Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@18:42:33 GMT

تروریسم با مرگ یک نفر از بین نمی‌رود

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۷۶۷۳۰

تروریسم با مرگ یک نفر از بین نمی‌رود

ایسنا/خراسان رضوی استاد علوم سیاسی دانشگاه فردوسی گفت: داعش با ازدست دادن قلمرو سرزمینی خود شکست خورده‌بود و مرگ بغدادی نیز ضربه‌ای مهلک به آن زد اما این به معنای پایان تروریسم نیست.

دکتر محمد تقوی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به مرگ ابوبکرالبغدادی اظهار کرد: مرگ رهبر کاریزماتیک و قدرتمند داعش مانند ضربه نهایی عمل کرد اما شکست داعش از زمانی شروع شد که متصرفات خود را به ویژه در موصل و تکریت از دست داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: در این مورد نباید به دنبال سناریونویسی و احتمالات بود. آن چیز  که مشخص است شکست داعش است اما برای مبارزه با تروریسم نباید به این اکتفا کرد. شاید داعش دیگر نابود شده ‌باشد اما باید به ریشه‌های تروریسم توجه کرد.

عضو هیات علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی در مورد ریشه‌های تروریسم در منطقه بیان کرد: تروریسم هم ریشه‌های خارجی و هم ریشه‌های داخلی دارد. انفعال دولتمردان منطقه در مقابل کشورهای غربی و خشمگینی مردم از نفوذ آن کشورها از جمله ریشه‌های خارجی است. یکی از مهم‌ترین نمونه‌ها مسئله‌ فلسطین است. بسیاری از کشورهای منطقه به مقابله با اسراییل برنخاستند و از فلسطین حمایت نکردند. این مسئله خشم تعداد زیادی از مردم را برانگیخت.

تقوی افزود: در بحث داخلی نیز بسیاری از دولت‌های منطقه در تامین امنیت، رفاه و آسایش کشور خود ناتوان بودند و حتی نتوانستند آب و برق و تلفن را تامین کنند. نارضایتی مردم باعث آشوب و ناامنی شد. در نتیجه گروه‌های تروریستی رشد کردند و حتی آن نظم و انظباط ناموجود را پدید آوردند.

وی در خصوص آینده تروریسم تاکید کرد: تروریسم هیچ‌گاه از بین نمی‌رود اما کاهش پیدا می‌کند، تروریسم همه‌جا حتی در اروپا و آمریکا ولو با درجات کمتر وجود دارد. القاعده و داعش شکست خوردند اما ممکن است در آینده گروهی دیگر پیدا شود، باید با ریشه‌های تروریسم مبارزه کرد.

این استاد مطالعات منطقه‌ای درباره اینکه چرا طالبان به سرنوشت داعش و القاعده دچار نمی‌شود، تصریح کرد: طالبان یک فرق اساسی با این دو گروه دارد و آن محدودیت جغرافیایی آن است. طالبان در افغانستان و پاکستان و گاهی در بخش هایی از حاشیه خلیج فارس عمل می‌کند اما داعش و القاعده جهان شمول عمل می‌کردند. این دو گروه عملیات زیادی را در آمریکا و اروپا انجام دادند و دست‌کم به صورت رسمی همه کشورها با آنان مبارزه کردند اما طالبان حتی به دلیل نظم و سیستم قضایی ای که ایجاد کرده‌بود مورد استقبال تعداد زیادی از مردم افغانستان قرار گرفته بود.

تقوی در خصوص برخی گمانه‌ها مبنی بر این‌که داعش و القاعده ساخته آمریکا است و وقتی تاریخ مصرفشان تمام شد، آمریکا به آنان پایان داد، گفت: به نظر من این گمانی غلط است. یقینا همه گروه‌ها تروریستی در برهه‌ای مورد حمایت برخی از کشورها بودند. مثلا آمریکا برای مقابله با نفوذ شوروی در افغانستان، مجاهدان آن کشور را حمایت کرد یا همین داعش از سوی ترکیه و عربستان شاید کمک‌هایی دریافت کرده اما به هیچ عنوان نمی‌توان گفت که این گروه‌ها تماما ساخته و پرداخته آمریکا یا هر کشور دیگری باشد.

وی ادامه داد: هیچ تروریسمی به ابعاد تروریسم القاعده و داعش نمی‌رسد، القاعده بزرگ‌ترین حمله تروریستی جهان را در آمریکا انجام داده و داعش نیز از حیث تعداد، بیشترین عملیات تروریستی را داشته است. این دو گروه در بسیاری از کشور ها عملیات انجام داده‌اند. حتی داعش از سوی بسیاری از گروه‌های تروریستی دیگرمانند الشباب و بوکوحرام اعلام وفاداری دریافت کرد، بنابراین نمی‌توان این‌ها را حاصل توطئه دانست.

این تحلیل‌گر مسائل بین‌الملل درباره تاثیر کشتن بغدادی بر آینده ترامپ اظهار کرد: این مساله در کوتاه‌مدت شاید بر فرایند استیضاح وی اثر بگذارد اما در بلندمدت باید توجه داشت انتخابات در آمریکا بیش از آن‌که تحت تاثیر مسائل خارجی باشد، تحت تاثیر مسائل داخلی است، در انتخابات، مسائل اقتصادی و اجتماعی مانند حل مشکلات بیکاری، تورم و بدهی‌های دولت رای بیشتری را برای ترامپ جمع می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی سیاسی داعش ابوبکربغدادی پایان داعش تروريسم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۶۷۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه

سیاست های ابهام برانگیز و دوپهلوی آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، به نقل از پایگاه خبری الجزیره، «صالحه علام»، نویسنده و پژوهشگر مسائل ترکیه در یادداشتی از سنگ اندازی آمریکا در توافق راهبردی عراق و ترکیه پرده برداشت.

روز دوشنبه سوم اردیبهشت ماه، محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق پس از بازگشت از آمریکا، میزبان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه بود. در این سفر، 26 توافقنامه در زمینه های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و توریستی به امضا رسید. پنج توافقنامه از 26 توافقنامه امضا شده، روابط راهبردی، همکاری بر سر مسائل نظامی، امنیتی، مبارزه با تروریسم و ساخت ابزارآلات جنگی را در بر می‌گیرد.

مذاکرات ترکیه و آمریکا

آمریکا در مذاکرات اخیر با مقامات امنیتی و دیپلماتیک ترکیه پیشنهاد مقابله مستقیم و غیرمستقیم با گروه‌های تروریستی مشترک (داعش و پ ک ک) را مطرح کرد. این پیشنهاد با مخالفت قاطع ترکیه روبرو شد.

آنکارا اعلام کرده همکاری با یک سازمان تروریستی برای مبارزه با یک سازمان تروریستی دیگر و یا همکاری موردی کشورهای هم‌پیمان با سازمان‌های تروریستی را نمی‌پذیرد. تضاد شدید میان آنکارا و پ.ک.ک که سال‌هاست جنگ شدیدی علیه ترکیه را از درون اردوگاه‌هایش در سوریه و عراق اداره می‌کند، باعث شده آنکارا استدلال‌های آمریکا را نپذیرد.

توافقات امنیتی و نظامی عراق و ترکیه نگرانی گروه‌های مختلف کردی از جمله گروه تروریستی پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق (ی.پ.گ) را برانگیخته و باعث شده آمریکا نیز برای جلوگیری از مقابله جدی با این گروه ها به میدان بیاید. با این وجود آمریکا نگران پیامدهای احتمالی همکاری نظامی و امنیتی میان بغداد و آنکارا است که می‌تواند به حضور ی.پ.گ و پ.ک.ک در مرزهای عراق، سوریه و ترکیه پایان دهد.

در بهمن ماه سال گذشته «یاشار گولر»، وزیر دفاع و «متین گوراک»، رئیس ستاد کل ارتش ترکیه در سفر به بغداد، موفق به کسب رضایت مسئولان عراقی در رابطه با اعلام منع فعالیت پ.ک.ک در مرزهای عراق شدند. به همین دلیل روابط عراق و ترکیه از منظر امنیتی و نظامی بهبود یافت.

بنا بر ادعای رسانه های ترکیه، مطابق توافق دو کشور، به زودی عملیات نظامی به رهبری نیروهای نظامی ترکیه در عمق 30 الی 40 کیلومتری خاک عراق علیه نیروهای تروریستی مخالف دولت ترکیه آغاز خواهد شد؛ این موضوع مخالفت شدید آمریکایی ها را به همراه داشته است.

نگاهی به توافق‌های جدید بین ترکیه و عراق

دلایلی که بایدن حاضر نشد با اردوغان دیدار کند

 

در همین راستا آنکارا اخیراً ابتکار جدیدی را آغاز کرده که عبارت از حل و فصل کردن پرونده تروریسم بدون مداخله واشنگتن است. سیاست دو پهلو و ابهام برانگیز آمریکا علیه گروه‌های تروریستی در سال‌های اخیر به ترکیه انگیزه داده تا با نادیده گرفتن آمریکا، به اقناع بغداد برای همکاری در این زمینه بپردازد. به نظر می‌رسد این تحولات سرآغاز تغییراتی مهم در سیاست های کشورهای عراق، سوریه و ترکیه در قبال گروه‌های کُردی فعال در این سه کشور خواهد بود.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • هشدار احمد مسعود درباره احتمال حمله تروریستی از خاک افغانستان به آمریکا و اروپا
  • ترور برای بقا
  • دیدار نمایندگان فتح و حماس در چین/ پیشرفت مذاکرات مثبت بود
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • سپاه بزرگ‌ترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست
  • پرفورمنس خروش ملت‌ها در حمایت از اعتراضات دانشجویان آمریکا
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است
  • داعش جام جهانی ورزشی را تهدید کرد + تصویر