوگو چاوز قرارداد تسهیل تجارت با ونزوئلا داریم، اما با توجه به اتهامی مبنی بر حضور نظامی و کمک تسلیحاتی کوبا به ونزوئلا، کارزاری دروغین با هدف تشدید فشارها علیه هاوانا ایجاد شد.

وی تصریح کرد: کوبا حتی یک مرکز نظامی در ونزوئلا ندارد. ما ۲۰ هزار نیرو داریم که ۹۶ درصد آنها خانم هستند و خدمات آموزشی و بهداشتی ارائه می کنند. آمریکایی ها حتی پیشنهاد دادند «اگر کمک به ونزوئلا را قطع کنید تحریم‌ها را رفع می کنیم» اما کوبا به دوستان خود متعهد است.

باندریج وگا افزود: جامعه بین الملل از جمله اروپا و کانادا با قانون هلمز بولتون مخالفت کردند و تاکنون هم بند ۳ مربوط به جریمه و تحریم شرکت‌های خارجی فعال در کوبا اجرا نشده است.

وی تصریح کرد: یک‌ بند دیگر هم هست که اجرای بند ۳ را با مشکل مواجه می کند. طبق قانون دادگاه‌های ایالات متحده فقط این شکایت را برای مراکز داخل آمریکا و نه کشورهای ثالث را مجاز می داند. البته تاکنون ۱۰ شکایت در این زمینه مطرح شده که البته پیشرفت خاصی نداشته است.

سفیر کوبا اضافه کرد: حتی اسپانیا به دلیل منافع خود حاضر است در دادگاه به نفع ما عمل کند. در واقع این قانون نه برای شرکت‌هایی که در حال حاضر با کوبا کار می کنند بلکه برای آنهایی که خواهان همکاری با ما در آینده هستند ایجاد ترس و هراس کرده و فضای تجاری را مسموم می‌کند.

باندریچ وگا درباره امکان کنار گذاشتن سوئیفت گفت: ما با چین و روسیه روابط بسیار خوبی داریم، البته هدف آنها صرفا تجارت نیست و با ما همبستگی دارند. آنها ۶۰ سال تحریم کوبا و خسارات اقلیمی که در ۱۰ سال اخیر به دلیل طوفان متحمل شده ایم‌ درک کرده و حتی بدهکاری ها و قرض‌های ما را بخشیده اند و به سود بلندمدت نظر دارند و تجارت با این کشورها به خوبی برقرار است.

سفیر کوبا در تهران در خصوص برنامه ها و اقدامات دولت کوبا دربرابر یکجانبه گرایی های آمریکا گفت: ما در کوبا در مورد اتحاد و همبستگی و اقدامات مشترک در مقابل یکجانبه گرایی های آمریکا و مقابله با تحریم ها با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردیم.

وی گفت: ما در بخش های مختلف مشکلات را بررسی کردیم و علاوه بر حفظ همبستگی ملی و تلاش هایی را برای ایجاد یک اتحاد بین المللی برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا (مانند جامعه کشورهای حوزه کاراییب) آغاز کردیم.

باندریچ وگا با اشاره به همکاری مکوبا با ایران هم گفت: ما با جمهوری اسلامی ایران در حال کار کردن هستیم، در این زمینه درباره کاهش نقش قدرت دلار در روابط تجاری و اقتصادی دو جانبه و جایگزینی ارزهای دیگر مانند ریال مذاکر کردیم.

سفیر کوبا در تهران افزود: هر کشوری ظرفیت‌های خاص خود را به ویژه درحوزه اقتصادی دارد. برخی اوقات شرکت های خصوصی نمی خواهند در مسائل مربوط به تحریم ها وارد شوند زیرا از تحت تاثیر قرار گرفتن و متضرر شدن هراس دارند.

برای مقابله با یکجانبه گرایی آمریکا باید جبهه مشترک جهانی تشکیل دهیم

باندریچ وگا با بیان اینکه باید یک جبهه مشترک سیاسی و اقتصادی در جهان بر ضد یکجانبه‌گرایی آمریکا ایجاد کنیم، گفت: تصمیم برای تشکیل جبهه جهانی برای مقابله با یکجانبه گرایی از گذشته وجود داشته است اما اکنون تحریم‌های اقتصادی آن را به یک ضرورت تبدیل کرده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون دیگر جنگ با اسلحه خیلی کم در برخی از نقاط جهان وجود دارد، اما همین تحریم ها یک «جنگ اقتصادی» است که مقابله با آن یک اقدام جهانی لازم دارد، چرا که جنگ های اقتصادی برهمه کشورها تاثیر منفی می گذارد.

باندریچ وگا با اشاره به اینکه کوبا از سال ۲۰۱۱ برنامه اصلاحات اقتصادی را آغاز کرده است، گفت: ما در حال متحول کردن سیستم‌های اقتصادی و بازبینی روش های تجاری و اقتصادی کوبا هستیم و با صرفه جویی کردن تلاش می کنیم از منابع خود منطقی استفاده کنیم. علاوه بر این با کاهش واردات و شناسایی گروه‌های آسیب پذیر سعی می کنیم بیشتر بودجه کشور را در این بخش ها متمرکز کنیم.

سفیر کوبا در تهران افزود: ما به دنبال گشترش بازارهای جدید هستیم و فقط روی همکاری با چند کشور سرمایه گذاری نمی‌کنیم تا از این مرحله عبور کنیم البته سیستم و ظرفیت اقتصادی کشورها برای مقابله با تحریم ها متفاوت است و هر کشوری دستورالعمل خود را دارد.

باندریچ وگا گفت: همه مشکلات ما مربوط به تحریم ها نیست، بلکه سیستم‌های اقتصادی ما نیز مشکلاتی داشته است که در حال اصلاح آنها هستیم که هر روز در حال بهبود است و مطمئنا با حمایت قانونی، تلاش دولت و همراهی مردم عبور از این سختی‌ها، امکان پذیر است.

برجام یک شبه به نتیجه نرسید

باندریچ وگا درباره همکاری های ایران و کوبا گفت: روابط سیاسی کوبا و ایران همواره روابط خوبی بوده و یک رویکرد و برداشت برابر در روند همکاری ها در جهان بین تهران – هاوانا همواره برقرار بوده است.

وی خروج یکجانبه آمریکا از برجام را مردود دانست و گفت: برای مذاکرات و انعقاد برجام زمانی زیادی گذاشته شد و تلاش های زیاد صورت گرفت و این توافق یک شبه به نتیجه نرسید و هنگامی که قراردادهای بین المللی منقعد می‌شوند باید اجرایی شوند.
باندریچ وگا تصریح کرد: کوبا همواره موافق استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی بوده است، ما همواره با این رویکرد که از حقوق بشر با رویکرد دو گانه و شمشیر دو لبه که از یک طرف به نفع خودشان و از طرف دیگر به زیان سایر کشورها استفاده بشود، مخالفت کرده ایم و در توافق های بین المللی نظرات و توافقات مشترک داریم و با یکدیگر همکاری می کنیم.

امنیت خلیج فارس و تنگه هرمز برای منطقه مهم است

باندریچ وگا با تاکید بر این که «امنیت در منطقه خلیج فارس و تنگه هرمز نه فقط برای کشورهای همجوار بلکه برای تمام منطقه بسیار مهم است»، تصریح کرد: هاوانا و تهران همواره تاکید کرده اند که هیچ کشوری نباید درامور داخلی کشورهای دیگر دخالت کند.

باندریچ وگا گفت: سطح روابط تجاری و اقتصادی ایران و کوبا هنوز به نقطه مطلوب نرسیده است، که باید گسترش پیدا کند. البته برخی معتقدند که بخاط دوری مسافت است که قابل قبول نیست چرا که ما چین که فاصله بیشتری با ما دارد روابط گسترده اقتصادی داریم. باید اولویت‌ها را در نظر گرفته و با موانع بروکراسی را برطرف کنیم.

با آمدن ترامپ تحریم ها بر ضد کوبا تشدید شد
باندریچ وگا افزود: ما ۶۰ سال در تحریم و محاصره اقتصادی بودیم، نمی خواهم به تاریخچه آن اشاره کنم، اما از زمانی که ترامپ رئیس جمهوری آمریکا شد، این تحریم ها تشدید شد.

سفیر کوبا در تهران همچنین به حادثه توفان در سال ۲۰۱۶ در کشورش اشاره کرد و گفت: این حادثه، صنعت گردشگری کوبا را تحت تاثیر قرار دارد و نزدیک به ۱۰هزار میلیون دلار به زیرساخت های کشور خسارت وارد کرد و مجبور شدیم در این شرایط این ساختارها را بازسازی و ترمیم کنیم.

وی گفت: ما به دنبال تجارت میان مدت و بلند مدت با کشورها هستیم، باید به سرعت منابع مالی بدست بیاوریم، اما در بلند مدت باز پرداخت آن را انجام دهیم، نباید منتظر بمانیم که هر زمان پول داشتیم فعالیت کنیم، با این روش کارها در کشور ما انجام نمی شود، در صورت کمک کشورهای دوست و همکار آمادگی داریم در میان مدت و بلند مدت پول ها را برگردانیم که البته این کمک ها نیازمند همکاری و همبستگی کوبا با کشورهای دیگر در روابط سیاسی و اقتصادی مشترک است.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اقتصادی جامعه جهانی سازمان ملل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۹۶۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی

معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در دیدار نماینده ویژه و سفیر ایران در افغانستان گفت رسیدن آب به سیستان به حل مشکلات مردم دو کشور کمک می‌کند. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «عبدالغنی برادر» معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در دیدار با «حسن کاظمی قمی» نماینده ویژه و سفیر ایران پیرامون تقویت روابط سیاسی، اقتصادی، تجاری و ترانزیتی و همکاری‌های دوجانبه بحث و گفتگو کرد.

در این دیدار وزیر آب و انرژی، وزیر کشاورزی، آبیاری و دامداری، وزیر اطلاعات و فرهنگ و سفیر حکومت طالبان در تهران نیز حضور داشتند.

ملا برادر با مثبت خواندن روابط افغانستان و ایران و تأکید بر توسعه روابط گفت: امسال به فضل الهی سطح بارندگی بالا بوده که در نتیجه آن پس از چندین سال خشکسالی، آب دریای هلمند به نیمروز و به سیستان ایران رسیده است، این کمک خواهد کرد مشکلات بیشتر مردم هر دو کشور حل شود.

معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان در ادامه خواستار ایجاد تسهیلات بیشتر در ترانزیت تولیدات و محصولات افغانستان به کشورهای اروپایی از طریق ایران شد و این امر را گامی اساسی برای افزایش سطح ترانزیت و تجارت بین دو کشور دانست.

معاون نخست وزیر طالبان: سد «کجکی» پر از آب شده استاستانکزی: به حقابه ایران متعهدیم اما در حال حاضر به اندازه رفع نیاز افغانستان آب داریم

بر اساس اطلاعیه منتشر شده توسط دفتر ملا برادر، کاظمی قمی نیز در این دیدار اظهار داشت ایران آماده همکاری با افغانستان برای حل مشکلات بانکی تجار، مبارزه مشترک برای محفاظت از محیط زیست، به‌روزرسانی بخش کشاورزی و همچنین افزایش سطح تجارت و ترانزیت افغانستان از طریق ایران است.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • ادعای پلوسی درباره پوتین، توهین به آمریکایی‌ها و دموکراسی است
  • رایزنی معاون اقتصادی نخست‌وزیر طالبان با کاظمی قمی
  • حضور ایران در بریکس تاکنون مثمرثمر بوده است
  • سفیر ایران در ژنو: نسل‌کُشی در غزه را فوراً متوقف کنید
  • سفر هیات تجاری و‌ اقتصادی تاجیکستان به بندر چابهار
  • واکنش ایران به ادعای آمریکا علیه اشخاص و شرکت‌های ایرانی درباره فعالیت‌های سایبری
  • رهبر معظم انقلاب: هدف از تحریم، در تنگنا گذاشتن نظام جمهوری اسلامی است تا از خطوط استعماری و استکباری تبعیت کند/ بعضی انشاءالله خیرخواهانه توصیه می‌کنند که با آمریکا {کنار بیاییم}؛ یک چیزی می‌گویم گوش کنید، توقعات این‌ها تمامی ندارد
  • واکنش آمریکا به ادعای مذاکرات مستقیم با ایران/ اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ایران/ سفر هیات اقتصادی کره شمالی به ایران/ تصویب بسته کمک به اوکراین، اسرائیل و تایوان در سنای آمریکا
  • توسلی: رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت را پیگیری می‌کند + فیلم
  • توسلی : رفتار دولت با مردم در بحث خودرو توهین‌آمیز است/ مجلس نظارت جدی بر عملکرد دولت در زمینه خودرو را پیگیری می‌کند + فیلم