Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-27@08:37:43 GMT

تمایل واردکنندگان به خرید ارز از صادرکنندگان

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۲۲۴۱

به گزارش اکوفارس، آخرین آمارهای ثبت شده در سامانه نیما حکایت از آن دارد که از اول فروردین ماه سال جاری تا به امروز دوشنبه، ۱۳ آبان ۹۸، مجموع معاملات فروش ارز صادراتی در سامانه نیما ۱۰ میلیارد و ۱۶۸ میلیون یورو بوده که در مقابل، مجموع معاملات خرید ارز بابت واردات نیز ۸ میلیارد و ۳۴۶ میلیون یورو بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس، بررسی‌های آماری در سامانه نیما حکایت از آن دارد که اکنون حدود ۲ میلیارد دلار مازاد ارزی در سامانه نیما وجود دارد که در واقع، سرریز ارزی است که صادرکنندگان به این سامانه فروخته‌اند. بر این اساس آنگونه که مقامات مسئول می‌گویند، ارز صادراتی به خوبی توانسته طی ماههای گذشته نیازهای وارداتی کشور را تامین کند و اکنون به غیر از ارزی که از سوی دولت به کالاهای اساسی برای واردات اختصاص می‌یابد، مابقی نیازهای ارزی کشور از محل صادرات تامین می‌شود.

محمد لاهوتی، عضو کمیته ارزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در رابطه با میزان ارزی که در سامانه نیما وارد شده است، می‌گوید: صادرکنندگان بر اساس آمارهای رسمی، بالغ بر ده میلیارد یورو ارز تحویل سامانه نیما داده اند که بر این اساس، به دلیل نزدیکی قیمت ارز بازار آزاد با سامانه نیما، بسیاری از واردکنندگان ترجیح می‌دهند که ارز خود را مستقیم از صادرکنندگان خریداری نمایند.

وی به این نکته هم اشاره می‌کند که برخی بروکراسی‌های موجود در سامانه نیما و معطلی که واردکنندگان بابت دریافت ارز دارند، سبب شده است تا روند کند پیش رود و بنابراین برای سرعت گرفتن کار، تمایل واردکنندگان به خرید ارز صادراتی است؛ ضمن اینکه نقل و انتقالات هم راحت تر صورت می‌گیرد.

در این میان، به هر حال همچنان سامانه نیما محلی برای تامین ارز مورد نیاز واردات کشور است و از این رو، بانک مرکزی هم با توجه به اولویت‌هایی که از سوی دستگاههای مسئول اعلام می‌شود، زمینه را برای تخصیص ارز مورد نیاز واردکنندگان فراهم می‌آورد.

* مهر

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۲۲۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نشست هم‌اندیشی تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت

در این همایش انسیه کتابچی در این نشست به موضوع کاهش تمایل به فرزندآوری در ایران پرداخت و با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حل این معضل، بر لزوم رفع موانع ذهنی در این زمینه تأکید کرد.

وی گفت: مشکلات اقتصادی، بهانه‌ای متداول در میان خانواده‌های ایرانی برای عدم تمایل به فرزندآوری بیشتر بوده و برای رفع این مشکل دولت مشوق‌های مختلف را ارائه می دهد.

کتابچی تصریح کرد: این مشوق‌ها که در سال گذشته شامل وام ۲۰۳ هزار میلیارد تومانی به خانواده‌ها می‌شد، به منظور حمایت از فرزندآوری و نشان دادن استقبال حاکمیت از این امر در نظر گرفته شده است.

 وی خاطرنشان کرد: صرف ارائه مشوق‌های اقتصادی، راه‌حل نهایی برای افزایش نرخ باروری نیست که اگر مسائل اقتصادی تنها دلیل عدم تمایل به فرزندآوری بود، مشوق‌های دولت تاکنون تاثیر خود را بر افزایش نرخ باروری نشان داده بودند.

معاون ستاد ملی جمعیت کشور در ادامه به تلاش‌های ستاد ملی جمعیت برای ارائه خدمات مناسب به خانواده‌ها در زمینه فرزندآوری اشاره کرد و بیان داشت: معتقدم مشوق‌ها علاوه بر اثر اقتصادی، می‌توانند تاثیر فرهنگی مثبتی نیز داشته باشند. به عنوان مثال، فراهم کردن تمهیدات لازم برای امنیت شغلی و تحصیلی بانوان شاغل یا دانشجو، می‌تواند انگیزه آنان را برای فرزندآوری افزایش دهد.

 کتابچی همچنین بر لزوم فرهنگ‌سازی در زمینه فرزندآوری تأکید کرد و گفت: این امر باید توسط افرادی انجام شود که به ضرورت افزایش جمعیت معتقد باشند.

 وی در این خصوص به نقش شهرداری‌ها در ارائه تخفیف به خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر اشاره کرد.

کتابچی در ادامه به موضوع ناباروری پرداخت و خواستار مطالبه‌گری برای ایجاد پروتکل واحد در جهت اجرای مرحله به مرحله درمان زوجین نابارور شد.

وی با بیان اینکه ناباروری نیازی به فرهنگ‌سازی ندارد، بر لزوم رویکرد علمی به این موضوع و بررسی مشکلات و سبک زندگی زوجین نابارور در کنار درمان آنها تأکید کرد.

معاون ستاد ملی جمعیت در خصوص نقش تسهیل‌گر جوانی جمعیت و فرزندآوری اشاره کرد: با توجه به تنوع مخاطبان، ارائه راه‌حل‌های متناسب با هر گروه، از جمله افراد تحصیل‌کرده، کم‌برخوردار، با گرایش‌های مذهبی و قومی متفاوت، ضروری است.

منبع: آستان نیوز

دیگر خبرها

  • اروز: اخبار فروش حواله خوردو جانبازان از اساس دروغ است!
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • زنجیره ارزش پسته باید با کمک تولیدکنندگان و صادرکنندگان تکمیل شود
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و آلومینیوم آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • نشست هم‌اندیشی تربیت تسهیل‌گر جوانی جمعیت
  • واردات سازهای لاکچری آزاد می‌شود؟
  • از سرگیری صادرات دام زنده مازاد در کشور
  • نوشاد و نیما عالمیان شانس المپیکی شدن دارند
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا
  • بلیط فروشی بازی تراکتور و ذوب‌آهن آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط ticket.tractor-club.com