Web Analytics Made Easy - Statcounter

از نگاه سفیر و سخنگوی سابق وزارت امور خارجه، در صورتی که وضعیت خوبی در بازی ایران و عراق حاکم نباشد، بیش از جمهوری اسلامی، عراقی‌ها از این موضوع متضرر خواهند شد.

حمیدرضا آصفی، دپیلمات سابق و عضو اسبق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال در گفت‌وگو با ایسنا، درباره میزبانی تیم ملی عراق از ایران در بصره علی رغم برخی ناآرامی‌ها در این کشور، گفت: این موضوع حداقل از دو منظر قابل بررسی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از منظر مسائل سیاسی، عراق یکی از کشورهایی است که بهترین روابط را با جمهوری اسلامی ایران دارد. این کشور یکی از همسایه قابل اعتماد ایران است و  دولت عراق در روابط با جمهوری اسلامی ایران، هرگونه تلاشی را انجام می‌دهد و تا جای ممکن، توانسته علیه آمریکا ایستادگی کند. از سوی دیگر مردم ایران و عراق نیز تاریخچه و ریشه قدیمی و مشترکی دارند. نه فقط اهل تشییع بلکه اهل سنت و همه همه مردم ایران و عراق تاریخ مشترکی با هم دارند.

وی با بیان اینکه طبیعی است ایران علاقه‌مند به میزبانی عراق از بازی تیم‌های ملی دو کشور است، تاکید کرد: با توجه به مسائل سیاسی، جمهوری اسلامی علاقه‌مند به برگزاری بازی در خاک عراق و در شهری با ضریب امنیت بالاست.

آصفی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، برگزاری یک مسابقه فوتبال در کشور عراق می‌تواند دسیسه‌های برخی کشورهای خارجی برای ناامن نشان دادن عراق را نقش بر آب کند. ایران به لحاظ سیاسی و همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی علاقه‌مند به برگزاری بازی در این کشور است.

عضو سابق هیات رئیسه فدراسیون فوتبال با اشاره به وضعیت امنیتی عراق گفت: یک موضوع دیگر هم بحث امنیت و چگونگی برگزاری مسابقه است. این بازی برای بازیکنان و تیم ملی فوتبال ایران مهم است و اگر خدای نکرده اتفاقی در این بازی بیفتد، اول از همه به ضرر عراق خواهد بود، چرا که آن‌ها میزبان بازی هستند.

آصفی با بیان اینکه با در نظر گرفتن مسائل سیاسی و امنیتی در عراق، باید امکان برگزاری بازی امن و ایمن در این کشور را نیز در نظر گرفت، افزود: باید عراقی‌ها شرایطی را فراهم کنند که اتفاقات بازی الزوراء و ذوب‌آهن تکرار نشود. باید در رابطه با این دیدار رایزنی جدی داشته باشیم و اطمینان لازم را از عراقی‌ها بگیریم.

وی تصریح کرد: اگر قرار است در عراق بازی کنیم، کنسولگری و سفارت ایران باید با مقامات عراقی درباره این دیدار صحبت کنند تا از ایجاد فضای امن اطمینان حاصل کنند و خدای نکرده اتفاقی رخ ندهد و تیم‌های ایران و عراق متضرر نشوند. لذا تاکید دارم که پیش از برگزاری این بازی باید اطمینان‌های لازم را گرفت و همه ابعاد برگزاری بازی را باید به دقت بررسی کرد.

آصفی در پاسخ به این سوال که ظاهرا فدراسیون فوتبال ایران درخواستی برای تغییر محل بازی نداده و این موضوع چگونه قابل بررسی است؟ گفت: به همین دلیل گفتم که مقامات سیاسی دو کشور باید با همدیگر درباره این بازی صحبت کنند. از طرفی اگر دولت عراق مخالف برگزاری بازی باشد، قطعا فدراسیون فوتبال این کشور هم خواهد پذیرفت.

وی درباره اینکه اگر با وجود اطمینان‌های طرف عراقی، شرایط امنیتی خوبی بر بازی حاکم نشود چه کار می‌توان کرد؟ گفت: نمی‌شود روی احتمالات تصمیم‌گیری کرد. برای انجام این بازی باید فقط با دولت عراق مذاکره کرد و اگر آنها از هر حیثی اطمینان‌های لازم را بدهند ما هم باید به آن‌ها اطمینان کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حميدرضا آصفي حمیدرضا آصفی فدراسيون فوتبال تيم ملي فوتبال ايران تیم ملی فوتبال عراق بازی ایران و عراق کنسولگری ایران در کربلا تظاهرات عراق حمله به کنسولگری ایران در بصره ریيس فدراسيون فوتبال ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۲۶۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت

رئیس کل گمرک ایران و حسن حمود حسانی مشاور وزارت مالیه و رئیس کل گمرک عراق ضمن توافقات جدید گمرکی میان دو کشور بر تسهیل تجارت تاکید کردند. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم،رئیس کل گمرک ایران و حسن حمود حسانی مشاور وزارت مالیه و رئیس کل گمرک عراق ضمن توافقات جدید گمرکی میان دو کشور بر تسهیل تجارت تاکید کردند.

رضوانی‌فر در این دیدار از مرزهای طولانی و همجواری 5 استان مهم هم مرز ایران با کشور عراق یاد کرد که اهمیت تجارت ایران با عراق را دوچندان کرده است و توسعه روابط و هماهنگی و همکاری عمیق‌تر و همه جانبه دو کشور را ضروری‌تر می‌کند.

وی افزود: ملاقات‌های منظم مرزی بین مدیران گمرکات مرزی دو کشور می‌تواند به اثربخشی این همکاری کمک کند.

رئیس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران با هدف تسهیل و توسعه تجارت برای تبادل اطلاعات گمرکی با گمرک عراق آمادگی کامل دارد.

وی ضمن اشاره به موقعیت ممتاز ایران در ترانزیت و عبور خارجی حدود 17 میلیون تن کالا از مسیر ایران در سال گذشته در زمینه کامیونی و ریلی، رتبه اول ایران در کارنه تیر در دنیا را یادآور شد و در خصوص‌ مبادله اطلاعات در راستای توسعه کارنه تیر و همچنین اجرای تیر الکترونیک در طرف عراقی اعلام آمادگی کرد.

رضوانی‌فر در ادامه اشتراک‌گذاری و هماهنگی در رویه‌ها و سیاست‌ها و اعمال شیوه‌های مشابه در مبادی مرزی مختلف و همچنین انطباق روزها و ساعات کاری گمرکات دو کشور را مفید و موجب تقویت تجارت و کاهش سردرگمی تجار و بازرگانان دو کشور دانست.

معاون وزیر اقتصاد در ادامه تسریع در اطلاع رسانی از تغییرات در رویه‌ها و مقررات گمرکی دو کشور را خواستار شد.

رضوانی فر با بیان اینکه سنگ بنای سیاست‌های گمرکی برای تسهیل و توسعه تجارت در سازمان جهانی گمرک نهاده می شود، اهمیت این سازمان را یادآور شد و همفکری‌ و رایزنی کشورهای مسلمان را در پیشبرد اهداف و منافع مشترک خواستار شد.

وی همچنین از همکاری گمرک عراق در برگزاری مراسم اربعین حسینی قدردانی کرد و خواستار تشکیل یک کارگروه مشترک بین دو کشور جهت روان‌سازی بیشتر امور گمرکی زائران شد.

در این دیدار حمود حسانی رئیس کل گمرک عراق، جمهوری اسلامی ایران را از جمله مهمترین شرکای تجاری عراق معرفی کرد و توسعه روابط تجاری دو کشور را از اولویت‌های کشورش برشمرد. 

وی با اظهار خرسندی از پیشبرد همکاری‌های گمرکی بین دو کشور، اظهار کرد:  موضوعات مشترک با استمرار در همفکری و تبادل نظر پیگیری شود.

رئیس کل گمرک عراق وعده داد هماهنگی بیشتر دولت متبوعش با دولت اقلیم کردستان عراق را به منظور اعمال وحدت رویه گمرکی در این دو منطقه پیگیری کند. 

وی همچنین از پدیده قاچاق سوخت در مبادی مرزی مشترک دو کشور اظهار تاسف کرد و افزود: گمرک عراق در رفع این معضل با طرف ایرانی همکاری خواهد کرد.

حمود حسانی ضمن اشاره به اهمیتی که کشورش در برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی قائل است، بر تصمیم کشورش در تسهیل انجام امور گمرکی زائران و تجهیزات و مواکب تاکید کرد.

بر اساس این گزارش مذاکره برای امضای موافقت‌نامه همکاری و کمک متقابل اداری در امور گمرکی بین دولت‌های دو کشور به منظور تسهیل در تبادل الکترونیکی اطلاعات گمرکی و ارائه تسهیلات در انجام رویه های گمرکی در مرزهای مشترک دو کشور، توافق بر امضای توافق‌نامه تسهیل ورود موقت وسایل نقلیه موتوری بین جمهوری اسلامی ایران و عراق، ایجاد تیر پارک اختصاصی در خارج از مرزهای گمرکی دو کشور به منظور پیشگیری از خطرات ناشی از توقف کامیون‌های حامل مواد سوختی در محدوده مرزی، همچنین استقرار نمایندگان سازمان‌های صدور مجوزهای ورود کالا از جمله استاندارد، واحدهای بهداشت و قرنطینه و سازمان‌های مرتبط در گمرکات مرزی عراق، از دیگر محورهای این دیدار عنوان شده است. 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • توافقات جدید گمرکی ایران و عراق برای تسهیل تجارت
  • فعالسازی خط مسافری دریایی خرمشهر به بصره
  • ارائه تسهیلات در مرزهای گمرکی/ روان سازی امور گمرکی زائران اربعین حسینی
  • دولت سیزدهم طلسم بهره‌برداری از خط ریلی شلمچه-بصره را می شکند؟
  • اطلاعیه جدید وزارت حمل و نقل عراق درباره انتقال مسافران از اروند رود
  • مذاکره با برزیل برای برگزاری دیدار تدارکاتی با فوتسال ایران
  • تبادل نظر ایران و عراق درباره برگزاری مراسم اربعین در مرز خسروی
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار