Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرماندار اهواز یکی از مشکلات این شهرستان برای مقابله با سیل احتمالی را کمبود اعتبارات برای ترمیم سیل‌بندها دانست و گفت: حدود ۴۰ نقطه پرخطر در سواحل رودخانه‌های این شهرستان شناسایی شده که پیش از سیل احتمالی باید بازسازی شود.

جمال عالمی نیسی روز یکشنبه در حاشیه همایش تهدیدات نوین و پدافند غیرعامل، در تالار شهید علی جمالپور اهواز در گفت وگو با ایرنا، هدف از برگزاری این همایش را آموزش به تشکل های مردم نهاد، اعضای پارلمان بانوان و دهیاران بیان کرد و افزود: پدافند غیرعامل تاثیر بسیار بالایی بر کاهش آسیب پذیری اماکن حساس و حیاتی کشور دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه سیل اخیر بسیاری از مشکلات را در اهواز نمایان کرد، گفت: مشکلات سیل بندها و فاضلاب مهمترین تهدیدات اهواز در سیل بود.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه سه رودخانه کارون، کرخه و دز در شهرستان اهواز جریان دارند، مشکل اصلی کنونی، ترمیم و بازسازی سیل بندها به ویژه در بخش بامدژ، اسماعیلیه و الهایی است.

عالم نیسی با اشاره به آغاز ترمیم سیل بندها با وجود کمبود اعتبارات، افزود: ساخت سیل بند در طول همه رودخانه‌ها اعتبارات کلان نیاز دارد که در شرایط فعلی امکان تامین آن نیست، به همین دلیل نقاط پرخطر در اولویت کار قرار گرفته‌اند.

وی یکی دیگر از تهدیدات اهواز را سرریز فاضلاب بیان کرد و اضافه کرد: در زمان سیلاب یکی از مشکلات اهواز ریزش شبکه و سرریز فاضلاب در معابر بود و این خرابی‌ها باید تا زمان سیل احتمالی ترمیم شود.

فرماندار اهواز با اشاره به آبگرفتگی‌ معابر شهری در زمان بارندگی بیان کرد: آبگرفتگی معابر اهواز در زمان بارندگی مساله متفاوتی است و تا زمانی که طرح جمع‌آوری آب‌های سطحی اجرا نشود، این مشکل وجود خواهد داشت.

به گفته وی فاضلاب اهواز نیاز به یک طرح جامع دارد که بر اساس برآوردها ۴۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای آن نیاز است.

عالمی نیسی همچنین در این همایش با اشاره به تجربیات سیل اخیر گفت: در این حادثه به راحتی میدان میوه و تره بار اهواز به محاصره سیل درآمد و نمی دانستیم چه کاری باید انجام دهیم زیرا نیاز چهار میلیون نفر جمعیت خوزستان به میوه و تره بار، وابسته به این میدان بود، این در حالیست که باید در چهار نقطه شهر میادین میوه و تره بار پیش‌بینی می‌شد تا در زمان بحران با چنین مشکلی روبه رو نمی‌شدیم.

وی با اشاره به توفان‌های گرد و غبار در زمستان ۹۵ و قطع آب و برق و تلفن در اهواز و ۱۲ شهرستان دیگر خوزستان افزود: غفلت از اصول پدافند غیرعامل بود که باعث اختلال در این تاسیسات حساس شد.

عالمی نیسی اضافه کرد: وابستگی سیستم آب و مخابرات به برق باعث شده بود که با قطع برق همه خدمات مختل شو؛ این مساله تجربه‌ای شد تا تاسیسات تصفیه خانه‌های آب، مجهز به سیستم برق اضطراری شود.

وی در ادامه با اشاره به در پیش بودن انتخابات یازدهم مجلس شورای اسلامی گفت: حضور مردم در صحنه انتخابات، یکی از مصادیق پدافند غیرعامل است که بیشترین حفاظت را از نظام خواهد داشت.

ضرورت تقویت تاسیسات مخابراتی خوزستان

مدیرکل پدافند غیرعامل استانداری خوزستان نیز در این همایش، گفت: مصون سازی تاسیسات مخابراتی خوزستان از مهمترین اولویت های پدافند غیرعامل برای مقابله با حملات سایبری است.

سعید فیوضی با اشاره به هفته پدافند غیرعامل(هشتم تا ۱۴ آبان) بیان کرد:پدافند غیرعامل به کارگیری سلاح نیست، بلکه نوعی دفاع غیرمسلحانه و اقدام برای مقابله با تهدیدات نوین دشمن است به نحوی که کاهش آسیب پذیری و مصون سازی را دربرداشته باشد.

وی افزود: امروز دیگر دشمن از طریق سلاح نظامی تهدید نمی کند؛ مصادیق این تهدیدات نوین می تواند حملات سایبری باشد که به زیرساخت ها آسیب می رساند.

