Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با تاکید بر اینکه قوانین نانوشته در جذب نیروهای دانشگاهی سلطه دارد، گفت: فرایند طولانی جذب تحصیل‌کردگان ایرانی خارج از کشور در دانشگاه‌های ایران، طولانی، فرسایشی و آزاردهنده است.

به گزارش ایسنا، سعیدی در نخستین همایش مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری که در پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، در خصوص پادر هوایی ایرانیان دانش آموخته خارج از کشور که قصد ورود به کشور و جذب در دانشگاه‌های ایران دارند، گفت: فرایند جذب برای دانش آموختگان ایرانی خارج از کشور در تمام فرایندها حداقل ۱۵ ماه تا چهار سال به طول می‌انجامد و متقاضیان جذب سال‌ها برای دریافت احکام جذب منتظر مانده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی در ادامه تصریح کرد: این فرایند فرسایشی، طولانی، بی قاعده و سلیقه‌ای است و افراد بعد از گذراندن این دوران و چندین جلسه مصاحبه علمی، صلاحیت عمومی و استعلام‌های محلی با یک حالت تحقیر شده و آزار دیده، فرسوده و از همه مهمتر با روحیه‌ای منتقد وارد نهاد آموزش عالی می‌شوند.

این پژوهشگر با بیان اینکه دولت‌های مختلف روی افراد سرمایه‌گذاری کرده و سیاست‌های ادغام ایجاد می‌کنند، گفت: افرادی که سرمایه انسانی بالایی دارند، ذهن‌شان از حالت دو فاز (رویای بازگشت به کشور) به تک فاز تغییر می‌کند و احساس دائمی بودن می‌کنند.

به گفته وی، قرار گرفتن در حالت دو فاز، افراد را در موقعیت پادرهوا قرار می‌دهد؛ به عبارت دیگر افرادی که بعد از اتمام تحصیل به وطن باز می‌گردند با یک ذهن فریز شده روبرو می شوند و اوایل حضورشان در کشور ارتباط منابسی با جامعه مبدأ طی سال‌ها ایجاد نمی‌شود.

این پژوهشگر افزود: در مهاجرت بازگشتی افراد شاید ۱۵ سال در ایران نباشند و ارتباط مناسب هم با جامعه آکادمی ایران نداشته باشند، بعد با یک ذهن فانتزی به ایران می‌آیند و تصویری کلیشه از گرمای روابط خانوادگی در ایران دارند.

سعیدی ادامه داد: این افراد وقتی به کشور باز می‌گردند خودشان و جامعه تغییر کرده‌اند و در این شرایط تفکرات واگرایانه به خاطر سیستم قانونی کشور که در آن تحصیل کرده‌اند، برای‌شان ایجاد می‌شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه تهران تاکید کرد: قوانین نانوشته بر گروه‌های دانشگاهی در جذب نیروهای دکتری و جدید وجود دارد و افراد خارج از کشور رقیب بالقوه برای سایر متقاضیان محسوب شده که به صورت غیر رسمی کنار گذاشته می‌شوند.

سعیدی با بیان اینکه رویکرد آموزش عالی یک رویکرد محدود و کوتاه مدت است، افزود: این ارتباطات با تحصیل‌کردگان خارج از کشور در قالب سمینار، وبمینار و طرح‌های پژوهشی مشترک است؛ اما با طولانی شدن فرایند جذب، چالش‌های متعددی گریبانگیر آنها می‌شود که منجر به مهاجرت دوباره آنها خواهد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی اعضاي هيات علمي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۹۵۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، داریوش جاوید معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل هدیه روز معلم به اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی را به رؤسای دانشگاه آزاد اسلامی استان‌ها ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد افزایش ۳۰ تا ۳۵ درصدی حقوق کارکنان و اساتید دانشگاه آزاد

در این دستورالعمل آمده است: براساس مصوبه شورای دانشگاه و در راستای تمجید و تکریم از مقام بی بدیل استادان و همچنین تحقق راه‌کنش «تعلق سازمانی و بهره‌وری منابع انسانی با تلاش مستمر در جهت افزایش مشارکت و رضایت‌مندی آن‌ها» در سند تحول و تعالی دانشگاه و به منظور قدردانی و بزرگداشت مقام شامخ استادان دانشگاه، هدیه روز معلم به مبلغ 12 میلیون ریال (یک میلیون و 200 هزار تومان) برای اعضای هیأت علمی تمام‌وقت اعم از رسمی، پیمانی و قراردادی و اعضای هیأت علمی وابسته توسط واحدها و مراکز آموزشی دانشگاه قابل پرداخت است.

لازم به ذکر است، براساس بندهای این دستورالعمل به اعضای هیأت علمی نیمه‌وقت یک دوم مبلغ مذکور معادل 6 میلیون ریال (ششصد هزار تومان) تعلق می‌گیرد. اعضای هیأت علمی که از واحدی به واحد دیگر منتقل شده‌اند یا مأمور هستند، از واحدی که حقوق دریافت می‌کنند هدیه مزبور قابل پرداخت است.

انتهای پیام/

مریم شمسایی نیا کد خبر: 1229012 برچسب‌ها دانشگاه آزاد اسلامی

دیگر خبرها

  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول بعضی روزنامه‌ها
  • انتقاد دادستان کل کشور از تیترهای صفحه اول برخی روزنامه‌ها
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • پرداخت هدیه نقدی به اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
  • خبر جدید معاون رئیسی برای ایرانیان مقیم خارج از کشور
  • معاون رئیس‌جمهور: بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • معاون رئیسی : بهترین فرصت برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور فراهم است
  • استقبال هیأت تانزانیایی از محصولات فناورانه دانش‌بنیان ایرانی
  • اغلب تخلفات در بین کارمندان ناشی از جهل به قوانین است