Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خرداد»
2024-04-27@16:30:19 GMT

پشت پرده حمله به کنسولگری ایران در کربلا

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۳۵۷۴

خرداد؛ صباح زنگنه درباره کسانی که به کنسولگری ایران در کربلا حمله کردند، گفت: گروه‌هایی که مجری این دستورات هستند می‌توانند گروه صرخی‌ها و بخشی از پیروان آیت الله شیرازی باشند. خود سران جریان آیت الله شیرازی را از خود ندانستند؛ بنابراین صرخی‌ها در درجه اول در این اقدامات دست دارند و همچنین سازمان دهی اقدامات می‌تواند توسط حزب بعث باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 بامداد امروز، دوشنبه سیزدهم آبان عده‌ای از معترضین عراقی به سمت کنسولگری ایران در کربلا هجوم آوردند. رئیس جمهور آمریکا ویدئوی روشن کردن آتش و سنگ پرانی معترضان به کنسولگری ایران را ری توییت کرد. پیش‌تر گزارش‌هایی از شعار‌های پراکنده برخی تظاهرکنندگان عراقی بر علیه ایران و نیرو‌های نزدیک به ایران منتشر شده بود.
در ویدئو‌هایی که بامداد امروز در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد تعدادی از تظاهرات کنندگان در شهر کربلا در اطراف کنسولگری ایران تجمع کرده و کنار دیوار‌های کنسولگری ایران آتش روشن کرده اند. در این ویدئو‌ها تصاویری از پرتاب سنگ به سمت دیوار کنسولگری و بالا بردن پرچم عراق از دیوار ساختمان دیده می‌شود. همچنین بر اساس برخی گزارش‌ها کنسولگری ایران برای لحظاتی توسط معترضان عراقی محاصره شد.
اندکی پس از شروع ماجرا، فرماندهی پلیس کربلا اعلام کرد که اوضاع در اطراف کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا تحت کنترل است. پس از این حادثه میرمسعود حسینیان، سرکنسول ایران در کربلا اعلام کرد در حال حاضر وضعیت در اطراف کنسولگری ایران عادی شده است. حسینیان به متقاضیان سفر به عتبات هشدار داد تا برقراری امنیت لازم سفر خود به عراق را به تأخیر بیندازند.
چند ساعت پس از حادثه، دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا دو ویدیوی این حادثه که در صفحه‌های توییتری شبکه ایران اینترنشنال و پایگاه خبری عرب‌نیوز منتشر شده بود را بازتوییت کرد.
شبکه عرب زبان العالم متعلق به صدا و سیمای ایران گزارش کرد که گروه حمله‌کننده به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کربلا، از پیروان فرقه صرخی هستند که از استان‌های بابل و الدیوانیه به کربلا منتقل شده‌اند.
تظاهرات مردم عراق در اعتراض به فقر و فساد گسترده از سه شنبه نهم مهر ماه سال جاری شروع شده است. در آن دور از تظاهرات هیچ حزب سیاسی فراخوانی برای تظاهرات نداد و اعتراضات خودجوش به دلیل خشم مردم از بیکاری بالای جوانان، وضعیت بد خدمات دولتی و فساد در عراق آغاز شد. معترضان در شهر‌های مختلف عراق خواستار کناره‌گیری دولت، مبارزه با فساد و بهبود خدمات عمومی شده‌اند. اعتراضات عراق تاکنون دست کم ۲۵۳ کشته و چند هزار زخمی برجای گذاشته است.
در شهریور سال گذشته هم در جریان اعتراض مردم عراق به مشکلات اقتصادی و قطعی آب و برق تعدادی از معترضین سفارت ایران در بصره را به آتش کشیدند.
از شروع تظاهرات عراق در اوایل مهرماه و به خصوص پس از دور دوم تظاهرات از روز جمعه سوم آبان ماه شعار‌هایی پراکنده بر علیه ایران توسط برخی از تظاهرکنندگان شنیده می‌شود. محمود واعظی، رئیس دفتر رئیس جمهوری روز هشتم آبان در مورد شعار‌های ضد ایرانی در تظاهرات عراق گفت: «تلاش زیادی انجام می‌دهند با شعار‌هایی که درست می‌کنند، فاصله‌ای بین جمهوری اسلامی با عراق ایجاد کنند. باید هم‌آن‌ها هم ما این‌آگاهی را داشته باشیم که خارجی‌ها به این اهدافشان نرسند.» در جریان تظاهرات سوم شهریور برخی معترضان عراقی به برخی ساختمان‌ها و دفاتر دولتی و شبه نظامی از جملع پایگاه‌های حشد شعبی که از گروه‌های نزدیک به ایران محسوب می‌شود، حمله کردند.
مقتدی صدر، رهبر ائتلاف سائرون که از ابتدای تظاهرات خواستار استعفای نخست وزیر شده است هم اکنون در ایران به سر می‌برد. صدر به تازگی از قم به عراق بازگشته بود و مستقیما به معترضان در خیابان‌های نجف پیوست. او که چند ماه به دلایل خانوادگی و دینی در قم سکونت داشت در مورد برکناری عادل المهدی با ایران اختلاف نظر دارد.
ایران خواستار ادامه کار عبدالمهدی است. منابعی در پارلمان عراق گفته‌اند ایران مشغول وساطت میان صدر و عامری است تا عراق با کمترین خسارت از بحران فعلی عبور کند. این منابع به روزنامه العربی الجدید گفته‌اند که وساطت ایران ممکن است به تفاهم صدر و عامری درباره استعفای عبدالمهدی و روی کار آمدن یک نخست وزیر جدید منجر شود. این منابع به روزنامه العربی الجدید گفته‌اند که وساطت ایران ممکن است به تفاهم صدر و عامری درباره استعفای عبدالمهدی و روی کار آمدن یک نخست وزیر جدید منجر شود.
دکتر صباح زنگنه، تحلیلگر مسائل جهان عرب در مورد حمله به کنسولگری ایران در کربلا گفت: قطعا اقدامات خشونت آمیز نسبت به یک کشور همسایه که خدمات زیادی برای حفظ امنیت عراق و مبارزه با داعش انجام داده است به شدت زیر سوال است. شکی نیست که این اقدامات از سوی مردم معمولی و مردم دارای مطالبات اقتصادی، معیشتی و حتی سیاسی بر نمی‌آید. اینگونه اقدامات حتما با هدایت و حمایت دسته‌های امنیتی خارجی انجام می‌شود که برای عراق، استقلال و ثبات و امنیت نمی‌خواهند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه ادامه داد: حمله‌ای که در نیمه شب انجام می‌گیرد نشان می‌دهد که متولیان و دعوت کنندگان و انجام دهندگان آن هیچ گونه ربطی به مطالبات واقعی مردم ندارند و صرفا برای فراهم کردن زمینه اختلال و سلب آسایش و ثبات عراق، به خصوص کربلا این اقدامات را انجام می‌دهند. این‌ها از افراد شناخته شده و احزاب رسمی موجود در عراق نیستند و باید دستگاه‌های قضائی این موضوع را به جدیت دنبال کنند.
این تحلیلگر مسائل جهان عرب در مورد عاملان این اقدامات گفت: گروه‌هایی که مجری این دستورات هستند می‌توانند گروه صرخی‌ها و بخشی از پیروان آیت الله شیرازی باشند. خود سران جریان آیت الله شیرازی نسبت به آن‌ها اعتراض کردند و آن‌ها را از خود ندانستند و درخواست کردند کسی با آن‌ها همراهی نکند. بنابر این صرخی‌ها در درجه اول در این اقدامات دست دارند. همچنین سازمان دهی این نوع اقدامات می‌تواند توسط باقی مانده حزب بعث باشد.
زنگنه افزود: باید دید چه کشور یا سازمانی در خارج از عراق از عدم حضور ایران در این کشور چه به صورت زیارت چه به صورت دفع و مبارزه با داعش سود می‌برد. به نظر می‌آید عربستان در راس آن‌ها است، احیانا امارات هم در این اقدامات دست دارد. اخیرا یک گروه جاسوسی از امارات دستگیر شد. علاوه بر این‌ها احتمال نقش اسرائیل هم وجود دارد. همه این‌ها با حمایت پشت صحنه آمریکایی‌ها انجام می‌گیرد.
واکنش ایران به اعتراضات عراق
زنگنه در مورد واکنش مطلوب از طرف ایران برای آرام کردن اوضاع و جلوگیری از حوادث مشابه گفت: ۹۹ درصد مردم عراق علاقه‌مند به ایران هستند و روابط اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی زیادی با ایران دارند. بنابر این باید بدنه اصلی مردم عراق را مخاطب قرار داد. آن‌ها مهم‌ترین عامل هستند و با آگاهی که دارند می‌توانند در برابر این افراد منحرف یا وابسته ایستادگی کنند و آن‌ها را از اینگونه اقدامات بازدارند.
این کارشناس مسائل خاورمیانه گفت: دوم، با مسئولین سیاسی و امنیتی و قضایی عراق حتما باید مذاکره کرد. اما نباید بهانه‌ای به دست داد که این حوادث، که قطعا ربطی به دولت عراق ندارد باعث خدشه دار شدن روابط دو ملت و دو کشور شود. با متانت و دقت و قاطعیت باید این موارد را پیگیری کرد و از طرف دیگر با تقویت حضور معنوی ایران و حضور فرهنگی، اجتماعی ایران می‌توان ریشه این نوع تفکرات و اقدامات مخرب را خشکاند و از بین برد.
زنگنه در پایان گفت: رسانه‌های ما و فضای مجازی مورد استفاده ایران باید به روز باشد و مخاطبان آن همه قشر‌های مردم عراق باشند تا مخالفان و دشمنان ملت عراق نتوانند از اوضاع فعلی سوء استفاده بکنند.
منبع: فرارو
برچسب ها: کنسولگری ایران در کربلا

