Web Analytics Made Easy - Statcounter

براری از ساخت و پرتاب سه ماهواره جدید در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم که امسال این ماهواره ها در مدار قرار گیرد و بتوانیم زیرساخت های فضایی را در کشور توسعه دهیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، « مرتضی براری» امروز(دوشنبه 12 آبان) در جمع فعالان کسب و کارهای فضا پایه و فناوران و محققان این حوزه در استان گلستان  اظهار کرد: در همه کشورها سازمان فضایی یا آژانس فضایی که متولی توسعه زیرساخت هایی فضایی است وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس سازمان فضایی ایران  ادامه داد: در کشور سازمان فضایی ایران متولی توسعه زیرساخت هایی فضایی است، ابتدا یک برنامه 10 ساله از سال 85 در حوزه فضا برای آن در نظر گرفته شد و در این یک دهه اقدامات خوبی از سوی دانشگاه ها در حوزه فضا رقم خورده است.

 

براری بیان کرد: براساس این اقدامات جزو 9 کشور برتر دنیا قرار گرفتیم که چرخه کامل فناوری فضایی را در اختیار داریم که شامل طراحی و ساخت پایگاه پرتاب، پرتاب گر، ماهواره، ایستگاه های هدایت کنترل ماهواره، ایستگاه دریافت و کنترل ماهواره، قدرت تحلیل و پردازش داده هایی ماهواره ای می شود.

 

وی افزود: در دهه دوم نیز دانشگاه ها در حوزه زنجیره دانش فضایی خوش درخشیدند و در منطقه با اقتدار رتبه نخست علمی  را کسب کردیم و در دنیا در رتبه یازدهم قرار داریم و این نشان می دهد جوانان و دانشگاه های ما در حوزه دانش هایی جدید خوش درخشیدند.

 

رئیس سازمان فضایی ایران  یادآور شد: مهمترین برنامه در 10 سال دوم که از سال 95 تا 1404 در نظر گرفته شده ایجاد زیرساخت های بومی فضایی است، سال گذشته دو ماهواره را تکمیل کردیم و تلاش خود را انجام دادیم که در مدار قرار دهیم.

 

براری تاکید کرد: این ماهواره ها توسط دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه امیر کبیر طراحی و ساخته شده بود، حوزه فضا یک حوزه استراتژیکی است و هیچ کشوری حاضر نشد که در این عرصه ما را یاری کند.

 

وی با بیان اینکه در حوزه فضا همه کشورها همکاری مشترک دارند، بیان کرد: مدیر پروژه ماهواره پیام بیان کرد که حتی کشورهای دوست حاضر نشدند در طراحی و یا نظارت بر طراحی به ما کمک کنند، ماهواره در فضایی 500 تا یک هزار کیلومتر و یا 36 هزار کیلومتر در مدار قرار می گیرد و با انواع پدیده ها مواجعه است که باید مدیریت شود.

 

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: بنا بود ماهواره پیام در مدار 500 کیلومتر قرار گیرد و هر 92 دقیقه یک دور به دور کره زمین بچرخد، ماهواره در یک ساعت و نیم تغییر درجه نزدیک به 400  سانتی گراد را تحمل می کند و تکنولوژی بسیار پیچیده ای دارد و لذا باید همه موارد در پرتاب و مدار در نظر گرفته شود.

 

براری گفت: سال گذشته که ماهواره پیام پرتاب شد تا 405 کیلومتر رسید و چند ثانیه کم آوردیم، در آن لحظه سرعت ماهواره و ماهواره بر 7.2 کیلومتر بر ثانیه باید می رسید و به دلیل شرایط تغییر درجه و حرارت نتوانستیم به این سرعت برسیم و حدود 20 ثانیه برای تزریق ماهواره در مدار کم آوردیم.

 

وی افزود: سه ماهواره امسال در حال تکمیل شدن است و امیدواریم که امسال در مدار قرار گیرد و بتوانیم زیرساخت های فضایی را در کشور توسعه دهیم.

