Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@03:37:42 GMT

بار صنایع دستی بوشهر را زنان به دوش می‌کشند

تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۹۳۲۹۲

بار صنایع دستی بوشهر را زنان به دوش می‌کشند

معاون صنایع دستی استان بوشهر اظهار کرد که حدود ۹۰ درصد از صنایع دستی این استان توسط بانوان تولید می‌شود که ۷۵ درصد از این آمار را بانوان روستایی تشکیل می‌دهد.

لیلا رحیمی، معاون صنایع دستی استان بوشهر درباره وضعیت هنرهای فراموش‌ شده این استان و برنامه‌هایی که برای احیای این هنرها در دستور کار قرار گرفته است به ایسنا گفت: یکی از رشته‌های منسوخ‌شده عبابافی بود که چند سال پیش عنوان شد که احیا شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این طرح بازسازی کارگاه‌ها، بهسازی کارگاه‌ها را در روستای بحیری در دستور کار قرار دادیم.

او ادامه داد: عبابافی رشته‌ای است که نخ‌ریسی آن توسط بانوان انجام می‌شود و از دو سال گذشته کار بافت پارچه نیز که سابقا توسط آقایان انجام می‌شد، توسط بانوان انجام می‌شود. هم‌اکنون ۳۰ بانو در این رشته فعال هستند و ۱۰ نفر نیز آموزش دیده‌اند که با آماده‌سازی کارگاه‌ها وارد بازار کار می‌شوند. 

معاون صنایع دستی استان بوشهر با بیان اینکه «صنعت‌گران استان بوشهر از هنر عبابافی استقبال کردند»، یادآور شد: استقبال از این رشته باعث شده که در تیرماه ۹۸، روستای بحیری در شورای راهبردی به عنوان روستای ملی عبابافی معرفی شد. این اتفاق برای اولین بار در استان بوشهر رقم خورد. 

رحیمی حصیربافی را از دیگر رشته‌های سنتی استان بوشهر برشمرد و با بیان اینکه این رشته در سال‌های اخیر با تحولاتی همراه بوده و به سمت تولید صنایع کاربردی پیش رفته است، افزود: ما تلاش کردیم که صنایع دستی را با توجه به نیاز روز و زیست بوم منطقه طراحی کنیم که خوشبختانه این امر با استقبال خوبی نه فقط در استان بوشهر، بلکه در سایر شهرها نیز مواجه شد. رشته حصیر بافی از جمله هنرهایی است که به شکل کاربردی تولید به به فروش می‌رسد. جالب است که امسال از میان ۱۷ نشان ملی استان، چهار نشان به رشته حصیربافی تعلق گرفت.  

او در پاسخ به این پرسش که آموزش تولید هنرهای صنایع دستی شامل مناطق محروم استان هم می‌شود، اظهار کرد که متناسب با زیست بوم هر منطقه، در تمام شهرستان‌ها آموزش‌ها داده می‌شود. به عنوان مثال در شهرستان‌هایی که در نوار ساحلی هستند، حصیربافی آموزش داده نمی‌شود و تمرکز بر رشته‌های سنتی دریایی است. 

معاون صنایع دستی استان بوشهر با بیان اینکه «توانایی تولید صنایع دستی استان بوشهر در روستاها است»، خاطرنشان کرد: صنایع دستی استان اغلب در روستاها تولید می‌شود و ما فقط به آنها خط مشی می‌دهیم و آنها را به وسیله شرکت در نمایشگاه‌ها به بازار فروش وصل می‌کنیم. 

رحیمی همچنین درباره آمار مشخص تعداد هنرمندان و صنعت‌گران استان بوشهر، اظهار کرد: در حاتل حاضر آمار می‌گوید که حدود ۱۲ هزار نفر به عنوان صنعت‌گر در استان مشغول به کار هستند، اما اگر غربال‌گری انجام شود، در واقع هزار نفر هنرمند در استان بوشهر فعال و منبع درآمدی برای خانواده هستند. جالب است بدانید که بانوان این اشتغال را انجام می‌دهند و حدود ۹۰ درصد از صنایع دستی بوشهر، توسط بانوان تولید می‌شود که ۷۵ درصد از این آمار را بانوان روستایی تشکیل می‌دهند. 

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: صنایع دستی منسوخ شده صنایع دستی و هنرهای سنتی صنایع دستی بوشهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۳۲۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام

فرزاد شریفی مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام اظهار کرد: مجوز ایجاد پنج کارگاه صنایع‌دستی در رشته‌های نقاشی سفال زیر لعابدار، حصیربافی، زیورآلات سنتی، نقاشی سفال و خراطی چوب برای فعالیت صنعتگران علاقه‌مند به این رشته‌ها در شهرستان آبدانان صادر شده است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ایلام با بیان اینکه هم‌اکنون ۳۱ کارگاه صنایع‌دستی در رشته‌های مختلف در این شهرستان فعالیت دارند، عنوان کرد: مجوز تأسیس کارگاهی مجوزی است که برای راه‌اندازی و ایجاد ظرفیت‌های جدید تولید، اشتغال، توسعه و تکمیل ظرفیت‌های موجود در یک رشته مصوب صنایع‌دستی صادر می‌شود و بیانگر پیش‌بینی ظرفیت و نوع تولید محصولات است.

وی تصریح کرد: صنایع‌دستی جزو مشاغلی است که از مزایای آن می‌توان تجهیزات ارزان، سهولت دسترسی، بازار فروش و آموزش سریع آن را نام برد.

باشگاه خبرنگاران جوان ایلام ایلام

دیگر خبرها

  • سیگار چه تاثیری بر چهره و بدن افراد می گذارد؟
  • هنرنمایی زنان عشایر در ۳۰ رشته صنایع دستی
  • مهارت کاشی هفت‌رنگ اصفهان نشان جغرافیایی بین‌المللی دریافت کرد
  • موفقیت هنرمندان سیرجانی در کسب ۲۱ مهر اصالت ملی صنایع‌دستی
  • نمایشگاه هنرجویان رشته صنایع دستی در شاهرود
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • توسعه گردشگری ایران و عمان باعث تقویت روابط اجتماعی می‌شود
  • تعداد زنان کارگر به روایت وزیر کار
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند