Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-07@04:04:12 GMT

وام‌دارِ دبیرستان فرهنگ‌ایم

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۹۲۷۲۸

وام‌دارِ دبیرستان فرهنگ‌ایم


 در پی بحث های اخیر دربارۀ دبیرستان فرهنگ که در پی سخنان خانم ماهرو زاده در گرفت ( و عصرایران هم در یادداشتی به نقد آن پرداخت)، شماری از دانش‌آموختگان این دبیرستان، بیانیه‌ای به نشان قدرشناسی صادر کرده‌اند تا سایۀ بحث های اخیر نقش فرهنگی و تاریخی آن را تحت الشعاع قرار ندهد.

نکتۀ جالب در امضاها نام سه روزنامه نگار مشهور اصلاح طلب یا شاغل در نشریات با گرایش اصلاح طلبانه است که علی القاعده نسبتی با اردوگاه سیاسی اقای حداد عادل ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش عصر ایران، متن کامل این بیانیه از این قرار است:



دبیرستان فرهنگ را می توان نخستین تجربۀ نهادسازی ادبیات و علوم انسانی در آموزش و پرورش معاصر ایران دانست که به کوشش دکتر غلامعلی حداد عادل بنیان نهاده شد.

در آن سال‌های اولیه که ما دانش آموز مدرسه شدیم ایشان جمعی از بهترین و فرهیخته‌ترین استادان و دبیران ادبیات و علوم انسانی کشور را گرد آورده بود که بعدها یافتن نمونۀ آن یک‌جا و در یک‌زمان حتی در هیچ دانشگاهی قابل تصور نبود!

این تلاش و دل‌سوزیِ علمی همراه بود با فضایی مثال‌زدنی از رواداری و گوناگونی فرهنگی، اعتقادی و سیاسی به گونه‌ای که دانش‌آموزان از خاستگاه‌های طبقاتی، خاندان‌های سیاسی و تعلقات دینی و فرهنگی متفاوت و متباین کنار هم می‌نشستند، مجله منتشر می کردند، شب‌های شعرخوانی و داستان‌خوانی برگزار می‌کردند، به بحث ها و گفت وگوهای داغ ادبی و سیاسی و فکری مشغول می‌شدند و در دیدار با استادان تراز اول کشور، آداب فرهنگ و ادب می‌آموختند.

هر چند در سال های بعد از ما فضای مدرسه به هم‌گونی فکری و سیاسی بیشتر خو گرفت اما الگوی دوره های اول مدرسه همچنان در یاد و خاطرۀ جمعیِ عمدۀ دانش‌آموختگان آن سال‌ها زنده و شیرین مانده تا قدردان فرصت گران‌بهایی باشند که مؤسس و دست اندرکاران مدرسه با وجود دشواری ها و موانع موجود اقتصادی و فرهنگی در اختیارشان گذاشتند.

پیش از مدرسۀ فرهنگ دبیرستان علوم انسانی مناسب، در رده دبیرستان‌هایی که برای رشته‌های ریاضی و تجربی وجود داشت، مطلقاً یافت نمی شد و دریافتی نادرست از بهره هوشی باعث شده بود دانش آموزانی که هم به علوم انسانی علاقه مند بودند و هم باهوش تلقی می‌شدند به ناچار به آن رشته‌ها سوق داده شوند.

با مدرسه فرهنگ بود که این دیوار بلند و سرسخت فروریخت و الگوی آن در مدارس دولتی سراسر کشور نیز گسترش یافت.

مدرسۀ فرهنگ به معنای واقعی «غیرانتفاعی» بود و سطح شهریۀ آن با مدارس هم ارز خصوصی امروز و دیروز هم خوانی نداشت. (بعضاً دانش‌آموزانی علاقه مند از خانواده‌هایی با توان اندک مالی رایگان یا با تخفیف در مدرسه فرهنگ ثبت‌نام می‌شدند) در نتیجه، مدرسه فرهنگ بدون امکانات مادی خاص و ویژه‌‌ تنها به سرمایۀ فرهنگی اش متکی بود.

در دو دهه گذشته جمع زیادی از دانش‌آموختگان این نهاد نوپا در فضاهای دانشگاهی، فرهنگی، آموزشی و هنری مختلف کشور مشغول به فعالیت حرفه ای سالم در حیطۀ تخصص خویش هستند و برآیند فعالیت ها و کارهای‌شان از سویی به سود کشور و جامعه و از سوی دیگر در جهت ارتقا و تقویت ادبیات و علوم انسانی اصیل و نجیب در روزگار متلاطم و آشوبناک امروز است.

بدون شک علوم انسانی کشور نیازمند انبوهی از مدارس فرهنگ با آن خصوصیات ناب است تا از مظلومیت تاریخی خویش به درآید و نقش یگانۀ خود را ایفا کند. چنین ضرورتی ایجاب می کند تجربه جوان این مدرسه از پشتوانه و پشتیبانی ملی درخوری بهره مند بماند.

«انسان» هم موضوع ادبیات و علوم انسانی است و هم فاعل آن. ما از آموزگاران مان آموختیم که در مسیر این شناخت، علم و اخلاق راستین، همتایان یکدیگرند و هر یک با آن دیگری معنا می یابد.

علوم انسانی می تواند جامعه اخلاق‌مدار بسازد و برای رشد خود نیز به دانش‌ورانی باورمند به اخلاق والای انسانی نیازمند است.

جوامع رشدیافته با دانش انباشته ای از علوم انسانی مستقل، خودبنیاد و روزآمد تحول یافته و به پیش رفته اند و ما نیز مشمول همین قاعده ایم.

تعدادی از ما فارغ‌التحصیلان دوره‌های اول دبیرستان فرهنگ(از ورودی‌های اوایل دهه هفتاد) هر یک مشی و مرام فکری و سیاسی خود را داشته‌ایم –چنان که از کارنامه هر کدام‌مان برمی‌آید- اما برای پاس‌داشتن اخلاق و علوم انسانی، در پی ماجراهای غیرمنصفانه ای که در این روزهای اخیر پدید آمده، خود را موظف می‌دانیم بگوییم اندیشه تأسیس مدرسه‌ای آبرومند و معتبر برای علوم انسانی در زمان تأسیس دبیرستان فرهنگ اندیشه‌ای مبتکرانه و نوآورانه بود که در سرنوشت علوم انسانی این سرزمین اثری انکارناپذیر گذاشته و ما نیز از منظر انسانی، اخلاقی و علمی خود را وام دار این مدرسه، موسس، مدیران، استادان، معلمان و کارکنان آن می‌دانیم.

امضاکنندگان (به ترتیب الفبا) از این قرارند:

محسن آزرم؛ منتقد سینما

مهدی آهویی؛ استادیار روابط بین الملل دانشگاه تهران

هادی حیدری؛ کارتونیست و روزنامه‌نگار

علی اکبر زین العابدین؛ پژوهش‌گر آموزش و ادبیات کودک و نوجوان

احمد شکرچی؛ استادیار جامعه شناسی دانشگاه شهید بهشتی

امیر نصری؛ دانشیار فلسفه هنر دانشگاه علامه طباطبایی

محمدمنصور هاشمی؛ نویسنده و پژوهش گر

مهدی یزدانی خرم؛ رُمان نویس، روزنامه نگار و منتقد ادبیات

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: دبیرستان فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۲۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان در نشست خبری با موضوع تشریح دستاوردها و اقدامات هفته سلامت، افزود : چالش اصلی مان کمبود نیروی انسانی ماندگار در استان است و البته تاکیدی بر نیروی انسانی بومی نداریم واگر در استان ماندگار باشند، برای مان کافی است . 

جاودان گفت: در شرق استان بیشترین کمبود نیروی انسانی داریم که باعث شده است در خدمت رسانی به مردم و بیماران با مشکل مواجه شویم .

وی افزود: در زیرساخت های رفاهی نیز مشکل داریم تا به متخصصان و پرستاران خانه سازمانی دهیم‌‌ و ۱۰۰ میلیارد تومان خانه برای پزشکان و... رهن کرده ایم‌ که این مبلغ را می توانستیم برای توسعه خدمات هزینه کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت:در حال حاضر بیش از ۱۲ هزار نفر در دانشگاه علوم پزشکی استان فعالیت دارند.

جاودان افزود:معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان هرمزگان بدلیل حجم‌ بالای واردات و... در اين استان ، جزو معاونت های بزرگ غذاوداروی کشور است.

وی اظهارداشت :در سال گذشته دو بیمارستان در استان افتتاح شد.

غلامعلی جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بیمارستان ۵۳۱تختخوابی بندرعباس و ۲۶۴ تختخوابی نفت ستاره در جوار بیمارستان شهیدمحمدی بندرعباس و ۱۶۰ تختخوابی میناب در حال ساخت است.

وی افزود: ۱۹۰ پروژه بهداشتی ودرمانی در سال گذشته در استان افتتاح شد.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان گفت: ۱۹۰ پروژه بهداشتی ودرمانی هم در سطح استان در حال ساخت هستند.

جاودان افزود: ۱۵۰۰نفر نیروی انسانی برای بیمارستان ۵۳۱ تختخوابی بندرعباس نیاز داریم‌. البته برای تمام بیمارستان های استان که درحال ساخت است ، ۵هزار نفر نیروی انسانی نیاز داریم.

وی گغت: در سال گذشته دانشکده های غرب و شرق استان نیز راه اندازی شد‌

جاودان اظهارداشت : وزیر و معاونان وزیر بهداشت، شورای عالی انقلاب فرهنگی ،نمایندگان استان در مجلس ،استاندار و نماینده ولی فقيه در استان همواره حامی دانشگاه هستند.

وی افزود: هرمزگان در سال ۶۵ دارای دانشگاه علوم پزشکی شد.

جاودان گفت: در سال گذشته مجتمع آموزش عالی سلامت در بستک نیز راه اندازی شد‌.

رئیس دانشگاه علوم‌پزشکی هرمزگان افزود: در زیرساخت های رفاهی نیز مشکل داریم تا به متخصصان و پرستاران خانه سازمانی دهیم‌‌.

جاودان گفت: به لحاظ هزینه و اعتبارات علی رغم شرایط اقلیمی هرمزگان،  اما تفاوتی باسایر استان ها نداریم که باعث بروز مشکلاتی برای اجرای طرح ها و....می شود.

وی افزود: بیمارستان ۲۶۴ تختخوابی در سفر رئيس جمهور مصوب شد که تجهیزش را پالایشگاه نفت ستاره انجام دهد.

جاودان در پاسخ برسوالی مبنی برگلایه ساکنان اطراف صنایع استان از شیوع بیماری های سرطان و...و آیا اینکه پژوهشی در این بخش صورت گرفته است، تاکید کرد:  مسائل زیست محیطی در شیوع و افزایش بیماری ها اثرگذار است و صنایع بایستی پیوست سلامت داشته باشند که مدیریت ارشد استان ،پیوست سلامت را از صنایع مطالبه خواهند کرد.  

وی در پاسخ به این‌پرسش که‌در محلات حاشیه ای که فاضلاب روان است واز طریق حشرات و حیوانات برخی بیماری ها ممکن است منتقل شود، گفت:در سال های گذشته دانشگاه های تهران و علوم پزشکی هرمزگان نیز پژوهشی در این‌بخش انجام داده اند که چه میزان بیماری ها در این‌مناطق شیوع دارد که بدلیل اینکه آب آشامیدنی و استحمام در این مناطق بهداشتی است ، میزان بیماری ها در این مناطق چندان بیشتر از سایر مناطق نیست ، اما اصلاح فاضلاب روان در محلات زمانبر است که بایستی انجام شود.

حسین پور معاون توسعه دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۲هزار نفر نیروی انسانی در استان داریم و ۴هزار نفر کمبود نیروی انسانی در حوزه بهداشت ودرمان و.... داریم. در حال حاضر بین ۲۵تا ۷۵ درصد پست های سازمانی مان بلاتصدی هستند.

حسین پور افزود: از بیش از دوهزار نفر مجوز استخدام سال گذشته، ۹۵۰ نفر در آزمون قبول شدند، اما ۲۰۰نفرشان هنوز مراجعه نکرده اند.

وی گفت: دانشکده دندانپزشکی از سال ۱۴۰۰ شروع شده و ۳۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۳۶ میلیارد تومان نیز امسال تعیین اعتبار شده است.

دکتر ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: ۱۰۳ هزار نفر اتباع بیگانه ثبت شده در سامانه سیب ، خدمات مان را در استان دریافت می کنند.

وی افزود: درمان کودکان زیرهفت سال در مراکز دولتی رایگان است.

حامد فلاح  معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در ۲۲داروخانه در سطح استان دارو برای بیماران خاص، پیوندی و...توزیع می شود‌.

فلاح افزود:در ده ماه اخیر تعداد داروخانه ها از ۱۸۰به ۲۰۵ داروخانه افزایش یافته است‌.

وی گفت:سهمیه دارویی مان بایستی از ۱.۹ درصد به ۲.۴درصد برسد.

معاون غذا وداروی دانشگاه علوم پزشکی افزود: حدود۱۰۰ قلم کمبود دارویی کشوری در استان هم داریم.

فلاح گفت: ۴۰ شرکت توزیع دارویی در خارج از استان هستند که تلاش می کنیم به استان بیایند‌.

جاودان رئیس دانشگاه علوم پزشکی در پایان گفت : شعار سلامت امسال ، " سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت " است که بایستی پیشگیری مقدم بر درمان بیماران اعضای خانواده مورد توجه قرار گیرد .

جاودان افزود:هر ایرانی بایستی یک مراقبت سلامت داشته باشد‌.

باشگاه خبرنگاران جوان هرمزگان بندرعباس

دیگر خبرها

  • کمبود نیروی انسانی ماندگار چالش اصلی بهداشت ودرمان هرمزگان
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • بسیج دبیرستان‌های فرانسه در حمایت از فلسطین
  • اولویت بومی گزینی در استخدام نیروهای آموزش و پرورش بهارستان
  • جنبش حامی فلسطین به دبیرستان‌های فرانسه کشیده شد
  • «درآمدی بر علوم انسانی اسلامی در اندیشه رهبر انقلاب» منتشر می‌شود
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • کتاب «اسلام و مبانی حقوق بشر» نقد و بررسی می شود
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است