فیوضی آسیب پذیرترین حوزه را در کشور زیرساخت های نفت و انرژی دانست و بیان کرد: پدافندغیرعامل با افزایش ضریب ایمنی، مصون سازی و افزایش بازدارندگی، از خطرات پیشگیری و تهدیدات را کاهش می دهد.

وی با تاکید بر توسعه آموزش های پدافندغیرعامل افزود: پدافندغیرعامل در کشور در حدود ۱۵ سال است که موردتوجه قرار گرفته این در حالیست که در دنیا نزدیک به ۹۰ سال است که اجرا می شود، به همین دلیل نواقصی وجود دارد که باید برطرف شود.

فیوضی با اشاره به اهمیت سطح بندی مراکز مهم و حساس خوزستان در حوزه پدافندغیرعامل، گفت: تاسیسات مخابراتی خوزستان از موارد تاکید شده سازمان پدافندغیرعامل است که در مقابل حملات سایبری مصون سازی شود.

وی ادامه داد: در سیل اخیر و نیز توفان های گرد و غبار، آسیب پذیری در تاسیسات زیربنایی اعم از سیستم آب و برق مشاهده شد که باید به حداقل برسد.

فیوضی همچنین با اشاره به تهدیدات زیستی خوزستان بیان کرد: جهاد کشاورزی و علوم پزشکی تحقیقاتی در مورد تهدیداتی که در زمینه غذا و دام وجود دارد انجام می دهند که نتایج آن به اطلاع عمومی می رسد از جمله در جریان واردات ذرت های آلوده، از ورود آن به کشور جلوگیری شد.

در پی طغیان رودخانه های دز، کرخه و کارون در بهار امسال ، علاوه بر برخی نقاط جنوب غرب شهر اهواز، ۲۵ روستای این شهرستان نیز از این سیل متاثر شدند که ۱۳ روستا در منطقه بامدژ زیر آب رفت.

در این سیل حدود ۵۶ هزار میلیارد ریال به کل زیرساخت های اهواز از جمله کشاورزی ، برق، آب، تاسیسات شهری، فاضلاب، شیلات، نیشکر، و تاسیسات نفتی خسارت وارد شد.

به دلیل وقوع سیلاب، در مجموع یک هزار و ۷۲۴ واحد مسکونی در اهواز نیاز به تعمیر و ۴۴۵ واحد مسکونی دیگر باید دوباره احداث شوند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: سیل بند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۲۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد

رادیو ارتش اسرائیل اخیرا در گزارشی اعتراف کرد که در جریان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در اواسط ماه آوریل، سامانه های پدافند هوایی آمریکا نتوانستند علیه موشک های بالستیک ایران موفق عمل کنند.

به گزارش عصرایران، وبگاه " فلسطین کرونیکل" با انتشار گزارشی درباره این اعتراف رسانه های اسرائیلی نوشت: این امر منجر به این شده است که اسرائیل در واقع خود را مسئول سرنگونی بیشتر 300 پهپاد و موشک ایران که به سمت آنها شلیک شده است، نشان دهد.

بر اساس این گزارش: مدت کوتاهی پس از پایان حمله تلافی جویانه ایران به اسرائیل در 13 آوریل، تل آویو ادعای " رهگیری 99 درصدی" پرتابه های ایرانی را مطرح کرد و حتی نام ویژه ای را برای عملیات مشترک پدافند هوایی خود ایجاد کرد تا وضعیت را به یک پیروزی قهرمانانه برای خود تبدیل کند.

اما در عالم واقع عملیات وعده صادق چه ویژگی داشت؟ در واقع، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دسته‌هایی از پهپادها و موشک‌های قدیمی را با هدف دوگانه ایجاد یک وحشت بزرگ/حادثه بین‌المللی و همچنین مشغول و اشباع کردن واکنش پدافند هوایی اسرائیل شلیک کرد.

سپس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حدود 12 فروند موشک بالستیک مدرن شلیک کرد که اکثر آنها به اهداف خود اصابت کردند و به سایت‌هایی حمله کردند که به‌شدت محافظت‌شده‌ترین مکان ها نسبت به حمله موشک های بالستیک روی کره زمین محسوب می‌شوند.

بعدها، مقامات ناشناس آمریکایی و اسرائیلی اعتراف کردند که نرخ رهگیری 99 درصدی ادعایی ساختگی است و حتی اعتراف به اصابت حدود 12 موشک، این ادعای اولیه آنها را نقش بر آب کرد.

عملیات پدافند هوایی با استفاده از ائتلاف چندملیتی متشکل از نظامیان آمریکا، بریتانیا، فرانسه، اسرائیل، اردن و بر اساس برخی گزارش‌ها، عربستان سعودی و امارات متحده عربی (امارات متحده عربی) بیش از یک میلیارد دلار در آن چند ساعت عملیات ایران، خرج روی دست ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی گذاشت.

علاوه بر این ایران پیشتر به ائتلاف آنها 72 ساعت پیش اخطار حمله داد و از این رو آنها توانستند تمامی پدافند هوایی را در سراسر منطقه آماده کنند و ساعت ها برای مقابله با اهداف نسبتا کند حرکتی که ایران اعلام کرده بود با هر دسته جدید شلیک می شود، فرصت داشتند.

سامانه موشکی پاتریوت

بر اساس گزارش رسانه‌های اسرائیلی (رادیو ارتش اسرائیل)، سیستم دفاعی موشکی استاندارد RIM-161 آمریکا روی کشتی (SM-3) در رهگیری پرتابه‌های ایرانی متحمل شکست  75 درصدی شده و از 8 موشک شلیک شده آنها تنها 2 مورد به هدف اصابت کرده است. 

بلومبرگ اخیرا مقاله ای منتشر کرده است که در آن می گوید اسرائیل اکنون سیستم های موشکی پاتریوت را بازنشسته می کند.

با این حال، بر اساس تمامی گزارش‌های مربوط به عملیات پدافند هوایی که برای دفاع از اسرائیلی‌ها انجام شده است، اکثر پرتابه‌های ایرانی رهگیری شده توسط آمریکا سرنگون شده‌اند و موثرترین روش نه سامانه های پدافندی بلکه استفاده از جت‌های جنگنده بوده است.

علیرغم وجود هیچ مدرکی برای تایید ادعای آنها، ارتش اسرائیل اما ادعا می کند که جنگنده های آنها اکثر موشک های کروز ایران را ساقط کرده اند، که توسط منابعی که با  وبگاه "اینترسپت" مصاحبه کرده اند، این ادعای آنها رد شده است. 

اسرائیل از زمان جنگ اول خلیج فارس از سیستم موشکی پاتریوت آمریکا ناراضی بوده است.

در سال 1991، عراق موشک‌های اسکاد را به سمت اسرائیل و عربستان سعودی شلیک کرد. ایالات متحده و رسانه های آن مدعی شدند که سامانه موشکی پاتریوت 89 درصد از اسکادهای شلیک شده به سمت عربستان سعودی و 44 درصد از کلاهک های هدایت شده به سمت اسرائیلی ها را رهگیری کرده است. با این حال، ماه‌ها بعد حقیقت آشکار شد و اکنون پذیرفته شده است که عملکرد سیستم موشکی معروف پاتریوت این بود که تنها بین 1 تا صفر درصد از کل اسکادهای شلیک شده را سرنگون کرد.

به طور مشابه، گفته می شود که سیستم دفاع هوایی گنبد آهنین دارای نرخ رهگیری 85 درصدی است، حداقل این رقمی است که برای رهگیری راکت های فلسطینی پرتاب شده در طول جنگ 2014 علیه غزه ارائه شده است.

با این حال، طبق مطالعه ای که توسط "تئودور پستول" از دانشگاه MIT انجام شد، گنبد آهنین تنها حدود 5 درصد از پرتابه های شلیک شده در طول جنگ 2014 را رهگیری کرد.

در واقع، علیرغم تبلیغات زیاد درباره کارآیی سامانه‌های پدافند هوایی اسرائیل و آمریکا، اگر تعداد زیادی پرتابه به سمت هدفی شلیک شود، هیچ سیستم دفاعی روی کره زمین وجود ندارد که در مبارزه کامل با یک حمله بزرگ و متمرکز موفق باشد. 

 

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: نخستین تصاویر از اصابت موشک‌های ایرانی به اسرائیل (فیلم) حمله ایران به اسرائیل/ برآورد اولیه: 500 پهپاد و 220 موشک شلیک شده است/ پایگاه هوایی اسرائیل که کنسولگری ایران را زد، موشک باران شد/ بایدن از اسرائیل خواست به حمله ایران پاسخ ندهد جروزالم پست: موفقیت 25 درصدی سامانه های پدافندی آمریکا در رهگیری موشک های ایرانی

دیگر خبرها

  • آلمان سامانه پدافند هوایی اوکراین را تقویت می‌کند
  • فلسطین کرونیکل: پاتریوت آمریکا در برابر بالستیک ایرانی به هیچ کاری نیامد
  • هشدار فرماندار اهواز به مردم درپی رهاسازی آب سد دز
  • شهروندان از تردد و توقف در حریم رودخانه ها خودداری کنند
  • بهورزان دیده بانان عرصه سلامت هستند
  • سیل بند کرخه شکست
  • پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • پنتاگون پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند
  • عملیات ترمیم سیل بند کرخه آغاز شد
  • حمله یک پهپاد انتحاری اوکراینی به حامل موشک یدکی برای سامانه پدافند هوایی بوک روس ها (فیلم)