Web Analytics Made Easy - Statcounter

بطری‌های پلی پروپیلن مقاوم در برابر شکستگی و ضربه با استفاده از فناوری نانو به همت مهندس‌های ایرانی در کشور تولید شد که مهم‎ترین ویژگی آن مقاومت در برابر ضربه و به خصوص در فصول سرد سال است.

به گزارش «تابناک»، در سال‌های اخیر شکستگی و ترک خوردگی بطری‌های پلاستیکی در صنعت تولید بطری‌های پلاستیکی برای شرکت‌های تولیدکننده و همچنین شرکت‌هایی که از این بطری‌ها استفاده می‌کردند مشکل‌هایی را ایجاد کرده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شرکت پاکان پلاستکار نیاز برای تولید بطری‌های مقاوم‌تر را به عنوان نوآورترین شرکت ایران در صنعت پلاستیک احساس کرده و به همین منظور واحد تحقیق و توسعه این مجموعه برای رفع این مشکل شروع به بررسی مشکلات شکستگی موجود در بطری‌ها کرد و در تحقیقات خود به این نتیجه دست یافت که بطری‌ها در ابتدای تولید مشکلی از خود بروز نمی‎‌دهند، اما به مرور زمان و با سردتر شدن هوا، با وارد شدن کوچک‌ترین ضربه یا زمین خوردگی، شکاف و درزهایی در بدنه این بطری‌ها ایجاد شده و مواد درون بطری از آن خارج میشوند. این تحقیقات باعث شد تا شرکت پاکان پلاستکار نیاز به تولید بطری‌های مقاوم‌تر را در دستور کار خود قرار دهد.

نیاز به تولید بطری‌های مقاوم‌تر منجر به ارائه درخواست همکاری توسط شرکت پاکان پلاستکار به ستاد نانو برای معرفی یک شرکت جهت همکاری در زمینه فناوری نانو شد. ستاد نانو به همین منظور گزارشی را تهیه و در میان شرکت‌های دانش بنیان توزیع کرد. پس از ارائه این گزارش شرکت آریا پلیمر پیشگام اعلام آمادگی برای تولید مواد افزودنی لازم جهت مقاوم‌تر کردن بطری‌ها کرد. این همکاری از پاییز سال 1397 آغاز و در کمتر از شش ماه اولین بطری‌های پلی پروپیلن با فناوری نانو در کشور تولید شد.

کارشناس تحقیق و توسعه شرکت پاکان پلاستکار با اشاره به فرایند تولید ماده افزودنی مورد نیاز ابراز داشت: پس از تفاهم انجام شده، نمونه‌زنی و تست‌های اولیه برای تولید بطری‌های پلی پروپیلن صورت گرفت اما نتایج خوبی حاصل نشد. با تعامل و همکاری عمیق طرفین و تبادل اطلاعات در طی این 6 ماه، توانستیم یک ماده افزودنی بهینه را تولید کنیم. ماده افزودنی بهینه تهیه شده به میزان 3 درصد در بطری‌ها استفاده می‌شد که در آزمایش‌های نهایی نتایج بسیار قابل قبولی به ارمغان آمد. این نتایج به نحوی بود که بطری‌های جدید در تست پرتاب از فاصله یک متری، دچار هیچ‌گونه شکستگی و درز نمی‌شدند. مقاومت بطری‌ها در مقابل شکنندگی به حدی بالا رفت که در سال گذشته تنها یک مورد شکنندگی گزارش شد.

البته لازم به ذکر است که آزمایش‌ها و تست‌های صورت گرفته در فصل‌های گرم سال نیز ادامه یافت تا اطمینان کامل از مقاومت بطری‎‌های پلی پروپیلن تولیدی با فناوری نانو حاصل شود. در نهایت بطری‌های جدید وارد خط تولید شده و در تیر ماه امسال با تیراژ 900 هزار بطری در ماه به تولید انبوه رسید. بطری‌های پلی پروپیلن تولید شده با فناوری نانو جایگزین بطری‌های قبلی می‌شوند که به عنوان قوطی‌‌های مواد بهداشتی،‌ شوینده و ... مورد استفاده قرار می‌گرفتند.

شرکت پاکان پلاستکار، در راستای رفع نیازهای مشتری و انجام مسئولیت‌های اجتماعی، از جمله شرکت‌های پیشروی ایرانی در زمینه تولید محصولات نوآور و جدید است که با اعتماد به شرکت‌های دانش بنیان موفق شده است، محصولات مبتنی بر فناوری نانو را وارد سبد کالایی خود کند.

برند آیری پلاست به عنوان یکی از بزرگترین زیر مجموعه‌های شرکت پاکان پلاستکار با پیوند پژوهشگران علمی و صنعت گامی قابل توجه را در حوزه فناوری نانو برداشته است تا آیری پلاست دریچه ورود پژوهشگران به کاربرد فناوری نانو در تولیدات صنعتی باشد. آیری پلاست به عنوان پیشروترین برند در صنعت پلاستیک در کشور با استفاده از فناوری‌های روز محصولات مختلفی از جمله کیسه زباله، دستکش یکبار مصرف، سلفون، کیسه فریزر و سفره یکبار را به بازار عرضه می‌کند.

منبع: تابناک

کلیدواژه: سانتریفیوژ IR 6 روز دانش آموز امیرعلی اکبری سیزده آبان توافق نامه آب و هوایی پاریس علی مطهری چند همسری ساخت بطری فناوری نانو سانتریفیوژ IR 6 روز دانش آموز امیرعلی اکبری سیزده آبان توافق نامه آب و هوایی پاریس علی مطهری چند همسری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۰۴۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پارک فناوری پردیس، حمزه کازرونی مدیرعامل شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در خصوص فعالیت‌های این شرکت گفت: حوزه فعالیت این شرکت در تولید کاتالیست ها و مواد نانوساختار است که از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرده است. مأموریت شرکت، ورود در فناوری‌های سطح بالا در نانوفناوری است.

وی افزود: عمده محصولات تولیدی و فناوری‌های توسعه یافته در شرکت دانش بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا در اختیار چند شرکت محدود در جهان بوده که توسط متخصصان این شرکت بومی سازی شده است. به عنوان نمونه در حوزه کاتالیست ها، این شرکت بر روی کاتالیست های ریفرمینگ نفتا فعالیت داشته است که در تولید بنزین کاربرد دارد.

کازرونی ادامه داد: از دیگر محصولات جدید این شرکت می‌توان به نانوافزودنی سوخت دیزل اشاره کرد که جزو آخرین فناوری‌های افزودنی سوخت می‌باشد و در اختیار یک شرکت آمریکایی بوده است که در داخل بومی سازی شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در پایان از تولید لیسانس بر اساس فناوری ODH خبر داد که برای اولین بار در جهان توسط این شرکت ایجاد شده است و برنامه ریزی جهت توسعه فناوری آن در مقیاس صنعتی در جریان است.

بر اساس این گزارش، شرکت دانش‌بنیان توسعه دانش و فناوری ایلیا از سال ۱۳۸۹ در پارک فناوری پردیس مستقر است و درزمینه تولید مواد نانو ساختار فعالیت دارد. این شرکت در بیست و یکمین اجلاس سالانه پارک فناوری پردیس توانست به عنوان شرکت برتر در حوزه توسعه فناوری و خلق نوآوری معرفی و مورد تقدیر قرار گرفت.

کد خبر 6091160 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • رونمایی از اولین موتور احتراقی غیرآلاینده جهان در ژاپن
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • ربات صنعتی ایران ساخت با هفت درجه آزادی طراحی شد
  • طراحی و ساخت برج‌های تقطیر توسط یک شرکت دانش‌بنیان
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی حمایت می‌شوند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • برگزاری مسابقه«سنتز سبز نانوذرات نقره به کمک عصاره لیمو»
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای