Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-01@14:15:23 GMT

جهانگیری: ثبات خوبی در اقتصاد کشور حاکم شده است

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۳۱۷۲

جهانگیری: ثبات خوبی در اقتصاد کشور حاکم شده است

اسحاق جهانگیری، صبح دوشنبه در مراسم گرامیداشت روز ملی بیمه سلامت در مرکز همایش‌های صدا و سیما، افزود: کشتار دانش آموزان در روز ۱۳ آبان سال ۵۷ در اوج روز‌های انقلاب اسلامی به دستور آمریکایی‌ها بود. آن‌ها فکر می‌کردند در ماه‌های آخر با خشونت بیشتر می‌توانند مانع پیروزی انقلاب شوند و در ۱۳ آبان سال ۵۸ دانشجویان لانه جاسوسی را اشتغال کردند و این حرکت تاثیرگذاری بود که اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: در ۱۳ آبان سال ۹۷ که ترامپ دستور بازگشت خیل شدید تحریم‌های آمریکا علیه ملت ایران را داد امروز یکسال از آن زمان می‌گذرد و این نشان دهنده این است که برای آمریکایی هم ۱۳ آبان مهم بوده و سعی کردند تحریم‌های جدید را طوری پیاده کنند که مقابله با ۱۳ آبان باشد.

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: مجلس روز ۱۳ آبان را برای ما روز ملی مبارزه با استکبار اعلام کرده که این روز، روز استقلال طلبی ملت ایران است.

جهانگیری با اشاره به طرح پوشش اجباری بیمه همگانی گفت: این موضوع اتفاق مهمی است که همه ملت ایران باید به آن توجه کنند و یکی از مهمترین رسالت‌های انبیا، اولیا و ائمه و یکی از آرمان‌های انقلاب اسلامی، امام و رهبر، استقلال عدالت در کشور است و هیچ آرمانی برای ما مهمتر از اجرای عدالت نیست و توسعه بدون عدالت، توسعه نیست و منجر به پیشرفت نخواهد شد.

وی افزود: نقش توسعه وقتی بیشتر می‌شود که همراه با عدالت باشد و عدالت به معنی فراهم شدن فرصت‌های برابر در زمینه‌های مختلف آموزشی، سیاسی و اجتماعی و سلامت برای مردم است.

معاون اول رئیس جمهور گفت: همه مردم باید از فرصت سیاسی برابر برخوردار باشند و نباید عده‌ای پشت فیلتر‌ها بمانند و عده‌ای بدون شایستگی مدارج را طی کنند؛ و عدالت سیاسی به این معنی است که فرصت سیاسی برابر برای آحاد مردم ایجاد شود.

وی به فرصت برابر در اشتغال نیز اشاره کرد و افزود: نقطه برجسته فرصت برابر در اجتماع سلامت است و مردم باید احساس کنند که از فرصت برابر برخوردار هستند و دغدغه‌ای برای سلامت نداشته باشند؛ و در روز‌های سخت، دولت، کشور و حکومت شرایطی ایجاد کرده که می‌تواند آن‌ها را پشتیبانی کند.

جهانگیری ادامه داد: تجربه موفق در تمام مسائل مانند سیل، حوادث، آتش سوزی و ... استقرار نظام بیمه‌ای است و جامعه‌ای نمی‌تواند ادعای سلامت کند و بعد بگوید که در هنگام بیماری کاری نکرده است. به همین دلیل بیمه سلامت شکل گرفته و رکن مرکز اصلی نظام بیمه‌ای در دنیا است.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: پوشش اجباری بیمه سلامت که از امروز آغاز شده با پیگیری وزارت بهداشت، بیمه سلامت، وزارت رفاه، تامین اجتماعی و ... انجام شده و باید در جهت اطلاع رسانی با مردم، همه بخصوص صدا و سیما کمک کنند تا در این زمینه موفق شویم.

وی با اشاره به اینکه موضوع سلامت اصلی‌ترین موضوع دولت تدبیر و امید بوده، گفت: در سال ۹۲ که تحریم بودیم اجازه صادرات روزی یک میلیون بشکه به ما داده شد و در بین اولویت‌های کشور، سلامت و طرح تحول در دستور کار قرار گرفت.

جهانگیری با اشاره اینکه در طرح تحول سلامت باید اصلاحاتی در هزینه‌ها ایجاد می‌شد که خوشبختانه دکتر نمکی هم طرح تحول را باور دارند و هم آن را اجرا می‌کنند؛ که البته تامین اجتماعی و بیمه سلامت نیز مکمل کار شدند تا پیشرفتی در آن ایجاد شود.

وی گفت: امروز بدون تردید از نظر بودجه ای، دولت در سخت‌ترین شرایط خود قرار دارد و آمریکا یک سال بعد از تحریم خواست اقتصاد ایران را فروپاشی کند که این اتفاق رخ نداد بطوری که امروز تورم کاهش، رشد اقتصادی مثبت و وضعیت اقتصاد ما نیز بهتر شده است.

معاون اول رئیس جمهور اظهار داشت: در تابستان امسال در مقایسه با سال گذشته در ایجاد شغل اتفاق خوبی رخ داد به طوری که ۸۴۰ هزار شغل جدید ایجاد شده است که نشان دهنده این است که ثبات خوب در اقتصاد کشور حاکم شده است.

وی گفت: البته وضع معیشت مردم همچنان یکی از دغدغه‌های اصلی ما است و در بودجه کشور نیازمند این هستیم که منابع جدیدی را ایجاد کنیم و همچنین صرفه جویی در هزینه‌های دستگاه‌های دولتی نیز می‌تواند تاثیرگذار باشد.

وی افزود: از سوی دولت اعلام می‌کنم که بخش سلامت به عنوان مهمترین دغدغه زندگی مردم قرار نیست از اولویت خارج شود و اطمینان می‌دهیم که همچنان مسئله سلامت دغدغه اصلی است و دولت بدنبال این است که طرح تحول با اصلاحاتی که صورت گرفته به خوبی پیش ببرد و همچنین منابع بیمه سلامت نیز باید تامین شود تا آن‌ها بتوانند مطالبات مراکز طرف قرارداد خود را پرداخت کنند.

جهانگیری گفت: به گفته سالاری مدیر سازمان تامین اجتماعی در ۴ ماه به اندازه ۷ ماه مطالبات مراکز طرف قرارداد از سوی آن‌ها پرداخت شده است؛ و میزان پرداختی دولت به بخش درمان نیز باید سرعت بیشتری بگیرد.

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: در سال ۹۳، ۱۰ میلیون نفر در طرح بیمه همگانی ثبت نام کردند که به دلیل همپوشانی‌ها تعدادی حذف و همچنین افراد متمکن نیز حذف شدند و در طرح پوشش اجباری بیمه سلامت که امروز آغاز شده قرار است طبقات ضعیف پوشش اجباری داشته باشند و آن‌هایی که کمتر از ۴۰ درصد حداقل حقوق درآمد دارند دولت صد درصد بیمه آن‌ها را پرداخت کند و همه ایرانیان فاقد بیمه تحت پوشش بیمه سلامت قرار گیرند.

وی همچنین در مورد الکترونیکی کردن پرونده سلامت نیز گفت: این اقدام بیمه سلامت اقدام مثبتی است که باعث کم شدن هزینه‌ها می‌شود.

جهانگیری ادامه داد: امروز جامعه پزشکی و فرهنگیان بالاترین درصد اعتماد را در میان مردم دارند و جزو گروه‌های مرجع هستند و درست نیست اگر یک پزشک مالیات نداد طوری رفتار شود که جامعه پزشکی احساس شود به آن‌ها بی احترامی شده است و ما مالیات خود را می‌گیریم.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۷ درصد دارو در کشور تولید می‌شود، افزود: این اقدام بزرگی است و در شرایط یکه با محدودیت ارزی مواجه بودیم به مردم اطمینان دهیم که با بحران روبرو نخواهند شد. اینکه گفته می‌شود ذخیره دارو و ارز برای چند ماه کار درستی نیست، اشتباه بوده چرا که آینده نگری با مدیریت حکم می‌کند که در موقع مناسب تصمیمات خوب و قابل قبول گرفته شود تا مردم دچار مشکل نشوند و چند ماه قبل تحریم در برخی کالا‌های کشور برای بیش از یک سال کالا وارد کردیم تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور لانه جاسوسی ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۳۱۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام محمدرضا میرتاج‌الدینی با اشاره به نامه ۳۰ نماینده به هیات رییسه مجلس در مخالفت با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده، گفت: بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون ارزش افزوده مصوب ۱۳۸۷ درباره معافیت خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری درون و برون شهری، جاده‌ای، ریلی، هوایی و دریایی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده است. در جز ۱۳ بند ب ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مورخ ۱۴۰۰ نیز این معافیت تثبیت و توسعه یافته و در عین حال، ارائه خدمات حمل‌ونقل عمومی مسافری از طریق انعقاد قرارداد نیز مشمول بند ۱۲ ماده ۱۲ قانون شناخته شده و از پرداخت مالیات و عوارض ارزش افزوده معاف است؛ هدف اصلی قانون گذار کاهش هزینه‌های مصرف کننده نهایی یعنی مردم در تامین نیاز حمل‌ونقل به عنوان یکی از نیازهای اساسی بوده است.

وی افزود: در حال حاضر روزانه نزدیک به ۱۰۰ میلیون سفر درون و برون شهری در کشور صورت می‌گیرد که از این تعداد ۷۰ تا ۷۵ درصد از سفرها توسط خودروهای شخصی است که هیچ گونه دستورالعملی نداشته و عملاً تحت نظارت و مدیریت هیچ سازمان و مجموعه‌ای نیستند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد از سفرها از طریق سیستم حمل‌ونقل عمومی از قبیل مترو، اتوبوس است و بین ۵ تا در ۱۰ درصد سفرها نیز از طریق سکوهای تاکسی‌های اینترنتی شامل بیش از ۵ میلیون سفر داخل شهری و بین‌شهری انجام می‌شود.

میرتاج‌الدینی خاطرنشان کرد: در این شرایط درصد استفاده مردم از تاکسی‌های اینترنتی به دلیل بهره بردن این سکوها از هوش مصنوعی، در دسترس و امن‌تر بودن رو به افزایش است، یعنی در عمل با افزایش سهم این بخش، سهم ۷۰ درصدی سفرهای خودروهای شخصی بدون نظارت کاسته شده و به سکوهای اینترنتی افزوده می‌شود که این اتفاق بسیار مثبتی برای مدیریت کلان کشور و توسعه اقتصاد دیجیتال و ساماندهی این کسب و کار حمل‌ونقلی به عنوان یک صنعت اشتغال‌زا و بسیار مهم در کشور است.

وی ادامه داد: بر اساس برآورد، بیش از ۷۰ میلیون کاربر فعال از این سکوها بهره‌مند هستند که با عدم اعمال قانون خدمات ارزش افزوده به بیش از ۷۰ میلیون ایرانی به ازای هر سفر اینترنتی هزینه ۱۰ درصدی مالیات بر ارزش افزوده به صورت غیرقانونی تحمیل می‌شود که با باعث ایجاد تورم و گرانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم در سطح کشور و سوق دادن مردم به سمت سفر با خودروهای شخصی است و عقبگرد کشور در جهت حرکت به سمت توسعه سهم اقتصاد دیجیتال را به دنبال دارد.

این نماینده مجلس تاکید کرد: علی‌رغم وجود نص صریح قانون و وجود بخشنامه اختصاصی مبنی بر معافیت تاکسی‌های آنلاین از پرداخت ارزش افزوده توسط مردم، اداره‌های مالیات بر اساس ابلاغیه جدید به شرکت‌های تاکسی اینترنتی، اقدام به طلب ارزش افزوده از مردم کرده‌اند که مجلس شورای اسلامی با افزایش ۱۰ درصدی تعرفه تاکسی‌های اینترنتی در ازای دریافت غیرقانونی مالیات بر ارزش افزوده توسط سازمان امور مالیاتی، مخالف است.

میرتاج‌الدینی گفت: در همین راستا سوالی از وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح کردیم مبنی بر اینکه عدم اجرای معافیت ارزش افزوده در خدمات حمل‌ونقل در تناقص با نص صریح قوانین و در تعارض با سیاست‌های کلان کشور و برنامه‌های دولت سیزدهم برای کاهش هزینه‌های مردم در بخش نیازهای اساسی دارد، لذا با توجه به اینکه در آینده نزدیک با توسعه اقتصاد دیجیتال و زیرساخت‌های هوش مصنوعی در کشور بیشتر سهم سفرها و خدمات حمل‌ونقل درون‌شهری و برون‌شهری در بستر سیستم‌های نوین صورت می پذیرد، توضیحاتی در این خصوص و عدم اجرای قانون توسط سازمان امور مالیاتی به مجلس شورای اسلامی داده شود.

وی گفت که این کار باعث افزایش تورم و کاهش سهم اقتصاد دیجیتال در کشور می شود. قوانینی در این حوزه وضع شده که نیازمند بازنگری هستند و باید بحث اقتصاد دیجیتال در آن‌ها دیده شود.

میرتاج الدینی ادامه داد: وزارت امور اقتصادی و دارایی باید مقررات را در جهت اقتصاد دیجیتال به‌روزرسانی از ایجاد تورم جلوگیری کند و حمایت از اقتصاد دیجیتال را در دستورکار قرار دهد چرا که حمایت از این حوزه، حمایت از معیشت مردم است و حوزه حمل‌ونقل از اهمیت بسیار بالایی در زندگی مردم برخوردار است و مجلس این افزایش ۱۰ درصدی را خلاف قانون مصوب مجلس سال ۱۳۸۷ در خصوص قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌داند.

میرتاج‌الدینی در پایان تاکید کرد: دولت باید سعی کند متولی‌ها در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات را به یک نهاد کاهش دهد و از ایجاد نهادهای موازی با وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در حوزه هوش مصنوعی، ارتباطات و فناوری اطلاعات جلوگیری کند چرا که مجلس شورای اسلامی مخالف نهادهای موازی در این حوزه است.

کد خبر 6093858 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • مردم در مقابل سرمایه گذاری در بخش تولید باید مطمئن باشند سود تضمینی دریافت می کنند
  • افزایش تعرفه تاکسی‌های اینترنتی برای دریافت مالیات خلاف قانون است
  • اسبقیان: فدراسیون شطرنج با حضور پریدر در مسیر رو به رشدی قرار گرفته/ آرامش خوبی در این رشته حاکم است
  • بیمه سلامت هرگز برای بیمه‌کردن با افراد تماس تلفنی نمی‌گیرد/ بیمه شدگان مراقب شرکت‌های سودجو باشند
  • تحقق مشارکت مردم در رشد تولید با توسعه اقتصاد دانش بنیان
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • مجلس بعدی باید ریل‌گذاری درستی برای دولت ایجاد کنند
  • تثبیت اقتصاد کشور و معیشت ملت در دستور کار دولت باشد
  • بیش از ۳ میلیون و۷۰۰ هزار کارگر بیمه‌شده زن هستند