Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@12:19:44 GMT

هیمنه نظامی و سیاسی آمریکا در حال فروپاشی است

تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۸۳۷۸۷

هیمنه نظامی و سیاسی آمریکا در حال فروپاشی است

کارشناس مسائل سیاسی گفت: انهدام پیشرفته‌ترین و پرهزینه‌ترین پهباد آمریکایی در ماه‌های اخیر توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نشان داد هیمنیه نظامی و سیاسی آمریکا در حال فروپاشی است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، تحولات نیمه دوم قرن بیستم و اوج‌گیرى قدرت آمریکا سبب شد که فوکویاما نظریه پرداز آمریکایى تز «پایان تاریخ» خود را مطرح کند که مبتنى برآن، قرار بود جهان به‌سمت لیبرال‌دموکراسى و دهکده جهانى با کدخدایى آمریکا پیش رفته وحتى به پایان برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما به رغم برنامه‌ریزى وتصور آمریکایى‌ها این روند نه تنها اتفاق نیفتاد بلکه به دلایلى چند، قدرت و  انحصار آمریکا رو به افول نهاد.

کاظم عالی بیگی کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار ما با بیان اینکه آمریکا اکنون بدهکارترین کشور جهان است گفت: بحران اقتصادى در آمریکاى مدعى قدرت برتر در جهان، جدى‌تر، آشکارتر و براى دولت ایالات متحده به‌دلیل حضورش در مناطق مختلف جهان آزاردهنده‌تر و شکننده‌تر است.
 
وی یکی از دلایل مشکلات اقتصادی آمریکا را گسترش بیش از حد احداث پایگاه‌هاى نظامى و اعزام نیروهاى نظامى به خارج از مرزهاى خود، دانست و افزود: آمریکا در ۷۰۰ نقطه جهان داراى پایگاه بوده و بیش از ۱۵۰ هزار نظامى در خارج از مرزهاى آمریکا، حافظ منافع این کشور هستند، هزینه‌هاى سنگین نظامى‌گرى آمریکا، موجب شده اکنون این کشور بیش از ۱۶ تریلیون دلار بدهى داشته باشد و برآورد مى‌شود طى چند سال آینده، این رقم به بالاى ۲۰ تریلیون برسد.

کارشناس مسائل سیاسی به ضعف قدرت نظامى و سخت افزارى آمریکا اشاره و عنوان کرد: گزارش نشریه «اکونومیست» با اشاره به این‌که توان نظامى آمریکا در حال فرسایش است، نقاط ضعف ارتش آمریکا را برشمرده و آسیب پذیر بودن کشتى‌هاى نیروى دریایى آمریکا در مقابل موشک‌هاى زمین به دریا، ضعف ارتش آمریکا براى حفاظت از پایگاه‌هاى هوایى منطقه‌اى این کشور در برابر حملات غیرمنتظره، آسیب پذیرى هواپیماهاى آمریکا در مقابل سامانه‌هاى ضد هوایى مدرن و ناکارآمدى جنگنده‌هاى آمریکایى در شناسایى موشک‌هاى قبال حمل، را ازجمله نقاط ضعفى مى‌داند که در صورت برطرف نشدن، مى‌تواند جایگاه این کشور را تضعیف کند.

عالی بیگی تصریح کرد: فرماندهان نظامى آمریکا در ماه فوریه ۲۰۱۷ در کنگره اعلام کردند که ارتش این کشور در موضع ضعف قرار دارد و سال‌ها به‌علت ناکافى بودن منابع بودجه و بیش از دو دهه مناقشه‌هاى مختلف، تضعیف شده است این فرماندهان اعلام کردند که بسیارى از تجهیزات نیروى دریایى و هوایى آمریکا قدیمى و در پایین‌ترین سطح قرار دارند و همین هشدارها بود که سبب شد تا دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بازسازى قدرت دریایى و هوایى آمریکا را در اولویت کارى خود قرار دهد و براى این اقدام، بودجه‌هاى بیشترى را براى پنتاگون درخواست کرده است.

وی با بیان اینکه ورود مستقیم آمریکا به جنگ‌هاى افغانستان و عراق و هم‌چنین ورود غیرمستقیم به بحران‌هاى سوریه و یمن جایگاه ابرقدرتى این کشور تضعیف کرده است گفت: آمریکا با داشتن مدرن‌ترین جنگ افزارها و حتى با کمک متحدان اروپایى خود نتوانست گروه طالبان را شکست دهد و حال و روز افغانستان فعلى به‌خوبى گویاى این حقیقت است که سیاست‌هاى آمریکا در افغانستان به شکست منجر شده و منفعتى براى کاخ سفید به‌دنبال نداشته است، شکست ارتش آمریکا در افغانستان و عراق اعتماد به نفس نیروهاى نظامى آمریکا را کاهش داده و آن‌ها را از درگیر شدن در جنگ‌هاى آتى نگران کرده است.

کارشناس مسائل سیاسی همچنین خاطرنشان کرد: انهدام پیشرفته‌ترین و پرهزینه‌ترین پهباد آمریکایی در ماه‌های اخیر توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در خلیج فارس نیز تیرخلاص را بر پیکره نظامی آمریکا وارد کرد و به اذعان بسیاری از تحلیلگران غربی آمریکا دیگر به عنوان هژمون شناخته نمی‌شود و توان نظامی این کشور توان رقابت و درگیری با سایر کشورها ازجمله جمهوری اسلامی ایران را ندارد با این انهدام شخصیت و هیمنیه نظامی آمریکا شکست شده و تنها سیاست این کشور پس از آن فرار رو به جلو بوده است.
 
عالی بیگی یکی از نقاط ضعف ارتش آمریکا را ایجاد جنگ‌هاى نیابتى دانست و گفت: واشنگتن که تا یک دهه پیش با اتکا به قدرت نظامى خود و با علم و اطمینان به این‌که پیروز میدان خواهد بود، به‌طور مستقیم وارد کارزار نبرد مى‌شد، در سال‌هاى گذشته جانب احتیاط را در پیش گرفته وبى‌گدار به آب نمى‌زند و به جاى ورود مستقیم، به جنگ‌هاى نیابتى متوسل شده است و ورود مستقیم در بحران‌هاى منطقه‌اى را براى خود همراه با هزینه‌هاى زیاد مى‌داند، اما براى این‌که وجهه خود در جهان را حفظ کند از درگیر شدن مستقیم در بحران‌ها خوددارى مى‌کند همچنان که آمریکا در بحران سوریه که به گفته دولتمردان واشنگتن «خط قرمز» براى آن‌ها بود، از ترس شکست مفتضحانه از ورود به جنگ پرهیز کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۳۷۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مريم طوسى قهرمان مسابقه معتبر SAC آمريكا

به گزارش ورزش سه؛ مريم طوسى كه دو سال گذشته تنها تماشاگر رقابتهاى معتبر "ام تى SAC" آمريكا در استاديوم هيلمر شهر سن آنتونيو ايالت كالفرنيا بود با ثبت رسمى ركورد ٢٣ ثانيه ٣٥ صدم در رقابت ٢٠٠ متر جايزه بزرگ آفريقاى جنوبى كه بعد از ١١ سال ركورد ملى ايران و متعلق به خودش را نيز ارتقا داد توانست جواز حضور در اين رقابتها را به دست آورد تا قهرمان ماده ٢٠٠ متر "فينال يك" شود.

رقابتهاى ٢٠٠ متر مسابقه معتبر "ام تى SAC" در سه سطح يك، دو و سه برگزار مى شود كه در سطح يك دونده هايى كه ركورد شخصى رسمى ثبت شده آنها در فدراسيون جهانى دو و ميدانى بين ٢٢ ثانيه و ٨٠ صدم تا ٢٣ ثانيه و ٤٠ صدم باشد حق حضور  دارند كه مريم طوسى توانست در روز مسابقه با ركورد ٢٣ ثانيه و ٦٠ صدم به مقام قهرمانى برسد.

امتياز اين رقابتها كه يكى از بزرگترين رقابتهاى سالانه آمريكا و داراى رنك جهانى محسوب مى شود و در سطح E دنيا برگزار مى شد، بصورت كامل به مريم طوسى تعلق گرفت و جالب اينكه در حال حاضر او در رنكينگ دونده هاى زن ٢٠٠ متر آسيا در جايگاه نخست قرار دارد كه مى تواند براى دو و ميدانى ورزش كشورمان بسيار با اهميت باشد.

مريم طوسى هفته آينده از آمريكا به امارات و دبى مى رود تا در رقابت مهم "تور برنزى" كه داراى سطح C دو و ميدانى فدراسيون جهانى است حضور يابد.

تلاش اين دونده ٣٤ ساله كه دو مدال طلاى داخل سالن آسيا را در كارنامه دارد و اولين دونده سرعتى زن تاريخ ورزش ايران به شمار مى رود كه مدال طلاى قاره كهن را براى كشورمان در ماده هاى سرعتى دو و ميدانى به ارمغان آورده براى كسب سهميه المپيك ٢٠٢٤ پاريس است كه براى تحقق آن بايد ٢٠٠ متر را ٢٢ ثانيه و ٥٧ صدم بدود.

در حال حاضر به غير از رقابت مهم ١٤ ارديبهشت مريم طوسى در ٢٠٠ متر دبى، اين دونده چهار مسابقه ديگر هم در پيش دارد كه بى شك نياز به حمايت مستقيم فدراسيون دو و ميدانى كشورمان براى كسب سهميه المپيك است.

مريم طوسى تا امروز با مليت و پرچم ايران، حفظ موازين و قوانين ورزش كشور و حجاب اسلامى در تمامى رقابتهاى سال ٢٠٢٤ ميلادى در كشورهاى آفريقاى جنوبى و آمريكا حضور يافته و تمام هزينه ها سرسام آور را از جيب شخصى خود پرداخت كرده و جالب اينكه بعد از ١١ سال موفق شده ركورد ٢٠٠ متر ايران را نيز جابجا كند.

✍???? پوريا تابان

دیگر خبرها

  • حزب‌الله لبنان: کمک‌های نظامی آمریکا به اسرائیل چراغ سبز حمله به رفح است
  • دخترى كه با طلا و ركورد شكنى به قولش عمل كرد
  • قدرت تولید و صادرات کمتر از قدرت نظامی نیست
  • عملیات تنبیهی وعده صادق، اثبات ظهور قدرت نظامی ایران به جهان
  • مريم طوسى قهرمان مسابقه معتبر SAC آمريكا
  • نبوع نظامی جمهوری اسلامی ایران، هیمنه رژیم صهیونیستی را شکست
  • تأکید کره شمالی بر حفظ قدرت نظامی خود
  • کره شمالی: اقدامات بیشتری برای حفظ قدرت نظامی خود انجام می‌دهیم
  • آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند
  • رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند