Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمد خوش چهره اقتصاددان با بان اینکه گره زدن رونق تولید و دیگر گشایش های اقتصادی به تسهیل روابط خارجی سمّ مهلک است، معتقد است: هنوز دولت و مجلس درک صحیحی از رونق تولید ندارند، به همین دلیل توفیقی نداشته اند. ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵ اقتصادی صنعت و تجارت نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اقتصاد ایران طی سالهای متمادی گذشته درگیر مشکلات زیادی از جمله رکود، تورم، بیکاری، فقر، کاهش ارزش پول، بی خانمانی، تحریم و موارد دیگر بوده و دولت های گذشته همگی وعده حل این مشکلات را دادند ولی به دلیل رویکرد غلطی که بیشتر این دولت ها داشته اند و نگاهشان به خارج از کشور بوده نه داخل، توفیقی در حل مشکلات اقتصادی نداشته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

علیرغم اینکه بسیاری از کارشناسان و حتی دولتمردان نسخه اقتصاد مقاومتی را شفابخش اقتصاد بیمار کشور می دانند و رونق تولید هم شاه کلید اقتصاد مقاومتی ابراز شده، ولی طی سالهای گذشته نگاه دولت به مذاکره با غرب، موجب بی توجهی به مساله تولید ملی شده است.

مقام معظم رهبری دو روز پیش در دیدار با دانش‌آموزان و دانشجویان سراسر کشور به سال رونق تولید اشاره کرده‌اند و با اعلام اینکه کلید حل مشکلات اقتصادی رونق تولید است، تاکید کردند: " بنده اوّل سال این را به ملّت ایران عرض کردم که کلید حلّ مشکلات اقتصادی کشور و مسائل اقتصادی کشور، مسئله‌ی تولید است؛ بنده اقتصاددان نیستم، این حرف اقتصاددان‌ها است، اجماعیِ همه‌ی اقتصاددان‌ها است. بعد از آن هم که ما شعار سال را اعلام کردیم، هر کسی از صاحب‌نظران اقتصادی که در  روزنامه‌ها و در فضای مجازی و غیره حرف زدند، همین را تأیید کردند، گفتند که رونق تولید، کلید حلّ مشکلات اقتصادی کشور است؛ اشتغال را به وجود می‌آورد، بیکاری جوانها که مشکل بزرگی است با اشتغال از بین میرود، ثروت ملّی به وجود می‌آید، رفاه عمومی به وجود می‌آید؛ حتّی پیشرفت علمی به وجود می‌آید؛ وقتی تولید رونق پیدا بکند، کارخانجات، دستگاه‌های صنعتی، دستگاه‌های کشاورزی، احساس احتیاج می کنند به شیوه‌ها و روشهای علمی، دانشگاه‌ها وارد میدان میشوند، رونق علمی هم به وجود می‌آید؛ یعنی کلید حلّ مشکلات اقتصادی کشور، عبارت است از مسئله‌ی رونق تولید که ما امسال اعلام کردیم. خب من میخواهم عرض بکنم ما در زمینه‌ی اقتصاد کشور مشکلات داریم دیگر؛ این گرانی، این تورّم، این کم‌ارزش شدن پول ملّی، خب اینها به مردم فشار می‌آورد؛ اگر بخواهیم اینها برطرف بشود، تنها راه همین است که بپردازیم به مسئله‌ی تولید ملّی."

«کلید را گُم نکنیم»| رزاقی: امروز بیکاری و فقر نداشتیم، اگر 1500 میلیارد دلار خرج واردات نمی‌شدپرونده اقتصادی تسنیم| «کلید را گُم نکنیم»

 

خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در این پرونده درباره مشکلات بخش تولید و اینکه چگونه رونق تولید دیگر مشکلات اقتصادی کشور شامل رکود، بیکاری، تورم و معیشت را حل می کند، با دکتر محمد خوش چهره اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه، دکتر ابراهیم رزاقی اقتصاددان و عضو سابق هیات علمی دانشگاه و احسان سلطانی پژوهشگر اقتصاد و صنعت گفتگو کرده است که در این پرونده منتشر خواهد شد.

در ادامه گفتگوی خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، با دکتر محمد خوش چهره اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه را بخوانید:

محمد خوش چهره با اشاره به اینکه برای عدم اجرایی نشدن رونق تولید در کشور مؤلفه‌های زیادی مطرح است، اظهار داشت: نخستین موضوع بحث عدم درک صحیح مفهوم رونق تولید و موانع پیش روی آن است. در حال حاضر عملکرد نظام تصمیم گیری و برنامه ریزی کشور نشان می‌دهد در بخش دولت و مجلس هنوز درک صحیحی از رونق تولید به وجود نیامده تا در ادامه آن، موانع پیش روی این هدف شناسایی و از بین برود.

وی با بیان اینکه اگر درک صحیحی از رونق تولید بوجود بیاید به طور حتم موانع پیش روی آن نیز روشن و اقدامات لازم برای رفع آنها اعمال خواهد شد، افزود: متأسفانه حل بعضی از مشکلات به عوامل برون زا گره خورده که این موضوع اصلاً درست نیست. ما باید در بخش قاچاق و یا واردات که یکی از موانع مهم رونق تولید است سیاست گذاری های مناسبی را اعمال کنیم. علاوه براین در بخش نظارت و استانداردسازی نیز عملکرد مثبتی صورت نگرفته است.

*گره زدن رونق تولید به امیدهای واهی و تسهیل روابط خارجی سمّ مهلک است

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: البته افراد دلسوزی در کشور وجود دارند اما این عدم درک صحیح باعث می‌شود تا مصادیق بیرونی و امیدهای واهی به تولید ملی و رونق آن گره بخورد. به عنوان نمونه چندین سال است بحث برجام و مناسب سازی روابط مطرح است که همین موضوعات اولویت اصلی برای تحقق رونق تولید قرار گرفته است البته بنده تلاش برای مناسب سازی روابط در عرصه بین المللی را اقدامی موثر می‌دانم اما نباید رفع مشکلات را به این موضوع گره بزنیم. قائل شدن به این مطلب یک سم مهلک برای اقتصاد به شمار می آید.

خوش چهره با اعلام اینکه علاوه براین باید باور پیاده سازی رونق تولید نیز در کشور بوجود آید، گفت: رونق تولید نجات بخش تولید ملی است.با اجرایی شدن آن سایر متغیرها از جمله رونق اشتغال، کاهش نرخ تورم و افزایش ارزش پولی ملی در کشور مهیا خواهد شد. باید تولید ملی به صورت شفاف و در یک فرآیند مناسب در صدر برنامه ریزی دولتمردان قرار گیرد.

*عدم باور درست دولت و مجلس  به تولید ملی/درآمد ملی به تولید ملی و مالیات تکیه ندارد

وی افزود: تصمیم گیران در دولت و مجلس بعضاً باور درستی از تولید ملی ندارند و حتی توسعه تولید ملی را با موضوعاتی از جمله سرمایه گذاری خارجی و یا روشهای مناسب سازی روابط در معاملات جهانی جستجو می‌کنند که این موضوع اصلاً درست نیست. رهبری چندین سال است که به موضوعات اقتصادی و از جمله به تولید ملی توجه جدی دارند. ایشان به عنوان استراتژیست نظام جهت گیری و اولویت بندیها را حتی به صورت جزئی برای مسئولین روشن کرده است اما هنوز درک درستی درمورد رونق تولید وجود ندارد.

خوش چهره با تأکید براینکه در فرآیند پیشرفت و توسعه اقتصاد استفاده از ظرفیت داخلی مورد تأکید قرار گرفته است، تصریح کرد: کاهش وابستگی عوامل تهدیدزا یکی از موضوعاتی است که حتی در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیز مطرح شده است. اما متأسفانه هنوز درآمد ملی ما به تولید ملی و مالیات تکیه نداشته و ما تمام تمرکز خود را به خام فروشی قرار داده ایم.

وی با بیان اینکه در دولت های مختلف اقتصاد ملی به خام فروشی تکیه کرده است، اظهار کرد: البته افزایش خام فروشی به معنای تولید ملی نیست تا زمانیکه ما خام فروشی را در اقتصاد دنبال کنیم به توسعه دست پیدا نمی‌کنیم. مسئولین هنوز درک درستی از وضعیت کشور پیدا نکرده اند البته شاید در ظاهر تفسیرها و یا تأییدهایی در مورد الزامات اجرای رونق تولید و توسعه تولید ملی را مطرح کنند اما در عمل وضعیت آنها به شکل دیگر است.

خوش چهره مهمترین نکته در پیاده سازی رونق تولید را کننده کار دانست و گفت: ممکن است تصمیم گیران کشور انسانهای خوبی باشند اما این افراد باید کشش تحول و سختکوشی را در شناخت پدیده رونق تولید داشته و اقدامات لازم را در این رابطه انجام دهند. در این شرایط حساس ما با شیطنت های کشورهای خارجی روبرو هستیم و باید با زیرکی در مقابل آنها تصمیمهای مناسبی را بگیریم البته در این مسیر نخبگان و صاحب نظران می‌توانند اقدامات موثری را انجام دهند.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه درحال حاضر رهبری به صورت مطالبه گری مطالب ریز را مدام تکرار می کنند، تصریح کرد: قصور از دانشجویان، کارشناسان و حتی دولتمردان است که نتوانسته اند هنوز در آگاه سازی مردم خلأها را پر کرده و مسیر را برای اقتصادی کارآمد در کشور بوجود آورند.

*هویت اقتصاد ملی در تولید ملی است/ با خام فروشی راه به جایی نمی بریم                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      وی با اعلام بر اینکه اقتصاد ملی ریشه در تولید ملی دارد، تصریح کرد: هویت دهنده اقتصاد ملی تولید ملی است. به نحوی که اگر درآمد مالی کشور متأثر از تولید ملی باشد به طور حتم اقتصاد کشور مسیر پیشرفت را طی خواهد کرد و همه از این درآمد منتفع خواهند شد اما وقتی درآمد ملی متأثر از تولید ملی نباشد، و ما این موضوع را به متغیرهای خارجی وصل کنیم به طور حتم آسیب پذیر خواهیم شد.

خوش چهره اضافه کرد: در حال حاضر درآمد ملی متأثر از خام فروشی است و این خام فروشی وابسته به قیمتهای جهانی است. این متغیرهای بیرونی عاملی شده تا ما نتوانیم در بخش اقتصاد وابستگی خود را به عوام تهدیدزا کاهش دهیم. این درحالی است که 97 درصد درآمد کشورهای پیشرفته از محل مالیات است و به نوعی تولید ملی حیات و ناموس این کشورهاست.

وی با اعلام اینکه اگر درآمد ملی به تولید ملی پایدار متکی باشد به طور حتم ارزش پول ملی کشور هم افزایش خواهد یافت، اظهار داشت: هر چه تولید ملی در کشور قوی تر باشد منابع درآمدی دولت در بخش مالیات افزایش یافته و وابستگی کشور به خام فروشی کاهش پیدا می کند. البته درآمد مالیاتی با فشار مالیاتی تفاوت دارد.

به گفته این کارشناس اقتصادی ، در حال حاضر خام فروشی باعث شده تا دولت در هر بخش که احساس کند واردات کالا انجام داده و با این ابزار خلأهای بازار را تأمین می کند در حالی که به ازای هر میزان واردات فرصت شغلی در کشور از بین می رود.

وی با بیان اینکه اگر تولید ملی پایدار در کشور پیاده سازی شود به طور حتم مشکلات معیشتی مردم هم در کنار بهبود سایر متغیرهای اقتصادی بهبود خواهد شد، افزود: اگر مسئولین به این موضوع توجه نکنند ما راه به جایی نخواهیم برد و با تشدید واردات و خام فروشی آسیب پذیری اقتصاد را افزایش خواهیم داد.

انتهای پیام/

R1012125/P/S7,77,78/CT2 واژه های کاربردی مرتبط سال رونق تولید واحد‌های تولیدی اقتصاد مقاومتی

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سال رونق تولید واحد های تولیدی اقتصاد مقاومتی سال رونق تولید واحد های تولیدی اقتصاد مقاومتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۱۳۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد

ایسنا/هرمزگان عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان گفت: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری و اشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود.

احمد مرادی در حاشیه یازدهمین کنفرانس ملی ماهی شناسی‌ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اهمیت و جایگاه استان هرمزگان در اقتصاد دریامحور، اظهار کرد: استان هرمزگان پایه اقتصاد دریامحور محسوب می‌شود و بیش از ۶۰ درصد از فعالیت‌های مرتبط با اقتصاد دریا محور در استان هرمزگان شکل می‌گیرد. به همین جهت باید با یک نگاه ویژه به این فرصت‌ها برای توسعه متوازن اقدام شود.

وی، با اشاره به ارزش افزوده عظیم فعالیت‌های اقتصادی دریا از جمله صید و صیادی، گردشگری، حمل ونقل و ...، عنوان کرد: تنها نباید مسائل امنیتی و استراتژیک دریا را در نظر داشته باشیم بلکه می‌توان بهره‌های عظیم اقتصادی از آن برد.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان، بیان کرد: در اغلب برنامه‌های توسعه، درآمدهای حاصل از فعالیت‌های دریایی پیش‌بینی شده است که اگر بتوانیم آن را محقق کنیم، به راحتی می‌توان برای ایجاد پالایشگاه‌های مختلف در راستای جبران ناترازی انرژی در کشور گام برداشت که اقدامی بسیار مهم و توسعه‌ای محسوب می‌شود.

مرادی خاطرنشان کرد: مجلس به دولت تکلیف کرده بود که ۲۰۰ هزار تن ماهی در قفس پرورش داده شود. با بررسی‌های بنده در بهترین حال ۲۰ هزار تن حاصل شد که نشان دهنده فاصله عظیم و گسترده عمل تا هدفگذاری است. وقتی این موضوع از وزیر جهاد کشاورزی سوال شد، مسائلی مانند وابستگی صنعت شیلاتی کشور از جمله قفس، تور و بچه‌ماهی به کشورهای خارجی را از جمله این مطرح شد.اعلام کردم که شرکت‌های دانش‌بنیان و شرکت‌های جوان کشور توانایی ساخت قفس و تور را در داخل کشور را دارند که مورد توجه قرار نمی‌گیرند.

وی، با ذکر این نکته که نباید اقتصاد کشور را دولتی مدیریت کرد، گفت: دلیل بروز این چالش‌ها، مدیریت دولتی اقتصاد است. مقام معظم رهبری در شعار سال به جلب مشارکت مردم در فعالیت‌های اقتصادی اشاره کردند و اگر می‌خواهیم این چالش‌ها در حوزه اقتصاد برطرف شود باید با عمل فرمایشات مقام معظم رهبری، دولت‌ها از تصدی‌گری در اقتصاد فاصله بگیرند.

عضو مجمع نمایندگان استان هرمزگان بیان کرد: وقتی اقتصاد کشور دولتی مدیریت می‌شود یعنی آمار و ارقام در حوزه‌های نرخ بیکاری واشتغال و در شاخص‌های اقتصادی نیز توسط خود دولت ارائه می‌شود. در چندین برنامه توسعه‌ای، رشد اقتصادی ۸ درصد هدفگذاری شد که این رشد اقتصادی صرفا با برگزاری جلسه و کنفرانس محقق نمی‌شود بلکه باید این باور را در سطوح مختلف جامعه بگسترانیم.

انتهای پیام
 

دیگر خبرها

  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • جهش تولید به نهضت مردم نیاز دارد
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • حقوق کارگران ۵۷ درصد بیشتر شده است
  • دولت نباید اقتصاد کشور را به موضوع ارز گره بزند
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان
  • ‌اقتصاد کشور را نباید دولتی مدیریت کرد
  • فیاضی: مجلس آینده باید مشکلات کارگران را تا حد امکان کاهش دهد
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند
  • جهانگیری: از نظر توسعه و اقتصاد، نصف ترکیه و عربستان شده‌ایم