Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر اسبق راه و شهرسازی با بیان اینکه سر سفره مسکن مهر نشسته اند و از آن انتقاد می‌شود گفت: وزیر فعلی راه و شهرسازی وارث پروژه‌ای هستند که ۵ سال خوابیده بود. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، شب گذشته رادیو اقتصاد با برگزاری یک گفتگوی تلفنی سعی کرد تا مشکلات و معایب مسکن مهر و طرح اقدام ملی مسکن را بررسی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رادیو اقتصاد از محمد اسلامی وزیر راه و شهرسازی، علی نیکزاد وزیر اسبق راه و شهرسازی و عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی دعوت کرده بود تا در این برنامه حضور یابند که از میان این سه نفر فقط آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی حاضر به گفت و گوی تلفنی با این برنامه نشد.

علی نیکزاد در ابتدای این برنامه درباره اقدامات دولت نهم و دهم در بخش مسکن مهر و اقدامات دولت یازدهم و دوازدهم در خصوص طرح اقدام ملی و اینکه چگونه باید مردم صاحب مسکن شوند و دولت‌ها چه باید بکنند، گفت: باید بگویم که زمانی گفته می‌شد که تمام مشکلات به خاطر نقدینگی است که مسکن مهر پمپاژ کرد.

* روند رشد نقدینگی در دولت‌های مختلف

وی افزود: آیت‌الله هاشمی رفسنجانی کشور را با ۱۸۸۰ میلیارد تومان نقدینگی تحویل گرفت و با ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی تحویل دولت خاتمی داد. دولت خاتمی با ۱۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی دولت را تحویل گرفت و با ۹۲ هزار میلیارد تومان تحویل دولت احمدی‌نژاد داد و دولت احمدی‌نژاد هم با ۴۹۲ هزار میلیارد تومان تحویل روحانی داد. عملا وقتی این موارد تقسیم می‌شود می‌بینید که هاشمی ۷.۱ برابر، خاتمی با ۶.۸ برابر، احمدی‌نژاد با ۵.۴ برابر نقدینگی را مدیریت کردند و کمترین رشد مربوط به دولت احمدی‌نژاد بود، اما در حال حاضر نقدینگی از ۲ هزار هزار میلیارد تومان عبور کرده است.

نیکزاد تاکید کرد:سؤال بنده این است که برخی‌ها به دولت نهم و دهم تهمت می‌زدند حال چرا حاضر نمی‌شوند و توضیح نمی‌دهند که الان مسکن مهر وجود ندارد و این ۲ هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی به کجا رفته است؟ اما باید بگویم که با ۵۰ هزار میلیارد تومان و رشد نقدینگی حداقل برای ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار خانوار ایرانی مسکن احداث شده است.

* پاسخ به جانمایی بد مسکن مهر

وزیر اسبق راه و شهرسازی در پاسخ به این سؤال که اسلامی وزیر راه و شهرسازی اشاره کردند به موضوع مسکن مهر که آن‌هایی که فاقد متقاضی هستند و واحد‌هایی که طرح دعوی در دستگاه قضایی شده و ضعف‌هایی را مطرح کردند که اگر مسکن مهر مشارکتی احداث می‌شد پیمانکاران به دلیل افزایش تورم و شرایط مختلف کار را زمین نمی‌گذاشتند و همچنین بحث جانمایی را یکی از ایرادات مسکن مهر عنوان کرده گفت: کشور با کار انقلابی اداره می‌شود نه با ایده پردازی بنابراین باید آستین‌ها را بالا زد و کشور را ساخت.

وی با بیان اینکه باید اذعان کرد که در یک سال گذشته و با آمدن وزیر جدید راه و شهرسازی کار‌ها با سرعت بهتری به پیش می‌رود افزود: حداقل کاری که در این مدت کوتاه وزیر راه و شهرسازی انجام داد طرح اقدام ملی مسکن بود، اما اینکه اعلام شد ۸۶ هزار واحد مسکونی مهر مشکل دارد قبول، اما این عدد تنها ۲ درصد طرح مسکن مهر است، اما وزیر راه و شهرسازی وارث یک پروژه‌ای شد که ۵ سال خوابیده بود.

نیکزاد گفت: روز اول که ما وزارتخانه را تحویل می‌گرفتیم اعلام کردیم با توجه به تحریم‌ها ما به یک مشکلی برمی‌خوریم و آن این بود که مصالح ساختمانی و قیمت‌ها بالا رفته بود و دوم متقاضیان توانایی تامین آورده دوباره را نداشتند؛ بنابراین راه حل ساده‌ای را پیشنهاد کردم و آن این بود که ۸ هزار میلیارد تومانی که از اقساط مسکن مهر بازگشته است به افزایش سقف وام اختصاص یابد.

وی ادامه داد: اعلام کردیم که سقف وام مسکن مهر را از ۲۵ میلیون تومان به ۴۰ میلیون تومان برسانیم و متقاضیانی هم که آورده نداشتند به جای اقساط ۲۷۰ هزار تومان اقساط ۴۰۰ هزار تومانی را پرداخت کنند لذا مشکل حل می‌شد، اما این موضوع را در شب انتخابات ریاست جمهوری اعلام کردند که سقف وام مسکن مهر را ۴۰ میلیون تومان خواهیم کرد.

نیکزاد افزود: در حال حاضر طرح اقدام ملی مسکن را قبول داریم و ستاد اجرایی فرمان امام هم وارد این طرح شده است و زمین را تامین کردیم و قیمت روز هم برای آن گذاشته و ۳ سال تنفس برای آن ایجاد کردیم و سه سال پول خود را سال اول ۲۰ درصد، سال دوم ۳۵ و سال سوم ۴۵ درصد بدون سود دریافت می‌کنیم.

وی افزود: اعتقاد ما این است که اگر می‌خواهیم کسانی که از نعمت مسکن در جمهوری اسلامی استفاده نکرده‌اند (زمین و تسهیلات) در طرح اقدام ملی مسکن وارد شوند و ثبت‌نام کنند.

* کاش کار مسکن زمین گذاشته نمی‌شد تا کشور به اینجا برسد

وی ادامه داد: طبق طرح جامع مسکن باید سالانه یک میلیون مسکن احداث شود، اما در حال حاضر ۱۳ میلیون حاشیه نشین داریم و سن ازدواج ۴ میلیون جوان نیز گذشته است؛ بنابراین استارت کار با طرح اقدام مسکن در حال انجام است، اما چون فردی که باید در این مناظره حضور می‌یافت حضور ندارد تاکید زیادی نمی‌کنیم، اما‌ای کاش کار زمین گذاشته نمی‌شد تا کار به اینجا نمی‌رسید.

وزیر اسبق راه و شهرسازی گفت: در مراسم معارفه وزیر راه و شهرسازی در مجلس اعلام شد که زمین رایگان و تسهیلات ارزان قیمت بدهیم در حالی که این موارد در مسکن مهر وجود داشت امید است که از تجربه ما هم برای طرح ملی مسکن استفاده شود و روزی به جایی برسیم که با ایده و اقدام انقلابی بتوانیم برای مردم مسکن بسازیم.

وی افزود: اگر ۵ سال مسکن به حال خود رها شود در اسلامشهر مدرسه‌ها سه شیفته می‌شوند و دلیل آن این است که مردمی که در تهران زندگی می‌کردند نتوانستند از عهده پرداخت اجاره بها بیایند و به شهر‌های حاشیه تهران مهاجرت می‌کنند.

*این‌ها سر سفره مسکن مهر نشسته‌اند

نیکزاد در پاسخ به این سؤال که قبول دارید که طرح اقدام ملی مسکن طرح خوبی است و آیا معتقد هستید که در این طرح نرخ سود بانکی با نرخ سود ۱۸ درصد در حال پرداخت است آیا این تسهیلات اگر با سود کمتری پرداخت می‌شود اثرگذاری بهتری نداشت؟ گفت: طرح اقدام ملی مسکن طرح خوبی است، اما باز هم می‌گویم که به هر حال همه این‌ها سر سفره مسکن مهر نشسته‌اند و وزیر راه و شهرسازی شاید دوست نداشته باشد علنا بگوید بنده می‌گویم که ۵ سال کار‌ها خوابیده بود.

وی افزود: در دولت نهم سعیدی‌کیا وزیر اسبق راه وشهرسازی جانمایی طرح را انجام داده بود و لایحه را به مجلس ارائه کرده بود. در سال ۸۸ برای حدود ۷۵ هزار واحد مسکونی فونداسیون ریخته شده بود، اما ما در طول ۴ سال یک میلیون و ۸۰۰ هزار واحد مسکونی را به مرحله افتتاح رساندیم.

وی تاکید کرد: سؤال این است که دولت یازدهم و دوازدهم نمی‌توانست ۱.۵ میلیون واحد باقیمانده را به پایان برساند؟

وی ادامه داد: در پردیس در حال حاضر روزی ۴ میلیارد تومان از فروش عرصه مسکن مهر درآمد ایجاد می‌شود که سالی ۱۴۶۰ میلیارد تومان می‌شود یعنی هر کجا که وزیر سابق راه و شهرسازی اجازه این کار را داده است بیش از ۱۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد فروش عرصه است.

وی ادامه داد:، اما اینکه گفته می‌شود مسکن مهر در بیابان ساخته شده است ما هر چقدر گشتیم این مورد را پیدا نکردیم.

نیکزاد با اشاره به اینکه با یک اقدام ملی مردم را صاحب مسکن کنیم گفت: از هم اکنون باید به فکر مستاجران در فصل نقل و انتقالات باشیم.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: رشد نقدینگی مسکن مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۱۱۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیات اجرایی پروژه کمربندی قلعه‌نو آغاز شد

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران با اشاره به معارضان پروژه کمربندی قلعه‌نو و موافقت نکردن مالکان گفت: تملک اراضی از طریق مراحل قضایی در حال انجام است و اجرای پروژه را آغاز کردیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، امیر حسین آزاددوار در رابطه با اجرای طرح کمربندی قلعه‌نو اظهار کرد: از حدود دو سال پیش طرح احداث کمربندی برای رفع ترافیک قلعه‌نو مطرح شد و قرار بود فقط مطالعه فنی و اجرای پروژه بر عهده اداره کل راه و شهرسازی باشد و تملک مسیر و اخذ استعلامات و مجوزها وظیفه ما نبود.

وی افزود: به ما اعلام شد که مشکلی بابت تملک وجود ندارد و بر همین اساس، فروردین ۱۴۰۲، این پروژه را کلنگ زنی کردیم اما متوجه شدیم مالکان زمین‌ها موافق نیستند و اگر می‌دانستیم معارضین رفع نشده است، کلنگ زنی نمی‌کردیم.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران ادامه داد: در آئین کلنگ‌زنی نیز مدیرکل وقت راه و شهرسازی گفته بود؛ اگر مشکلی بابت تملک نباشد اجرای طرح را یک ساله انجام می‌دهیم. اما مالکان مخالف بودند و به همین دلیل پروژه اجرا نشد.

آزاددوار تاکید کرد: طی یک سال گذشته بیش از ۲۰ جلسه با حضور متولیان امر برای رفع این مشکل برگزار شد و در نهایت قرار شد که بحث تملک را هم اداره کل راه و شهرسازی انجام دهد لذا از طریق حوزه حقوقی ورود کردیم.

وی با بیان اینکه مالکان را شناسایی کردیم، تصریح کرد: مالکان توافق نمی‌کردند و ناچار شدیم مسیر قضائی را طی کنیم که با همکاری دادستان مراحل قضائی انجام شد و اکنون در حال واریز مبالغ مالکان هستیم که تاکنون دو قطعه زمین آزاد شده و مجوز ماده ۲۳، استعلامات، مطالعات فنی و اقتصادی، مجوزهای حوزه پدافند غیرعامل و تاییدیه‌های محیط زیست گرفته شده و عملیات اجرایی پروژه را شروع کردیم.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران عنوان کرد: مسیرهای قضائی چون طولانی است احتمالاً سرعت انجام کار کُند باشد و کار به طور مرحله به مرحله در حال انجام است. اگر مشکل معارضین را نداشتیم طرح یک ساله انجام می‌شد اما با توجه به طی مسیر قضائی ممکن است حدود یک سال و نیم طول بکشد.

آزاددوار با اشاره به اینکه اعتبار مصوبه سفر ریاست جمهوری برای این طرح ۱۰۰ میلیارد تومان بود، اضافه کرد: برای اجرا و تملک کل پروژه اعتبار اولیه ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است اما هزینه‌ها بیشتر از این نیز خواهد شد و باید این اعتبارات از ظرفیت‌های ملی و استانی تأمین شود.

وی با اشاره به وضعیت ترافیک در قلعه‌نو، اضافه کرد: برای احداث کمربندی در این شهر باید خیلی زودتر اقدام می‌شد ولی به هر حال اجرای طرح شروع شد و با تکمیل آن، ترافیک در این منطقه رفع خواهد شد.

معاون مهندسی و ساخت اداره کل راه و شهرسازی استان تهران گفت: طول مسیر در حدود ۲ کیلومتر است که یک سری رمپ‌ها و برگشتی‌ها نیز به آن اضافه می‌شود و یک تقاطع در عشق آباد چالطرخان احداث خواهد شد که با احتساب این موارد طول اجرایی پروژه در حدود ۴ کیلومتر است.

به گزارش ایمنا، تردد روزانه هزاران خودرو در محور ری – ورامین که تنها راه مواصلاتی مردم شهرستان‌های ورامین، قرچک و پیشوا به پایتخت است، باعث ایجاد ترافیک در شهر قلعه‌نو می‌شود. بیست‌ونهم فروردین ۱۴۰۲، پروژه کمربندی قلعه‌نو کلنگ‌زنی شد و اکنون پس از یک سال، اجرای این طرح آغاز شده است.

شهر قلعه‌نو در شهرستان ری و در محور ری – ورامین قرار دارد.

کد خبر 751066

دیگر خبرها

  • شلختگی در شهرسازی کشور مشهود است/ تکلیفمان روشن نیست
  • نشست ایده پردازی ترویج گفتمان مقاومت در جامعه برگزار می‌شود
  • جزئیات ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور | تفاهم‌نامه جدید وزارت راه و نیروهای مسلح
  • عملیات اجرایی پروژه کمربندی قلعه‌نو آغاز شد
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور کلید خورد
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیرو‌های مسلح کشور
  • ساخت ۵۰۰ هزار واحد مسکونی برای نیروهای مسلح کشور
  • ادعای جنجالی علیه شهردار تهران؛ پرداخت ۲۵/۵ میلیارد تومانی کمک هزینه مسکن؟ +تصویر
  • انتقاد روسیه از مواضع نخست‌وزیر انگلیس نسبت به اوکراین
  • بر سر سفره بزرگ فقهی، کلامی و عقلی امام صادق (ع)نشسته‌ایم