Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، «سید رسول موسوی» مدیرکل جنوب آسیای وزارت خارجه، در نشست بررسی تحولات افغانستان که در محل شورای راهبردی روابط خارجی برگزار شد، عنوان کرد: «نقش‌آفرینی جمهوری اسلامی ایران در پرونده افغانستان کاملا مشخص است. ما بارها اعلام کردیم که در مذاکراتی که دولت افغانستان شرکت نداشته باشد، شرکت نخواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا کنفرانس توسط آمریکا، روسیه، چین و پاکستان برگزار شده که ایران در آن حضور نداشته و حتی روسیه اعلام کرده بود که ما تا دقایق آخر فکر می کردیم که ایران حاضر خواهد شد که البته هیچ نماینده ای از جمهوری اسلامی در آن شرکت نکرده است. از این منظر باید بگویم که در جایی که دولت افغانستان حضور نداشته باشد، ما عملا حضور نداریم.»

وی ادامه داد: «نقد اساسی ما به مذاکرات افغانستان معطوف به رهبری خلیل‌زاد در این پرونده بود. زمانی که دونالد ترامپ مذاکرات را متوقف کرد، خلیل‌زاد هم تمام روند را کنار گذاشت. اما شاهد آن هستیم که حرکت جدید از سوی وی در بروکسل مجددا شروع شده است. آن چه در بروکسل و مسکو به دست آمده نشان می‌دهد که جامعه جهانی به یک مانیفست واحد و جدید در مورد افغانستان رسیده است در مقابل روسیه از ایران خواسته تا وارد روند مذاکرات صلح افغانستان شود و مسائل در حال بررسی است.»

مدیرکل جنوب آسیای وزارت خارجه با اشاره به دو طرح پیش رو در مورد مذاکرات افغانستان گفت: «چارچوب طرح اول در بروکسل طراحی شده است و چارچوب طرح دوم توسط اشرف غنی، رئیس‌جمهوری افغانستان، در کابل طراحی شده است. در این میان باید بگویم که اشتباه طرح خلیل‌زاده این بود که اگر طرح صلح را به معنی پایان جنگ در نظر می‌گرفتیم، می‌بایست زمینه‌های جنگ مجدد را از بین می‌برد که از این منظر جمهوری اسلامی افغانستان را باید مولود کنفرانس بن بدانیم اما متاسفانه آنچه خلیل‌زاد در قطر انجام داد، باعث شد تا کنفرانس بن و پایه‌های آن تضیف شود. اما در نهایت روند دوحه و آنچه در مسکو اتفاق افتاد مورد حمایت‌های کشورها قرار گرفته است.»

وی افزود: «افغانستان سیستم و ساختار سیاسی و قوای مدرن دارد و از این منظر تمام حساب و کتاب‌های سیاسی در این کشور توسط خلیل‌زاد زیر سؤال رفت. روند خلیل‌زاد باعث شد تمام نهادهای قانونی، سیاسی و حتی قانون اساسی افغانستان زیر سؤال برود و قرار بر این بود تا یک سند به امضای طالبان و ایالات متحده برسد که خوشبختانه فعلا متوقف شده است.»

موسوی با اشاره به دو محور از مشکلات طرح مذاکراتی خلیل‌زاد تصریح کرد: «طرح خلیل‌زاد باعث شد مشروعیت نهادها جابه‌جا شود و به عبارت دیگر دولت و ساختار افغانستان مشروعیت‌زدایی را تجربه کرد. من معتقدم که مشروعیت دولت و ساختار افغانستان باید درون‌زا بوده و از داخل متولد شود و نباید چیزی جایگزین آن شود. مساله بعدی بحث احیای امارات اسلامی توسط طالبان بود که صراحتا نشان می‌دهد یک دوگانگی در این طرح وجود دارد و می‌تواند برای افغانستان بسیار خطرناک باشد، چرا که در متن توافق به عبارت امارات اسلامی ذکر شد و حتی قرار بود پس از امضای توافق آمریکا با طالبان قرارداد امنیتی کابل-واشنگتن لغو شود».

وی در پایان گفت: «مساله پنجم مشکل روند مذاکرات خلیل‌زاد، بحث جایگزینی داعش به جای طالبان بود. قرار بر این بود که این جایگزینی به صورت کاملا مشخص انجام شود به عبارت دیگر قرار بود زمانی که ایالات متحده و طالبان قرارداد صلح را امضا می‌کنند، مخالف جدیدی به نام داعش در افغانستان زمام امور میدانی را برعهده بگیرد که این می‌توانست برای امنیت منطقه و افغانستان خطرناک باشد. از این منظر مذاکرات مذکور را نمی‌توان مذاکرات صلح دانست».

منبع: ایلنا

کلیدواژه: افغانستان طالبان سید رسول موسوی زلمای خلیل زاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۱۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داعش در افغانستان از بین رفته است

وزارت دفاع طالبان اعلام کرد محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت در دیدار با هیات مالزیایی حضور فیزیکی گروه‌های «مخرب» به شمول داعش در افغانستان را رد کرده است.

این وزارت همچنین اعلام کرد هیئت مالزیایی شامل نمایندگان وزارت‌های خارجه، دفاع، داخله و نماینده ویژه نخست وزیر آن کشور وارد کابل شدند.

سرپرست وزارت دفاع حکومت سرپرست در این دیدار‌ها تاکید کرد به کسی اجازه نخواهد داد از خاک این‌ کشور تهدیدی به کشور‌های منطقه واقع گردد.

در این خبرنامه‌ به نقل از هیات مالزی آمده است که آنان با اشاره به همکاری‌های همه جانبه اطمینان دادند که آنچه که افغانستان را از نزدیک مشاهده نمودند به مسئولان آن کشور برسانند.

این در حالی است که برخی کشور‌های منطقه همواره از حضور و فعالیت گروه‌های تروریستی در افغانستان به ویژه داعش ابراز نگرانی کردند، ادعا‌هایی که همواره از سوی مقامات حکومت سرپرست رد و بی‌اساس خوانده شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • حضور هیات ایران در کنفرانس سالانه بین المجالس برای قدس در استانبول
  • صحبت‌های بی‌سابقه قالیباف درباره ماجرای ارز/ آغاز گشت ارشاد مسئولان توسط رادان
  • داعش در افغانستان از بین رفته است
  • ماجرای تصمیم دولت برای تغییر در نرخ پایه رقابت میلگرد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • جلسه ساماندهی و طرد اتباع غیر مجاز در سمنان
  • حضور پارک فناوری و نوآوری نفت در بزرگ‌ترین نمایشگاه صادراتی کشور
  • افزایش دوبرابری قراردادهای تجاری ایران در نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۴
  • ضرورت استقرار و استقلال تمام ادارات در خلیل‌آباد بعد از ۲۰ سال
  • رویکرد اردن به مساله فلسطین/ از همدلی مردم تا هم‌سویی دولت با غرب