منبع: خرداد

کلیدواژه: کنسولگری ایران در کربلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۳۵۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به تحریم‌های جدید آمریکا، انگلیس و کانادا تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی ایران خللی در عزم و اراده ایران ایجاد نمی‌کند.

به گزارش مشرق، ناصر کنعانی در یک موضع گیری رسانه‌ای اقدام سه کشور آمریکا، انگلیس و کانادا در اعمال تحریم‌هایی علیه برخی اشخاص حقیقی و حقوقی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، همچنین قطعنامه پارلمان اروپا و طرح ادعاهایی علیه کشورمان را به شدت محکوم و از همراهی معدود کشورهایی در اروپا از رویکرد ظالمانه دولت آمریکا انتقاد کرد.

کنعانی افزود: ظرفیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران متناسب با نیاز آن در تامین امنیت و منافع ملی، حفاظت از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و دفاع مشروع و بازدارنده در مقابل هرگونه تهدید و تجاوز خارجی است و جمهوری اسلامی ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی و مبارزه با تروریسم بین‌المللی است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: توسل به ابزار تحریم علیه ظرفیت‌های دفاعی جمهوری اسلامی ایران نه تنها خللی در عزم و اراده دولت و مردم ایران در افزایش اقتدار ملی با هدف دفاع مشروع و قاطع از حاکمیت و تمامیت سرزمینی و امنیت و منافع ملی ایران ایجاد نمی‌کند، بلکه برخلاف میل تحریم کنندگان، تحریم‌ها را به فرصتی برای خودکفایی و خوداتکایی در تقویت و توسعه ظرفیت دفاعی و نظامی ایران تبدیل کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی از رویکرد دوگانه پارلمان اروپا در موضوع حمله رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در دمشق و دفاع مشروع ایران شدیدا انتقاد کرد و گفت: جای تأسف است که پارلمان اروپا در قطعنامه‌ خود نسبت به اقدام متجاوزانه و ناقض قوانین و حقوق بین‌الملل رژیم صهیونیستی به مقر دیپلماتیک ایران و شهادت مستشاران رسمی ضدتروریست ایرانی، صرفا به ابراز تأسف بسنده کرده است، اما اقدام مشروع ایران علیه رژیم یاد شده در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع را شدیدا محکوم می‌کند!

سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد: چرا پارلمان اروپا از پرداختن به منشأ و عامل اصلی بروز تنش و ناامنی در منطقه که ریشه در اشغالگری و رویکرد جنایتکارانه رژیم صهیونیستی اسرائیل در کشتار مردم فلسطین و نیز نقض مکرر قوانین و حقوق بین‌الملل توسط این رژیم جعلی دارد، طفره می‌رود و در مقابل همسو با سیاست آمریکا از رژیمی حمایت می‌کند که اصل و اساس ناامنی و تنش در منطقه در طول هشت دهه متمادی است!

کنعانی همچنین با روشن و شفاف توصیف کردن سیاست و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در قبال بحران اوکراین و با رد مجدد ادعاهای مربوط به استفاده از تسلیحات ایران در جنگ اوکراین تاکید کرد: اگر آمریکا و اروپا عزم صادقانه ای داشته باشند، جنگ در اوکراین و جنگ علیه غزه در سریعترین زمان ممکن خاتمه خواهد یافت، اما آمریکا و برخی کشورهای اروپایی اصرار دارند که در مسیر غلط تاریخ حرکت کنند و به‌ جای کمک به توقف جنگ، بر آتش آن بیفزایند و وقت خود را مصروف اتهام زنی به دیگران کنند.

کنعانی تاکید کرد: بسیاری از ملت‌ها و دولت‌ها به خصوص در منطقه غرب آسیا دیگر هیچ امید و اعتقادی به نقش آمریکا و متحدان اروپایی آن در کمک به برقراری ثبات و امنیت در منطقه ندارند.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود؛ این دولت و مردم ایران هستند که باید از آمریکا و اروپا به دلیل نقض توافق هسته‌ای و ایفای نقش مخرب در ثبات و امنیت پایدار در منطقه سؤال و طلبکاری کنند، نه اینکه این دولتهای ناقض عهد و پیمان، خود را جای طلبکار و مدعی نشانده و به گستاخی بر فهرست تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران بیفزایند.

کنعانی خاطرنشان کرد: اگر رشادت و جانفشانی سپاه پاسداران و مستشاران شهید ضد تروریست سپاه در منطقه نبود، تروریسم داعشی تا پشت درب پارلمان اروپا و قلب آمریکا نفوذ کرده بود و امنیت منطقه و جهان را بیش از پیش تهدید می کرد، حال چگونه پارلمان اروپا وقیحانه خواستار گنجاندن تنها نیروی واقعی ضدتروریسم جهان در فهرست تروریسم می شود؛ مگر اینکه تصور کنیم گروه‌های تروریستی در راستای اهداف و منافع نامشروع آمریکا و معدود دولتهای اروپایی و رژیم صهیونیستی برای دامن زدن به بی‌ثباتی و ناامنی در منطقه غرب آسیا عمل می‌کنند!

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پایان بار دیگر تاکید کرد : تکرار رویکردهای غیرقانونی و اشتباه توسل به ابزار تحریم و فشار از سوی آمریکا و تبعیت برخی دول اروپایی از واشنگتن، هیچ حق و مشروعیتی برای ادعاهای آنها از منظر حقوقی و بین‌المللی ایجاد نمی‌کند و آنها باید زمانی پاسخگوی این ادعاها و اقدامات ظالمانه خود علیه دولت و مردم ایران باشند.

دیگر خبرها

  • ارمنستان : اقدامات مقدماتی برای تاسیس سرکنسولگری در تبریز در حال انجام است
  • لحظه حمله پهپادی به میدان گازی کورمور عراق (فیلم)
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است
  • توسل به ابزار تحریم خللی در عزم ایران ایجاد نمی‌کند/ رویکرد دوگانه پارلمان اروپا نسبت به حمله به کنسولگری ایران مایه تأسف است/ جانفشانی سپاه نبود تروریسم داعش امنیت جهان را تهدید می‌کرد
  • وزرای دفاع عضو شانگهای حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کردند
  • محکومیت حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اجلاس وزرای دفاع عضو شانگهای
  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت
  • رئیسی: اشغالگر باید به فوریت اخراج، محاکمه و مجازات شود/ رئیس جمهور سریلانکا: ما حمله به کنسولگری ایران در سوریه را محکوم کردیم
  • رمزگشایی از حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در جلسه حزب اعتدال و توسعه /پیش بینی می شود دولت نتانیاهو سقوط کند
  • جزئیاتی از حمله به سایت اتمی ایران و کنسولگری ایران در سوریه از زبان دبیر شورای عالی امنیت /۵ پیشنهاد به نشست سن پترزبورگ