Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایلنا از خوزستان و به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، محمد قاسمی نژاد در دومین نشست هم‌اندیشی طرح توسعه ملی گندم بنیان اظهار داشت: روند رو به رشد جمعیت و تقاضای بالای مواد غذایی، باعث ایجاد تحولی عظیم در بخش کشاورزی جهت دستیابی به مواد غذایی از نظر تنوع، کیفیت و کمیت  شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 وی افزود: در این بین باید به مدیریت دانش و تکنولوژی و انتقال آن دارای ارزش بالایی است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با بیان اینکه پروژه توسعه ملی گندم بنیان در همین راستا از سال زراعی ۹۷-۹۶  آغاز به کار کرد، گفت: این پروژه ملی ۳ هدف اصلی به نژادی گندم، کشاورزی حفاظتی و انتقال مواد و منابع تکنولوژیکی به مزرعه و کشاورز را دنبال می‌کند.

قاسمی‌نژاد در ادامه ضمن اشاره به ویژگی‌های خاص این پروژه عنوان کرد: در اجرای این طرح مجموعه تحقیقات، ترویج و کشاورز سه ضلع اصلی مثلث و بخش خصوصی به عنوان بازوی محرک در کنار این سه ضلع عمل می‌کند.

وی ادامه داد: مدیریت تغذیه و اثر مثبت تغذیه متعادل بر مشخصات ظاهری محصول، مدیریت بیماری‌ها، مدیریت لاین‌ها و ارقام و مدیریت میزان بذرمصرفی از جمله نتایجی است که به دنبال اجرای این طرح به دست خواهد آمد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره  به افزایش بهره‌وری مصرف آب در کشت روی پشته با آبیاری کنترل شده نسبت به کشت فلت با آبیاری غرقابی کنترل نشده، گفت: با اجرای این طرح شاهد کاهش ۳۰ درصدی حجم آب و مدت زمان آبیاری و در عین حال افزایش عملکرد گندم در استان خواهیم بود.

قاسمی نژاد با بیان اینکه میانگین عملکرد گندم در سال زراعی گذشته ۴ تن و ۸۵۰ کیلوگرم بوده است و افزود: این میزان در پلاتفرم‌های تحقیقاتی و ترویجی به ۶ تن و ۷۰۰کیلوگرم ارتقاء یافته است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان در ادامه گفت: سال زراعی ۹۹-۹۸ آغاز برنامه‌ریزی توسعه این طرح می‌باشد که با تدوین برنامه‌ای ۴ ساله با هدف ارتقاء سطح زیر کشت به ۱۸ هزار و ۴۵۵ هکتار و افزایش عملکرد از ۴ تن و ۳۰۰ کیلوگرم به ۶ تن و۵۰۰ کیلوگرم همراه خواهد بود.

قاسمی نژاد به اجرای این طرح ملی در  طرح ملی گندم در سطح ۱۸ هزار ۴۵۵ هکتار از اراضی ۱۲ شهرستان استان خوزستان در سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: انتخاب کشاورز، تهیه نقشه و ثبت مشخصات جغرافیایی محل اجرای طرح، تهیه فرم و تقویم زراعی و نمونه برداری، از جمله مراحل مهم اجرایی این طرح ملی هستند

وی از دیگر مراحل اجرایی این طرح ملی را آماده سازی زمین، کاشت، ارتقاء مکانیزاسیون، تغذیه متعادل وبهبود کیفیت، آبیاری، پایش و پیش آگاهی در کنترل آفت‌ها، بیماری‌ها و علف‌های هرز، نمونه‌برداری قبل از برداشت و در نهایت برداشت بر شمرد.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: جهاد کشاورزی استان خوزستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۸۹۵۶۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناکمال حمنی، رئیس اتاق بازرگانی الجزایر که در راس یک هیات تجاری برای شرکت در نمایشگاه ایران اکسپو به تهران سفر کرده است در حاشیه بازدید از توانمندی‌های شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در خانه نوآوری و فناوری (IHIT) گفت: تمام قسمت‌ها برای من جذاب بود ولی بخش تجهیزات پزشکی بیشتر توجه من را به خود جلب کرد.

وی اظهار کرد: علاوه بر سطح بالای تکنولوژی، صمیمیت و خلوصی که در ایرانی ها دیدیم؛ عزم ما را بیش از پیش برای توسعه همکاری ها با ایران جزم شد.

به گفته او، امروز نمایندگان الجزایر شاهد آمادگی ایرانی‌ها برای انتقال فناوری به تمام نقاط جهان بودند و از این میزان امادگی ایرانیان بسیار حیرت زده شدند.

ضمن اعلام خرسندی از بازدید دستاوردهای ایرانی گفت: اقتصاد ایران بسیار پیشرفته است؛ بطور مثال شتابدهنده خطی پزشکی که تاکنون تکنولوژی ساخت این دستگاه در انحصار آمریکا، انگلیس و چین بوده است و ایران چهارمین کشور در جهان است که توانسته است این تکنولوژی دقیق، پیچیده و حساس را بومی سازی کند.

ایشان اظهار کرد: به گفته مسئولین این شرکت دانش بنیان هزینه خرید این دستگاه از خارج از کشور حدود یک و نیم میلیون دلار ارز از کشور خارج می کرد که اکنون با یک سوم این قیمت، این دستگاه در اصفهان ساخته شده است؛ این امر نشان دهنده قدرت ایرانی است.

کد خبر 6092280 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • بسیج امکانات برای جمع آوری و انتقال گندم کشاورزان خوزستان
  • انتقال تجارب و دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه شیلات به تاجیکستان
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • انتقال گندم از مراکز روباز به مراکز استاندارد در خوزستان
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • اجرای ۸۱۹ کیلومتر خط انتقال و شبکه آب در طرح جهاد آبرسانی خوزستان
  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران