Web Analytics Made Easy - Statcounter

زهرا جعفری آذر در گفت و گو با خبرنگار دانشگاه ایسکانیوز درباره پروسه تبدیل گیاهان دارویی به داروی گیاهی گفت: داروسازان یک گیاه دارویی که دارای اثرات شناخته شده باشد را می‌گیرند و با روش‌های مناسبی مواد موثره را شناسایی و تعیین مقدار می‌کنند؛ سپس بر اساس این که آن گیاه برای چه بیماری خوب است یک فرم دارویی از آن ساخته می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این فرم دارویی می تواند به شکل کپسول، قرص، شربت، قطره چشمی، پماد و ... باشد.

او ادامه داد: این قسمت کار که همان تبدیل گیاه دارویی به داروی گیاهی است بر عهده داروسازان و همکاری خاص بین گروه مفردات پزشکی و داروسازی صنعتی است که فرمالیسیون آن را انجام دهند.

جعفری آذر با بیان این که مکاتباتی با دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهر قدس در این خصوص انجام شده است ادامه داد: در این دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران یکی از گروه‌های آموزشی ما در رشته داروسازی گروه آموزشی گیاهان دارویی و مفردات پزشکی است که دانشجویان این دوره را گذرانده و چند گروه فعال نیز در این حوزه مشغول به کار هستند. پایان نامه‌هایی نیز در زمینه طراحی داروهای گیاهی، شناسایی مواد موثره و تعیین مقدار مواد در گیاهان دارویی ارائه شده است.

او اضافه کرد: همچنین در زمینه تولید داروهای گیاهی اعلام آمادگی کرده و نشست‌هایی نیز در حوزه معاونت علوم پزشکی در این خصوص برگزار شده است. چند نماینده از اعضای هیات علمی دانشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران مرتبا در این جلسات شرکت می‎کنند و آمادگی داریم که در خصوص تبدیل گیاهان دارویی به داروهای گیاهی فعالیت داشته باشیم.

رئیس دانشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران با بیان این که با واحد رودهن و دماوند نیز در این خصوص تفاهم نامه‌ای امضا شده است ادامه داد: این دو واحد دانشگاهی زمین کشاورزی و ما نیز اطلاعات کاشت و این که چه گیاهانی کاشت و چه زمانی برداشت شوند را در اختیار داریم. این هفته نیز جلسه ای با معاونت علوم پزشکی در این خصوص داریم تا نحوه ارتباط با این دو واحد دانشگاهی و تبدیل گیاهان دارویی به داروی گیاهی عملیاتی شود.

او اضافه کرد: یک مدرسه تابستانی نیز برای داروهای گیاهی برگزار شد که از ابتدا تا انتهای مراحل تبدیل گیاهان دارویی به داروهای گیاهی برای افرادی که ثبت نام کرده بودند به صورت تئوری و عملی آموزش داده شد.

جعفری آذر توضیح داد: کاشت گیاهان دارویی در دانشکده‌های که رشته کشاورزی و زمین داشته باشند انجام می شود. در واقع کاشت و ساخت دارو دو بازویی است که باید با یکدیگر جلو برود. در دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران دانشکده کشاورزی نداریم و فضای زیادی نیز برای کار نداریم اما یک فضای کوچکی در اختیارمان قرار گرفته که گیاهان دارویی خاصی در آن کشت می‌شود تا در آزمایشگاه ها به دانشجویان آموزش داده شود.

رئیس دانشکده علوم دارویی دانشگاه علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران ادامه داد: اما زمین کشاورزی در اختیار نداریم، بنابراین کسی که رشته کشاورزی خوانده است بهتر می‌تواند کاشت را انجام دهد که برخی از واحدها این ظرفیت را دارند. یک مرکز تحقیقات گیاهان دارویی در واحد شهر قدس در این راستا وجود دارد که نمونه‌هایی از این گیاهان را کاشته بودند تا برداشت و مطالعه کنند. واحد رودهن نیز ظرفیت خوبی در این زمینه دارد.

انتهای پیام/

341 / 167 جعفری آذر داروهای گیاهی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جعفری آذر داروهای گیاهی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2

دانلود فیلم اصلی کد ویدیو

دیگر خبرها

  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • کمبود بیش از ۳۰۰۰۰ کمک‌پرستار در کشور
  • تجربه آموزش‌های ترکیبی در مسیر پیشرفت و هوشمندسازی را ادامه می‌دهیم
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • رشد ۴۶ درصدی ساخت خوابگاه‌های متاهلی در دانشگاه‌های علوم پزشکی
  • ایجاد دانشکده‌ ویژه مادران در واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • ایجاد دانشکده‌های ویژه مادران در همه واحدهای دانشگاه‌ آزاد
  • داروسازی ایران، حرکت به سوی آینده یا اسیر روندهای تکراری
  • اولین اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس - 2