Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر و اعضای هیأت انتخاب بخش نمایش‌های خیابانی سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر معرفی شدند. ۱۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۰۶ فرهنگی سینما و تئاتر نظرات - اخبار فرهنگی -

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا به نقل از دبیرخانه سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، طی حکمی از سوی نادر برهانی مرند دبیر سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر، سامان خلیلیان مدیریت بخش نمایش‌های خیابانی این رویداد نمایشی را برعهده گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سامان خلیلیان متولد 1358 در تهران، نویسنده، کارگردان، بازیگر، طراح صحنه تئاتر و دارای مدرک دکترای جغرافیای سیاسی و مدرک درجه دو هنری معادل کارشناسی ارشد تئاتر از شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. وی تاکنون کارگردانی نمایش های «تثلیث»، «تو هرگز نخواهی گشت»، «عند از مطالبه» و بیش از 30 نمایش خیابانی را برعهده داشته است.

رییس کانون تخصصی تئاتر خیابانی اداره‌کل هنرهای نمایشی، مدیر بخش تئاتر خیابانی جشنواره تئاتر دانشگاهی ایران از سال 1383 تا 1391  مدیر بخش تئاتر خیابانی سه دوره از جشنواره تئاتر عروسکی دانشجویی، دبیر 2 دوره جشنواره شمس‌العماره، معاون هنری کاخ گلستان، عضویت در هیأت انتخاب و داوری جشنواره‌های متعدد حوزه نمایش از جمله عناوین حرفه‌ای کارنامه کاری او است.

همچنین ایوب آقاخانی، محمودرضا رحیمی و پیام عزیزی به عنوان اعضای هیأت انتخاب بخش نمایش‌های خیابانی، سی و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر را همراهی می‌کنند.

ایوب آقاخانی متولد سال 1354 در تبریز نویسنده، کارگردان، بازیگر، مجری، مولف، مترجم و مدرس تئاتر، رادیو، تلویزیون و سینما، داور جشنواره‌های متعدد حوزه نمایش و دارای مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد نمایش از دانشگاه تربیت مدرس است.

نمایش‌های «روزهای زرد»، «زمین مقدس»، «خزه»، «فصل خون»، «مرثیه‌ای برای یک سبک وزن»، «کسوف»، «جنوب از شمال غربی»، «هفت عصر هفتم پاییز»، «سه‌گانه‌ی پاریسی»، «شیروانی داغ»، «رگ»و... عنوان برخی از نمایش‌هایی است که این هنرمند به رشته تحریر درآورده و کارگردانی کرده است. همچنین «آسمان و زمین»، «کابوس شب نیمه آذر»، «تابلوی دوم»، «رودکی، جادوگر واژگان سبز»، «تمام صبح‌های زمین»، «ماه پیشونی»، «امپراطور و آنجلو» و...از جمله نوشته‌های اویند که توسط کارگردانان دیگری روی صحنه رفته‌اند و در نمایش‌های دیگری هم در مقام، مترجم، مشاور، دراماتورژ و بازیگر حضور داشته است. از ایوب آقاخانی تاکنون 36 عنوان کتاب به چاپ رسیده است و 20 سال سابقه تدریس در رشته‌های تئاتر و سینما و جوایز متعدد ملی و بین‌المللی در نمایشنامه‌نویسی و کارگردانی دارد. وی از سال 1374 به عنوان مؤسس و سرپرست گروه تئاتر پوشه شناخته می‌شود.

محمودرضا رحیمی متولد سال 1348 در مشهد، نویسنده، کارگردان، بازیگر، مؤلف و مدرس تئاتر، داور جشنواره متعدد حوزه نمایش دارای مدرک کارشناسی ادبیات نمایشی و کارشناسی ارشد کارگردانی و مدرک درجه یک هنری معادل دکترا از شورای ارزشیابی هنرمندان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

وی به عنوان دستیار کارگردان با نمایش دایره گچی قفقازی در سال 1377 با زنده یاد حمید سمندریان همکاری کرده است. نمایش‌های «هدیه»، «آخرین نوار کراپ»، «آقای توپاژ»، «غروب یک روز بارانی»، «باغ‌وحش شیشه‌ای»، «رکوئیم برای یک راهبه»، «ضامن، فرهاد نقدعلی» و... عناوین برخی از آثاری است که به کارگردانی این هنرمند به روی صحنه رفته‌اند.

پیام عزیزی نویسنده، کارگردان،‌ بازیگر و طراح صحنه و کارشناس ارشد ادبیات نمایشی از سال 1375 تاکنون در زمینه تئاتر خیابانی و صحنه‌ای فعالیت داشته است. این هنرمند در جشنواره‌های داخلی و خارجی ازجمله فجر، آیینی سنتی، عروسکی، مقاومت، جشنواره استانبول، اتوو آنکارا، ازمیر، شکسپیرتورنن فرانسه و... شرکت داشته و در جشنواره اسکینا آپ کوزوو موفق به دریافت جایزه اول کارگردانی شده است. عزیزی همچنین پژوهشگر حوزه تئاتر خیابانی است و رمان «مرد کبود» را نیز به رشته تحریر درآورده است.

سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر به دبیری نادر برهانی مرند در بخش‌های نمایش‌های صحنه‌ای، دیگرگونه‌های اجرایی، تئاتر ملل، مسابقه نمایشنامه‌نویسی، مسابقه و نمایشگاه عکس و پوستر تئاتر، نمایش‌های خیابانی، کارگاه‌ها و نشست‌های تخصصی و بخش به علاوه فجر  10 تا 20 بهمن‌ماه امسال برگزار می‌شود.

چند خبر از جشنواره تئاتر استان تهران|شریفی: جریان تئاتر در استان تهران پویا استجوانگرایی در ترکیب داوران جشنواره تئاتر فتح خرمشهراخبار تئاتر| اجرای نمایش "هله هین هان [هلا]" تمدید شد

انتهای پیام/

R1527/P/S4,34/CT12 واژه های کاربردی مرتبط جشنواره تئاتر فجر تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره تئاتر فجر تئاتر جشنواره تئاتر فجر تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۳۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران

به گزارش خبرگزاری مهر، دهمین برنامه از سلسله جلسات نمایش فیلم تئاترهای شاخص با همکاری مشترک انجمن صنفی منتقدان، نویسندگان و پژوهشگران خانه تئاتر و سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» اختصاص دارد.

فیلم تئاتر «عروسی خون» (محصول ۱۹۸۱ اسپانیا/ ۶۷ دقیقه) به کارگردانی کارلوس سائورا بر مبنای نمایشنامه‌ای نوشته فدریکو گارسیا لورکا چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در سینماتک خانه هنرمندان ایران به نمایش درمی‌آید.

پس از نمایش این فیلم تئاتر نشست نقد و بررسی آن با حضور عباس غفاری (میزبان) و محمودرضا حبیبی (منتقد تئاتر) برگزار می‌شود.

در رابطه با خلاصه داستان این نمایش آمده است: «در استودیوی رقص «آنتونیو گادس» (گادس)، اعضای گروه در حال گریم و آماده شدن برای اجرای برنامه هستند. پس از آنکه گادس به‌عنوان رقصنده اصلی و طراح رقص توضیحاتی به اعضا می‌دهد، اجرای «عروسی خون» آغاز می‌شود: لئوناردو (گادس) دل‌باخته زنی (هویوس) در آستانه ازدواج است. پس از یک صحنه پُرتنش در مراسم عروسی، همه متوجه می‌شوند که عروس نیز دل‌باخته لئوناردو است. عروس و داماد (خیمه‌نز) سوار بر اسب مراسم را ترک می‌کنند و لئوناردو نیز آنان را تعقیب می‌کند. ۲ مرد در نزاعی خونین، با چاقو یکدیگر را از پا در می‌آورند و عروس تنها و مغموم کنار ۲ جسد می‌گرید.»

سائورا پس از ساختن چند فیلم متأثر از اینگمار برگمان، با «عروسی خون» به دوره جدید و پویای فیلمسازی‌اش گام می‌گذارد. حاصل کار، فیلمی‌ خاص است که بدون تردید یکی از بهترین آثار سینمای اسپانیا در دهه ۱۹۸۰ است. ایده ساخت یک نمایشنامه مشهور فولکلوریک در سالنی خالی از تماشاگر از سوی گادس و تبدیل شدن آن به مایه و داستان اصلی سائورا، از آن رویکردهای درخشان و جریان‌ساز پست‌مدرنیستی است که دنیای متن و بیرون از متن را با هم درمی‌آمیزد.

به‌رغم بومی بودنِ دست‌مایه و حتی اجرا که درک جزییات رقص‌ها و موسیقی آیینی فلامنکو را تنها برای اسپانیایی‌ها ممکن می‌کند، فیلم از چنان زبان نمایشی برخوردار است که هر تماشاگری را با خود همراه می‌کند. کارِ سائورا، از سوی دیگر، تنها ضبط و عرضه این باله‌های باشکوه نیست بلکه او با دوربینش، تأویلی از «عروسی خون» ارایه می‌دهد. با «عروسی خون»، سائورا ژانر موزیکال را وارد عرصه‌ای تازه و غیر آمریکایی می‌کند.

کد خبر 6095577 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند/ اجرا در تالار قشقایی
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • اجرای عمومی تئاتر‌های جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • اجرای عمومی تئاترهای جشنواره رضوی گامی موثر است/ ماجرای عشقی عجیب
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • معرفی آثار برتر دهمین جشنواره علامه حلی
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد