Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام نیوز، رئیس شورای سیاسی مقاومت اسلامی نجباء در گفتگو با خبرگزاری باشگاه خبرنگاران جوان به تشریح تحولات اخیر عراق پرداخت و "فساد سازمانی" دولت پس از سال ۲۰۰۳ را علت ناآرامی‌های کشور توصیف کرد.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین «علی الاسدی» ضمن تأیید مشروعیت مطالبات مردمی در عراق، عناصر خارجی را به نفوذ و مداخله فرصت‌طلبانه با هدف تخریب ساختار سیاسی کشور و انتقام‌گیری از مقاومت متهم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی خاطرنشان ساخت که دشمنان تمرکز خود را بر ایران، حزب‌الله و الحشد الشعبی گذاشته‌اند؛ چراکه مهم‌ترین عناصر به شکست کشاندن نقشه‌های آنان و تغییر معادله در خاورمیانه هستند.

 

این مسؤول ارشد مقاومت با اشاره به جایگاه والا و ابتکار عمل مرجعیت در عراق، ابراز خوش‌بینی کرد که این کشور با همت جوانان غیور، آینده بهتری خواهد داشت.

 

الاسدی با بی‌تاثیر خواندن وعده‌های دولت به تامین خواسته تظاهرکنندگان تصریح کرد: ملت عراق از شعار و وعده خسته شده است، چراکه هیچ‌یک از وعده‌های ۱۶ سال گذشته به ملت و همچنین وعده‌های انتخاباتی، محقق نشده است.

 

مشروح این مصاحبه در ادامه از منظرتان می‌گذرد:

 

 

سوال: در عراق چه خبر است و منشأ و ماهیت تظاهرات و اعتراض‌های کنونی چیست؟ چرا اعتراض‌ها سریعاً به خشونت کشیده می‌شود؟

ـ آنچه در عراق رخ می‌دهد، حرکتی مردمی برای دست‌یابی به خدمات و حداقل‌های زندگی آبرومندانه همانند ملت‌های دیگر است. کم‌کاری سیاستمداران در خدمت‌رسانی، تأمین ضروریات زندگی و رفع اختلافات طبقاتی با مردم بسیار آشکار است.

همچنین فساد مالی و اداری پس از ۲۰۰۳ در دولت‌های پی در پی ادامه داشته است. نه به این معنا که حاکمان قبلی پاک بوده‌اند، بلکه مردم توقع داشتند حاکمانی که بعد از طاغوت می‌آیند، رنج‌های ملت در طول حکمرانی حزب بعث را در نظر بگیرند ولی متأسفانه طبقه سیاسی در این زمینه بسیار فروگذاری کرد.

این تظاهرات با خواسته‌هایی برحق و مشروع آغاز شد، ولی متأسفانه برخی عناصر خارجی و داخلی برای انحراف آن از مسیر حق وارد میدان شدند؛ البته امیدواریم که فرزندان ما به دشمن اجازه تحریف این اعتراضات را ندهند.

 

سوال: با توجه به همزمانی تظاهرات در عراق و لبنان، آیا این اعتراض‌ها صرفاً محلی و داخلی هستند یا عوامل خارجی هم در شکل‌گیری‌شان نقش دارند؟

ـ برخی عناصر داخلی و خارجی برای منحرف کردن تظاهرات مسالمت‌آمیز به سمت خشونت تلاش کردند تا ضمن تسویه حساب حزبی، ساختار سیاسی را نیز تخریب کنند.

در ابتدای امر به‌نظر می‌رسید که تظاهرات در راستای مطالبات مردمی است، ولی پس از آن برای ناظران و کسانی که رسانه‌های غربی، عربی و عبری را رصد می‌کردند عیان شد که این برنامه از بیرون طراحی شده است.

آن‎ها با سوءاستفاده از کمبودها و فساد طبقه سیاسی، زمینه را برای زمین زدن کشورهایی که با صهیونیزم جهانی و مزدوران آن مبارزه می‌کنند، فراهم کردند. همین سناریو را در لبنان هم مشاهده می‌کنیم.

 

سوال: فکر می‌کنید ارتباطی بین پیروزی‌های محور مقاومت و شکست‌های محور غربی، عربی و عبری با ناآرامی‎های کنونی در این دو کشور وجود دارد؟

ـ بی‌شک بین پیروزی‌های محور مقاومت با این تظاهرات ارتباط وجود دارد.

کسانی که به‌دنبال برافروختن آتش درگیری هستند، تمام تمرکز خود را بر ایران، حزب‌الله و الحشد الشعبی گذاشتند که مهم‌ترین عناصر به شکست کشاندن نقشه‌های آنان و تغییر معادله در منطقه غرب آسیا هستند.

 

سوال: وسعت اعتراضات روز جمعه ۲۵ اکتبر چه تفاوتی با اعتراض‌های چندهفته گذشته داشت؟ آیا اعلام برنامه اصلاحی دولت برای سامان بخشیدن به وضعیت اقتصادی و بهبود معیشت مردم و همچنین اعلام موضع مرجعیت، تأثیری بر کاهش دامنه ناآرامی داشت؟

ـ از لحاظ گستره تظاهرات، روز جمعه (۲۵ اکتبر) با روزهای دیگر فرق دارد؛ به‌ویژه آنکه برای این روز مقدمه‌سازی و فراخوان داده شده بود.

ملت عراق از شعار و وعده خسته شده است، چراکه همه وعده‌هایی که طی ۱۶ سال گذشته به ملت داده شده و همچنین وعده‌های انتخاباتی، هیچ‌کدام محقق نشده و لذا برنامه دولت هیچ‌گونه تأثیری ندارد.

اما در خصوص بیانیه مرجعیت دینی، تأثیر زیادی داشت ولی نه به اندازه گذشته؛ زیرا محور غربی، عربی و عبری حملات تبلیغاتی زیادی علیه مرجعیت سازمان‌دهی کردند.

پس از فتوای مبارک مرجعیت که نقشه‌های دشمنان را نقش بر آب کرد، این محور کوشید اعتماد ساده‌لوحان را نسبت به این نهاد مقدس سست کند؛ ولی شکرخدا گروهی از ملت با بصیرت توانستند تبعات این هجوم رسانه‌ای و همچنین جایگاه مرجعیت را برای جامعه عراق تبیین کند و در حال حاضر ابتکار عمل به‌دست مرجعیت است.

 

سوال: وظیفه احزاب و جریان‌های سیاسی و همچنین معترضان برای گذر مسالمت‌آمیز از شرایط کنونی چیست و آینده را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

ـ احزاب و گروه‌های سیاسی مسؤولیت بزرگی در برابر این ملت مظلوم دارند؛ ملتی که از همه چیز خود در راه حفظ کرامتش گذشت، لذا مقامات باید خطاهای گذشته ساختار سیاسی را به نحوی که به سود کشور باشد اصلاح کنند.

اما در خصوص معترضان می‌گوییم: "ما با شما و از شماییم و در تظاهرات حق‌طلبانه کنارتان هستیم؛ ولی به نفوذی‌ها و مزدوران اجازه ندهید که به میان شما بیایند. ملت عراق با همت جوانان غیور به خواسته‌های خود خواهد رسید و ان شاء الله آینده بهتری در انتظار کشور خواهد بود".

 

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: نجباء مرجعیت اعتراضات تظاهرات مقاومت حزب بعث عراق دولت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۰۹۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!

وزارت نیرو با راه‌اندازی پویش «با انرژی» قصد دارد مصرف‌کنندگان را به مصرف کمتر برق در آستانه فصل تابستان ترغیب کند. این پویش در حالی راه‌اندازی شده که هرساله در فصل تابستان به دلیل مصرف زیاد برق، کشور با قطعی‌های پیاپی برق روبه‌رو می‌شود.

به گزارش تجارت نیوز، اکنون این پرسش مطرح است که آیا در سال‌های گذشته صرفاً به دلیل نبود کمپین، کشور به‌ویژه صنایع در تابستان‌ها در خاموشی فرو می‌رفتند؟ آیا در حال حاضر وزارت نیرو در کنار راه‌اندازی کمپین، اقدامات دیگر ازجمله جذب سرمایه‌گذار را در این زمینه انجام داده است صرفاً قرار است با به‌کارگیری سلبریتی‌ها و صرف هزینه‌های بی‌مورد از آن‌ها استفاده تبلیغاتی کند؟

چنان‌که امروز آیین رونمایی از کمپین «با انرژی» در محل پردیس سینمایی ملت با حضور مدیرعامل توانیر و برخی چهره‌های فرهنگی و ورزشی برگزار شد.

در حاشیه این مراسم، مصطفی رجبی‌مشهدی، مدیرعامل توانیر، در جمع خبرنگاران درباره هدف از برگزاری این کمپین گفت: یکی از شاخص‌های مصرف، شدت مصرف انرژی در کشور است. این شاخص تقریباً در کشور ایران سه برابر متوسط جهانی است. همیشه نیازمند این هستیم که بهینه مصرف کنیم؛ زیرا تقاضا‌های جدیدی به شبکه اضافه شده و نیاز‌ها افزایش پیدا می‌کند.

او افزود: مشترکانی هستند که بیش از ۸۰ درصد تعداد مشترکان کشور را تشکیل می‌دهند و ۵۰ درصد برق اوج مصرف را آن قشر را استفاده می‌کنند. با این کمپین تلاش می‌شود آن‌ها به صرفه‌جویی تشویق شوند. از همین رو هم جایزه و پاداش صرفه‌جویی در دستور کار قرار می‌گیرد.

رجبی‌مشهدی ادامه داد: جایزه‌های متنوعی برای افرادی که مصرف خود را کاهش می‌دهند پیش‌بینی شده است. بیش از ۸۰ میلیون جایزه به کسانی که در کاهش مصرف فعال هستند و مستمراً در این حوزه فعالیت دارند، اهدا خواهد شد.

او ادامه داد: با این کار مشترکان هم برق پایدار دریافت می‌کنند و هم به تامین انرژی بیشتر برای بخش صنایع و کشاورزی کمک می‌کنند. تلاش می‌شود که اقصی نقاط کشور چه در بخش‌هایی که بسیار گرم هستند و چه در بخش‌هایی نظیر بیمارستان‌ها و دیگر بخش‌های خدماتی، تامین انرژی مناسبی داشته باشند.

امکان دریافت چندین نوبت جایزه

مدیرعامل توانیر در پاسخ به این سوال که با وجود ۶۰ مشترک برق چرا ۸۰ میلیون جایزه در نظر گرفته شده است یادآور شد: حدود ۴۲ میلیون مشترک در صنعت برق وجود دارد که از این تعداد ۳۲ میلیون مشترک خانگی هستند. مشترکان خانگی و تجاری که کاهش مصرف برق داشته باشند، به صورت هفتگی در ۲۱ هفته برگزاری پویش، با کاهش مصرف می‌توانند به صورت امتیازی از جوایزی که پیش‌بینی شده است بهره‌مند شوند.

او ادامه داد: کسانی هستند که می‌توانند چندین بار از این جوایز بهره‌مند شوند و محدودیتی در تعداد جوایز هر مشترک نیست. پیش‌بینی می‌شود کسانی که ۱۵ درصد در بخش خانگی و تجاری کاهش مصرف دهند، از جوایز نفیسی مانند خودرو یا ... به صورت قرعه‌کشی برخوردار شوند.

رجبی مشهدی درباره محل تامین اعتبار برای خرید جوایز گفت: سال گذشته ۴۰ درصد مشترکان خانگی در این طرح مشارکت کردند. امید داریم که امسال با افزایش تعداد مشترکان، انرژی بیشتر را به بخش مولد کشور تحویل دهیم. منابع مورد نیاز برای خرید جوایز از طریق صنایع انرژی بر کشور تامین خواهد شد و مشکلی در تامین اعتبارات نیست. همچنین منابع داخلی داریم و بودجه آن متناسب با میزان مشارکت مردم در این پویش است.

او گفت: این پویش از ابتدای خرداد تا پایان شهریور (حدود چهار ماه) که دوره گرم سال است برگزار می‌شود و اطلاع‌رسانی بیشتر از طریق پویش با انرژی انجام خواهد شد.

انتظار حل شدن بحران برق با درخواست از مصرف‌کنندگان

پویش «با انرژی» از مصرف‌کنندگان انتظار دارد از اواسط اردیبهشت‌ماه تا پایان شهریورماه با زیر نظر داشتن روند مصرف برق خود و کاهش آن، از بحران کمبود برق در تابستان جلوگیری شود. پویش «با انرژی» با هدف تشویق مردم به رعایت مدیریت مصرف آغاز شده و قرار است راهکار‌های مدیریت مصرف را به مصرف‌کنندگان آموزش دهد.

حال راه‌اندازی این پویش و اظهارات مدیرعامل توانیر حاکی از آن است که باز هم قرار است انگشت اتهام خاموشی‌ها به سمت مردم نشانه رود و مدیریت برق از طریق مصرف صورت بگیرد. این در حالی است که طی سال‌های گذشته هم چنین سیاستی وجود داشت و هیچ‌گاه نتیجه‌بخش نبود.

ناترازی روزانه برق در تابستان سال گذشته به حدود ۱۰ هزار مگاوات رسیده بوده است. هرساله صنایع و تولیدکنندگان پس از تحمل زمستان بدون گاز و مواجهه با تعطیلی‌های پیایی، تابستان را بدون برق سپری می‌کنند.

دولت در لایحه برنامه هفتم توسعه، رشد ۴.۵ درصدی مصرف برق در هر سال را پیش‌بینی کرده است. به دنبال این پیش‌بینی صنعت برق ایران نیازمند احداث سالانه پنج هزار مگاوات نیروگاه و توسعه انتقال و توزیع نیروی برق است که تحقق آن بدون سرمایه‌گذاری سالانه پنج میلیارد دلاری امکان‌پذیر نیست.

با وجود این، بدون افزایش سرمایه‌گذاری و احداث نیروگاه‌ها برای تولید برق مورد نیاز، انتظار از مصرف‌کنندگان خرد کماکان ادامه دارد. طبیعتاً کاهش مصرف برق افراد جامعه اتفاق خوبی است و باعث کاهش هدررفت این منبع خواهد شد؛ اما نکته مهم این است که مصرف‌کنندگان تاثیر محدودی بر بازار برق ایران دارند. احداث نکردن نیروگاه‌ها، عدم سرمایه‌گذاری مورد نیاز در صنعت برق و در عین حال تعطیلی نیروگاه‌ها بحران برق را بیش از پیش دچار مشکل کرده است.

شایان ذکر است طرح‌های تشویقی و واگذاری بحران به مصرف‌کنندگان و عدم پذیرش مسئولیت وزرا در قبال بحران برق، منجر به حل بحران نمی‌شود. واگذاری حل بحران‌ها به مصرف‌کنندگان و سلب مسئولیت قانون‌گذاران، از رویکرد‌های مهم اتخاذشده در چندین سال گذشته است.

دیگر خبرها

  • امیدها در شهر خسته زنده شد؛ هواداران نساجی: در لیگ برتر می مانیم! / فیلم
  • حمایت دانشجویان آمریکایی از مردم غزه از اثرات عملیات «وعده صادق» بود
  • در حمله به اسرائیل، از لایه پدافندی ناتو عبور کردیم 
  • ابتکار عمل یزدی‌ها برای معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری تقدیر شد
  • وزیر علوم: دانش آموختگان ما وعده صادق را رقم زدند
  • وعده صادق نتیجه دانشگاه‌های ما است
  • «وعده صادق»؛ عملیاتی که نباید فراموش شود
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • تلاش آمریکا برای احیای یک طرح شکست خورده علیه ایران
  • عملیات «وعده صادق» بخش کوچکی از توان نظامی ایران بود