 

رئیس سازمان فضایی ایران  ابراز داشت: تبدیل اقتدار علمی به اقتدار اقتصادی در عرصه فضا را که در این سال ها جدی گرفته نشده  دنبال می کنیم، 90 درصد اقتصاد فضا پایین دست فضا است و 10 تا 20 درصد اقتصاد به ماهواره بر و پرتاب ماهواره بر می گردد.

 

براری عنوان کرد: 2هزار ماهواره در مدار کره زمین می چرخند و باید بتوانیم از این فرصت برای تقویت اقتصاد کشور بهره بگیریم و خدمات فضایی را در کشور توسعه دهیم.

 

وی افزود: اقتصاد فضا به اقتصاد نوظهور تبدیل شده است و رشد اقتصاد فضا در چند سال گذشته 139 درصد شده است و این در حالی بود که متوسط اقتصاد جهانی 19.4 درصد بوده است.

 

رئیس سازمان فضایی ایران با بیان اینکه 6.5  برابر رشد اقتصاد جهانی، اقتصاد فضایی رشد داشته، بیان کرد: باید هم اندیشی کنیم که این اقتصاد چیست و چگونه توانسته این میزان رشد کند.

 

براری با بیان اینکه یکی از پازل هایی اقتصاد فضا صنعت اطلاعات مکانی است، بیان کرد: آمادگی داریم این موضوعات در دانشگاه مورد نقد قرار گیرد، دانشگاه ها به دنبال سبدهای اقتصادی جدید می گردند و اقتصاد فضا یک سبد اقتصادی جدید است و آمادگی کمک به دانشجویان را داریم که به این سبد اقتصادی دانشجویان ورود پیدا کنند.

 

پایان پیام/587

منبع: شبستان

کلیدواژه: 13 آبان راهپیمایی 13 آبان ۱۳ آبان روز استکبار ستیزی نماز جمعه پدافند غیرعامل کانون های مساجد زائران پیاده حضرت رضا ع کاروان زائران پیاده ساخت و پرتاب ماهواره رئیس سازمان فضایی ایران پرتاب ماهواره پیام ماهواره پیام براری معاون وزیر ارتباطات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۹۸۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از سی‌جی‌تی‌ان، به گفته اداره هواشناسی چین، نخستین ماهواره این کشور دز حوزه اندازه گیری بارش که در مدار کم ارتفاع زمین مستقر شده، روز چهارشنبه رسماً مورد بهره برداری قرار گرفت.

ماهواره مذکور که با نام فنگیون۳جی شناخته می‌شود، آورییل سال گذشته به مدار پرتاب شد و هدف از ارسال آن تحقیقات اقلیم شناسی، بارش و پایش سیستماتیک بارش باران و وضعیت آب و هوا مطرح شد. این ماهواره می‌تواند اطلاعات ساختاری سه بعدی از بارش در مناطق با عرض‌های جغرافیایی متوسط ​​و پایین ارائه دهد.

پرتاب موفقیت‌آمیز این ماهواره، چین را به تنها کشوری تبدیل کرد که به طور همزمان چهار ماهواره هواشناسی غیرنظامی را در مدار نزدیک زمین، صبح، ظهر، بعدظهر و مسیر‌های شیبدار مداری را پوشش می‌دهد.

چن لین، معاون طراح سیستم زمینی این ماهواره در مصاحبه با گروه رسانه‌ای چین گفت: مشاهده جهانی بارش، به ویژه مشاهده ساختار سه بعدی، همیشه یک مشکل دشوار در تشخیص هواشناسی بوده که اکنون این معضل با ارسال ماهواره اندازه‌گیری بارش برطرف شده است.

این ماهواره شش ماه پیش، در اکتبر سال گذشته میلادی عملیات آزمایشی خود را به پایان رساند. به گفته دانشمندان، در طول عملیات آزمایشی، سیستم ماهواره به طور پایدار فعال بوده و سکوی ماهواره، بار حمل و نقل و اندازه گیری و کنترل ماهواره همگی در شرایط عادی خود قرار داشتند و چهار شاخص ارزیابی، یعنی دریافت داده‌ها، پردازش داده‌ها، توزیع محصول و بایگانی داده‌ها، همه استاندارد‌ها را به طور کامل اجرا کرده‌اند.

به گفته چین، ماهواره مذکور نه تنها پشتیبانی قوی و قدرتمندی برای تضمین خدمات آب و هوا و رویداد‌های دیگر ارائه کرده، بلکه برای نظارت بر بلایای جهانی مانند سیل در پاکستان، بارندگی شدید در برزیل و حتی بارندگی‌سیل‌آسای اخیر یمن کاربرد داشته است.

 این ماهواره و سایر ماهواره‌های با این مشخصه و به طورکلی سیستم ماهواره هواشناسی فنگیون، به طور مستقل توسط چین توسعه یافته و از زمان پرتاب نهستین ماهواره هواشناسی در سال ۱۹۸۸، در مجموع ۲۱ ماهواره هواشناسی فنگیون از دو نسل و چهار نوع با موفقیت ارسال شده است که هنوز ۹ فروند از آنها در مدار هستند.

برهمین اساس، با سال‌ها تلاش، ماهواره‌های هواشناسی فنگیون به سطح پیشرفته بین المللی رسیده‌اند و برخی از فناوری‌های آنها در جهان پیشرو هستند.

چین درواقع نخستین ماهواره اندازه گیری باران را به عنوان بخشی ازفعالیت در حوزه سیستم ماهواره‌های پایش به مدار زمین ارسال کرده و این ماهواره با استفاده از دو تکنولوژی اصلی که در آن به کار گرفته شده می‌تواند دفتی که برای سنجش میزان بارش باران احتیاج دارد را تامین و رقم آن را ارائه کند. استفاده از تکنولوژی‌های راداری امکان اندازه گیری مستقل از فصل، نوع باران و نوع بافت زمین را فراهم می‌کند.

این ماهواره طی مدتی که در مدار کم‌ارتفاع زمین مسنقر است، داده‌های مرتبط با باران را طی مجموعه‌ای پایدار از برنامه‌های ماهواره‌های ارتباطی و تکامل تصویرسازی زمین ارائه می‌دهد. این اطلاعات در شناسایی و پیش بینی سیلاب، خشکسالی‌ها و دیگر آسیب‌های زیست محیطی که مربوط به باران هستند، بسیار موثر است و اهمیت دارند. چین با ارتقاء روش‌های اندازه گیری باران و توسعه فناوری‌های مرتبط، چین به دنبال بهبود عملکرد پیش بینی باران و افزایش کارایی منابع آبی است و بدین طریق یک قدم مهم در توسعه فضای ماهواره‌ای و پیشرفت‌های علمی و فناوری خود در زمینه اندازه گیری و پیش بینی باران برداشته است. این اقدام نشان از تعهد چین به حفظ محیط زیست و توسعه پایدار است و می‌توان از آن برای جامعه بین‌المللی نمونه‌ای از همکاری و تعهد به مقوله محیط زیست و تغییرات آب یاد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حمل‌ و‌ نقل در ناوگان فناوری
  • آغاز فعالیت نخستین ماهواره اندازه‌گیری باران
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضایی منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • زارع‌پور: دنبال تبدیل شدن به قطب فضای منطقه هستیم / ایران توانایی ساخت ماهواره‌های کوچک زیر ۱۰۰ کیلوگرم را دارد+ فیلم
  • ناسا از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری زمین، پیام دریافت کرد!
  • ارتباط بلوتوثی با فضا برقرار شد
  • «بویینگ» و «ناسا» فضاپیمایی جدید پرتاب خواهند کرد
  • ایستگاه‌های زمینی؛ کلید توسعه فضایی ایران
  • پاکسازی زباله‌های فضایی با کمک فناوری ژاپنی
  • موشک با سوخت موم شمع به مدار رفت