Web Analytics Made Easy - Statcounter

جشن «آزادی از اشغال» که در تقویم ملی روسیه تعطیل رسمی به حساب می‌آید با برگزاری جشنواره های خیابانی در مسکو و سایر شهرهای روسیه همراه است.

ارتش متحد لهستان و لیتوانی سال 1610میلادی مسکو را تصرف و کاخ کرملین را در اختیار گرفت تا اینکه چهارم نوامبر 1612 مردم روسیه، آنها را شکست داده و از روسیه بیرون کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس اسناد و نوشته‌های تاریخی، جنگاور بزرگی به نام «کوزما مینین» از منطقه «نیژنی نووگراد» پس از اطلاع از نارضایتی گسترده مردم از اشغال روسیه توسط لهستان، شروع به سازماندهی هزاران نیروی داوطلب و دریافت کمک‌ از شاهزادگان آن زمان روسیه به نام «پوژارسکی» کرد و به جنگ با ارتش قدرتمند آن زمان لهستان و لیتوانی رفت و آنان را وادار به ترک روسیه کرد به نظر می‌رسد این پیشنه تاریخی درکنار چند رخداد تاریخی دیگر تا امروز بر روابط روسیه با لهستان و لیتوانی سایه افکنده است.

آنچه جالب توجه است اینکه یک سال پس از این پیروزی و اخراج لهستانی ها از روسیه توسط نیروهای مردمی، بزرگان در روسیه آن زمان گردهم آمدند و تصمیم گرفتند یک نفر را به عنوان تزار انتخاب کنند تا برآنان حکومت کند.

سال 1613 میلادی قرئه به نام «میخاییل رومانوف» افتاد تا به عنوان اولین تزار از سلسله رومانوف‌ها بر صندلی قدرت در کلیسای ارتدوکس بنشیند و روسیه برای چهار قرن به برترین قدرت نظامی جهان تا پیش از قدرت گرفتن آمریکا تبدیل شود.
روس‌ها معتقدند با اخراج لهستانی‌ها از مسکو، دوران مشکلات یا تاریک تاریخ روسیه پایان یافت و با اعلام مجمع زمسکی متشکل از درباریان و بزرگان مسکو، میخاییل رومانوف، نخستین تزار از دودمان رومانوف ها بر تخت سلطنت نشست.
سال‌ها پس از این واقعه، مجسمه‌های بزرگی از دو فرمانده اصلی عملیات پایان اشغال روسیه به نام‌های «کوزما مینین» و «دمیتری پاژارسکی» در مقابل کلیسای «سنت‌باسیل» که به نماد روسیه در شمال میدان سرخ تبدیل شده، ساخته شد.

نخستین تزار روسیه (رومانوف) چهارم نوامبر را روز جشن آزادسازی مسکو اعلام کرد و الکساندر تزار بعدی آن را به جشنی دولتی و رسمی تبدیل کرد با این وجود پس از انقلاب کمونیستی و تبدیل روسیه به اتحاد جماهیر شوروی که با دین سر جنگ داشت، این روز که توسط تزارهای به اصطلاح متدین مسیحی انتخاب شده بود دیگر جایی در تقویم رسمی نداشت و جشنی هم برای آن گرفته نمی‌شد.

با روی کار آمدن روسیه نوین، دولت این کشور در سال 2005 تصمیم گرفت جشن‌ خودجوش چهارم نوامبر را به عنوان روز وحدت ملی تعطیل رسمی اعلام کند.
پس از این تصمیم سالروز پیروزی انقلاب اکتبر روسیه (هفتم نوامبر براساس تقویم جدید) و روز شکل‌گیری اتحاد جماهیر شوروی از فهرست تعطیلات رسمی حذف شد.
تا پیش از سال 2005 و تعیین روز رسمی وحدت ملی، در سالروز انقلاب بلشویکی دهها هزار نفر در تظاهرات کمونیست‌ها شرکت می‌کردند که هر سال از تعداد آنان کاسته شد تا اینکه حزب کمونیسم تصمیم گرفت دیگر آن را برگزار نکند.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وحدت ملی مسکو روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۷۸۶۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم

معاون وزارت دفاع لهستان پس از کشمش‌های فراوان در زمینه استقرار سلاح‌های هسته‌ای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاک این کشور، از آمادگی ورشو برای اجرای این طرح خبر داد.

به گزارش مشرق، پاول زالوسکی روز سه‌شنبه گفت که کشورش درخواستی برای مشارکت در طرح به اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو ارائه کرده و از آن خارج نشده است.

وی با بیان اینکه این موضوع باید با شرکای غربی مورد بحث قرار گیرد، اضافه کرد: ما در مورد برنامه‌ای به نام اشتراک‌گذاری هسته‌ای صحبت می‌کنیم. این یک برنامه ناتو است، اما تصمیم گیری و کنترل کامل استفاده از سلاح‌های هسته‌ای، که مثلاً ممکن است در لهستان مستقر شود، توسط آمریکایی‌ها گرفته می‌شود.

بر اساس این گزارش، بلژیک، ایتالیا، آلمان و لهستان برای شرکت در این برنامه اعلام آمادگی کرده‌اند.

برنامه اشتراک هسته‌ای به ایالات متحده اجازه می‌دهد تا سلاح‌های هسته‌ای خود را در کشورهای عضو ناتو بدون آنکه آنها اختیار استفاده از آنها را داشته باشند، مستقر کند.

آندری دودا رئیس‌جمهوری لهستان چندی پیش پس از صدور بیانیه آمادگی این کشور برای میزبانی از سلاح‌های هسته ای، بیانیه دیگری صادر و اعلام کرد که هنوز تصمیم رسمی در این مورد گرفته نشده است.

همه این اظهارات در حالی است که دونالد تاسک، نخست وزیر لهستان اعلام کرده است که به دنبال دیدار با رئیس جمهوری است تا بفهمد چه چیزی او را بر آن داشته تا امکان اشتراک هسته‌ای را پیشنهاد دهد.

معاون وزیر دفاع لهستان نیز در عین حال از طرح موضوع استقرار هسته‌ای در محافل داخلی این کشور که توسط رئیس‌جمهوری لهستان ارایه شده، انتقاد و تاکید دارد که باید به جای آن با شرکای غربی گفت وگو شود.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • ایران و روسیه در حوزه دفاتر اسناد رسمی تفاهم نامه امضا کردند
  • نمایش تسلیحات غنیمتی روس ها در «پارک پیروزی» مسکو | ویدئو
  • آمریکا ۸۱ فروند بمب‌افکن اسقاط برای کی‌یف خرید؛ اهداف پنهان واشنگتن زیر ذره‌بین رسانه‌ها
  • ربات‌های تلگرامی آژانس جاسوسی اوکراین مسدود شد
  • پشت‌ پرده مذاکرات مسکو و کی یف / توافق روسیه و اوکراین چطور از دست رفت؟
  • اعلام وضعیت قرمز و وخیم جنگی در جبهه شرقی اوکراین/حمله پهپادی اوکراین به تاسیسات نفتی روسیه
  • رونمایی از جوان ایرانی در لیگ روسیه
  • مسکو: روسیه «نووباخموتوکا» را آزاد کرد/ دفع ۱۳ ضدحمله اوکراینی‌ها
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک